Ухвала
від 30.06.2009 по справі 2/123
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківськ а, 128

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

30.06.09 Справ а№ 2/123

Суддя розглянувши ма теріали

за позовом: Акціонерного товариства в ідкритого типу „Акціонерна к омпанія „Інтерторг”, м.Львів ;

до відповідача: Відкритого акціонерного т овариства ВТБ Банк в особі Ль вівської філії ВАТ ВТБ Банк, м .Львів;

про: визнання недійсним догово ру іпотеки, визнання виконав чого напису таким, що не підля гає виконанню та усунення пе решкод у розпорядженні майно м.

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство відкритого типу „Акціонерна компанія „Інтерторг” зверну лось до господарського суду Львівської області з позовом до ВАТ ВТБ Банк в особі Львівс ької філії ВАТ ВТБ Банк, за уча стю третіх осіб приватного н отаріуса Львівського місько го нотаріального округу ОС ОБА_1 та приватного нотаріу са Львівського міського нота ріального округу ОСОБА_2 п ро визнання недійсним догово ру іпотеки, визнання виконав чого напису таким, що не підля гає виконанню та усунення пе решкод у розпорядженні майно м.

Позивачем подано клопотан ня про забезпечення позову № 10/06-09/1 від 10.06.2009р., в якому позивач п росить заборонити ВАТ ВТБ Ба нк в особі Львівської філії В АТ ВТБ Банк та будь-яким іншим особам вчиняти дії щодо звер нення стягнення на нерухоме майно, належне АТВТ „Акціоне рна компанія „Інтерторг”, за значене в Договорі іпотеки в ід 25.06.2008 року, посвідченого прив атним нотаріусом Львівськог о міського нотаріального окр угу ОСОБА_1 за реєстровим № 1711, а саме адміністративно-по бутовий корпус, позначений з а планом земельної ділянки л ітерою «Б-3», загальною площею 4747,2 кв.м., що знаходиться за адре сою м. Львів, вул. Городоцька, 359 та зупинити стягнення на під ставі виконавчого напису нот аріуса №510, виданого 20.05.2009 року пр иватним нотаріусом Львівськ ого міського нотаріального о кругу ОСОБА_2 про зверненн я стягнення на адміністратив но-побутовий корпус, позначе ний за планом земельної діля нки літерою «Б-3», загальною пл ощею 4747,2 кв.м. (загальна площа зм інилась з 4847,2 кв.м. в зв' язку з в нутрішнім переобладнанням), що знаходиться за адресою м. Л ьвів, вул. Городоцька, 359, що нал ежить на праві власності АТВ Т „Акціонерна компанія „Інте рторг” для задоволення вимог ВАТ ВТБ Банк на загальну суму 164 169 791,24 грн.

Як зазначає позивач, відпов ідачем вживаються заходи, сп рямовані на відчуження належ ного позивачу майна в примус овому порядку, що підтверджу ється наявністю виконавчого напису нотаріуса від 20.05.2009 року за реєстровим №510 та відкритт ям Галицьким відділом ДВС Ль вівського міського управлін ня юстиції на його виконання виконавчого провадження №13001 844 від 26.05.2009 року.

Розглянувши дане клопотан ня суд вважає, що воно підляга є задоволенню частково з огл яду на наступне.

Згідно ст.66 ГПК України госп одарський суд за заявою стор они, прокурора чи його заступ ника, який подав позов, або з с воєї ініціативи має право вж ити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій ста дії провадження у справі, якщ о невжиття таких заходів мож е утруднити чи зробити немож ливим виконання рішення госп одарського суду.

Згідно ст.67 ГПК України позо в забезпечується, зокрема, за бороною відповідачеві вчиня ти певні дії, зупиненням стяг нення на підставі виконавчог о документа або іншого докум ента, за яким стягнення здійс нюється у безспірному порядк у.

Враховуючи вищевикладене, суд прийшов до висновку, що не вжиття заходів до забезпечен ня позову шляхом заборони ВА Т ВТБ Банк вчиняти дії щодо зв ернення стягнення на нерухом е майно, належне АТВТ „Акціон ерна компанія „Інтерторг”, я ке зазначене в Договорі іпот еки від 25.06.2008 року, що посвідчен ий приватним нотаріусом Льві вського міського нотаріальн ого округу ОСОБА_1 за реєс тровим № 1711, а саме адміністрат ивно-побутовий корпус, позна чений за планом земельної ді лянки літерою «Б-3», загальною площею 4747,2 кв.м., що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Город оцька, 359 може призвести до тог о, що до вирішення господарсь ким судом справи по суті вище вказане майно буде відчужено , що в свою чергу призведе до н еможливості виконання рішен ня суду в майбутньому. Таке пр ипущення грунтується на тому , що відповідачем вживаються заходи, спрямовані на відчуж ення належного позивачу майн а в примусовому порядку, що пі дтверджується наявністю вик онавчого напису нотаріуса ві д 20.05.2009 року за реєстровим №510 та відкриттям Галицьким відділ ом ДВС Львівського міського управління юстиції на його в иконання виконавчого провад ження №13001844 від 26.05.2009 року.

За таких умов суд вважає нео бхідним до вирішення спору п о суті забезпечити позов шля хом заборони ВАТ ВТБ Банк вчи няти дії щодо звернення стяг нення на нерухоме майно, нале жне АТВТ „Акціонерна компані я „Інтерторг”, яке зазначене в Договорі іпотеки від 25.06.2008 ро ку, що посвідчений приватним нотаріусом Львівського місь кого нотаріального округу ОСОБА_1 за реєстровим № 1711, а с аме адміністративно-побутов ий корпус, позначений за план ом земельної ділянки літерою «Б-3», загальною площею 4747,2 кв.м. , що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Городоцька, 359. Обран ий судом захід до забезпечен ня позову є співмірним із зая вленими позивачем вимогами.

В задоволенні клопотання п ро забезпечення позову в час тині застосування інших захо дів до забезпечення позову с лід відмовити.

Керуючись ст.ст. 64-67 Господарського процесуальн ого кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушит и провадження у справі.

2. Справу призначити до розгляду на : 22.07.09 о 11:20

3. Засідання відбудеть ся у приміщенні господарсько го суду Львівської області з а адресою: 79014, м. Ль вів, вул. Личаківська, 128, кабін ет № 304.

4. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, я кі не заявляють самостійних вимог на предмет с пору, на стороні відповідача Приватного нотаріуса Львівського міського нотарі ального округу ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) та При ватного нотаріуса Львівського міського нот аріального округу ОСОБА_2 (АДРЕСА_2).

5. При направленні відз иву посилання на номер справ и обов' язкове.

6. Зобов' язати:

Позивача:

- подати довідку з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців про включення по зивача до реєстру станом на д ату подання позову;

- подати довідку з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців про включення відповідача до реєстру с таном на дату подання позову ;

- вжити заходів для вре гулювання спору в добровільн ому порядку, докази надати су ду;

- подати оригінали дол учених до позову документів для огляду в судовому засіда нні;

- забезпечити явку по вноважного представника в су дове засідання;

Відповідача:

- подати довідку з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців станом на дату по дання позову;

- подати письмовий від зив на позовну заяву з докуме нтальним і нормативним обґру нтуванням своїх доводів;

- вжити заходів для вр егулювання спору в добровіль ному порядку, докази надати с уду;

- забезпечити явку пов новажного представника в суд ове засідання.

Третіх осіб:

- подати письмове поясненн я по суті позову;

- забезпечити явку пов новажного представника в суд ове засідання.

7. З метою забезпечення позову до вирішення спору по суті заборонити ВАТ ВТБ Банк (місцезнаходження: м.Київ, вул .Гоголівська, 22/24, код ЄДРПОУ 14359319 ) вчиняти дії щодо звернення с тягнення на нерухоме майно, н алежне Акціонерному товарис тву відкритого типу „Акціоне рна компанія „Інтерторг” (мі сцезнаходження: м.Львів, вул..Г ородоцька, 359, код ЄДРПОУ 01437682), як е зазначене в Договорі іпоте ки від 25.06.2008 року, що посвідчени й приватним нотаріусом Львів ського міського нотаріально го округу ОСОБА_1 за реєст ровим № 1711, а саме адміністрати вно-побутовий корпус, познач ений за планом земельної діл янки літерою «Б-3», загальною п лощею 4747,2 кв.м., що знаходиться з а адресою м. Львів, вул. Городо цька, 359.

8. Ухвала в частині заб езпечення позову підлягає не гайному виконанню.

9. Ухвалу направити ст оронам, третім особам та орга нам державної виконавчої слу жби для виконання.

Клопотання, поясненн я та інші документи сторони п овинні подати за 3 дні до почат ку судового засідання. Посил ання на номер справи - обов' язкове.

Повноваження предст авників сторін мають бути пі дтверджені довіреністю, офор мленою в установленому поряд ку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає ю ридична особа - підписом її керівника з прикладенням печ атки цієї організації). У разі представництва інтересів ст орони безпосередньо її керів ником або засновниками - нак аз, рішення, розпорядження, пр отокол тощо (або засвідчені н алежним чином витяги з них), як і підтверджують службовий ст атус представника.

Довести до відома сто рін, що згідно з п. 5 ст. 83 Господа рського процесуального коде ксу України за ухилення від в иконання дій, покладених гос подарським судом з винної ст орони може бути стягнутий шт раф у розмірі до 100 неоподатко вуваних мінімумів доходів гр омадян, а справа, відповідно д о ст. 75 Господарського процесу ального кодексу України може бути розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя

Дата ухвалення рішення30.06.2009
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу5586437
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання недійсним догово ру іпотеки, визнання виконав чого напису таким, що не підля гає виконанню та усунення пе решкод у розпорядженні майно м

Судовий реєстр по справі —2/123

Ухвала від 26.12.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Судовий наказ від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Ухвала від 10.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Савченко Г. І.

Ухвала від 19.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Савченко Г. І.

Ухвала від 27.07.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Савченко Г. І.

Ухвала від 19.07.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Черняк Любов Олександрівна

Ухвала від 25.06.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Рішення від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні