Рішення
від 07.03.2008 по справі 2о-105/2008
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ГОРЛІВКИ

Справа №2о-105/2008р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

07 березня 2008 року Центрально-Міський районний суд м. Горлівки Донецької області у складі:

головуючого судді Федько С.П.

за участю народних засідателів: Кузнєцової Г.М., Радченко В.В.,

при секретарі Смирновій І.Ю.,

за участю заявників - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

заінтересованих осіб - представника органу опіки та піклування Бикова О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Горлівці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення,

встановив:

Заявники звернулись до суду з позовом, у якому вказали, що рішенням виконавчого комітету Добропільської міської ради від 23 січня 2008 року № 92 вони призначені опікунами над малолітнім ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1, який має статус дитини позбавленої батьківського піклування. Вони перебували на обліку кандидатів у всиновлювачі в службі у справах дітей міської ради за № 14 від 04 вересня 2007 року і мають право всиновлювати дітей. Одинока мати дитини ОСОБА_5 відмовилась від виховання та утримання свого сина і дала нотаріальну згоду та його всиновлення, а батько дитини записаний у актовому запису про народження дитину відповідності до ст. 135 СК України. З моменту оформлення опіки над дитиною він став проживати у їх родині, вони піклуються про нього, про його стан здоров'я. Вони створили всі умови для нормального росту та виховання хлопчика, здобувають для нього одяг і іграшки. Дитина стала членом родини, всі їх родичі відносяться до нього як до їхнього сина. Вони за станом здоров'я не можуть мати дітей і тому вирішили всиновити цю дитину. Позивачі працюють, мають стабільну заробітну плату, за станом здоров'я можуть виховувати дитину, просять дозволити їм всиновити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1, внести зміни в актовий запис про його народження від 10 січня 2008 року № 4, виданий міським відділом реєстрації актів цивільного стану по місту Добропіллю, Добропільського міського управління юстиції Донецької області, змінивши його прізвище з ОСОБА_6 на ІНФОРМАЦІЯ_5, ім'я з ОСОБА_6 на ІНФОРМАЦІЯ_5, по батькові з ОСОБА_6 на ІНФОРМАЦІЯ_5, дату народження з ІНФОРМАЦІЯ_1 року на ІНФОРМАЦІЯ_3 року, вказавши в графі мати - ОСОБА_1, у графі батько - ОСОБА_2, а також змінити місце народження з Добропілля на м. Горлівку.

Заявники у судовому засіданні підтримали заявлені вимоги, мотивуючи їх аналогічно викладеними у заяві.

Представник заінтересованої особи служби у справах дітей Горлівської міської ради Бикова О.В. у судовому засіданні проти заявлених вимог не заперечувала.

Вислухавши заявників, представника заінтересованої особи, дослідивши матеріали справи, суд вважає встановленим наступне.

Заявники ставлять питання про усиновлення ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1, посилаючись на те, що він вже тривалий час мешкає у них в родині, вони займаються вихованням дитини, матеріально утримують його, відносяться до нього як до свого сина. Мати дитини ОСОБА_5 відмовилась від виховання та утримання свого сина, а батько дитини записаний у актовому запису про народження дитини у відповідності зі ст. 135 СК України. Рішенням виконавчого комітету Добропільської міської ради від 23 січня 2008 року № 92 заявники призначені опікунами над малолітнім ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1, який має статус дитини позбавленої батьківського піклування. Вони перебували на обліку кандидатів у всиновлювачі у службі у справах дітей міської ради за № 14 від 04 вересня 2007 року і мають право всиновлювати дітей.

Згідно з довідками заявники мають постійну роботу та стабільну заробітну плату. Мають добрий стан здоров'я, що підтверджується довідкою Міської лікарні № 2, а також позитивно характеризується.

Крім того, в матеріалах справи є посвідчена нотаріусом заява від матері дитини ОСОБА_1. про те, що вона відмовляється від виховання та утримання ОСОБА_6 та не заперечує проти його усиновлення заявником.

Суд вважає, що заява ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про усиновлення ОСОБА_6 є такою, що підлягає задоволенню.

На підставі вищенаведеного, ст. 208, 211, 217, 219, 223 СК України, керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 213-214, 223 ЦПК України,

вирішив:

Заявлені вимоги задовольнити. Визнати всиновлення ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженкою м. Горлівки Донецької області , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженцем м. Горлівки Донецької області, таким, що відбулось.

Зобов'язати відділ реєстрації актів цивільного стану по місту Добропіллю Добропільського міського управління юстиції Донецької області внести зміни до актового запису № 4 від 10 січня 2008 року про народження ОСОБА_6, змінивши дитині прізвище з ОСОБА_6" на "ІНФОРМАЦІЯ_5", ім'я "ОСОБА_6" на "ІНФОРМАЦІЯ_5", по батькові з "ОСОБА_6" на "ІНФОРМАЦІЯ_5", дату народження з "ІНФОРМАЦІЯ_1 року" на "ІНФОРМАЦІЯ_3 року", місце народження замість "місто Добропілля" вказати "місто Горлівка". Записати батьком дитини ОСОБА_2, записати матір'ю дитини ОСОБА_1 .

Свідоцтво про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1, серія НОМЕР_1 виданого міським відділом реєстрації актів цивільного стану по місту Добропіллю, Добропільського міського управління юстиції Донецької області анулювати.

Рішення суду набирає законної сили, якщо після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження (десяти днів з дня проголошення рішення) заяву про апеляційне оскарження не буде подано або якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк встановлений ст. 294 ЦПК України (протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження).

Рішення може бути оскаржене в Апеляційний суд Донецької області через Центрально-Міський районний суд міста Горлівки шляхом подання заяви про оскарження протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

СудЦентрально-Міський районний суд м.Горлівки
Дата ухвалення рішення07.03.2008
Оприлюднено23.01.2016
Номер документу5639824
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-105/2008

Рішення від 27.05.2008

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Зємцов В. В.

Рішення від 31.07.2008

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л.М.

Рішення від 07.03.2008

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Горлівки

Федько С.П.

Рішення від 23.12.2008

Цивільне

Вугледарський міський суд Донецької області

Жамбровський С.І.

Рішення від 23.12.2008

Цивільне

Вугледарський міський суд Донецької області

Жамбровський С.І.

Ухвала від 01.12.2008

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Петешенкова М.Ю.

Рішення від 05.12.2008

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Соловйов В.В.

Рішення від 20.03.2008

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Кобрін І.Г.

Рішення від 21.04.2008

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С.А.

Рішення від 21.04.2008

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні