Рішення
від 27.11.2008 по справі 2-4002/08
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 2-4002/08

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2008 року, Саксага нський районний суд м. Кривог о Рогу Дніпропетровської обл асті, у складі:

головуючого -судді Попова В.В.,

при секретарі - Латкіній О.В .,

за участю:

позивача - ОСОБА_1, розг лянувши у відкритому судовом у засіданні, в залі суду, у мі сті Кривому Розі, цивіль ну справу за позовом ОСОБА_ 3 до ОСОБА_4. ОСОБА_5 пр о визнання такими, що втратил и право користування жилим п риміщенням, із залученням тр етьої особи без самостійних вимог - відділу громадянства , імміграції та реєстрації Са кса-ганського РВ КМУ УМВС Укр аїни в Дніпропетровській обл асті, -

встановив:

Позивач звернувся до суду із зазначеним позовом, в яко му просить визнати відповіда чів такими, що втратили право користування жилим приміщен ням - квартирою АДРЕСА_2 та зняти їх з реєстраційного об ліку з цієї квартири. Відпові дачі не проживають у квартир і з 2005 року, оскільки вибули на постійне місце проживання д о іншого жилого приміщення - к вартири АДРЕСА_1 однак за лишаються зареєстрованими в даній квартирі. Він неоднора зово просив відповідачів зня тися з реєстрації з цієї квар тири, оскільки вимушений спл ачувати надані житлово-комун альні послуги, які продовжую ть нараховуватись на відпові дачів, однак останні у добров ільному порядку з реєстрацій ного обліку знятися не бажаю ть.

У судовому засіданні пози вач підтримав свої позовні в имоги у повному обсязі.

Відповідачі, будучи повід омленими, кожен окремо, про ч ас і місце розгляду справи на лежним чином, що підтверджує ться поштовими повідомлення ми про вручення поштового ві дправлення, в судове засідан ня повторно не з'явились, про причини неявки повторно не п овідомили, заяви про розгляд справи за їх відсутності до с уду не надали. На підставі ная вних у справі доказів та зі зг оди позивача суд вважає за мо жливе ухвалити рішення при з аочному розгляді справи, що в ідповідає положенням ст. 224 ЦП К України.

Представник третьої особи без самостійних вимог - відді лу ГІРФО Саксаганського РВ К МУ УМВС України в Дніпропетр овській області в судове зас ідання не з'явився, однак про сив суд розглянути дану спра ву без його участі у судовому засіданні.

Суд, вислухавши позивача, д ослідивши матеріали справи у їх сукупності, вважає за нео бхідне задовольнити пред'явл ені позовні вимоги у повному обсязі за наступних підстав .

Судом встановлені такі фа кти і відповідні їм правовід носини.

Так, згідно Довідки за №82 ві д 15.07.2008 року, позивач зареєстро ваний у квартирі АДРЕСА_2 та є наймачем цієї квартири. Р азом з ним в цій квартирі заре єстровані відповідачі (а.с. 3, 4).

Відповідачі з 2005 року у зазна ченій квартирі не проживають , що підтверджується Актом, с кладеним 27.07.2008 року мешканцями будинку АДРЕСА_3, підписи яких завірені печаткою КЖП № 25 м. Кривого Рогу (а.с. 8), оскільк и вибули на постійне місце пр оживання до іншого жилого пр иміщення - квартири АДРЕСА_ 1

Однак на відповідачів прод овжують нараховуватись плат ежі за надані житлово-комуна льні послуги, які вимушений с плачувати позивач(а.а.с. 3.9). У до бровільному порядку відпові дачі з реєстраційного обліку знятися не бажають.

Відповідно до ст. 107 ЖК Украї ни, у разі вибуття наймача та членів його сім'ї на постійне проживання в інше жиле примі щення в тому ж населеному пун кті, договір найму жилого при міщення вважається розірван им з дня вибуття. Якщо з жилого приміщення вибуває не вся сі м'я, то договір найму не розри вається, а член сім'ї, який ви був, втрачає право користува ння цим жилим приміщенням з д ня вибуття, тому суд вважає з а необхідне визнати відповід ачів, кожного окремо, такими що

2

втратили право користуван ня жилим приміщенням у вигля ді квартири АДРЕСА_2 та пр аво на реєстрацію в цій кварт ирі, що є підставою для знятт я відповідачів з реєстраційн ого обліку з даної квартири.

На підставі викладеного та керуючись ст. 107 ЖК України, с т. ст. 10, 11, 15, 169, 209, 212-215, 218, 224-228 ЦПК Укр аїни, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_3 задовольнити.

Визнати ОСОБА_4, ІНФО РМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5, ІНФ ОРМАЦІЯ_2, кожного окремо, т акими, що втратили право кори стування жилим приміщенням у вигляді квартири АДРЕСА_2 .

Визнати ОСОБА_4, ІНФОР МАЦІЯ_1 та ОСОБА_5, ІНФО РМАЦІЯ_2, кожного окремо, та кими, що втратили право на ре єстрацію в квартирі АДРЕСА _2.

Заочне рішення може бути пе реглянуте Саксаганським рай онним судом м. Кривого Рогу з а письмовою заявою відповіда ча, оформленою згідно вимог ст. 229 ЦПК України, протягом 10 дн ів з дня отримання його копії .

Рішення може бути оскаржен о в апеляційному порядку до а пеляційного суду Дніпропетр овської області через Саксаг анський районний суд м. Криво го Рогу шляхом подачі в десят иденний строк з дня проголош ення рішення заяви про апеля ційне оскарження і поданням після цього протягом двадцят и днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляцій ної інстанції або в порядку ч .4 ст. 295 ЦПК України.

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення27.11.2008
Оприлюднено29.07.2010
Номер документу5714379
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-4002/08

Ухвала від 10.09.2008

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О.П.

Ухвала від 10.09.2008

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Малютіна Н.М.

Рішення від 19.09.2008

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Нейло В.В.

Рішення від 16.12.2008

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Ковальська І.А.

Ухвала від 11.11.2008

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

Рішення від 11.08.2008

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Галіян Л.Є.

Рішення від 27.11.2008

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В.В.

Рішення від 06.10.2008

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Іжевська Н.Г.

Ухвала від 24.04.2008

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Троценко Т.А.

Рішення від 11.12.2008

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мелешко С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні