Постанова
від 15.04.2016 по справі 576/1765/15-к
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/1765/15-к

Провадження № 1/576/3/16

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.04.16 м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,,

підсудних ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глухів справу по обвинуваченню:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Москва Російської Федерації, росіянин, громадянина України, одруженого, з вищою освітою, не працюючого, проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , раніше не судимого, в скоєнні злочинів передбачених ст. ст. 28 ч. 3-201 ч. 2, 28 ч. 3 -212 ч. 3, 28 ч. 3-358 ч. 2, 28 ч. 3 -358 ч. 3, 205 ч. 1 КК України,-

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Нова Слобода, Путивльського району Сумської області, громадянина України, одруженого, освіта середня технічна, не працюючого, проживаючого за адресою АДРЕСА_2 , раніше не судимого, в скоєнні злочинів передбачених ст.ст. 28 ч. 3 - 201 ч.2, 28 ч. 3 212 ч. 3, 28 ч. 3 358 ч. 2, 28 ч. 3 -358 ч. 3 , 205 ч. 1 , 366 ч. 1 КК України,-

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця м. Глухів Сумської області, українця, громадянина України, одруженого, з середньо-технічною освітою, не працюючого, проживаючого за адресою АДРЕСА_3 , раніше не судимого, в скоєнні злочинів передбачених ст.ст. 28 ч. 3 201 ч. 2, 28 ч. 3 212 ч. 3, 28 ч. 3 358 ч. 2 , 28 ч. 3 358 ч. 3 КК України,-

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Глухів Сумської області, громадянина України, одруженого, освіта вища, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 , не судимого, в скоєнні злочинів передбачених ст.ст. 364 ч. 3, 366 ч. 2, 27 ч. 5 201 ч. 2 та 27 ч. 5 212 ч. 2 КК України,-

встановив:

Органами досудового слідства підсудні ОСОБА_9 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 обвинувачуються у вчиненні злочинів за наступних обставин:

ОСОБА_5 та особа, матеріали справи у відношенні якої виділені в окреме провадження, який являється співвласником та керівником фірми FIRMA HANDLOWA ROB-MAR S.C. A.M. Maciocha (м. Томашов-Любельський Республіка Польща), що займається вантажними перевезеннями, у 2009 році створили та керували на протязі часу з червня 2009 року до жовтня 2010 року організованою групою, до складу якої також увійшли та були її активними учасниками громадяни України ОСОБА_6 і ОСОБА_7 , а також інші особи, матеріали справи у відношенні яких були виділені в окреме провадження та інші, невстановлені у ході досудового слідства особи, кримінальна справа стосовно яких виділена з даної справи в окреме провадження.

Члени організованої злочинної групи упродовж часу з жовтня 2009 року до вересня 2010 року, діючи з корисливих мотивів, організували та здійснили переміщення вантажів електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих запчастин до комп`ютерної техніки та інших товарно-матеріальних цінностей у великих розмірах через митні пости "Мостиська" та "Рава-Руська" Львівської митниці та через митний пост "Ягодин" Ягодинської митниці з території Республіки Польща на митну територію України під виглядом "транзитного" переміщення вказаних вантажів через територію України до Російської Федерації, тобто з приховуванням цих вантажів від митного контролю, та надаючи в якості підстави для переміщення вказаних вантажів через митний кордон України підроблені міжнародні товарно-супровідні документи, які містили завідомо недостовірні відомості про напрямок переміщення та кінцевого одержувача вказаних вантажів, і, в подальшому, не виконуючи зобов`язання про "транзит" вантажів через територію України та вивезення зазначеного у товарно-супровідних документах товару за межі митної території України через митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці, а також через відділ митного оформлення № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, та умисно залишали та реалізовували вказані товари на території України.

На протязі 2009 року ОСОБА_5 та особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, узгодили між собою злочинну схему організації каналу контрабандного переміщення через митний кордон України вантажів з приховуванням від митного контролю та вжили заходи, спрямовані на створення стійкого злочинного об`єднання з цією метою, розробили єдиний план функціонування організованої групи з розподілом функцій учасників, який був доведений до відома та схвалений усіма учасниками організованої групи, та розподілили між собою керівні ролі під час вчинення злочинів організованою групою.

Зокрема, особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організовував доставляння товарів з території Польщі на територію України на вантажних транспортних засобах, що належать як очолюваній ним фірмі "ROB-MAR" так і іншим польським фірмам-перевізникам, а також функцію виготовлення підроблених міжнародних товарно-транспортних документів, а саме книжок міжнародних декларацій перевізника (CARNET-TIR), міжнародних товарно-транспортних накладних (CMR) та рахунків-фактур (Invoice), до яких вносилися завідомо недостовірні відомості щодо переміщення зазначених у цих документах вантажів, які отримувалися у митних складах-магазинах на території Республіки Польща, нібито від фірм-відправників "GLOBEX CONSULTING LLC" (Портланд, Орегон, США), "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) та "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон, США) на адресу фірм - отримувачів товарів, що розташовані на території Російської Федерації ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія) та ООО "DESPERO" (Московська область, Химки).

Також особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, упродовж часу з жовтня 2009 року до вересня 2010 року особисто підшукав та залучив до діяльності організованої злочинної групи чотирьох осіб, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, які працювали водіями.

Крім того, особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, упродовж того ж періоду часу з жовтня 2009 року до вересня 2010 року особисто підшукав та залучив до скоєння окремих поодиноких злочинів, пов`язаних із протиправною діяльністю організованої злочинної групи, шістьох осіб, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, та громадянина Республіки Польща ОСОБА_10 , які також працювали водіями та доставляли вантажі побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та інші товарно-матеріальні цінності на територію України за підробленими документами, тобто з приховуванням від митного контролю.

При цьому особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, не доводив до відома ОСОБА_10 та шістьох інших осіб, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, загального плану діяльності організованої злочинної групи.

ОСОБА_5 особисто підшуковував невстановлених у ході досудового слідства осіб - замовників переміщень через митний кордон вантажів побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей, та особисто отримував кошти від здійснення злочинної діяльності, які в подальшому розподіляв між членами організованої групи, особисто організовував на території України зустріч польських автомобілів з контрабандним вантажем та забезпечував маскування слідів злочинних дій.

Також ОСОБА_5 у червні 2009 року залучив до діяльності організованої злочинної групи мешканця м.Києва ОСОБА_6 та мешканця м.Глухова Сумської області ОСОБА_7 , які відповідали за організацію зустрічі вантажівок з контрабандними товарами, перевантаження та подальше транспортування товарів до їх отримувачів на території України, а також за фіктивне оформлення документів про нібито вивезення на територію Російської Федерації вантажів, які повинні були переміщуватися через територію України на польських вантажних автомобілях в режимі "транзит". Крім того, ОСОБА_5 , діючи з метою прикриття протиправної діяльності організованої злочинної групи, наприкінці літа - на початку осені 2009 року підшукав підставну особу - мешканця с. Ревякіне Путивльського району Сумської області ОСОБА_11 , який, не будучи повідомленим про створення та протиправну діяльність організованої злочинної групи, на прохання ОСОБА_5 у вересні 2009 року створив підприємство ТОВ "Десна Карго" (код ЄДРПОУ 36689875), яке зареєстрував за адресою: м.Київ, вул.Ярославів Вал,13/2, фактично не маючи наміру при цьому здійснювати підприємницьку діяльність та за вказівкою ОСОБА_5 , директором цього товариства призначив ОСОБА_6 .

ОСОБА_6 за вказівкою ОСОБА_12 у червні 2010 року особисто отримав від раніше підшуканої ОСОБА_5 особи стартові пакети та документи на чотири контрактні номери мобільних телефонів оператора мобільного зв`язку "Київстар", які були оформлені за винагороду на підставних осіб з метою конспірації та приховування протиправної діяльності групи для зв`язку між собою, а також для узгодження злочинних дій з іншими членами організованої злочинної групи. Крім того, ОСОБА_6 , зустрічав вантажні транспортні засоби під керуванням польських водіїв з контрабандним товаром та здійснював тимчасове поселення польських водіїв у м.Києві, підшуковував місця перевантаження контрабандних вантажів, залучав вантажників, підшуковував українських перевізників та транспортні засоби для подальшого їх транспортування замовникам, та очоливши у вересні 2009 року за вказівкою ОСОБА_5 підприємство ТОВ "Десна Карго", прийняв на себе функцію оформлення від імені зазначеного підприємства підроблених товарно-супровідних документів для прикриття транспортування контрабандних вантажів від місць розвантаження до замовників. Також ОСОБА_6 на власному автомобілі "Шевроле-Лачетті" д.н. НОМЕР_1 супроводжував польських водіїв від місць розвантаження автомобілів з контрабандним вантажем до м.Глухова Сумської області, де їх зустрічав інший учасник організованої злочинної групи ОСОБА_7 та особисто перевозив польських водіїв через державний кордон України на територію Російської Федерації через міжнародний автомобільний пункт пропуску "Бачівськ" та у зворотному напрямку до України, з метою отримання польськими водіями відміток у закордонному паспорті про виїзд до Російської Федерації та зворотний в`їзд на територію України, а також з метою внесення відомостей про переміщення польських водіїв через державний кордон України з Російською Федерацією до електронної бази даних "Гарт" Державної прикордонної служби України. Крім того, ОСОБА_6 перевозив передані йому польськими водіями підроблені документи на транзитні вантажі та передавав їх ОСОБА_7 особисто, за вказівкою ОСОБА_5 , вів розрахунок коштів, отриманих від злочинної діяльності, між усіма учасниками скоєння злочину. ОСОБА_7 перевозив через державний кордон України на власному автомобілі "Шкода Октавія" д.н. НОМЕР_2 польських водіїв, які доставлялися ОСОБА_6 до м.Глухова, а також організовував перетин державного кордону України водіями на територію Російської Федерації та повернення їх до України з метою отримання ними відміток у закордонному паспорті та внесення відомостей до електронної бази даних "Гарт" Державної прикордонної служби України. Окрім того, ОСОБА_7 через свої зв`язки в митних органах України вжив заходи для фіктивного митного оформлення на митному посту "Бачівськ" Глухівської митниці документів на вантажі, що будуть переміщуватися через митний кордон України з Республіки Польща за підробленими товарно-супровідними документами з приховуванням від митного контролю з подальшим внесенням до вказаних офіційних документів завідомо недостовірних відомостей про вивезення товарів за межі митної території України.

ОСОБА_8 , перебуваючи на посаді старшого інспектора митного поста «Бачівськ» Глухівської митниці, являючись працівником правоохоронного органу та службовою особою, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби та в інтересах третьої особи - ОСОБА_7 , і діючи при цьому за попередньою змовою з іншою, невстановленою у ході досудового слідства службовою особою Глухівської митниці, підробив офіційні документи та виконав інші дії, пов`язані із внесенням до офіційних документів та до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Державної митної служби України завідомо недостовірних даних, які надали можливість безперешкодно реалізовувати злочинні наміри ОСОБА_7 іншого співучасника вказаного злочину, а також приховуючи злочин і діючи як пособник, сприяв наданням засобів, усуненням перешкод та приховуванням злочину у вчиненні контрабандного ввезення на митну територію України відповідно 13.07.2010 та 15.07.2010 на вантажних автомобілях марки DAF реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № НОМЕР_4 та Mercedes реєстр. № НОМЕР_5 з причепом реєстр. № НОМЕР_6 шляхом приховування від митного контролю товарів 2-х партій вантажів побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки, одягу та запчастин загальною вартістю 6238934, 38 грн., тобто у великих розмірах, а також своїми діями, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 , сприяв останньому в умисному ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 166996, 70 грн. та ПДВ у сумі 1078386, 56 грн., а всього податків та митних платежів у сумі 1245383, 26 грн., які необхідно було сплатити при ввезенні вказаних товарів на митну територію України в режимі імпорту. Всього, на протязі часу з червня 2009 року до жовтня 2010 року організована злочинна група здійснила такі переміщеннятовару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю:

1.У вересні-жовтні 2009 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України вантажів електронної побутової техніки, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, після чого повідомив про це іншому учаснику організованої злочинної групи, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, який організував отримання за невстановлених у ході досудового слідства обставин на території Республіки Польща замовленого ОСОБА_5 вантажу електронної побутової техніки, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XH 62188219; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) № 293795 від 08.10.2009р.; 3) рахунку-фактури (Invoice) № 18178464/2/10 від 02.10.2009р. та 4) рахунку-фактури (Invoice)№ 9715082/1/10 від 02.10.2009р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "GLOBEX CONSULTING LLC" (Портланд, Орегон, США) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).

На початку жовтня 2009 року за узгодженням між особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатором, та іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, які діяли за попередньою змовою між собою, до вантажного автомобіля марки "IVECO" реєстр. № НОМЕР_7 з причепом реєстр.№ НОМЕР_8 , що належний фірмі-перевізнику " ОСОБА_13 " (Республіка Польща м. Варшава) під керуванням водія - особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження було завантажено вантаж електронної побутової техніки 10-ти найменувань товарів у загальній кількості 1325 одиниць загальною вартістю 277885,32грн., після чого особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатор, надав водію пакет підроблених товарно-супровідних документів на вказаний вантаж (CARNET TIR, CMR та Invoice), згідно яких вказаний вантаж слідує з фірми "GLOBEX CONSULTING LLC" (Портланд, Орегон, США) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1) та, відповідно переміщується з території Республіки Польща в режимі "транзит" через територію України та в подальшому на територію Російської Федерації. Упродовж того ж періоду часу особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, повідомив ОСОБА_5 про те, що партія електронної побутової техніки завантажена, виготовлені підроблені документи на вказаний вантаж, після чого ОСОБА_5 повідомив про це інших членів організованої групи ОСОБА_6 та ОСОБА_7 який, виконуючи свої функції в організованій групі, підтвердив можливість фіктивного оформлення документів на вантаж на митному посту "Бачівськ" Глухівської митниці. Вранці 11.10.2009р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій,на вантажному автомобілі марки "IVECO" з вантажем електронної побутової техніки одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та вранці того ж дня прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці, а також співробітникам відповідних відділів Державної прикордонної служби України, Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень", Державної екологічної інспекції у Львівській області офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, що були йому надані, в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу та під час проведення митниці митного контролю та митного оформлення вантажу взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 15.10.2009р., після чого ввіз вантаж електронної побутової техніки на митну територію України. У подальшому, в період з 11.10.2009р. до 16.10.2009р., діючи за узгодженням між особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатором,та ОСОБА_5 , ОСОБА_6 з використанням засобів мобільного зв`язку зв`язався із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водієм,зустрів останнього під час його переміщення по території України та супроводив до невстановленого у ході досудового слідства місця розвантаження. При цьому останній передав ОСОБА_6 пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на вказаний вантаж, які необхідно було подати на митниці призначення. ОСОБА_6 організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цього товару, а також, на період розвантаження цього вантажу організував тимчасове проживання водія у невстановленому місці.16.10.2009р. ОСОБА_6 доставив водія та товарно-супровідні документи на вантаж до м. Глухова Сумської області та ОСОБА_14 зазначений пакет документів на транзит вантажу, які останній того ж дня передав невстановленій службовій особі м/п Бачівськ Глухівської митниці. Вказана невстановлена особа, діючи умисно, внесла до наданих йому ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 16.10.2009р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу електронної побутової техніки, рукописним способом внесла від імені головного інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_15 до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET №2) книжки МДП (carnet tir) XH 62188219, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XH 62188219, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення даного вантажу та проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XH 62188219 та CMR № 293795 від 08.10.2009р. відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "083" та проставила у відповідних аркушах Книжки МДП, CMR та рахунку-фактурі (Invoice) відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "007", які були датовані 16.10.2009р. з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, та рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0150354" завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля з вантажем побутової техніки в напрямку "на виїзд" з України, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа, та проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0150354 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "007", який також датовано 16.10.2009р., та з метою надання вищезазначеному "Контрольному талону Серія ААК номер НОМЕР_9 …" статусу офіційного документу, проставила у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_10 ", який датовано вже ІНФОРМАЦІЯ_6 , та проставила із зворотного боку цього ж контрольного талону із зворотного боку CMR № 293795 від 08.10.2009р., а також зі зворотного боку цього ж талону та із зворотного боку CMR № 293795 від 08.10.2009р. - відтиск підробленої круглої печатки Державної інспекції з карантину рослин по Сумській області із номером "75/19-08" без зазначення дати проставлення відтиску, відтиски підробленого прямокутного дата-штампу "Радіологічний контроль ВВІЗ/ВИВІЗ ДОЗВОЛЕНО" Державної екологічної інспекції в Сумській області пункт пропуску "Бачівськ" із номером "3" та відтиск підробленого прямокутного дата-штампу "Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" із номером "2600064", які обидва датовано 17.10.2009р.

Таким чином, вказана невстановлена службова особа м/п "Бачівськ" Глухівської митниці внесла до зазначених офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито проведення в період з 16 до 17.10.2009р. на МАПП "Бачівськ" державного митного, прикордонного та інших, передбачених законом видів контролю, а також про проведення митного оформлення вантажу електронної побутової техніки, який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "IVEСO" реєстр. № НОМЕР_7 з причепом реєстр.№ НОМЕР_8 , згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XH 62188219 та інших товарно-супровідних документів, та о 09год. 22хв. 57сек. 17.10.2009р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску "Бачівськ" вищезазначеного вантажу, використовуючи при цьому секретний пароль та номер посвідчення провідного інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_16 , який на той час обіймав посаду т.в.о. старшого зміни інспекторів Глухівської митниці і вже о 09-00 год. 17.10.2009р. закінчив свою роботу на митному посту. Після цього ОСОБА_7 17.10.2009р. підшукав мешканця м. Глухова ОСОБА_17 , який працював приватним перевізником - водієм таксі та домовився з ним про перевезення особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водія, до Росії та про подальше повернення останнього 20.10.2009р. до м. Глухова. Внаслідок цього вказаний польський водій отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації, та за допомогою ОСОБА_7 і ОСОБА_6 повернувся з м. Глухова Сумської області до невстановленого у ході досудового слідства місця на території України, де упродовж вказаного періоду часу знаходився розвантажений автомобіль. Після чого на цьому ж вантажному транспортному засобі без вантажу 23.10.2009р. виїхав за межі митної території України до Республіки Польща.

2.Упродовж жовтня 2009 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України вантажів електронної побутової техніки, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження,який 23.10.2009р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща електронної побутової техніки - 6 найменувань LCD-телевізорів, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XX 62192531; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 23.10.2009р. та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 0810/3 від 20.10.2009р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "GLOBEX CONSULTING LLC" (Портланд, Орегон, США) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). При цьому він залучив до діяльності організованої злочинної групи особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, водія вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № НОМЕР_4 , належного польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" ІНФОРМАЦІЯ_7 " (м. Томашов-Любельський Республіка Польща).За вказівкою особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатора, до зазначеного автомобіля 23.10.2009р. було завантажено вантаж електронної побутової техніки - LCD-телевізорів 6-ти найменувань у загальній кількості 620 одиниць загальною вартістю 822513,75грн., тобто у великих розмірах. Одночасно з цим особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатор, проінструктував водія та надав йому пакет документів на зазначений вантаж. Вранці 24.10.2009р. водій на зазначеному автомобілі з вантажем електронної побутової техніки - LCD-телевізорів одноосібно виїхав за межі Республіки Польща тавранці того ж дня прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи - Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XX 62192531, CMR б/н від 23.10.2009р. та Invoice № 0810/3 від 20.10.2009р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вищезазначеного вантажу у загальній кількості 620 одиниць загальною вартістю 822513,75грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2009 рік і становить великий розмір. При цьому водій взяв на себе обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 30.10.2009р. Після завершення митного, прикордонного та інших видів контролю і перевірок у суміжних контролюючих службах, водій 24.10.2009р. на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз вантаж електронної побутової техніки на митну територію України де в подальшому, в період з 24.10.2009р. до 28.10.2009р. його зустрів ОСОБА_6 та супроводив до невстановленого у ході досудового слідства місця розвантаження та отримавши від водія оформлені на митниці ввезення товарно-супровідні документи на вантаж, організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цього товару, а також організував тимчасове проживання особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження -водія, у невстановленому місці. У подальшому, за ОСОБА_18 , ОСОБА_6 в період від 24.10.2009р. до 28.10.2009р. доставив водія, а також передані ним товарно-супровідні документи на вантаж, до м. Глухова Сумської області, де документи передав ОСОБА_7 . У свою чергу ОСОБА_7 , використовуючи свої особисті зв`язки в митних органах України, при невстановлених у ході досудового слідства обставинах вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці та в період від 24.10.2009р. до 28.10.2009р. передав їй транзитні документи на цей вантаж.Вказана невстановлена особа внесла до наданих їй ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 28.10.2009р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці зазначеного вантажу електронної побутової техніки, а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України. Так, зазначена невстановлена особа рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET №2) книжки МДП (carnet tir) XХ 62192531, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XХ 62192531, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу у загальній кількості 620 одиниць, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації. Крім того, проставила у наданих їй ОСОБА_5 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XХ 62192531, на CMR (б/н) від 23.10.2009р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 0810/3 від 20.10.2009р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 28.10.2009р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, та рукописним способом внесла до вказаного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0150351 …" завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № L5WRA5 з причепом реєстр. № LKR27EP з вантажем побутової техніки в режимі транзит, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. Одночасно з цим, розписалася у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0150351 …" від імені інспектора митниці, а також проставила у цій же графі відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", який також датовано 28.10.2009р., та розписалася у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_9 …" а також проставила у цій же графі відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", який також датовано 28.10.2009р., та проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_9 …" відтиски відповідних підроблених печаток та штампів, та із зворотного боку CMR (б/н) від 23.10.2009р. Крім того, вказана невстановлена особа маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 08год. 45хв. 27сек. 28.10.2009р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XХ 62192531, а також, упродовж 2-х хвилин о08год. 47хв. 48сек. 28.10.2009р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення провідного інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_16 , який тільки через 15 хвилин, тобто з 09-00 год. 28.10.2009р. мав заступити на роботу у складі чергової зміни співробітників Глухівської митниці в якості старшого напрямку "В`їзд" на територію України. ОСОБА_7 організував тимчасовий виїзд водія до Російської Федерації, для чого підшукав ОСОБА_19 та домовився з ним про перевезення водія до Росії та назад до України.29.10.2009р. ОСОБА_20 на легковому автомобілі "Фольксваген" д/н НОМЕР_12 вивіз особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водія, через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації та того ж дня перевіз водія у пункті пропуску "Бачівськ" з Російської Федерації знову до України, внаслідок чого останній отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації.У подальшому водій за допомогою ОСОБА_7 та ОСОБА_6 повернувся зм. Глухова до місця стоянки розвантаженого автомобіля та 02.11.2009р. виїхав за межі митної території України до Республіки Польща.

3. 29.10.2009р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 30-ти найменувань електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XТ 62198780; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 29.10.2009р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 0811/4 від 29.10.2009р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "GLOBEX CONSULTING LLC" (Портланд, Орегон, США) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому він залучив до діяльності організованої злочинної групи особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який працював в польській фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski" (Республіка Польща м. Краков) водієм вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_13 з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , та 29.10.2009р. в цей автомобіль було завантажено збірний (консолідований) вантаж електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей усього 30-ти найменувань товарів у загальній кількості 69 464 одиниці загальною вартістю 755919,32грн., тобто у великих розмірах. В ніч з 02.11.2009р. на 03.11.2009р. водій на вищезазначеному вантажному автомобілі з вантажем виїхав за межі Республіки Польща та близько 24-00 год. 02.11.2009р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідних служб передані йому офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR)№ XТ 62198780; 2) CMR б/н від 29.10.2009р. та 3) Invoice № 0811/4 від 29.10.2009р., що містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та взяв на себе обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 09.11.2009р.

03.11.2009р. водій ввіз збірний (консолідований) вантаж електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де в період з 03.11.2009р. до 05.11.2009р. з ним зв`язався ОСОБА_6 , зустрів та супроводив до невстановленого у ході досудового слідства місця розвантаження, організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цього товару та організував тимчасове проживання водія. Після цього, за вказівкою ОСОБА_5 , ОСОБА_6 в період від 03.11.2009р. до 05.11.2009р. доставив водія, а також передані ним товарно-супровідні документи на вантаж до м. Глухова Сумської області, де передав ОСОБА_7 зазначений пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажу. ОСОБА_7 , використовуючи свої особисті зв`язки в митних органах України, в період від 03.11.2009р. до 05.11.2009р. передав невстановленій службовій особі митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці транзитні документи на цей вантаж, а вказана невстановлена особа внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 05.11.2009р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вищезазначеного вантажу, а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України та рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET №2) книжки МДП (carnet tir) XТ 62198780, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XТ 62198780, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу у загальній кількості 89 місць, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації. Крім того, ця ж особа проставила у товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR)№ XТ 62198780, на CMR (б/н) від 29.10.2009р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 0811/4 від 29.10.2009р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 05.11.2009р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, та при невстановлених у ході досудового слідства обставинах заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_15 для проходження по червоному коридору", рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "SCANIA" із збірним вантажем режимі транзит, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. Одночасно з цим, проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0176556 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", який також датовано ІНФОРМАЦІЯ_8 , та розписалася у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_15 …" від імені співробітника прикордонної служби, а також проставила у цій же графі відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", який також датовано 05.11.2009р., та, крім того, проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_15 …" відповідні відтиски підроблених печаток та штампів, та також із зворотного боку CMR (б/н) від 29.10.2009р. Після завершення фіктивного оформлення у митному відношенні наданих документів ОСОБА_7 , з метою внесення відповідної інформації до електронної облікової бази даних "Гарт" Державної прикордонної служби України, організував 06.11.2009р. тимчасовий виїзд особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водія, до Російської Федерації, для чогопідшукав мешканця м. Глухова ОСОБА_17 0, який на власному легковому автомобілі "Фольксваген Гольф" д/н НОМЕР_16 вивіз водія через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації. У подальшому ОСОБА_6 , на власному легковому автомобілі " перевіз 10.11.2009р. водія із Російської Федерації на територію України, внаслідок чого останній отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України, та доставив його до невстановленого у ході досудового слідства місця на території України, де знаходився розвантажений автомобіль. 13.11.2009р. водій виїхав за межі митної території України до Республіки Польща. 4. Особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, 09.11.2009р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща вантажу, що складався з 18-ти найменувань електронної побутової техніки та 14-ти найменувань виробів зі скла, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № АX 62192532; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 09.11.2009р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 8323/1 від 09.11.2009р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "GLOBEX CONSULTING LLC" (Портланд, Орегон, США) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому він залучив до діяльності організованої злочинної групи особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який працював водієм вантажного автомобіля "Mercedes" реєстр. № LTM 80FE з причепом реєстр. № НОМЕР_6 на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", був повідомленим ним по факт існування організованої злочинної групи та надав свою згоду на вчинення контрабандного переміщення вантажів на митну територію України. На митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 09.11.2009р. на вказаний автомобіль було завантажено збірний вантаж електронної побутової техніки (LCD-телевізори, відеокамери, плеєри) фірми-виробника "Samsung", а також виробів зі скла фірми-виробника "Royal Bohemia chandeliers", всього 32-х найменувань товарів у загальній кількості 1358 одиниць (562 місця) загальною вартістю 797794,05грн., тобто у великих розмірах. Вранці 15.11.2009р. водій на вантажному автомобілі марки "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_5 з причепом реєстр. № НОМЕР_6 з зазначеним вантажем виїхав за межі Республіки Польща та близько 06-00 год. 15.11.2009р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № АХ 62192532;2) CMR б/н від 09.11.2009р. та 3) Invoice № 8323/1 від 09.11.2009р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 32-х найменувань збірного вантажу електронної побутової техніки (фірми-виробника "Samsung", а також виробів зі скла фірми-виробника "Royal Bohemia chandeliers" у загальній кількості 1358 одиниць, загальною вартістю 797794,05грн. що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 21.11.2009р. 15.11.2009р. водій на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз збірний вантаж електронної побутової техніки та виробів зі скла на митну територію України, та в період з 15.11.2009р. до ранку 17.11.2009р. зустрівся з ОСОБА_21 , який супроводив його до невстановленого у ході досудового слідства місця розвантаження, та передав ОСОБА_6 пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на вказаний вантаж, які необхідно було подати на митниці призначення. ОСОБА_6 , організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_22 невстановлених замовників цього товару, а також організував тимчасове проживання водія у невстановленому місці. Діючи за вказівкою ОСОБА_22 , ОСОБА_6 доставив водія, а також передані ним товарно-супровідні документи на вантаж до м. Глухова Сумської області, після чого передав ОСОБА_7 зазначений пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажу.У свою чергу ОСОБА_7 , використовуючи свої особисті зв`язки в митних органах України, повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою м/п Бачівськ Глухівської митниці та в період від 15.11.2009р. до ранку 17.11.2009р. передав зазначеній особі транзитні документи на цей вантаж. Вказана невстановлена особа внесла до наданих йому ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 17.11.2009р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Mercedes" реєстр. № LTM 80FE з причепом реєстр. № LTM 1R88, а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України та рукописним способом внесла від імені старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_23 до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET № 2) книжки МДП (carnet tir)АХ 62192532, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir АХ 62192532, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення зазначеного вантажу та проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № АХ 62192532, на CMR (б/н) від 09.11.2009р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 8323/1 від 09.11.2009р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "111", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "111", які були датовані 17.11.2009р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, та заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер 0177808 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля з реєстраційними номерами № НОМЕР_5 з причепом реєстр. № НОМЕР_6 із збірним вантажем в напрямку на виїзд з України, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. У відповідній графі "…вид (тип) транспортного засобу" цього Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_17 …" вказала марку транспортного засобу "Ивеко", хоча фактично вантажний автомобіль з реєстраційними номерами НОМЕР_18 , який 15.11.2009р. в`їхав з вантажем на територію України, є автомобілем "Мерседес". Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0177808 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "111", який також датовано ІНФОРМАЦІЯ_9 , та проставила у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_17 …" відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_10 ", який також датовано 17.11.2009р., та проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_17 …" та зі зворотного боку CMR (б/н) від 09.11.2009р. відтиски відповідних підроблених печаток та штампів. Крім того, вказана невстановлена особа, маючи вільний доступ до робочого місця інспектора митного поста "Бачівськ" та до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 08год. 51хв. 03сек. 17.11.2009р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" зазначеного вантажу, та упродовж менше 1-ї хвилини, вже о 08год. 52хв. 00сек. 17.11.2009р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення провідного інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_24 , який тільки через 8 хвилин, тобто о 09-00год. 17.11.2009р. мав заступити на роботу у складі чергової зміни співробітників Глухівської митниці на напрямок "в`їзд" в Україну. ОСОБА_7 підшукав ОСОБА_25 та домовився з ним про перевезення 17.11.2009р. особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження- водія, до Російської Федерації. 17.11.2009р. ОСОБА_26 власному на легковому автомобілі вивіз водія через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації. У подальшому ОСОБА_7 підшукав мешканця м. Глухова ОСОБА_17 ,з яким домовився про перевезення водія з Російської Федерації на територію України. 21.11.2009р. ОСОБА_17 на власному легковому автомобілі "Фольксваген Гольф" перевіз водія з Російської Федерації на територію України до м. Глухова, внаслідок чого останній отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації. 23.11.2009р. водій виїхав через міжнародний автомобільний пункт пропуску "Краківець" Львівської митниці за межі митної території України до Республіки Польща на тому ж вантажному автомобілі.

5.На початку грудня 2009 року ОСОБА_22 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України вантажу LCD-телевізорів, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження. Особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, 11.12.2009р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща вантажу, що складався з 3-х найменувань електронної побутової техніки - LCD-телевізорів фірми-виробника "Thomson", а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XQ 62222860; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 11.12.2009р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 8400000362/12 від 10.12.2009р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). При цьому він вступив у злочинну змову із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який працював водієм вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № НОМЕР_19 з причепом реєстр. № НОМЕР_20 на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", та 11.12.2009р. на вказаний вантажний автомобіль було завантажено вантаж LCD-телевізорів фірми-виробника "Thomson" 3 найменувань у загальній кількості 621 одиниця загальною вартістю 858588,68грн.,тобто у великих розмірах. Особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатор, проінструктував водія щодо способу вчинення контрабанди та зустрічі з іншими співучасниками злочину на території України, не повідомляючи про те, що він діє в складі організованої групи, та в ніч з 12.12.2009р. на 13.12.2009р. водій на зазначеному вантажному автомобілі з вантажем електронної побутової техніки - LCD-телевізорів виїхав за межі Республіки Польща, близько 02-00 год. 13.12.2009р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідних служб передані йому організатором офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № ХQ 62222860; 2) CMR б/н від 11.12.2009р. та 3) Invoice № 8400000362/12 від 10.12.2009р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 3-х найменувань товарів електронної побутової техніки (LCD-телевізорів фірми-виробника "Thomson") у загальній кількості 621 одиниця , загальною вартістю 858588,68грн. що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2009 рік (302,50грн.), тобто на час скоєння злочину, і становить великий розмір, та взяв зобов`язання доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 21.12.2009р. 13.12.2009р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій, ввіз вантаж електронної побутової техніки на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_6 якому він передав пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на вказаний вантаж, які необхідно було подати на митниці призначення. ОСОБА_6 організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цього товару, а також, на період розвантаження цього вантажу, організував тимчасове проживання польського водія у невстановленому місці. В подальшому ОСОБА_6 в період часу від 13.12.2009р. до 15.12.2009р. доставив водія, а також передані ним товарно-супровідні документи на вантаж до м. Глухова Сумської області, де передав ОСОБА_7 пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажу. ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, при невстановлених у ході досудового слідства обставинах вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою м/п Бачівськ Сумської митниці та передав цій особі транзитні документи на вантаж. Невстановлена особа внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 15.12.2009р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу електронної побутової техніки - LCD-телевізорів який 13.12.2009р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62222860 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "DAF" реєстр. № L5STA1 з причепом реєстр. № НОМЕР_20 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України, при цьому рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET № 2) книжки МДП (carnet tir) XQ 62222860, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XQ 62222860, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу у загальній кількості 621 одиниця, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації. Крім того, вказана невстановлена особа проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62222860, CMR (б/н) від 11.12.2009р., а також у рахунку-фактурі (Invoice) № 8400000362/12 від 10.12.2009р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 15.12.2009р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, наявність яких підтверджувала факт нібито проведення митного догляду та митного оформлення вантажу, що переміщувався через територію України на підставі вказаних документів, а також вивезення цього вантажу за межі України. Крім того, заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер 0178410 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску транспортного засобу "DAF" з реєстраційними номерами № НОМЕР_19 з причепом реєстр. № НОМЕР_20 з вантажем телевізорів в режимі транзит, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0178410 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", який також датовано 15.12.2009р., і наявність якої повинно підтвердити факт нібито проведення співробітником митниці огляду зазначеного у контрольному талоні транспортного засобу. Крім того, зазначена невстановлена особа проставила у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_21 …" відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", який також датовано ІНФОРМАЦІЯ_10 , та, крім того, вказана невстановлена особа проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_21 …" та зворотного боку CMR (б/н) від 11.12.2009р. відтиски відповідних підроблених печаток та штампів. Крім того, вказана невстановлена службова особа, маючи вільний доступ до робочого місця інспектора митного поста "Бачівськ" та до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 04год. 58хв. 27сек. 16.12.2009р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62222860, а також, упродовж менше 2-х хвилин, вже о 05год. 00хв. 22сек. 16.12.2009р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62222860, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення провідного інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_16 який на той час, а саме з 09-00 год. 15.12.2009р. до 09-00 год. 16.12.2009р. перебував на службі на митному посту "Бачівськ" Глухівської митниці у складі чергової зміни співробітників митниці в якості т.в.о. старшого зміни. ОСОБА_7 , 16.12.2009р. організував тимчасовий виїзд польського водія до Російської Федерації, для чого підшукав громадянина Російської Федерації ОСОБА_27 та домовився з останнім про перевезення водія до Росії. 16.12.2009р. Постолаки Федір на легковому автомобілі "ГАЗ" вивіз водія через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації. ОСОБА_7 організував перевезення польського водія із Російської Федерації на територію України і 19.12.2009р. ОСОБА_28 на легковому автомобілі марки "Опель" перевіз вказаного водія із Російської Федерації на територію України до м. Глухова, внаслідок чого водій отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федераці. 20.12.2009р. водій виїхав за межі митної території України до Республіки Польща. 6. В травні 2010 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України товарно-матеріальних цінностей, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи - особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження. Останній 18.05.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 26-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XQ 62936872; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 18.05.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005745/34 від 17.05.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). Безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатор, доручив раніше залученому до діяльності організованої злочинної групи особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водію, до вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м.Кракові Республіки Польща 18.05.2010р. було завантажено збірний (консолідований) вантаж товарно-матеріальних цінностей 26 найменувань товарів у загальній кількості 1600 місць (упаковок) загальною вартістю 734890,96грн., тобто у великих розмірах. Вранці 20.05.2010р. водій на вантажному автомобілі марки "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 із збірним вантажем товарно-матеріальних цінностей одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 09-30 год. 20.05.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XQ 62936872; 2) CMR (б/н) від 18.05.2010р. та 3) Invoice № 4015005745/34 від 17.05.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та взяв зобов`язання доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 30.05.2010р. 20.05.2010р. вказаний водій ввіз збірний (консолідований) вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де в період з 20.05.2010р. до 21.05.2010р. його зустрів ОСОБА_6 та супроводив до невстановленого у ході досудового слідства місця розвантаження, де організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цього товару, а також організував тимчасове проживання польського водія у невстановленому місці. У подальшому ОСОБА_6 в період від 20.05.2010р. до 21.05.2010р. доставив особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водія, та передані ним товарно-супровідні документи на вантаж до м. Глухова Сумської області, де передав ОСОБА_7 пакет документів на транзит вантажу. ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою м/п Бачівськ Глухівської митниці та у точно не встановлений слідством час в період від 20.05.2010р. до 21.05.2010р. передав цій особі транзитні документи на вантаж. Вказана невстановлена особа внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 21.05.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці зазначеного вантажу на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України. При цьому зазначена невстановлена особа рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської ОСОБА_29 до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET № 2) книжки МДП (carnet tir)XQ 62936872, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XQ 62936872, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Росії. Крім того, проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR)№ XQ 62936872, на CMR (б/н) від 18.05.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005745/34 від 17.05.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "027", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "027", які були датовані 21.05.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_24 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля, без зазначення моделі, з реєстраційними № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № LKR85EP із збірним вантажем в напрямку на виїзд з України, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 2093097 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "027", який також датовано 21.05.2010р., також розписалася у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_24 …" від імені співробітника прикордонної служби, та проставила у цій же графі відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_10 ", який також датовано 21.05.2010р., та проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_24 …" та зі зворотного боку CMR (б/н) від 18.05.2010. відповідні відтиски підроблених печаток та штампів. Крім того, вказана невстановлена особа, маючи вільний доступ до робочого місця інспектора митного поста "Бачівськ" та до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 04год. 04хв. 39сек. 21.05.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62936872, а також, упродовж менше ніж 20-ти хвилин, вже о 04год. 23хв. 07сек. 21.05.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_26, який на той час, а саме з 09-00год. 20.05.2010р. до 09-00год. 21.05.2010р. перебував на митному посту "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці на оформленні документів на напрямку "в`їзд" в Україну. 21.05.2010р. ОСОБА_7 організував виїзд польського водія до Російської Федерації, для чого підшукав громадянина України ОСОБА_30 та домовився з останнім про перевезення польського водія до Російської Федерації. Цього ж дня ОСОБА_31 на легковому автомобілі марки "Лексус" д/н НОМЕР_25 вивіз водія через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації. 25.05.2010р. водій повернувся на територію України із Російської Федерації через МАПП "Бачівськ" вже в якості пішохода, внаслідок чого вказаний польський водій отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації та 28.05.2010р. виїхав за межі митної території України до Республіки Польща. 7. 21.05.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організував отримання на митному складі "Agencija Celna COMPLEX SAD" у м. Гдінья Республіки Польща вантажу, що складався з 20-ти найменувань автомобільних шин, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) №XT 62936873; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 21.05.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 9120001788/89 від 19.05.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому він вступив у злочинну змову із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який працював в польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha" водієм вантажного автомобіля "Renault" реєстр. № НОМЕР_26 з причепом реєстр. № НОМЕР_27 . До даного автомобіля 21.05.2010р. було завантажено вантаж автомобільних шин 20 найменувань товарів у загальній кількості 1625 одиниць загальною вартістю 448969,39грн., тобто у великих розмірах. Вранці 03.06.2010р. вказаний водій на вантажному автомобілі марки "Renault" реєстр. № НОМЕР_26 з причепом реєстр. № НОМЕР_27 з вантажем автомобільних шин одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 11-50год. 03.06.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці, а також співробітникам відповідних відділів Державної прикордонної служби України, Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень", Державної екологічної інспекції у Львівській області, які несли службу на МАПП "Шегині", надані йому організатором офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № ХT 62936873; 2) CMR б/н від 21.05.2010р. та 3) Invoice№ 9120001788/89 від 19.05.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 20-ти найменувань товарів (автомобільних шин) у загальній кількості 1625 одиниць визначеною у ході досудового слідства загальною вартістю 448969,39грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, з недостовірними відомостями щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та зобов`язався доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 06.06.2010р. 2010р. водій ввіз вантаж на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_6 організував завантааження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цього товару, а також, на період розвантаження цього вантажу, організував тимчасове проживання польського водія у невстановленому місці. 04.06.2010р. ОСОБА_6 доставив водія, а також передані ним товарно-супровідні документи на вантаж, до м. Глухова Сумської області, після чого упродовж часу з 04.06.2010р. до 05.06.2010р. передав ОСОБА_7 зазначений пакет товарно-супровідних документів. ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою особою м/п Бачівськ Глухівської митниці та передав їй транзитні документи на вантаж. Вказана невстановлена особа внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 05.06.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу автомобільних шин, для чого рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_32 до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET № 2) книжки МДП (carnet tir) XT 62936873, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XT 62936873, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Росії. Крім того, вказана невстановлена особа проставила у наданих ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XT 62936873, CMR (б/н) від 21.05.2010р., а також у рахунку-фактурі (Invoice) № 9120001788/89 від 19.05.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "027", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "027", які були датовані 05.06.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_28 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску транспортного засобу "Рено" з реєстраційними номерами НОМЕР_29 з вантажем шин в режимі транзит, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0177809 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "027", який також датовано ІНФОРМАЦІЯ_11 , та проставила у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону …" відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_10 ", який також датовано 05.06.2010р., та, крім того, проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону …" відповідні відтиски підроблених печаток та штампів , та також із зворотного боку CMR (б/н) від 21.05.2010р. Крім того, вказана невстановлена особа маючи вільний доступ до до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, об 11год. 16хв. 56сек. 05.06.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" вищезазначеного вантажу, та упродовж менше ніж півгодини, вже об 11год. 42хв. 31сек. 05.06.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_33 , який на той час, а саме з 09-00 год. 05.06.2010р. до 09-00 год. 06.06.2010р. перебував на митному посту "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці на оформленні документів на напрямку "в`їзд" в Україну.

ОСОБА_7 , 06.06.2010р. організував тимчасовий виїзд польського водія до Російської Федерації для чого особисто на власному легковому автомобілі "Шкода" вивіз його через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації, звідки 08.06.2010р. останній повернувся на територію України із Російської Федерації через МАПП "Бачівськ" вже в якості пішохода. Внаслідок цього польський водій отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації, за допомогою своїх співучасників ОСОБА_7 та ОСОБА_6 повернувся з м. Глухова Сумської області до місця знаходження розвантаженого автомобіля, та 10.06.2010р. виїхав через м/п "Мостиська" Львівської митниці МАПП "Шегині" за межі митної території України до Республіки Польща. 8-9. На початку червня 2010 року ОСОБА_22 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, та особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, 04.06.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 78-ми найменувань електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XN 62936871; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 04.06.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005954/04 від 02.06.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вантажу він знову доручив учаснику організованої злочинної групи, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження. Після чого, до вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр.№ НОМЕР_23 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 04.06.2010р. було завантажено електрону побутову техніку та комп`ютерну оргтехніку (LCD-телевізори, відеокамери, МР-плеєри та ігрові приставки фірми-виробника "Sony", а також монітори фірми-виробника "LG") 78 найменувань товарів у загальній кількості 1484 одиниці загальною вартістю 1197966,32грн., тобто у великих розмірах. Одночасно з цим особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, 04.06.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 24-х найменувань збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів, телевізорів та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XK 62936870; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 04.06.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005745/34 від 03.06.2010р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон) на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки, вулиця Московська, 14/30), та перевезення вантажу доручив раніше залученому до діяльності організованої злочинної групи особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водію. За вказівкою організатора до вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № LWRA5 з причепом реєстр.№ НОМЕР_4 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha" (м. Томашов-Любельський Республіка Польща), яким цього разу знову керував водій цієї ж фірми, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 04.06.2010р. було завантажено збірний (консолідований) вантаж електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів, телевізорів та інших товарно-матеріальних цінностей 24 найменування товарів у загальній кількості 1893 місця (упаковки) загальною вартістю 1132162,89грн., тобто у великих розмірах. В ніч з 06.06.2010р. на 07.06.2010р. зазначені особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, кожен з яких окремо керував вищевказаними вантажними автомобілями "Scania" та "DAF" з вантажем електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів, телевізорів та інших товарно-матеріальних цінностей, їдучи один за одним виїхали за межі Республіки Польща та близько 03-00 год. 07.06.2010р. прибули на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де водій умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці, а також співробітникам відповідних відділів Державної прикордонної служби України, Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень, Державної екологічної інспекції у Львівській області, які несли службу на МАПП "Шегині" офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XN 62936871;2) CMR (б/н) від 04.06.2010р. та 3) Invoice № 4015005954/04 від 02.06.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу у загальній кількості1484 одиниці товарів загальною вартістю 1197966,32грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 16.06.2010р. Також, прибувши на МАПП "Шегині" інший водій 07.06.2010р. умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниціякі несли службу на МАПП "Шегині" офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XК 62936870; 2) CMR (б/н) від 04.06.2010р. та 3) Invoice № 4015005745/34 від 03.06.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу у загальній кількості 1893 місця (упаковок) товарів загальною вартістю 1 132162,89грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік, тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 16.06.2010р. Наприкінці дня 07.06.2010р. ОСОБА_6 зустрів вказаних водіїв під час їх переміщення по території України та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області, та в ніч на 08.06.2010р., організував перевантаження вказаних, ввезених ними товарів зокрема до вантажного автомобіля "DAF", яким керував підшуканий ОСОБА_6 водій ОСОБА_34 , а також до інших транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників. Після цього ОСОБА_6 організував перевезення цих вантажівокремими партіями на вантажних транспортних засобах українських приватних перевізників зокрема до складських приміщень ТОВ "Технополіс-1", що розташовані на території Київської області у м. Бровари по вул. Б. Хмельницького, 1, а також до інших, визначених організатором групи ОСОБА_22 невстановлених замовників цього товару. У подальшому ОСОБА_6 , 08.06.2010р. доставив польських водіїв, а також передані ними товарно-супровідні документи на вантаж, до м. Глухова Сумської області, де передав зазначений пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажів ОСОБА_7 . ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, при невстановлених у ході досудового слідства обставинах повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці та під час зустрічі у точно не встановлений слідством час в період від 08.06.2010р. до 09.06.2010р. передав зазначеній, невстановленій службовій особі митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці транзитні документи на ці вантажі. Вказана невстановлена службова особа Глухівської митниці, внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 09.06.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки , який 07.06.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XN 62936871 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр.№ НОМЕР_23 та щодо нібито прибуття 09.06.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки який 07.06.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XK 62936870 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "DAF" реєстр. № LWRA5 з причепом реєстр.№ НОМЕР_4 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаних вантажів та про їх вивезення за межі митної території України. Зазначена особа рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зелених аркушів (VOLET № 2) книжок МДП (carnet tir) XN 62936871 та XK 62936870, у тому числі до відривних корінців вказаних аркушів carnet tir62936871 та XK 62936870, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажів, які слідували згідно вказаних Книжок МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації та протиправно проставила у наданих їй ОСОБА_5 2-х різних комплектах товарно-супровідних документів на вантажі, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XN 62936871, на CMR (б/н) від 04.06.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005954/04 від 02.06.2010р., а також на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XK 62936870, на CMR (б/н) від 04.06.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005745/34 від 03.06.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 09.06.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, та у верхній частині (CARNET TIR) № НОМЕР_30 відтиск кліше дата-штампу "Глухівська митниця" № " 140". Крім того, зазначена особа заволоділа бланками "Контрольного талону Серія ААК номер 2101485 для проходження по червоному коридору" та "Контрольного талону Серія ААК номер 2101484 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 2101485 …" завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "ДАФ" із вантажем "побутова техніка" в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа, та, крім того, умисно, рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 2101484 …" завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "ДАФ" із "збірним" вантажем в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графах "Відмітка ОНП" обох вищезазначених бланків "Контрольного талону Серія ААК номер 2101485 …" та "Контрольного талону Серія ААК номер 2101484 …" відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які також датовані 09.06.2010р., та проставила у графах "Відмітка про проходження паспортного контролю" Контрольних талонів "Серія ААК номер 2101485 …" та "Серія ААК номер 2101484 …" відтиски підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", які також датовано 09.06.2010р., та, із зворотного боку обох цих Контрольних талонів " відтиски підробленої круглої печатки Державної інспекції з карантину рослин по Сумській області із номером "75/19-08" без зазначення дати проставлення відтиску, відтиски підробленого прямокутного дата-штампу "Радіологічний контроль ВВІЗ/ВИВІЗ ДОЗВОЛЕНО Державної екологічної інспекції в Сумській області пункт пропуску "Бачівськ" із номером "1" які датовано 09.06.2010р., відтиски підробленого прямокутного дата-штампу "Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" із номером "2601072" які датовано 09.06.2010р., а також відтиски не передбаченого номенклатурою справ відділу СМАП "Бачівськ" кліше-штампу "Частка єдиного збору не нараховувалась", та проставила аналогічні відтиски із зворотного боку обох комплектів CMR (б/н) від 04.06.2010р. щодо переміщення вантажів як на автомобілі "Scania" так і на автомобілі "DAF".Крім того, вказана невстановлена особа маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 08год. 59хв. 06сек. 09.06.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XK 62936870, а також, о 09год. 00хв. 08сек. 09.06.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XN 62936871, та, крім того, упродовж часу менше 20-ти хвилин, вже о 09год. 19хв. 43сек. 09.06.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XN 62936871, а також о 09год. 21хв. 10сек. 09.06.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_33 , який на той час, а саме з 09-00 год. 09.06.2010р. до 09-00 год. 10.06.2010р. перебував на митному посту "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці на оформленні документів на напрямку "виїзд" з України. ОСОБА_7 , 10.06.2010р. організував виїзд польських водіїв до Російської Федерації, для чого через свого знайомого мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_35 підшукав іншого мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_36 та домовився з ним про перевезення за винагороду польських водіїв до Російської Федерації.10.06.2010р. ОСОБА_37 на легковому автомобілі марки "ВАЗ" д/н НОМЕР_31 перевіз польських водіїв через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації. 12.06.2010р. водії удвох повернулися на територію України із Російської Федерації через МАПП "Бачівськ" вже в якості пішоходів, внаслідок чого отримали у своїх закордонних паспортах відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації. 13.06.2010р. вони виїхали через м/п "Мостиська" Львівської митниці МАПП "Шегині" за межі митної території України до Республіки Польща.

10.В червні 2010 року ОСОБА_22 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України товарно-матеріальних цінностей, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, який 19.06.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 19-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XW 64021094; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 19.06.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005977/06 від 18.06.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу він повторно доручив особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водію, та до вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № НОМЕР_4 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 19.06.2010р. було завантажено збірний (консолідований) вантаж товарно-матеріальних цінностей 19 найменувань товарів у загальній кількості 1131 місце (упаковка) встановленою в ході досудового слідства загальною вартістю 451027,28 грн., тобто у великих розмірах. Вранці 23.06.2010р. вказана особа на вантажному автомобілі марки "DAF» із збірним вантажем товарно-матеріальних цінностей одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 07-20год. 23.06.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та інших службофіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR)№ XW 64021094; 2) CMR (б/н) від 19.06.2010р. та 3) Invoice № 4015005977/06 від 18.06.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 19-ти найменувань консолідованого (збірного) вантажу товарно-матеріальних цінностей у загальній кількості 1131 місце (упаковка) визначеною у ході досудового слідства загальною вартістю 451027,28грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір,та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 01.07.2010р. 23.06.2010р. водій на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз збірний (консолідований) вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де в період з 23.06.2010р. до 24.06.2010р. зустрівся з ОСОБА_6 , який організував перевантаження вказаного товару до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цього вантажу окремими партіями до визначених ОСОБА_22 невстановлених замовників цього товару, а також, на період розвантаження цього вантажу організував тимчасове проживання польського водія у невстановленому місці. 24.06.2010р. ОСОБА_6 доставив польського водія, а також передані ним товарно-супровідні документи на вантаж до м. Глухова Сумської області, де передав ОСОБА_7 зазначений пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажу, що були оформлені 23.06.2010р. на м/п "Мостиська" Львівській митниці. ОСОБА_7 повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці та під час зустрічі у точно не встановлений слідством час в період від 24.06.2010р. до 25.06.2010р. передав зазначеній невстановленій службовій особі митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці раніше транзитні документи на цей вантаж. Вказана невстановлена службова особа Глухівської митниці, внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 25.06.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці збірного вантажу товарно-матеріальних цінностей який 23.06.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XW 64021094 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "DAF", а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України. У той же час, зазначена невстановлена особа рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET №2) книжки МДП (carnet tir) XW 64021094, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir XW 64021094, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Росії та проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR)№ XW 64021094, на CMR (б/н) від 19.06.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005977/06 від 18.06.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 25.06.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, та при невстановлених у ході досудового слідства обставинах заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_32 для проходження по червоному коридору", в який рукописним способом внесла завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "ДАФ" з реєстраційними номерами № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № LKR27EP " із "збірним" вантажем в режимі "транзит" напрямку "на виїзд" з України, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 0176622 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", який також датовано 25.06.2010р., також проставила у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_24 …" відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", який також датовано 25.06.2010р., та, крім того, вказана невстановлена особа проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_32 …" відтиски відповідних підроблених печаток та штампів. Крім того, аналогічні відтискипроставлено також із зворотного боку CMR (б/н) від 19.06.2010р. Крім того, вказана невстановлена особа, маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 09год. 08хв. 27сек. 25.06.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XW 64021094, а також, упродовж менше 7-ми хвилин, вже о 09год. 14хв. 59сек. 25.06.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XW 64021094, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_38 , який на той час, а саме з 09-00год. 25.06.2010р. до 09-00год. 26.06.2010р. перебував на митному посту "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці на оформленні документів на напрямку "виїзд" з України. ОСОБА_7 , 25.06.2010р. при невстановлених у ході слідства обставинах організував доставляння польського водія до МАПП "Бачівськ", де останній того ж дня перетнув державний кордон і вийшов за межі України до Російської Федерації в якості пішохода. 27.06.2010р. ОСОБА_7 через свого знайомого мешканця м. Глухова ОСОБА_39 підшукав іншого мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_28 та домовився з ним про перевезення за винагороду польського водія із Російської Федерації на територію України. 27.06.2010р. ОСОБА_28 на легковому автомобілі марки "Опель" д/н НОМЕР_33 перевіз водія із Російської Федерації на територію України до м. Глухова, внаслідок чого останній отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації, та в подальшому за допомогою ОСОБА_7 та ОСОБА_6 повернувся з м. Глухова Сумської області до місця знаходження розвантаженого автомобіля. 30.06.2010р. водій виїхав через м/п "Мостиська" Львівської митниці МАПП "Шегині" за межі митної території України до Республіки Польща. 11-12.25.06.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 12-ти найменувань комп`ютерної оргтехніки, запчастин та комплектуючих до комп`ютерного обладнання та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XZ 64021095; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 25.06.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005917/88 від 15.06.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). При цьому, для безпосереднього здійснення контрабандного переміщення вантажу він вступив у злочинну змову із громадянином Республіки Польща ОСОБА_10 , матеріали відносно якого закриті, а також із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, які за дорученням працювали водіями на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", у зв`язку з чим ОСОБА_40 , діючи за дорученням організатора на належному останньому на очолюваній ним фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha" вантажному автомобілі "Mercedes" реєстр. № LTM 80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 прибув 25.06.2010р. до митного складу-магазину "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща, де того ж дня до вказаного автомобіля було завантажено збірний (консолідований) вантаж комп`ютерної оргтехніки, запчастин та комплектуючих до комп`ютерів та інші товарно-матеріальні цінності 12 найменувань товарів у загальній кількості 1199 місць (упаковок) загальною вартістю 1224814,09грн., тобто у великих розмірах. Одночасно з цим особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 13-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих і запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XТ 64021093; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 25.06.2010; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005918/89 від 17.06.2010р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу він повторно доручив раніше залученній до діяльності організованої злочинної групи особі, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, який на зазначений період часу також працював водієм на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", та до вантажного автомобіля "Mercedes" реєстр. № LTM 80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 25.06.2010р. було завантажено збірний (консолідований) вантаж комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих і запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей 13 найменувань товарів у загальній кількості 2077 місць (упаковок) загальною вартістю 1304874,62грн., тобто у великих розмірах. Оскільки ОСОБА_41 , матеріали відносно якого закриті, не мав візи для виїзду до Російської Федерації, то у подальшому водій, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, повинен буде одноосібно виїхати за межі України до Російської Федерації та повернутися до України з метою отримання відповідних відміток у своєму закордонному паспорті.Таким чином, хоча ОСОБА_42 , матеріали відносно якого закриті, та особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водію, не було відомо про те, що вони діють у складі організованої групи, однак останні вступили у злочинну змову з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатором, та надали свою згоду на контрабандне переміщення вантажу. Вранці 27.06.2010р. громадянин Республіки Польща ОСОБА_41 , матеріали відносно якого закриті, та особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, які удвох переміщувалися на вантажному автомобілі "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_35 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , а також особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який одноосібно керував вантажним автомобілем "Mercedes" реєстр. № LTM 80FE з причепом реєстр.№ НОМЕР_6 , з вантажем комп`ютерної оргтехніки, запчастин та комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, їдучи один за одним виїхали за межі Республіки Польща та близько 04-00 год. 27.06.2010р. прибули на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де ОСОБА_11 умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № ХZ 64021095; 2) CMR б/н від 25.06.2010р. та 3) Invoice№ 4015005917/88 від 15.06.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 12-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин та комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, у загальній кількості 1199 місць (упаковок) товарів загальною вартістю 1224814,09грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50 грн.), тобто на час скоєння злочину, і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України. При цьому ОСОБА_41 взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 06.07.2010р. Також прибувши на МАПП "Шегині" особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, умисно надав в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 13-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих і запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, у загальній кількості 2077 місць (упаковок) товарів загальною вартістю 1304874,62грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 06.07.2010р. 27.06.2010р. ОСОБА_41 та два водії, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, на вищевказаних транспортних засобах з причепами ввезли зазначені вантажі на митну територію України, де їх зустрів ОСОБА_6 та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області та організував перевантаження ввезених товарів до вантажних транспортних засобів підшуканих ним українських перевізників, зокрема до вантажного автомобіля "Рено" реєстр. № НОМЕР_36 з напівпричепом реєстр. № НОМЕР_37 під керуванням водія ОСОБА_43 , до вантажного автомобіля, яким керував водій ОСОБА_44 , а також до транспортних засобів інших невстановлених українських приватних перевізників, не повідомляючи при цьому зазначеним українським перевізникам про походження вказаних вантажів, та організував перевезення цих вантажів окремими партіями на вантажних транспортних засобах зазначених та інших невстановлених українських приватних перевізників зокрема до складських приміщень ТОВ "Технопарк", що розташовані у м. Києві по вул. Народного ополчення,18-Б, до складських приміщень ТОВ "Технополіс-1", що розташовані на території Київської області у м. Бровари по вул. Б. Хмельницького,1, а також до інших, визначених організатором групи ОСОБА_22 невстановлених замовників цих товарів. Вранці 28.06.2010р. ОСОБА_6 на належному йому легковому автомобілі "Шевроле Лачетті" доставив польських водіїв ОСОБА_10 та двох осіб, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження до м. Києва та організував тимчасове проживання вказаних осіб у приватній квартирі, що була тимчасово орендована ОСОБА_6 у громадянки ОСОБА_45 по АДРЕСА_5 . У подальшому, організатор злочинної групи ОСОБА_5 особисто 28.06.2010р. доставив отримані ОСОБА_6 від польських водіїв пакети товарно-супровідних документів на транзит вантажів до м. Глухова Сумської області та передав їх ОСОБА_7 . ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, якій в період від 28.06.2010р. до 03.07.2010р. передавотримані від ОСОБА_5 транзитні документи на ці вантажі. Вказана невстановлена службова особа ОСОБА_46 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості про нібито прибуття 03.07.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин та комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, який 27.06.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XZ 64021095 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Mercedes" реєстр. № LTM 80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , та про нібито прибуття 03.07.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих та запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей який 27.06.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64021093 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Mercedes" реєстр. № LTM 80FE з причепом реєстр.№ НОМЕР_38 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаних вантажів та про їх вивезення за межі митної території України, рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зелених аркушів (VOLET № 2) книжок МДП (carnet tir) XZ 64021095 та XТ 64021093, у тому числі до відривних корінців вказаних аркушів carnet tir XZ 64021095 та XТ 64021093, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажів, які слідували згідно вказаних Книжок МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації та проставила у 2-х різних комплектах товарно-супровідних документів на вантажі, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XZ 64021095, на CMR (б/н) від 25.06.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005917/88 від 15.06.2010р., а також на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64021093, на CMR (б/н) від 25.06.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005918/89 від 17.06.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 03.07.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланками "Контрольного талону Серія ААК номер 2099063 для проходження по червоному коридору" та "Контрольного талону Серія ААК номер 2099062 для проходження по червоному коридору", рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 2099062 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля ""Mercedes" з реєстраційними номерами . № НОМЕР_5 з причепом реєстр.№ НОМЕР_6 ", із "збірним" вантажем в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа, та проставила у графах "Відмітка ОНП" обох вищезазначених бланків "Контрольного талону Серія ААК номер 2099063 …" та "Контрольного талону Серія ААК номер 2099062 …" відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які також датовані 03.07.2010р., і проставила у графах "Відмітка про проходження паспортного контролю" Контрольних талонів "Серія ААК номер 2099063 …" та " Серія ААК номер 2099062 …" відтиски підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", які також датовано 03.07.2010р., та, крім того, вказана невстановлена особа проставила із зворотного боку обох цих Контрольних талонів "Серія ААК номер 2099063 …" та " Серія ААК номер 2099062 …" відтиски відповідних підроблених печаток та штампів, а також із зворотного боку обох комплектів CMR (б/н) від 25.06.2010р. щодо переміщення вантажів як на автомобілі "Mercedes" реєстр. № LTM 80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , так і на автомобілі "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_5 з причепом реєстр.№ НОМЕР_6 . Крім того,ця ж особа, маючи вільний доступ до та до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 08год. 52хв. 46сек. 03.07.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" вантажу, та о 08год. 53хв. 47сек. 03.07.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XZ 64021095, та, крім того, о 09 год. 12хв. 48сек. 03.07.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XZ 64021095, а також о 09год. 14хв. 09сек. 03.07.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64021093, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_38 , який на той час, а саме з 09-00 год. 03.07.2010р. до 09-00год. 04.07.2010р. перебував на митному посту "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці на оформленні документів на напрямку "виїзд" з України. ОСОБА_7 організував виїзд до Російської Федерації польських водіїв до Російської Федерації, а також 06.07.2010р. організував повернення їх до України. Так, водії, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, 04.07.2010р. виїхали за межі території України до Російської Федерації через пункт пропуску "Бачівськ" разом із невстановленим громадянином України ОСОБА_47 на автомобілі "Даф" д/н НОМЕР_39 . 06.07.2010р. ОСОБА_7 підшукав ОСОБА_28 та домовився з останнім про перевезення за винагороду двох водіїв, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження із Російської Федерації на територію України. ОСОБА_28 06.06.10р. на легковому автомобілі марки "Опель" перевіз зазначених осіб із Російської Федерації на територію України до м.Глухова, внаслідок чого вказані польські водії отримали у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації. 06.07.2010р. ОСОБА_6 забравводіїв з м. Глухова та згодом доставив їх до невстановленого у ході досудового слідства місця на території України, де упродовж вказаного періоду часу знаходилися розвантажені автомобілі. 08.07.2010р. ОСОБА_41 ,разом із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження та інший водій, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, на вищезазначених вантажних транспортних засобах без вантажів виїхали через м/п "Мостиська" Львівської митниці МАПП "Шегині" за межі митної території України до Республіки Польща. 13. 02.07.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 50-ти найменувань електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № SX 64029364; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 02.07.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015005919/90 від 24.06.2010 до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, повторно доручив водію, матеріали відносно якого також виділені в окреме провадження. 02.07.2010р. до вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща було завантажено електрону побутову техніку та комп`ютерну оргтехніку 50 найменувань товарів у загальній кількості у кількості 1739 місць (упаковок) загальною вартістю 1145221,28грн. Наприкінці дня 04.07.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій, на вантажному автомобілі марки "Scania" реєстрац. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № LKR85EP із збірним вантажем електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 23-30год. 04.07.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідним службам офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № SX 64029364; 2) CMR (б/н) від 02.07.2010р. та 3) Invoice № 4015005919/90 від 24.06.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 50-ти найменувань збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей у загальній кількості 1739 місць (упаковок) загальною вартістю 1145221,28грн.,що в 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 14.07.2010р. В ніч з 04.07.2010р. на 05.07.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій, на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз збірний вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_6 та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області, де організував перевантаження ввезених товарів до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цих вантажів окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників цих товарів. До кінця дня 07.07.2010р. ОСОБА_6 доставив польського водія, а також надані ним документи на вантаж до м. Глухова Сумської області, де передав ОСОБА_7 пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажів, а ОСОБА_7 також прийняв на себе обов`язок забезпечити розміщення та проживання учасника організованої групи - водія, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, у м. Глухові Сумської області до завершення фіктивного оформлення зазначених транзитних документів на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці. ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, та передав зазначеній особі транзитні документи на цей вантаж. Вказана невстановлена службова особа Глухівської митниці внесла до наданих йому ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо нібито прибуття 11.07.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці збірного вантажу товарно-матеріальних цінностей, який 04.07.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64029364 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України та рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET № 2) книжки МДП (carnet tir) SX 64029364, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir SX 64029364, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації. Крім того, вказана невстановлена особа протиправно проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64029364, на CMR (б/н) від 02.07.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015005919/90 від 24.06.2010р. відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 11.07.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_40 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "Scania" з реєстраційними номерами № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № LKR85EP " із "збірним" вантажем в режимі "транзит" на виїзд з України, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа та проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 3160437 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", який також датовано 11.07.2010, та розписалася у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_40 …" від імені співробітника прикордонної служби, та проставила у цій же графі відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", який також датовано 11.07.2010р., та, крім того, проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_40 …" відповідні відтискипідроблених печаток та штампів, та із зворотного боку CMR (б/н) від 02.07.2010р. Крім того, вказана невстановлена особа маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 09год. 01хв. 06сек. 11.07.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64029364, а також, упродовж 13-ти хвилин, вже о 09год. 14хв. 03сек. 11.07.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64029364, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_38 , який на той час, а саме з 09-00 год. 11.07.2010р. заступив на службу на митний пост "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці до 09-00год. 12.07.2010р. на оформлення документів на напрямку "виїзд" з України.

14. Упродовж липня 2010 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи - особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який, в свою чергу, 09.07.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 25-ти найменувань комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № PX 64029363; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 09.07.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015007745/07 від 08.07.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). При цьому безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу організатор, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, також повторно доручив раніше залученому до діяльності організованої злочинної групи водію, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, та до вантажного автомобіля "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha" на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 09.07.2010р. було завантажено збірний (консолідований) вантаж комп`ютерної оргтехніки, запчастин та інших товарно-матеріальних цінностей 25 найменувань товарів у загальній кількості 1696 місць (упаковок) загальною вартістю 983022,98грн., тобто у великих розмірах.

Вранці 11.07.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій, на вантажному автомобілі марки "Mercedes" реєстр. реєстр. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , з вантажем комп`ютерної оргтехніки, запчастин та інших товарно-матеріальних цінностей одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 10-00год. 11.07.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та інших відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № РX 64029363;2) CMR (б/н) від 09.07.2010р. та 3) Invoice № 4015007745/07 від 08.07.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 25-ти найменувань збірного вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин та інших товарно-матеріальних цінностей у загальній кількості 1696 місць (упаковок) загальною вартістю 983022,98грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, взявши обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 20.07.2010р. 11.07.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз збірний вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_6 та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області. ОСОБА_6 упродовж часу з 12.07.2010р. до 14.07.2010р. організував перевантаження ввезених товарів до підшуканих ним вантажних транспортних засобів, зокрема до вантажного автомобіля "Газель" реєстр. № НОМЕР_42 під керуванням водія ОСОБА_48 , до вантажного автомобіля "FOTON - BJ 1043" реєстр. № НОМЕР_43 під керуванням водія ОСОБА_49 , до вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № НОМЕР_44 під керуванням водія ОСОБА_50 , а також до транспортних засобів інших невстановлених українських приватних перевізників, не повідомляючи при цьому зазначеним українським перевізникам про походження вказаних вантажів, та організував перевезення цих вантажів окремими партіями на вантажних транспортних засобах зазначених та інших невстановлених українських приватних перевізників зокрема до складських приміщень ТОВ "Медіа-Трейдінг", що розташовані у м. Києві по вул. Сім`ї Хохлових,8, до складських приміщень ДП "Інгресс-Сістемс", що розташовані у м. Києві по пров. Радіщева,4, до складських приміщень ТОВ "Технопарк", що розташовані у м. Києві по вул. Народного ополчення,18-Б, до складських приміщень ТОВ "Технополіс-1", що розташовані на території Київської області у м.Бровари по вул. Б.Хмельницького,1, до складських приміщень ТОВ "К-Трейд ЛТД", що розташовані у м. Києві, пров. Новопечерський,15, а також до інших, визначених організатором групи ОСОБА_5 невстановлених замовників цих товарів. У той же час ОСОБА_5 особисто в ніч з 11.07.2010р. на 12.07.2010р. доставив польського водія, а також надані ним документи на вантаж, до м. Глухова Сумської області, після чого передав ОСОБА_7 зазначений пакет товарно-супровідних документів на транзит вантажів. ОСОБА_7 повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, якій передав транзитні документи на цей вантаж. Вказана невстановлена службова особа Глухівської митниці, внесла до наданих йому ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо нібито прибуття ще 11.07.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці збірного вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин та інших товарно-матеріальних цінностей який 11.07.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Мостиська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64029363 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Mercedes" реєстр. реєстр. № LTM80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаного вантажу та про його виїзд за межі митної території України, та рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зеленого аркуша (VOLET № 2) книжки МДП (carnet tir) РX 64029363, у тому числі до відривного корінця вказаного аркуша carnet tir РX 64029363, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажу, який слідував згідно вказаної Книжки МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації. Крім того, вказана невстановлена особа протиправно проставила у наданих їй ОСОБА_7 товарно-супровідних документах на вантаж, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64029363, на CMR (б/н) від 09.07.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015007745/07 від 08.07.2010р. відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 11.07.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, наявність яких підтверджувала факт нібито проведення митного догляду та митного оформлення вантажу, що переміщувався через територію України на підставі вказаних документів, а також вивезення цього вантажу за межі України, та заволоділа бланком "Контрольного талону Серія ААК номер 3160436 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до вказаного бланку завідомо недостовірні відомості про нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "Мерседес" із "збірним" вантажем в режимі "транзит" на виїзд з України, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа та проставила у графі "Відмітка ОНП" зазначеного бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 3160436 …" відтиск підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", який також датовано 11.07.2010р., і наявність вказаного відтиску печатки повинно було підтвердити факт нібито проведення співробітником митниці огляду зазначеного у контрольному талоні транспортного засобу. Крім того, зазначена невстановлена особа розписалася у графі "Відмітка про проходження паспортного контролю" вищезазначеного "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_45 …" від імені співробітника прикордонної служби, а також проставила у цій же графі відтиск підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", який також датовано 11.07.2010р., та, крім того, вказана невстановлена особа проставила із зворотного боку цього ж "Контрольного талону Серія ААК номер НОМЕР_40 …" відповідні відтиски підроблених печаток та штампів, та також із зворотного боку CMR (б/н) від 09.07.2010р. Крім того, вказана невстановлена особа маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 03год. 34хв. 33сек. 12.07.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64029363, а також, упродовж 5-ти хвилин, вже о 03год. 39хв. 37сек. 12.07.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64029363, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_38 , який на той час, а саме з 09-00год. 11.07.2010р. до 09-00год. 12.07.2010р. перебував на службі на митному посту "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці на оформленні документів на напрямку "виїзд" з України. ОСОБА_7 12.07.2010р. організував виїзд особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водія, до Російської Федерації, для чого підшукав на МАПП "Бачівськ" мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_51 та, не повідомляючи йому про свої злочинні наміри домовився про перевезення за винагородуводія до Російської Федерації, та ОСОБА_52 на належному йому легковому автомобілі марки "ВАЗ-21154" перевізводія через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації та висадив неподалік від пункту пропуску "Троєбортноє". У подальшому ОСОБА_7 13.07.2010р. підшукав мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_28 , який близько 02 год. ночі 14.07.2010р. на легковому автомобілі марки "Опель" д/н НОМЕР_33 перевізводія із Російської Федерації на територію України. ОСОБА_6 , діючи за узгодженням із ОСОБА_7 , 14.07.2010р. організував доставкузазначеної особи з м. Глухова до місця розвантаження контрабандних вантажів - на територію ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області, звідки 15.07.2010р. той виїхав через м/п "Мостиська" Львівської митниці МАПП "Шегині" за межі митної території України до Республіки Польща.

15-16.Упродовж липня 2010 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та одягу, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи - особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який 12.07.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 13-ти найменувань побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та одягу, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № МX 64029362; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 12.07.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015007775/07 від 12.07.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу через митний кордон України за підробленими товарно-супровідними документами, він повторно доручив водію, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження. До вантажного автомобіля "DAF" реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № НОМЕР_4 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha" яким цього разу знову керував учасник організованої злочинної групи - водій цієї ж фірми, матерали відносно якого виділені в окреме провадження, на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 12.07.2010р. було завантажено побутову електроніку, комп`ютерну оргтехніку та одяг - 13 найменувань товарів у загальній кількості у кількості 2083 місця (упаковок) загальною вартістю 975030,43грн., тобто у великих розмірах.Вранці 13.07.2010р.зазначений вище водій на вантажному автомобілі марки "DAF" реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № LKR27EP із збірним вантажем побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та одягу одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 05-40 год. 13.07.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповіднгих служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № МX 64029362; 2) CMR (б/н) від 12.07.2010р. та 3) Invoice № 4015007775/07 від 12.07.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 13-ти найменувань збірного вантажу побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та одягу у загальній кількості 2083 місця (упаковок) загальною вартістю 975030,43грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, при цьому взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 22.07.2010р. 13.07.2010р. водій на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз збірний вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_53 та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області. При цьому водій передав ОСОБА_6 пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на вказаний вантаж, які необхідно було подати на митниці призначення. Особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження та ОСОБА_5 , 15.07.2010р. повторно організували переміщення через митний кордон України з Республіки Польща з приховуванням від митного контролю вантажу побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та запчастин з наданням на митниці ввезення в якості підстави для переміщення зазначених вантажів підроблених документів за наступних обставин. Так, особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, 14.07.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 12-ти найменувань побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та запчастин, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XС 64038806; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 14.07.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015007817/07 від 14.07.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу вінповторно доручив водію, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, та до вантажного автомобіля "Mercedes" реєстр. № LTM80FE з причепом реєстр. № НОМЕР_6 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 14.07.2010р. було завантажено побутову електроніку, комп`ютерну оргтехніку та запчастини12 найменувань товарів у загальній кількості у кількості 1538 місць (упаковок) загальною вартістю 1292950,43грн., тобто у великих розмірах. Вдень 15.07.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій, на зазначеному вантажному автомобілі із збірним вантажем побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та запчастин одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 15-40год. 15.07.2010р. прибув на митний пост "Мостиська" Львівської митниці на МАПП "Шегині", де умисно надав співробітникам митного посту "Мостиська" Львівської митниці та відповідним службам офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XС 64038806;2) CMR (б/н) від 14.07.2010р. та 3) Invoice № 4015007817/07 від 14.07.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 12-ти найменувань збірного вантажу побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та запчастин у загальній кількості 1538 місць (упаковок) загальною вартістю 1292950,43грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості про одержувача товару, в якості якого була вказана фірма ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 24.07.2010р.Цього ж дня особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - водій, ввіз збірний вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_53 та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області. У подальшому ОСОБА_6 , отримавши у період часу з 14.07.2010р. до 16.07.2010р. від учасників організованої злочинної групи - польських водіїв, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, оформлені на митниці ввезення товарно-супровідні документи на вказані, ввезені ними на митну територію України товари, упродовж часу з 16.07.2010р. до 20.07.2010р. організував перевантаження ввезених товарів до вантажних транспортних засобів підшуканих ним українських перевізників, зокрема до вантажного автомобіля "Газель" реєстр. № НОМЕР_46 під керуванням водія ОСОБА_48 , вантажного автомобіля "FOTON - BJ 1043" реєстр. № НОМЕР_43 під керуванням водія ОСОБА_49 , вантажного автомобіля "Рено" реєстр. № НОМЕР_47 з причепом реєстр. № НОМЕР_48 під керуванням водія ОСОБА_54 , а також до транспортних засобів інших невстановлених українських приватних перевізників.При цьому ОСОБА_6 , являючись директором підприємства ТОВ "Десна Карго", що було створено у вересні 2009 року та зареєстровано на підставну особу, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 , в межах спільного злочинного умислу, спрямованого на прикриття транспортування контрабандних вантажів від місць розвантаження до замовників цих товарів, склав, підписав та засвідчив печаткою підприємства ТОВ "Десна-Карго" Товарно-транспортну накладну (далі - ТТН) типової форми № 1-ТН "Серія 1-03 СП № 219981" від 16.07.2010р., до якої вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає замовником (платником) перевезення вантажу побутової техніки з м. Києва до м. Бровари для підприємства ТОВ "Технополіс-1", яке нібито є відправником та одержувачем вантажу. Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ПП ОСОБА_55 і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "Рено" реєстр. НОМЕР_47 з причепом реєстр. № НОМЕР_48 під керуванням водія ОСОБА_54 та передав останньому вказаний підроблений документ в якості підстави для переміщення вантажу до підприємства ТОВ "Технополіс-1", тобто видав завідомо неправдивий документ. Крім того, ОСОБА_6 також організував перевезення цих вантажів окремими партіями на вантажних транспортних засобах зазначених вище та інших невстановлених українських приватних перевізників, зокрема: до складських приміщень ТОВ "Медіа-Трейдінг" у м. Києві по вул.Сім`ї Хохлових,8, до складських приміщень ТОВ "Технополіс-1" у м. Бровари по вул. Б.Хмельницького,1, а також до інших, визначених організатором групи ОСОБА_5 невстановлених замовників цих товарів. 18.07.2010р. ОСОБА_6 доставив польського водія, а також передані ними товарно-супровідні документи на ввезені вантажі, до м. Глухова Сумської області, де документи передав ОСОБА_7 . ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, наприкінці дня 18.07.2010р. повторно вступив у злочинну змову із старшим інспектором Глухівської митниці ОСОБА_8 та іншою невстановленою в ході досудового слідства службовою особою Глухівської митниці, які погодилися використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби виконати дії, спрямовані на приховування злочину контрабандного ввезення 13.07.2010 та 15.07.2010 на митну територію України товарів на підставі підроблених документів. При цьому ОСОБА_7 , виконуючи прийняту на себе функцію спрямування дій службових осіб митного поста Бачівськ Глухівської митниці на безпосереднє виконання діянь щодо фіктивного митного оформлення документів на транзитний вантаж шляхом зловживання вказаними службовими особами своїм службовим становищем, під час вказаної зустрічі у точно не встановлений слідством час наприкінці дня 18.07.2010 передав старшому інспектору митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та іншій, невстановленій у ході слідства службовій особі митного поста Бачівськ Глухівської митниці транзитні документи на ці вантажі. Старший інспектор митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена службова особа, діючи за попередньою змовою між собою та в межах спільної злочинної змови із ОСОБА_7 , прийняли на себе обов`язок з використанням наданої їм влади та службового становища здійснити 19.07.2010 на м/п Бачівськ Глухівської митниці фіктивне митне оформлення наданих їм документів на вантажі побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки, одягу та запчастин, виконуючи при цьому роль пособників у контрабандному переміщенні вказаних вантажів через митний кордон України, а також пособників в ухиленні при цьому від сплати податків, зборів та інших обов`язкових митних платежів, які повинні бути нараховані та сплачені при ввезенні цих товарів на митну територію України в режимі імпорту для вільного обігу. У подальшому, старший інспектор митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 , о 09-00 год. 19.07.2010 заступив на службу на митний пост Бачівськ Глухівської митниці у складі чергової зміни співробітників митниці на оформлення документів на напрямку виїзд з України до 09-00 год. 20.07.2010. 19.07.2010 ОСОБА_8 в порушення вимог Митного Кодексу України, Закону України „Про транзит вантажів, Постанови КМУ від 24.12.2003 року № 1989, якою затверджено Типову технологічну схему пропуску через державний кордон транспортних засобів і товарів, Положення про порядок здійснення контролю за доставкою вантажів у митниці призначення, затвердженого наказом Державної митної служби України № 771 від 08.12.1998, „Технології прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, яку затверджено спільним наказом Державної прикордонної Служби України та Державної митної служби України №505/642 від 11.06.2008, Технологічної схеми пропуску через державний кордон МПП „Бачівськ, що затверджена спільним Наказом по ІНФОРМАЦІЯ_12 за № 692/1160 від 18.11.2008 та інших нормативно-правових актів, а також порушуючи вимоги посадової інструкції, всупереч інтересам служби та в інтересах свого співучасника ОСОБА_7 , в межах спільного з ним злочинного умислу, використовуючи при цьому своє службове становище, а також діючи за попередньою змовою з іншою, невстановленою у ході досудового слідства службовою особою Глухівської митниці, внесли до наданих їм ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо нібито прибуття 19.07.2010 на митний пост Бачівськ Глухівської митниці вантажу побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та одягу встановленою у ході досудового слідства вартістю 975030, 43 грн., який 13.07.2010 ввезено на митну територію України через митний пост Мостиська Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № МХ 64029362 і який переміщувався через митну територію України в режимі транзит на вантажному транспортному засобі DAF реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № НОМЕР_4 , та умисно внесли до вказаних документів недостовірні відомості щодо нібито прибуття 19.07.2010 на митний пост Бачівськ Глухівської митниці вантажу побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та запчастин, встановленою у ході досудового слідства вартістю 5263903, 95 грн., який 15.07.2010 ввезено на митну територію України через митний пост Мостиська Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № ХС 64038806 і який переміщувався через митну територію України в режимі транзит на вантажному транспортному засобі Mercedes реєстр. № НОМЕР_5 з причепом реєстр. № НОМЕР_6 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаних вантажів та про їх вивезення за межі митної території України. Старший інспектор митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена у ході слідства службова особа Глухівської митниці, діючи в порушення вимог п.п. 3.3, 5.1.7, 7.1., 7.2 та 9.1 Технологічної схеми пропуску через державний кордон МПП „Бачівськ, за відсутності у зоні митного контролю як самих вантажів, так і транспортних засобів, на яких переміщувалися вказані вантажі, а також за відсутності на території митного пункту пропуску водіїв, які особисто прийняли на себе зобов`язання щодо доставлення цих вантажів до митного поста Бачівськ Глухівської митниці, не здійснюючи митного огляду товарів та транспортних засобів, невстановлених у ході слідства обставинах рукописним способом внесли від імені інспектора митного поста Бачівськ Глухівської митниці до відповідних граф зелених аркушів (VOLET № 2) книжок МДП (carnet tir) МХ 64029362 та ХС 64038806, у тому числі до відривних корінців вказаних аркушів carnet tir МХ 64029362 та ХС 64038806, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п Бачівськ Глухівської митниці митного оформлення вантажів, які слідували згідно вказаних Книжок МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації. Крім того, старший інспектор митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена у ході слідства службова особа Глухівської митниці, продовжуючи реалізацію свого спільного злочинного умислу, спрямованого на приховування факту контрабандного ввезення зазначеного вантажу на митну територію України, а також на сприяння ухиленню від сплати податків, зборів та інших обов`язкових митних платежів, діючи умисно та протиправно, за попередньою змовою між собою, при невстановлених у ході слідства обставинах проставили у наданих їм ОСОБА_7 . 2-х різних комплектах товарно-супровідних документів на вантажі, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № МХ 64029362, на CMR (б/н) від 12.07.2010 та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015007775/07 від 12.07.2010, а також на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № ХС 64038806, на CMR (б/н) від 14.07.2010 та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015007817/07 від 14.07.2010, відтиски підробленого штампу Під митним контролем Глухівської митниці із номером 140, а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером 140, які були датовані 19.07.2010 та з трикутною позначкою напрямку на виїзд з України, наявність яких підтверджувала факт нібито проведення митного догляду та митного оформлення вантажів, що переміщувалися через територію України на підставі вказаних документів, а також вивезення цих вантажів за межі України. Крім того, з метою надання правомірного вигляду вказаним підробленим документам та формування повного комплекту документів, наявність яких передбачена діючими нормативно-правовими актами, а також з метою підтвердження факту нібито прибуття на митний пункт пропуску, перетину державного кордону та виїзду за межі України вантажних транспортних засобів DAF реєстр. № L5WRA5 з причепом реєстр. № LKR27EP та Mercedes реєстр. № LTM80FE з причепом реєстр. № НОМЕР_6 , під керуванням водіїв, справа у відношенні яких виділена в окреме провадження, які прийняли на себе зобов`язання щодо доставлення транзитних вантажів до митниці призначення, а саме до м/п Бачівськ Глухівської митниці, старший інспектор м/п Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена у ході слідства службова особа Глухівської митниці, також при невстановлених у ході досудового слідства обставинах заволоділи бланками Контрольного талону Серія ААК номер 2099064 для проходження по червоному коридору та Контрольного талону Серія ААК номер 2099179 для проходження по червоному коридору, які, разом з іншими бланками контрольних талонів, зберігалися у кабінеті старшого зміни м/п Бачівськ Глухівської митниці і не є бланками суворої звітності, та, діючи в порушення вимог п. 3.2. „Технології прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, затвердженої спільним Наказом Державної прикордонної Служби України та Державної митної служби України № 505/642 від 11.06.2008, та в порушення вимог п.п. 3.3, 3.3.1, 3.3.2 та п. 3.5. Технологічної схеми пропуску через державний кордон МПП „Бачівськ, затвердженої спільним Наказом ІНФОРМАЦІЯ_12 № 692/1160 від 18.11.2008, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, при невстановлених у ході слідства обставинах рукописним способом внесли до бланку Контрольного талону Серія ААК номер 2099064 … завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля ДАФ з реєстраційними номерами НОМЕР_49 із збірним вантажем в режимі в режимі транзит, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа, та, крім того, умисно, за попередньою змовою між собою, при невстановлених у ході слідства обставинах рукописним способом внесли до бланку Контрольного талону Серія ААК номер 2099179 … завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля Мерседес з реєстраційними номерами ОСОБА_56 із збірним вантажем в режимі транзит, а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася 1 особа. Одночасно з цим, старший інспектор м/п Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена у ході слідства службова особа Глухівської митниці, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, при невстановлених у ході слідства обставинах проставили у графах Відмітка ОНП обох вищезазначених бланків Контрольного талону Серія ААК номер 2099064 … та Контрольного талону Серія ААК номер 2099179 … відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером 140, які також датовані 19.07.2010, і наявність вказаних відтисків печаток повинно було підтвердити факт нібито проведення співробітником митниці огляду зазначених у контрольних талонах транспортних засобів. Крім того, старший інспектор м/п Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена у ході слідства службова особа Глухівської митниці, продовжуючи реалізацію свого спільного злочинного умислу, з метою надання вищезазначеним підробленим документам правомірного вигляду та створення у інших осіб уявлення про нібито належне оформлення цих документів, а також з метою надання вищезазначеним Контрольним талонам Серія ААК номер 2099064 … та Серія ААК номер 2099179 … статусу офіційних документів, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, за невстановлених у ході досудового слідства обставин, також розписалися у відповідних графах Відмітка про проходження паспортного контролю Контрольних талонів Серія ААК номер 2099064 … та Серія ААК номер 2099179 …, проставили у цих же графах відтиски підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби Сопич ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером НОМЕР_11 , які також датовано 19.07.2010, та, крім того, проставили із зворотного боку обох цих Контрольних талонів Серія ААК номер 2099064 … та Серія ААК номер 2099179 … відтиски підробленої круглої печатки Державної інспекції з карантину рослин по Сумській області із номером 75/19-08 без зазначення дати проставлення відтиску, відтиски підробленого прямокутного дата-штампу Радіологічний контроль ВВІЗ/ВИВІЗ ДОЗВОЛЕНО Державної екологічної інспекції в Сумській області пункт пропуску Бачівськ із номером 1 які датовано 19.07.2010, відтиски підробленого прямокутного дата-штампу Державного підприємства Служба міжнародних автомобільних перевезень із номером 2601072 які датовано 19.07.2010, а також відтиски не передбаченого номенклатурою справ відділу СМАП Бачівськ кліше-штампу Частка єдиного збору не нараховувалась. Крім того, аналогічні відтиски підробленої круглої печатки Державної інспекції з карантину рослин по Сумській області із номером 75/19-08 без зазначення дати проставлення відтиску, а також відтиски підробленого прямокутного дата-штампу Радіологічний контроль ВВІЗ/ВИВІЗ ДОЗВОЛЕНО Державної екологічної інспекції в Сумській області пункт пропуску Бачівськ із номером 1 які датовано 19.07.2010, відтиски підробленого прямокутного дата-штампу Державного підприємства Служба міжнародних автомобільних перевезень із номером 2601072 які датовано 19.07.2010, а також відтиски не передбаченого номенклатурою справ відділу СМАП Бачівськ кліше-штампу Частка єдиного збору не нараховувалась, при невстановлених у ході досудового слідства обставинах старший інспектор м/п Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 та інша, невстановлена у ході слідства службова особа Глухівської митниці, проставили також із зворотного боку обох комплектів CMR (б/н) від 12.07.2010 та CMR (б/н) від 14.07.2010 щодо нібито переміщення через пункт пропуску Бачівськ вантажів як на автомобілі DAF реєстр. № НОМЕР_3 з причепом реєстр. № НОМЕР_4 , так і на автомобілі Mercedes реєстр. № НОМЕР_5 з причепом реєстр. № НОМЕР_6 . Крім того, старший інспектор митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_8 , перебуваючи в період часу з 09-00 год. до 10-00 год. ранку 19.07.2010 на митному посту Бачівськ на оформленні документів на вантажі та вантажні транспортні засоби на напрямку виїзд з України, на робочому місці інспектора митниці, яке обладнано комп`ютером (ПЕОМ), що має електронний доступ до комп`ютерної мережі митного поста Бачівськ та підключений до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Державної митної служби України, особисто, з використанням власного секретного паролю та номеру посвідчення після 09-00 год. ранку 19.07.2010 з вищевказаного комп`ютера, що має ІР-адресу НОМЕР_50 , підключився до електронної бази даних ЄАІС ДМСУ, після чого, діючи умисно, за попередньою змовою з іншою, невстановленою у ході слідства службовою особою Глухівської митниці, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби на підставі наданих йому ОСОБА_7 підроблених товарно-супровідних документів на вантаж, о 09 год. 55 хв. 41 сек. 19.07.2010 умисно вніс до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску Бачівськ (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № МХ 64029362, а також, продовжуючи свої умисні протиправні дії, упродовж часу менше 3-х хвилин, о 09 год. 58 хв. 19 сек. 19.07.2010 також умисно вніс до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № ХС 64038806. При цьому, ОСОБА_8 , для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ даних про нібито виїзд за межі України вищевказаних вантажів, використав секретний пароль та номер посвідчення іншого співробітника Глухівської митниці - старшого інспектора митного поста Бачівськ Глухівської митниці ОСОБА_38 , який також з 09-00 год. 19.07.2010 разом з ОСОБА_8 заступив на службу на митний пост Бачівськ у складі чергової зміни співробітників митниці на оформлення документів на вантажі та транспортні засоби, що переміщувалися в напрямку на виїзд з України. ОСОБА_6 , організував 20.07.2010р. виїзд польського водія до Російської Федерації, для чого доставив його до МАПП "Бачівськ" після чого останній того ж дня виїхав через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації на попутному транспорті разом із громадянином України ОСОБА_57 . При цьому інший учасник організованої групи - польський водій, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, ні 19.07.2010р. ні 20.07.2010р. за межі України до Російської Федерації не виїжджав і того ж дня, 20.07.2010р. разом із ОСОБА_6 повернувся до м. Києва, де ОСОБА_6 організував його тимчасове проживання до 22.07.2010р. ОСОБА_7 організував повернення 22.07.2010р. польського водія з Російської Федерації на територію України, для чого 21.07.2010р. підшукав мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_28 , який за винагороду 22.07.2010р. на легковому автомобілі марки "Опель" перевіз польського водія із Російської Федерації на територію України до м. Глухова, внаслідок чого станній отримав у своєму закордонному паспорті відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації.У подальшому ОСОБА_6 22.07.2010р. особисто доставив водія з м. Глухова до місця розвантаження контрабандних вантажів - на територію ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області, звідки польські водії повернулися на територію Республіки Польща.

17-18.Упродовж серпня 2010 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, та останній 09.08.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 25-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XТ 64038803;2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 09.08.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015007768/08 від 06.08.2010р. до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1).При цьому для безпосереднього здійснення контрабандного переміщення вантажу він вступив у злочинну змову із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, що працював водієм на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", та до належного зазначеній фірмі вантажного автомобіля "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 12.07.2010р. було завантажено збірний вантаж комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей 25 найменувань товарів у загальній кількості 1311 місць загальною вартістю 1194716,58грн., тобто у великих розмірах. 10.08.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, також організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 25-ти найменувань збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № VX 64025639; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 10.08.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 4015007786/08 від 09.08.2010р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "BELIVER TRADING LIMITED" (Панама) на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1). Для безпосереднього здійснення контрабандного переміщення цього та в подальшому також інших вантажів через митний кордон України за підробленими товарно-супровідними документами, зазначена особа залучив до діяльності організованої злочинної групи особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, що працював водієм на польській фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski" (Республіка Польща м. Краков), та за вказівкоюорганізатора до вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_13 з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , що належний фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski", на митному складі-магазині " ІНФОРМАЦІЯ_13 " у м. Кракові Республіки Польща 10.08.2010р. було завантажено збірний вантаж електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей 25 найменувань товарів у загальній кількості 6080 місць (упаковок) загальною вартістю 1195928,09грн., тобто у великих розмірах. Наприкінці дня 10.08.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, на вантажному автомобілі марки "Mercedes" реєстрац. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 із збірним (консолідованим) вантажем комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 23-50 год. 10.08.2010р. прибув на митний пост "Ягодин" Ягодинської митниці на МАПП "Ягодин", де умисно надав співробітникам митного посту "Ягодин" Ягодинської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № ХT 64038803; 2) CMR (б/н) від 09.08.2010р. та 3) Invoice № 4015007768/08 від 06.08.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначених у цих документах товарів - 25-ти найменувань збірного вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, у загальній кількості 1311 місць (упаковок) загальною вартістю 1194716,58грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50 грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 16.08.2010р.11.08.2010р. на вищевказаному транспортному засобі з причепом водій ввіз збірний вантаж електронної побутової техніки та виробів зі скла на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_6 та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області. ОСОБА_6 отримав від польського водія-перевізника 11.08.2010р. оформлені на митниці ввезення товарно-супровідні документи на переміщуваний ним вантаж, після чого упродовж того ж дня, 11.08.2010р. передав їх ОСОБА_5 . Вранці того ж дня 11.08.2010р. інша особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, на вантажному автомобілі марки "Scania" реєстр. № НОМЕР_13 з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , із збірним вантажем електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 11-50 год. 11.08.2010р. також прибув на митний пост "Ягодин" Ягодинської митниці на МАПП "Ягодин", де умисно надав співробітникам митного посту "Ягодин" Ягодинської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № VX 64025639; 2) CMR (б/н) від 10.08.2010р. та 3) Invoice № 4015007786/08 від 09.08.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 25-ти найменувань збірного вантажу побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей у загальній кількості 6080 місць (упаковок) загальною вартістю 1195928,09грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці в установлений строк до 15.08.2010р. 11.08.2010р. водій на вищевказаному транспортному засобі з причепом ввіз збірний вантаж товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де його зустрів ОСОБА_6 та супроводив до раніше підшуканого місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області, та упродовж часу з 11.08.2010р. і до початку вересня 2010 року організував перевантаження ввезених вказаними особами товарів до вантажних транспортних засобів підшуканих ним українських перевізників.При цьому ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 , з метою прикриття транспортування контрабандних вантажів від місць розвантаження до замовників цих товарів, упродовж серпня-вересня 2010 року діючи повторно, склав, підписав та засвідчив печаткою підприємства ТОВ "Десна-Карго" наступні Товарно-транспортні накладні (далі - ТТН) типової форми № 1-ТН, а саме: 1) ТТН "серія 1-03 СП № 219982" від 14.08.2010р., до якої ОСОБА_6 вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає замовником (платником) перевезення вантажу побутової техніки з м. Тернополя до м. Бровари від ТОВ "Технополіс-34" (вантажовідправник) на адресу ТОВ "Технополіс-1" (вантажоодержувач). Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ПП ОСОБА_58 1 і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "Вольво" реєстр. № НОМЕР_51 з причепом реєстр. № НОМЕР_52 під керуванням водія ОСОБА_59 ; 2)ТТН "серія 1-03 СП № 219983" від 21.08.2010р., до якої ОСОБА_6 вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає замовником (платником) перевезення вантажу побутової техніки з м. Тернополя до м. Бровари від ТОВ "Технополіс-34" (вантажовідправник) на адресу ТОВ "Технополіс-1" (вантажоодержувач). Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ПП Донос, і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "Сканія" реєстр. № НОМЕР_53 з причепом реєстр. № НОМЕР_54 під керуванням водія ОСОБА_60 ; 3)ТТН "серія 1-03 СП № 219985" від 04.09.2010р., до якої ОСОБА_6 вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає замовником (платником) перевезення збірного вантажу з м. Житомира до м. Києва для підприємства ТОВ "К-Трейд ЛТД", яке нібито є відправником та одержувачем вантажу. Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ПП ОСОБА_61 , і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "МАН" реєстр. № НОМЕР_55 під керуванням водія ОСОБА_62 ; 4) ТТН "серія 1-03 СП № 219994" від 04.09.2010р., до якої ОСОБА_4 вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає замовником (платником) перевезення вантажу побутової техніки з м. Житомира до м. Києва для підприємства "Технопарк", яке нібито є відправником та одержувачем вантажу. Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ПП " ОСОБА_63 " і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "Рено" реєстр. № НОМЕР_56 з причепом реєстр. № НОМЕР_57 під керуванням водія ОСОБА_64 ; 5)ТТН "серія 1-03 СП № 219995" від 04.09.2010р., до якої ОСОБА_4 вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає замовником (платником) перевезення вантажу побутової техніки з м. Києва до м. Бровари для підприємства ТОВ "Технополіс-1", яке нібито є відправником та одержувачем вантажу. Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ООО "Авотальянс" і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "МАН" реєстр. № НОМЕР_58 з причепом реєстр. № НОМЕР_59 під керуванням водія ОСОБА_65 . У той же період часу, упродовж серпня-вересня 2010 року ОСОБА_6 передав вищезазначені підроблені ним документи вказаним у цих товарно-транспортних накладних українським приватним перевізникам - водіям в якості підстави для переміщення зазначених у цих документах вантажів до відповідних отримувачів цих вантажів, тобто повторно склав та видав завідомо неправдиві документи, не повідомляючи вказаним водіям про те, що зазначені у ТТН відомості про відправників вантажів не відповідають дійсності. Крім того, ОСОБА_6 також організував перевезення вищевказаних, ввезених польськими водіями-перевізниками товарів окремими партіями на вантажних транспортних засобах вищезазначених та інших невстановлених українських приватних перевізників зокрема до складських приміщень ТОВ "Медіа-Трейдінг", що розташовані у м. Києві по вул. Сім`ї Хохлових,8, до складських приміщень ДП "Інгресс-Сістемс", що розташовані у м. Києві по пров. Радіщева,4, до складських приміщень ТОВ "Технопарк", що розташовані у м. Києві по вул. Народного ополчення,18-Б, до складських приміщень ТОВ "Технополіс-1", що розташовані на території Київської області у м. Бровари по вул. Б. Хмельницького,1, до складських приміщень ТОВ "К-Трейд ЛТД", що розташовані у м. Києві, пров. Новопечерський,15, а також до інших, визначених організатором групи ОСОБА_5 невстановлених замовників цих товарів. ОСОБА_5 , отримавши від ОСОБА_6 пакет товарно-супровідних документів на партію вантажу, що була ввезена на територію України польським водієм, та, крім того, отримавши наприкінці того ж дня безпосередньо від іншого польського водія оформлені на митниці ввезення товарно-супровідні документи на іншу партію вантажу, передав їх ОСОБА_7 . ОСОБА_7 , використовуючи особисті зв`язки в митних органах України, при невстановлених у ході досудового слідства обставинах повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, якій передав транзитні документи на ці дві партії вантажів. Вказана невстановлена службова особа Глухівської митниці, внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо нібито прибуття 12.08.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, який 11.08.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Ягодин" Ягодинської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XT 64038803 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Mercedes" реєстр. № LTM80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 та щодо нібито прибуття 12.08.2010р. на митний пост "Бачівськ" Глухівської митниці вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, який 11.08.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Ягодин" Ягодинської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64025639 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № LTM80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаних вантажів та про їх вивезення за межі митної території України. У той же час, зазначена невстановлена особа умисно, рукописним способом внесла від імені інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці до відповідних граф зелених аркушів (VOLET № 2) книжок МДП (carnet tir) XT 64038803 та VX 64025639, у тому числі до відривних корінців вказаних аркушів carnet tir XT 64038803 та VX 64025639, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення на м/п "Бачівськ" Глухівської митниці митного оформлення вантажів, які слідували згідно вказаних Книжок МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації та протиправно проставила у наданих їй ОСОБА_7 . 2-х різних комплектах товарно-супровідних документів на вантажі, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № XT 64038803, на CMR (б/н) від 09.08.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015007768/08 від 06.08.2010р., а також на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64025639, на CMR (б/н) від 10.08.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 4015007786/08 від 09.08.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "140", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які були датовані 12.08.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланками "Контрольного талону Серія ААК номер 2101488 для проходження по червоному коридору" та "Контрольного талону Серія ААК номер 2101487 для проходження по червоному коридору", та рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 2101488 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "Мерседес" з реєстраційними номерами № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 із вантажем "монітор" в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа, та, крім того, умисно, рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 2101487 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "Sкания" з реєстраційними номерами "KR471FM / KR7648P" із вантажем "комплектуючі" в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графах "Відмітка ОНП" обох вищезазначених бланків відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "140", які також датовані 12.08.2010р., та проставила із зворотного боку обох цих Контрольних талонів відтиски відповідних підроблених печаток та штампів, та також із зворотного боку обох комплектів CMR (б/н) від 09.08.2010р. та CMR (б/н) від 10.08.2010р. щодо переміщення вантажів як на автомобілі "Mercedes" реєстрац. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , так і на автомобілі "Scania" реєстр. KR471FM / НОМЕР_14 ". Крім того, вказана невстановлена особа, маючи вільний доступ до до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 09год. 10хв. 48сек. 12.08.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64038803, а також, о 09год. 11хв. 58сек. 12.08.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - на пункт пропуску "Бачівськ" (код пункту пропуску 801010100) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64025639, та, о 09год. 23хв. 37сек. 12.08.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64025639, а також о 09год. 24хв. 53сек. 12.08.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через пункт пропуску зазначеного вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64038803, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення старшого інспектора митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_66 , який на той час, а саме з 09-00год. 12.08.2010р. заступив на службу на митний пост "Бачівськ" у складі чергової зміни співробітників митниці до 09-00год. 13.08.2010р. на оформлення документів на вантажі та транспортні засоби, що переміщувалися в напрямку на "виїзд" з України. ОСОБА_5 у серпні 2010 року підшукав раніше знайомого йому мешканця м. Києва ОСОБА_67 та не повідомляючи останньому про свої злочинні наміри, домовився з ним про виконання за винагороду окремих доручень в якості водія легкового автомобіля, на що останній погодився. При цьому, для виконання зазначених доручень ОСОБА_5 оформив на ім`я ОСОБА_67 довіреність на право керування невстановленим легковим автомобілем "Міцубісі-Ланцер". 13.08.2010р. він доручив ОСОБА_68 забрати у м. Києві двох осіб та відвезти до м. Глухова. ОСОБА_69 вдень 13.08.2010р. на вищезазначеному легковому автомобілі забрав польських водіїв, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, у м. Києва та близько 18год. 13.08.2010р. доставив до готелю "Гетьманський двір" в с. Береза Глухівського району Сумської області на автошляху "Київ-Москва", де вказаних осіб зустрів ОСОБА_7 . ОСОБА_7 близько 20-20 год. 13.08.2010 особисто на легковому автомобілі вивіз польських водіїв через державний кордон України у пункті пропуску "Бачівськ" до Російської Федерації, після чого залишив вказаних польських водіїв у Росії, а сам того ж дня повернувся до України. 17.08.2010р. ОСОБА_7 підшукав водія таксі - мешканця м. Глухова Сумської області ОСОБА_70 з ним про перевезення за винагородувказаних водіїв із Російської Федерації на територію України. ОСОБА_71 вранці 17.08.2010р. на легковому автомобілі марки "Шевроле" д/н НОМЕР_60 перевізцих осіб від готелю "Карімос", що розташований на території Російської Федерації поблизу державного кордону із Україною, на територію України до готелю "Озерний" у м. Глухові Сумської області, за що отримав від них винагороду у розмірі 500 російських рублів. Внаслідок цього вказані польські водії отримали у своїх закордонних паспортах відмітки державної прикордонної служби України про виїзд до Російської Федерації. ОСОБА_6 вранці 17.08.2010р. приїхав до м. Глухова і близько 11-30 год. того ж дня зустрів польських водіїв ум. Глухові, після чого вказані особи наприкінці дня 17.08.2010р. повернулися до місця стоянки їх транспортних засобів та 18.08.2010р. виїхали за межі митної території України до Республіки Польща. 19-20.Упродовж серпня-вересня 2010 року ОСОБА_5 , підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи - особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який02.09.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 37-ми найменувань збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № SX 64066716; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 02.09.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 406 від 02.09.2010р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібитопостачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон) на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки, вул. Московська, 14/30, Росія). При цьому, для безпосереднього здійснення контрабандного переміщення вантажу він вступив у злочинну змову із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який працював водієм на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", та за вказівкою організатора до вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha, на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 02.09.2010р. було завантажено збірний вантаж комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів 37 найменувань товарів у загальній кількості 8432 місця (упаковок) загальною вартістю 1262458,99грн., тобто у великих розмірах.Окрім того, 03.09.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 96-ти найменувань збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № VX 64066717; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 03.09.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 407 від 03.09.2010р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон) на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки, вул. Московська, 14/30, Росія). При цьому, для безпосереднього здійснення контрабандного переміщення вантажу він вступив у злочинну змову із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який на той час тимчасово працював водієм на польській фірмі-перевізнику "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", та до вантажного автомобіля "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , що належить фірмі "FIRMA HANDLOWA "ROB-MAR" S.C. A.M. Maciocha", на митному складі-магазині " ІНФОРМАЦІЯ_13 " у м. Кракові Республіки Польща 03.09.2010р. було завантажено збірний вантаж електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол 96 найменувань товарів у загальній кількості 2357 місць (упаковок) загальною вартістю 1430736,70грн., тобто у великих розмірах. Вранці 04.09.2010р. вказаний водій на вантажному автомобілі марки "Mercedes" реєстр. № НОМЕР_41 з причепом реєстр. № НОМЕР_34 із збірним (консолідованим) вантажем електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол, одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 09-30 год. 04.09.2010р. прибув на митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці на МАПП "Рава-Руська" , де умисно надав співробітникам митного посту "Рава-Руська" Львівської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № VX 64066717; 2) CMR (б/н) від 03.09.2010р. та 3) Invoice № 407 від 03.09.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначених у цих документах товарів - 96-ти найменувань збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол, у загальній кількості 2357 місць (упаковок) загальною вартістю 1430736,70грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "DESPERO" (Росія, Московська область, Хімки), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до Сумської митниці в установлений строк до 10.09.2010р. 04.09.2010р. інший водій на вантажному автомобілі марки "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 із збірним вантажем комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів, одноосібно виїхав за межі Республіки Польща та близько 09-40год. 04.09.2010р. прибув на митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці на МАПП "Рава-Руська", де умисно надав співробітникам митного посту "Рава-Руська" Львівської митниці та відповідних служб офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № SX 64066716; 2) CMR (б/н) від 02.09.2010р. та 3) Invoice № 406 від 02.09.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначених у цих документах товарів - 37-ми найменувань збірного вантажу комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів, у загальній кількості 8432 місця (упаковок) загальною вартістю1262458,99грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "DESPERO" (Росія, Московська область, Хімки), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та взяв обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до Сумської митниці в установлений строк до 10.09.2010р. Вранці 05.09.2010р. ОСОБА_53 зустрів польських водіїв та супроводив до раніше підшуканого ним місця розвантаження - на території ремонтної бази у с. Мотижин Макарівського району Київської області, де останні передали ОСОБА_6 пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на вказані вантажі, які необхідно було подати на митниці призначення, які він того ж дня передав ОСОБА_5 . Крім того ОСОБА_6 упродовж часу з ранку 05.09.2010р. і до 09.09.2010р. організував перевантаження ввезених польськими водіями товарів до вантажних транспортних засобів підшуканих ним українських перевізників, зокрема до вантажного автомобіля "Вольво" реєстр. НОМЕР_61 з причепом реєстр. № НОМЕР_62 під керуванням водія ОСОБА_72 , а також до транспортних засобів інших невстановлених українських приватних перевізників, не повідомляючи при цьому зазначеним українським перевізникам про походження вказаних вантажів. При цьому ОСОБА_6 , являючись директором підприємства ТОВ "Десна Карго" і, відповідно, будучи службовою особою, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 , з метою прикриття транспортування контрабандних вантажів від місць розвантаження до замовників цих товарів, упродовж серпня-вересня 2010 року діючи повторно, склав, підписав та засвідчив печаткою підприємства ТОВ "Десна-Карго" Товарно-транспортну накладну (далі - ТТН) типової форми № 1-ТН "серія 1-03 СП № 219997" від 07.09.2010р., до якої вніс недостовірні відомості про те, що ТОВ "Десна-Карго" виступає відправником збірного вантажу, а також замовником (платником) перевезення вказаного вантажу з м. Луцька до м. Києва для підприємства ТОВ "Сеплаєр", яке нібито є одержувачем вантажу. Крім того, ОСОБА_6 вніс до цієї ж ТТН дані про те, що перевізником вказаного вантажу є автопідприємство - ПП ОСОБА_73 і що вантаж переміщується на вантажному автомобілі "Вольво" реєстр. № НОМЕР_63 з причепом реєстр. № № НОМЕР_62 під керуванням водія ОСОБА_74 . При цьому, у той же період часу, у вересні 2010 року ОСОБА_6 передав вищезазначений підроблений ним документ вказаному у цій товарно-транспортній накладній водію в якості підстави для переміщення зазначеного у ТТН вантажу територією Київської області та м. Києва, не повідомляючи при цьому вказаному водієві про те, що зазначені у ТТН відомості про відправника вантажу не відповідають дійсності. Крім того, ОСОБА_6 також організував перевезення вищевказаних, ввезених польськими водіями-перевізниками товарів окремими партіями на вантажних транспортних засобах вищезазначеного та інших невстановлених українських приватних перевізників зокрема до складських приміщень ДП "Інгресс-Сістемс", що розташовані у м. Києві по пров. Радіщева, 4, до складських приміщень ТОВ "Технопарк", що розташовані у м. Києві по вул. Народного ополчення, 18-Б, до складських приміщень ТОВ "Технополіс-1", що розташовані на території Київської області у м. Бровари по вул. Б. Хмельницького, 1, до складських приміщень ТОВ "К-Трейд ЛТД", що розташовані у м. Києві, пров. Новопечерський, 15, а також до інших, визначених організатором групи ОСОБА_5 невстановлених замовників цих товарів. У свою чергу ОСОБА_5 , отримавши від ОСОБА_6 пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на 2 партії вантажів, що були ввезені на територію України, 05.09.2010р., прибув до м.Глухова Сумської області, де передав ОСОБА_7 зазначені пакети товарно-супровідних документів на транзит 2-х партій вантажів, що були оформлені 04.09.2010р. на м/п "Рава-Руська"Львівської митниці. ОСОБА_7 повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою відділу митного оформлення (далі - ВМО) № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці , якій 05.09.2010р. передав транзитні документи на ці дві партії вантажів.Вказана невстановлена службова особа Сумської митниці, внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо нібито прибуття 05.09.2010р. до ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці збірного вантажу комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів який 04.09.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64066716 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № НОМЕР_22 з причепом реєстр. № НОМЕР_23 та щодо нібито прибуття 05.09.2010р. до ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол який 04.09.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64066717 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Mercedes" реєстр. № LTM80KY з причепом реєстр. № НОМЕР_34 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаних вантажів та про їх вивезення за межі митної території України та рукописним способом внесла від імені інспектора ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці до відповідних граф зелених аркушів (VOLET № 2) книжок МДП (carnet tir) SX 64066716 та VX 64066717, завідомо недостовірні відомості про нібито проведення у ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці митного оформлення вантажів, які слідували згідно вказаних Книжок МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації та протиправно проставила у наданих їй ОСОБА_7 2-х різних комплектах товарно-супровідних документів на вантажі, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64066716, на CMR (б/н) від 02.09.2010 та на рахунку-фактурі (Invoice) № 406 від 02.09.2010р., а також на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64066717, на CMR (б/н) від 03.09.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 407 від 03.09.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "173", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "173", які були датовані 05.09.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланками "Контрольного талону Серія ААК номер 3729992 для проходження по червоному коридору" та "Контрольного талону Серія ААК номер 3729993 для проходження по червоному коридору", рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 3729992 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "Mersedes" із "збірним" вантажем в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася одна особа, та, крім того, умисно, рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 3729993 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля "Mersedes" з "збірним" вантажем в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася одна особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графах "Відмітка ОНП" обох вищезазначених бланків "Контрольного талону Серія ААК номер 3729992 …" та "Контрольного талону Серія ААК номер 3729993 …" відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "173", які також датовані 05.09.2010р., і наявність вказаних відтисків печаток повинно було підтвердити факт нібито проведення співробітником митниці огляду зазначених у контрольних талонах транспортних засобів та з метою надання вищезазначеним підробленим документам правомірного вигляду та створення у інших осіб уявлення про нібито належне оформлення цих документів, а також з метою надання вищезазначеним Контрольним талонам "Серія ААК номер НОМЕР_64 …" та " Серія ААК номер 3729993 …" статусу офіційних документів, за невстановлених у ході досудового слідства обставин також розписалася у графах "Відмітка про проходження паспортного контролю" Контрольних талонів "Серія ААК номер 3729992 …" та "Серія ААК номер 3729993 …" від імені співробітників прикордонної служби, а також проставила у цих же графах відтиски підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", які також датовано 05.09.2010р., та із зворотного боку обох цих Контрольних талонів "Серія ААК номер 3729992 …" та "Серія ААК номер 3729993 …" відтиски відповідних підроблених печаток та штампів. Крім того, вказана невстановлена особа маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 16год. 02хв. 17сек. 05.09.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - до ВМО № 1 м/п "Глухів" Сумської митниці (код пункту пропуску 805090801) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64066716, а також, о 16год. 04хв. 42сек. 05.09.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - до ВМО № 1 м/п "Глухів" Сумської митниці (код пункту пропуску 805090801) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64066717, та, о 16год. 41хв. 37сек. 05.09.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через зазначений пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64066717, а також о 16год. 44хв. 19сек. 05.09.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через зазначений пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64066716, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення інспектора відділу митного оформлення № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці ОСОБА_75 який на той час, а саме з 09-00год. 05.09.2010р. перебував на службі на ВМО № 1 митного посту "Глухів" у складі чергової зміни співробітників митниці до 09-00год. 06.09.2010р. на оформленні документів на вантажі та транспортні засоби, що переміщувалися в напрямку на "виїзд" з України.Польські водії, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, 06.09.2010р. виїхали з м. Києва до м. Глухова Сумської області, де їх ввечері того ж дня зустрів учасник організованої групи ОСОБА_7 та супроводив до МАПП "Бачівськ", після чого вказані особи близько 22 год. 06.09.2010р. на тому на легковому автомобілі " виїхали через державний кордон України на МАПП "Бачівськ" до Російської Федерації. У подальшому, вказані польські водії близько 00-15 год. 09.09.2010р. через МАПП "Бачівськ" повернулися з Російської Федерації на територію України і близько 09год. 09.09.2010р. прибули до м. Києва, де їх зустрів ОСОБА_6 , та супроводив до місця розвантаження контрабандних товарів, звідки вони на вантажних автомобілях виїхали через м/п "Рава-Руська" Львівської митниці міжнародного автомобільного пункту пропуску "Рава-Руська" за межі митної території України до Республіки Польща.

21-22.Упродовж вересня 2010 року ОСОБА_5 підшукав невстановлених слідством замовників переміщень через митний кордон України електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, які мали на меті ухилення від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, про що повідомив іншому учаснику організованої злочинної групи - особв, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який 09.09.2010р. організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м.Кракові Республіки Польща 26-ти найменувань збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XЕ 64066720; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 09.09.2010р.; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 428 від 08.09.2010р., до яких було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон) на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки, вул. Московська, 14/30, Росія). При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу він повторно доручив особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який на зазначений період часу працював водієм на польській фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski"(Республіка Польща м. Краков), тадо належного даній фірмі вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № KR817NC з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 09.09.2010р. було завантажено електронну побутову техніку, комп`ютерну оргтехніку та комплектуючі до комп`ютерів (монітори, LCD-телевізори, проектори, модулі фірм-виробників "BenQ Austri GmbH" та "ASUS") 26 найменувань товарів у загальній кількості 2801 місце (упаковок) загальною вартістю 1459509,71грн. тобто у великих розмірах. Одночасно з цим особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатор, 09.09.2010р. також організував отримання на митному складі-магазині "MAGAZYN CELNY VP LOGISTIC" у м. Кракові Республіки Польща 203-х найменувань збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, а також організував виготовлення на території Республіки Польща підроблених міжнародних товарно-супровідних документів, а саме: 1) Книжки міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № PX 64076214; 2) міжнародної товарно-транспортної накладної (CMR) б/н від 09.09.2010; та 3) рахунку-фактури (Invoice) № 429 від 09.09.2010р., до яких також було внесено завідомо недостовірні відомості про нібито про постачання зазначеного у цих товарно-супровідних документах вантажу від фірми "NEWTEX LLC" (Портланд, Орегон) на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки, вул. Московська, 14/30, Росія). При цьому, безпосереднє здійснення контрабандного переміщення вказаного вантажу він знову доручив особі, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, який на зазначений період часу також працював водієм на польській фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski" (Республіка Польща м. Краков), та до вантажного автомобіля "Scania" реєстр. № НОМЕР_65 з причепом реєстр. № НОМЕР_66 , що належний фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski" на митному складі-магазині " ІНФОРМАЦІЯ_13 " у м.Кракові Республіки Польща 09.09.2010р. було завантажено електронну побутову техніку, комп`ютерну оргтехніку, комплектуючі до комп`ютерів та інші товарно-матеріальні цінності 203 найменування товарів у загальній кількості 2007 місць (упаковок) загальною вартістю 1235126,88грн., тобто у великих розмірах. Вранці 10.09.2010р. учасники організованої злочинної групи - мешканці Республіки Польща, один з яких відповідно на вантажному автомобілі "Scania" реєстр. № KR817NC з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , та інший - на вантажному автомобілі "Scania" реєстр. № НОМЕР_65 з причепом реєстр. № НОМЕР_66 із вантажами електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей виїхали за межі Республіки Польща та близько 07-00год. 10.09.2010р. прибули на митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці на МАПП "Рава-Руська", де умисно надали співробітникам митного посту "Рава-Руська" Львівської митниці та відповідним службам один - офіційні міжнародні товарно-супровідні документи, а саме: 1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № XЕ 64066720; 2) CMR (б/н) від 09.09.2010р. та 3) Invoice № 428 від 08.09.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 26-ти найменувань електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів (моніторів, LCD-телевізорів, проекторів, модулей фірм-виробників "BenQ Austri GmbH" та "ASUS") у загальній кількості 2801 місце (упаковок) товарів загальною вартістю 1459509,71грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50грн.), тобто на час скоєння злочину і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "DESPERO" (Росія, Московська область, Хімки), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України, та інший-1) Книжку міжнародної декларації перевізника (CARNET TIR) № РХ 64076214; 2) CMR (б/н) від 09.09.2010р. та 3) Invoice № 429 від 09.09.2010р., в якості підстави для переміщення через митний кордон України зазначеного у цих документах вантажу - 203-х найменувань електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей у загальній кількості 2007 місць (упаковок) товарів загальною вартістю 1235126,88грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на 2010 рік (434,50 грн.), тобто на час скоєння злочину, і становить великий розмір, та усвідомлюючи при цьому, що вказані документи містять недостовірні відомості щодо одержувача товару - в якості якого була вказана фірма ООО "DESPERO" (Росія, Московська область, Хімки), а також неправдиві відомості щодо подальшого маршруту переміщення товарів - в режимі "транзит" в напрямку на виїзд з України. При цьому обидва водії взяли обов`язок доставити задекларовані товари в митницю призначення - до Сумської митниці в установлений строк до 17.09.2010р., таввезли зазначені вантажі товарно-матеріальних цінностей на митну територію України, де їх зустрів ОСОБА_6 та супроводив до невстановленого у ході досудового слідства підшуканого ним місця розвантаження в районі смт. Бородянка Київської області.Наприкінці дня 11.09.2010р. вказані водії передали ОСОБА_6 пакет оформлених на митниці ввезення товарно-супровідних документів на вказані вантажі, а останній організував перевантаження вказаних товарів до транспортних засобів невстановлених українських приватних перевізників та перевезення цих товарів окремими партіями до визначених ОСОБА_5 невстановлених замовників товарів, а також організував тимчасове проживання польських водіїв у м. Києві. Близько 01-00год. ночі 12.09.2010р. ОСОБА_6 передав отримані ним від польських водіїв 2 комплекти товарно-супровідних документів на вказані вантажі ОСОБА_5 який у той же день, близько 10-00год. 12.09.2010р. прибув до готелю " ІНФОРМАЦІЯ_14 " на території с. Береза Глухівського району Сумської області, де передав ОСОБА_7 зазначені пакети товарно-супровідних документів на транзит 2-х партій вантажів. ОСОБА_7 повторно вступив у злочинну змову з невстановленою службовою особою відділу митного оформлення (далі - ВМО) № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, якій 12.09.2010р. передав зазначені транзитні документи на ці дві партії вантажів.Вказана невстановлена службова особа Сумської митниці, внесла до наданих ОСОБА_7 , а також до інших, складених на митному посту офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо нібито прибуття 13.09.2010р. до ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів, який 11.09.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № ХЕ 64066720 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № KRO76EG з причепом реєстр. № НОМЕР_66 та щодо нібито прибуття 13.09.2010р. до ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці збірного вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей, який 11.09.2010р. ввезено на митну територію України через митний пост "Рава-Руська" Львівської митниці згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64076214 і який переміщувався через митну територію України в режимі "транзит" на вантажному транспортному засобі "Scania" реєстр. № KR817NC з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , а також про проведення митного контролю та митного оформлення вказаних вантажів та про їх вивезення за межі митної території України та умисно, рукописним способом внесла від імені інспектора ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці до відповідних граф зелених аркушів (VOLET № 2) книжок МДП (carnet tir) ХЕ 64066720 та РX 64076214 завідомо недостовірні відомості про нібито проведення у ВМО № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці митного оформлення вантажів, які слідували згідно вказаних Книжок МДП в напрямку на виїзд до Російської Федерації та протиправно проставила у наданих їй ОСОБА_7 2-х різних комплектах товарно-супровідних документів на вантажі, а саме на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № ХЕ 64066720, на CMR (б/н) від 09.09.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) № 428 від 08.09.2010р., а також на аркушах Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64076214, на CMR (б/н) від 09.09.2010р. та на рахунку-фактурі (Invoice) №429 від 09.09.2010р., відтиски підробленого штампу "Під митним контролем "Глухівської митниці" із номером "173", а також відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "173", які були датовані 13.09.2010р. та з трикутною позначкою напрямку "на виїзд" з України, заволоділа бланками "Контрольного талону Серія ААК номер 3736028 для проходження по червоному коридору" та "Контрольного талону Серія ААК номер 3736029 для проходження по червоному коридору", та умисно, рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 3736028 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля з реєстраційними номерами "KR817NC / KR7648P" із "збірним" вантажем в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа, та, крім того, умисно, рукописним способом внесла до бланку "Контрольного талону Серія ААК номер 3736029 …" завідомо недостовірні відомості щодо нібито переміщення через митний пункт пропуску вантажного автомобіля з реєстраційними номерами № НОМЕР_67 з причепом реєстр. № KR7648P із "збірним" вантажем в режимі "транзит", а також дані про те, що на вказаному транспортному засобі нібито переміщувалася "1" особа. Одночасно з цим, вказана невстановлена особа проставила у графах "Відмітка ОНП" обох вищезазначених бланків "Контрольного талону Серія ААК номер 3736028 …" та "Контрольного талону Серія ААК номер 3736029 …" відтиски підробленої особистої номерної печатки інспектора Глухівської митниці із номером "173", які також датовані 13.09.2010р., і наявність вказаних відтисків печаток повинно було підтвердити факт нібито проведення співробітником митниці огляду зазначених у контрольних талонах транспортних засобів та за невстановлених у ході досудового слідства обставин також проставила у графах "Відмітка про проходження паспортного контролю" Контрольних талонів "Серія ААК номер 3736028 …" та "Серія ААК номер 3736029 …" відтиски підробленого номерного штампу відділу прикордонної служби "Сопич" ІНФОРМАЦІЯ_5 із номером " НОМЕР_11 ", які також датовано 13.09.2010р., та, крім того, вказана невстановлена особа проставила із зворотного боку обох цих Контрольних талонів "Серія ААК номер 3736028 …" та "Серія ААК номер 3736029 …" відтиски відповідних підроблених печаток та штампів , та також із зворотного боку обох комплектів CMR (б/н) від 09.09.2010р. щодо переміщення вантажів як на автомобілі "Scania" реєстр. № НОМЕР_65 з причепом реєстр. № НОМЕР_66 так і на автомобілі "Scania" реєстр. № НОМЕР_67 з причепом реєстр.№ НОМЕР_14 . ' Крім того, вказана невстановлена особа, маючи вільний доступ до комп`ютерної мережі зазначеного митного поста, о 18год. 39хв. 25сек. 13.09.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - до ВМО № 1 м/п "Глухів" Сумської митниці (код пункту пропуску 805090801) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64076214, а також, о 18год. 40хв. 57сек. 13.09.2010р. внесла до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України завідомо недостовірні дані про прибуття в митницю призначення - до ВМО № 1 м/п "Глухів" Сумської митниці (код пункту пропуску 805090801) вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XЕ 64066720, та, крім того, о 18год. 58хв. 33сек. 13.09.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через зазначений пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № РX 64076214, а також о 18год. 59хв. 33сек. 13.09.2010р. внесла до вказаної бази даних ЄАІС ДМСУ завідомо недостовірні дані про виїзд з митної території України через зазначений пункт пропуску вантажу, який переміщувався через територію України згідно Книжки МДП (CARNET TIR) № XЕ 64066720, використовуючи при цьому для підтвердження внесення до ЄАІС ДМСУ вказаних даних секретний пароль та номер посвідчення інспектора відділу митного оформлення № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці ОСОБА_75 який на той час, а саме з 09-00год. 13.09.2010р. перебував на службі на ВМО № 1 митного посту "Глухів" у складі чергової зміни співробітників митниці до 09-00год. 14.09.2010р. на оформленні документів на вантажі та транспортні засоби, що переміщувалися в напрямку на "виїзд" з України. 20.09.2010р. польські водії залишили територію України та повернулися до Республіки Польща авіарейсом "Київ-Варшава" через аеропорт "Бориспіль", а вантажні автомобілі були залишені вказаними польськими водіями у невстановленому місці на території України. 30.09.2010р. особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження - організатор, разом з іншою особою, матеріали відносно якої виілені в окреме провадження, в`їхали на територію України на легковому автомобілі, після чого на належних польській фірмі-перевізнику "TRANS-ALP Pawet Gudowski" (Республіка Польща м. Краков), вантажних автомобілях "Scania" реєстр. № НОМЕР_67 з причепом реєстр. № НОМЕР_14 , та реєстрац. № НОМЕР_65 з причепом реєстр, які були вже без вантажів, вранці 02.10.2010р. прибули на міжнародний автомобільний пункт пропуску "Виступовичі" митного посту "Овруч" Житомирської митниці та намагалися виїхати на зазначених вантажних транспортних засобах за межі митної території України до Республіки Білорусь, проте у зв`язку з виявленими порушеннями вказані транспортні засоби 02.10.2010р. були затримані співробітниками Житмирської митниці на митному посту "Овруч" МАПП "Виступовичі". За таких обставин, організатор та учасник організованої групи особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, разом з іншим, невстановленим польським водієм того ж дня 02.10.2010р. залишили вказані вантажні автомобілі на митному посту "Овруч" Житомирської митниці та в подальшому 07.10.2010р. залишили територію України та повернулися до Республіки Польща авіарейсом "Київ-Варшава" через аеропорт "Бориспіль". Таким чином, упродовж 2009-2010 років ОСОБА_5 організував, а ОСОБА_6 та ОСОБА_7 вчинили у складі організованої злочинної групи підроблення документів шляхом неодноразового складання завідомо недостовірних офіційних міжнародних товарно-супровідних документів, а також внесення до вказаних товарно-супровідних документів завідомо-недостовірних відомостей щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів (вантажів) на адресу фірм - отримувачів на території Російської Федерації, для подальшого використання вказаних підроблених документів учасниками організованої злочинної групи та іншими особами з метою ввезення зазначених у цих документах товарів на митну територію України у період часу з жовтня 2009 року до вересня 2010 року через митні пости "Мостиська" та "Рава-Руська" Львівської митниці, а також через митний пост "Ягодин" Ягодинської митниці, нібито в режимі "транзит" до Російської Федерації, тобто з приховуванням від митного контролю, та з метою подальшого виведення зазначених у цих документах товарів з-під митного контролю державних митних органів України шляхом фіктивного митного оформлення вказаних документів у період часу з жовтня 2009 року до серпня 2010 року - на митному посту "Бачівськ" Глухівської митниці та упродовж вересня 2010 року - у відділі митного оформлення №1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, шляхом внесення до цих документів завідомо недостовірних відомостей щодо нібито переміщення зазначених у цих документах вантажів через митний кордон України в режимі "транзит" в напрямку "на виїзд" до Російської Федерації, діючи при цьому за вищевикладених обставин повторно, за попередньою змовою з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження а також з іншими, особами, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб, у складі організованої злочинної групи, вчинили підроблення документів, та використання завідомо підроблених документів, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб , організованою групою, а саме: 1. Книжки МДП (CARNET TIR) № XH 62188219, CMR № 293795 від 08.10.2009 та рахунку-фактури (Invoice) № 18178464/2/10 від 02.10.2009 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 2. Книжки МДП (CARNET TIR) № XX 62192531; CMR (б/н) від 23.10.2009, рахунку-фактури (Invoice) № 0810/3 від 20.10.2009 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 3. Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 62198780; CMR (б/н) від 29.10.2009; та рахунку-фактури (Invoice) № 0811/4 від 29.10.2009 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 4.Книжки МДП (CARNET TIR) № АX 62192532; CMR (б/н) від 09.11.2009; та рахунку-фактури (Invoice) № 8323/1 від 09.11.2009 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 5. Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62222860; CMR (б/н) від 11.12.2009; та рахунку-фактури (Invoice) № 8400000362/12 від 10.12.2009 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 6.Книжки МДП (CARNET TIR) № XQ 62936872; CMR (б/н) від 18.05.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005745/34 від 17.05.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 7. Книжки МДП (CARNET TIR) № XT 62936873; CMR (б/н) від 21.05.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 9120001788/89 від 19.05.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 8. Книжки МДП (CARNET TIR) № XN 62936871; CMR (б/н) від 04.06.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005954/04 від 02.06.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 9. Книжки МДП (CARNET TIR) № XK 62936870; CMR (б/н) від 04.06.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005745/34 від 03.06.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки); 10. Книжки МДП (CARNET TIR) № XW 64021094; CMR (б/н) від 19.06.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005977/06 від 18.06.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 11. Книжки МДП (CARNET TIR) № XZ 64021095; CMR (б/н) від 25.06.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005917/88 від 15.06.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 12. 1) Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64021093; CMR (б/н) від 25.06.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005918/89 від 17.06.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 13. Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64029364; CMR (б/н) від 02.07.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015005919/90 від 24.06.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 14. Книжки МДП (CARNET TIR) № PX 64029363; CMR (б/н) від 09.07.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015007745/07 від 08.07.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 15. Книжки МДП (CARNET TIR) № МX 64029362; CMR (б/н) від 12.07.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015007775/07 від 12.07.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 16. Книжки МДП (CARNET TIR) № XС 64038806; CMR (б/н) від 14.07.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015007817/07 від 14.07.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 17. Книжки МДП (CARNET TIR) № XТ 64038803; CMR (б/н) від 09.08.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015007768/08 від 06.08.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 18. Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64025639; CMR (б/н) від 10.08.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 4015007786/08 від 09.08.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "SNABIMPORT" (Москва, Росія); 19. Книжки МДП (CARNET TIR) № SX 64066716; CMR (б/н) від 02.09.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 406 від 02.09.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки); 20. Книжки МДП (CARNET TIR) № VX 64066717; CMR (б/н) від 03.09.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 407 від 03.09.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки); 21. Книжки МДП (CARNET TIR) № XЕ 64066720; CMR (б/н) від 09.09.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 428 від 08.09.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки); 22. Книжки МДП (CARNET TIR) № PX 64076214; CMR (б/н) від 09.09.2010; та рахунку-фактури (Invoice) № 429 від 09.09.2010 щодо нібито постачання зазначених у цих документах товарів на адресу фірми ООО "DESPERO" (Московська область, Хімки). Також, органом досудового слідства ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 обвинувачуються в тому що ОСОБА_5 організував вчинення , а ОСОБА_6 та ОСОБА_7 умисно ухилилися від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування та введені у встановленому законом порядку будучи особами, які зобов`язані їх сплачувати, кваліфікуючими ознаками якого є вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб, організованою групою, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів та державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах , а саме: 1)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 240480,31грн. та податку на додану вартість у сумі 529056,67грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 769536,98 грн. при ввезенні 11.10.2009р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки, вартістю 3174340грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_22 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, та у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої; 2) в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 213757,59грн. та податку на додану вартість у сумі 470266,66грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 684024,25грн. при ввезенні 24.10.2009р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки, вартістю 2821600грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 3)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 27890,98грн. та податку на додану вартість у сумі 176711,83грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 204602,81грн. при ввезенні 03.11.2009р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 884594,81грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 4) в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 294443,69грн. та податку на додану вартість у сумі 647776,07грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 942219,76 грн. при ввезенні 15.11.2009р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та виробів із скла вартістю 3846293,63 грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особами, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 5) в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 179121,21грн. та податку на додану вартість у сумі 394066,66грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 573187,87грн. при ввезенні 13.12.2009р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки вартістю 2364400,00грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, та у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 6)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 63074,78грн. та податку на додану вартість у сумі 159593,16грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 222667,94грн. при ввезенні 20.05.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу товарно-матеріальних цінностей вартістю 734890,96грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 7)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 153853,04грн. та податку на додану вартість у сумі 338476,67грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 492329,71грн. при ввезенні 03.06.2010р. на митну територію України товарів - автомобільних шин вартістю 2030860грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріаливідносно якого виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, та у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 8)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 259078,84грн. та податку на додану вартість у сумі 821640,02грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 1080718,86грн. при ввезенні 07.06.2010р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки вартістю 4929840грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 9) в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 73371,59грн. та податку на додану вартість у сумі 363370,93грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 436742,52грн. при ввезенні 07.06.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів, телевізорів та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 1979010,29грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб здвома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 5 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 10)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 62124,33грн. та податку на додану вартість у сумі 102630,32грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 164754,65грн. при ввезенні 23.06.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу товарно-матеріальних цінностей вартістю 451027,28грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 11)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 71413,98грн. та податку на додану вартість у сумі 259245,62грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 330659,60грн. при ввезенні 27.06.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин та комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 1224814,09грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з не встановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, в межах спільного злочинного умислу з громадянином Республіки Польща ОСОБА_76 , матеріали відносно якого закриті, та у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 12)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 7118,46грн. та податку на додану вартість у сумі 365596,31грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 372714,77грн. при ввезенні 27.06.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих і запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 2018329,74грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 13)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 240622,34 грн. та податку на додану вартість у сумі 729761,59грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 970383,93грн. при ввезенні 04.07.2010р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки та комп`ютерної оргтехніки вартістю 4378569,50грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 14)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 31750,50грн., антидемпінгового мита у сумі 3330,90грн. та податку на додану вартість у сумі 203620,86грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 238702,26 грн. при ввезенні 11.07.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 983022,98грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 15)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 15099,85грн. та податку на додану вартість у сумі 198026,05грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 213125,90грн. при ввезенні 13.07.2010р. на митну територію України товарів - побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та одягу вартістю 975030,43грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з старшим інспектором митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_8 та з іншою, невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останніх, повторно; 16)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 151896,85грн. та податку на додану вартість у сумі 880360,51грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 1032257,36грн. при ввезенні 15.07.2010р. на митну територію України товарів - побутової електроніки, комп`ютерної оргтехніки та запчастин вартістю 5263903,95грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з старшим інспектором митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці ОСОБА_8 та з іншою, невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останніх, повторно; 17) в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 23460,17 грн. та податку на додану вартість у сумі 243635,36грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 267095,53грн. при ввезенні 11.08.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 1194716,58грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, та у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 18) в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 28087,16грн. та податку на додану вартість у сумі 576939,94грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 605027,10грн. при ввезенні 11.08.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, запчастин до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 3413496,86грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою митного поста "Бачівськ" Глухівської митниці, за пособництва останньої, повторно; 19)в ухиленні від сплати податку на додану вартість у сумі 750575,80грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 750575,80грн. при ввезенні 04.09.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів вартістю 4447639,29грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, та у співучасті з невстановленою службовою особою відділу митного оформлення № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, за пособництва останньої, повторно; 20)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 310927,88грн. та податку на додану вартість у сумі 818030,16грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 1128958,04 грн. при ввезенні 04.09.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та авто-магнітол вартістю 4908181грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та, крім того, за попередньою змовою групою осіб з іншою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, та у співучасті з невстановленою службовою особою відділу митного оформлення № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, за пособництва останньої, повторно; 21)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 82188,19грн. та податку на додану вартість у сумі 733809,66грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 815997,85грн. при ввезенні 11.09.2010р. на митну територію України товарів - електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки та комплектуючих до комп`ютерів вартістю 4402858грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою відділу митного оформлення №1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, за пособництва останньої, повторно; 22)в ухиленні від сплати ввізного мита у сумі 44161,29грн. та податку на додану вартість у сумі 385128,33грн., а всього податків та обов`язкових митних платежів у сумі 429289,62грн. при ввезенні 11.09.2010р. на митну територію України товарів - збірного (консолідованого) вантажу електронної побутової техніки, комп`ютерної оргтехніки, комплектуючих до комп`ютерів та інших товарно-матеріальних цінностей вартістю 2169504,46грн. та діючи при цьому за попередньою змовою групою осіб з двома особами, справа відносно яких виділена в окреме провадження, а також із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у складі організованої злочинної групи, та крім того, у співучасті з невстановленою службовою особою відділу митного оформлення № 1 митного поста "Глухів" Сумської митниці, за пособництва останньої, повторно. Тобто, ОСОБА_5 обвинувачувався в організації ухилення та ухиленні, а ОСОБА_6 та ОСОБА_7 в ухиленні за попередньою змовою групою осіб, організованою групою від сплати до державного бюджету ввізного мита - у сумі 2573923,03грн., антидемпінгового мита - у сумі 3330,90грн. та податку на додану вартість - у сумі 10148319,18 грн., які необхідно було сплатити під час під час ввезення упродовж 2009-2010 років на митну територію України в режимі імпорту для вільного обігу 22-х партій товарів загальною вартістю 58596923,85грн. (у т.ч. у 2009 році - вартістю 13091228,44грн. та у 2010 році - вартістю 45505695,41грн.), що в цілому призвело до фактичного ненадходження до бюджету та державних цільових фондів коштів у сумі 12 725573,11грн. (у т.ч. у 2009 році - коштів у сумі 3173571,67грн. та у 2010 році - коштів у сумі 9552001,44грн.), що більше ніж у п`ять тисяч разів (у 32475 разів) перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на час скоєння злочинів, тобто в особливо великих розмірах.

В судовому засіданні підсудним ОСОБА_5 було заявлене клопотання про направлення даної кримінальної справи прокурору Сумської області для організації проведення додаткового розслідування з мотивів неповноти та неправильності досудового слідства по даній справі.

Заслухавши прокурора, який заперечував проти клопотання, захисника та інших підсудних, які наполягали на задоволенні клопотання, дослідивши матеріали кримінальної справи, оглянувши у наданому прокурором обсязі речові докази, та допитавши у судовому засіданні свідків, суд приходить до висновку про необхідність повернення справи на додаткове розслідування, з огляду на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 281 КПК України (ред.1960 року) повернення справи на додаткове розслідування з мотивів неповноти або неправильності досудового слідства може мати місце тоді, коли ця неповнота або неправильність не може бути усунута в судовому засіданні.

Пленум Верховного Суду України у п. 8 своєї постанови № 2 від 11.02.2005 р. «Про практику застосування судами України законодавства, що регулює повернення кримінальних справ на додаткове розслідування», роз`яснив, що досудове слідство визнається неповним, якщо під час його провадження всупереч вимогам статей22і64 КПКне були досліджені або були поверхово чи однобічно досліджені обставини, які мають істотне значення для правильного вирішення справи (не були допитані певні особи; не витребувані й не досліджені документи, речові та інші докази для підтвердження чи спростування таких обставин; не досліджені обставини, зазначені в ухвалі суду, який повернув справу на додаткове розслідування, коли необхідність дослідження тієї чи іншої з них випливала з нових даних, установлених при судовому розгляді; не були з`ясовані з достатньою повнотою дані про особу обвинуваченого; тощо).Неправильним досудове слідство визнається в разі, коли органами досудового слідства при вчиненні процесуальних дій і прийнятті процесуальних рішень були неправильно застосовані або безпідставно не застосовані норми кримінально-процесуального чи кримінального закону і без усунення цих порушень справа не може бути розглянута в суді.

Відповідно до ч. 1ст. 22 КПК України ред. 1960 р. прокурор, слідчий і особа, яка провадить дізнання, зобов`язані вжити всіх передбачених законом заходів для всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин справи, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдують обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують і обтяжують його відповідальність.

Із обвинувального висновку вбачається, що підсудний ОСОБА_5 будучи організатором, а підсудні ОСОБА_7 та ОСОБА_6 активними учасниками організованої злочинної групи, здійснили 22 епізоди переміщення різних товарів через митні пости України з території Польщі на митну територію України під виглядом транзитного переміщення товару в Російську Федерацію з приховуванням цих вантажів від митного контролю. Для вчинення цих дій, вони використовували підроблені міжнародні товарно-супровідні документи, які містили завідомо недостовірні відомості про напрямок переміщення та кінцевого одержувача вказаних вантажів. В подальшому, не виконуючи зобов`язання про транзит вантажів через територію України та вивезення зазначеного у товарно-супровідних документах товару за межі митної території України, підсудні залишали та реалізовували вказані товари на території України без сплати відповідних податків. При цьому для вчинення таких дій підсудний ОСОБА_7 вжив заходів до організації фіктивного оформлення вантажів шляхом зловживання службовим становищем і службового підроблення з боку старшого інспектора МП «Бачівськ» Глухівської митниці підсудного ОСОБА_8 , а також інших, невстановлених в ході досудового слідства посадових осіб Глухівської митниці.

Відповідно до ст.30 КК України, учасник організованої групи чи злочинної організації підлягають кримінальній відповідальності за злочини, у підготовці чи вчиненні яких вони брали участь, незалежно від тої ролі, яку виконував у злочині кожен із них. А організатор такої групи чи злочинної організації підлягає кримінальній відповідальності за всі злочини, вчинені організованою групою чи злочинною організацією, якщо вони охоплювались його умислом.

Однак ні дії підсудного ОСОБА_5 , як організатора злочинної групи, ні ОСОБА_7 , як учасника цієї групи, що виступав підбурювачем до вчинення ОСОБА_8 та іншими посадовими особами Глухівської митниці службових злочинів, передбачених ст.364 та ст.366 КК України, у цій частині кваліфіковані не були. Тобто, органом досудового слідства при прийнятті процесуальних рішень були безпідставно не застосовані норми кримінального закону, що передбачають відповідальність організатора та учасника організованої злочинної групи.

Також, органами досудового слідства підсудним ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 інкримінується вчинення злочинів у складі організованої групи.

Виходячи із змісту ст.64 КПК України 1960 року кожна із ознак організованої злочинної групи підлягає доказуванню, як і інші обставини, що входять в предмет доказування по кримінальній справі.

Відповідно до ст.28 ч.3 КК України злочин визнається вчиненим організованою групою, якщо в його готуванні або вчиненні брали участь декілька осіб (три і більше), які попередньо зорганізувалися у стійке об`єднання для вчинення цього та іншого ( інших злочинів), об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи.

Таким чином, за змістом вищевказаної статті, організована група є одним із видів складної форми співучасті, яка характеризується особливістю взаємостосунків її учасників і внутрішньої побудови. Створення організованої групи, який обов`язково передує вчинюваним нею злочинам, не є одномоментним чи спонтанною дією і є тривалим у часі процесом налагодження тісних стосунків, узгодження їх дій, добору учасників та розробки цілей. Група може бути визнана організованою лише в тому разі, коли вона набула всіх обов`язкових ознак, що її характеризують При цьому така ознака групи як стійкість об`єднання осіб, є визначальною рисою організованої групи. А на стійкість групи повинні вказувати такі ознаки: стабільній склад групи, тісні стосунки між її учасниками, їх централізоване підпорядкування, єдині для всіх правила поведінки, наявність плану злочинної діяльності і чіткий розподіл функцій учасників щодо його досягнення.

Між тим, в обвинувальному висновку містяться лише загальні міркування, що ОСОБА_5 та особа, матеріали справи у відношенні якої виділені в окреме провадження, у 2009 році створили та керували на протязі часу з червня 2009 року до жовтня 2010 року організованою групою, до складу якої також увійшли та були її активними учасниками ОСОБА_6 і ОСОБА_7 , а також інші особи, матеріали справи у відношенні яких були виділені в окреме провадження. При цьому органами досудового слідства фактично не вказано, коли і яким чином підсудний ОСОБА_5 організував та очолив організовану злочинну групу, коли саме в її склад ввійшли підсудні ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , коли підсудні розробили та схвалили єдиний план злочинної діяльності і визначили роль кожного із учасників, коли вони розподілили між собою ролі в злочинній діяльності та встановили загальні правила поведінки і коли саме дане злочинне об`єднання набуло всіх ознак організованої групи. Тобто, суд вважає, що органом досудового слідства в цій частині були поверхово досліджені обставини, які мають істотне значення для правильного вирішення справи, внаслідок чого було пред`явлено неконкретне обвинувачення.

Також, органом досудового слідства дії підсудних ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 кваліфіковані в тому числі за ст. 28 ч. 3 - ст. 212 ч.3 КК України.

Однак, у пред`явленому підсудним обвинуваченні, не вказано, якими саме суб`єктами злочину вони виступають, оскільки згідно ст. 212 КК України суб`єктами злочину визнаються: службові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності; особи, які займаються підприємницькою діяльність без створення юридичної особи; будь-які інші особи, які зобов`язані сплачувати податки, збори, інші обов`язкові платежі. У зв`язку з цим обвинувачення не є конкретним і порушує права підсудних на захист.

Крім того, об`єктивна сторона злочину, передбаченого ст.212 КК України полягає в ухиленні від сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів, що входять до системи оподаткування, введені у встановленому законом порядку, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах.

Злочин, передбачений ст. 212 КК України, є закінченим з моменту фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів, які мали бути сплачені у строки та в розмірах, передбачених законодавством з питань оподаткування, Якщо закон пов`язує строк сплати з виконанням певної дії, то злочин вважається закінченим з моменту фактичного ухилення від сплати.

Проте, слідчим не з`ясовано та не зазначено у обвинуваченні, хто є власником товару, який переміщувався через митний кордон України, та хто саме повинен був сплачувати податки та загальнообов`язкові платежі - водій при проходженні митного контролю на митниці ввезення, чи власник вантажу при його доставці за місцем призначення тощо. Не з`ясовано, де саме необхідно було сплачувати ці податки (на митниці ввезення при проходженні митного контролю, при доставленні вантажу в місце вивантаження у м. Києві тощо).

Крім того, відповідно до листа Сумської митниці від 02.09.2011 р. (т.38 а.с.136-138) при обрахунках всіх необхідних та належних до сплати податків, митний орган зазначив, що у цій справі з урахуванням ціни вказаної в інвойсах та при порівнянні з ціновою базою митної служби, митниця визначила суму обов`язкових платежів з розрахунку ціни, зазначеної у інвойсах.

Суд погоджується з вказаним обґрунтуванням митниці, оскільки ст.ст. 49, 51, 52, 53, 57, 58 МК України встановлено, що митна вартість товарів, які ввозяться на митну територію України, відповідно до митного режиму імпорту, за загальним правилом обчислюється за першим методом визначення митної вартості товарів, тобто за ціною договору. Лише у випадку, коли ціна у договорі (інвойсі) явно занижена і не збігається з ціновою інформацією, яка є у розпорядженні митних органів, митна вартість може розраховуватись з цінової інформації, яка є у митного органу.

Той факт, що базою нарахування податків при імпорті товару є саме митна вартість (вартість визначена митницею у відповідності до норм МК України), а не ринкова вартість, підтвердив і допитаний у судовому засіданні представник митниці ОСОБА_77 .

Водночас, слідчий пред`явив обвинувачення, зазначивши у ньому суму податків, яка була розрахована виходячи з ринкової вартості товарів, які вже після «митного очищення» могли реалізовуватись на території України.

Як зазначав суд вище, злочин, передбачений ст. 212 КК України, є закінченим з моменту фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів, які мали бути сплачені у строки та в розмірах, передбачених законодавством з питань оподаткування, тобто сум узгоджених податкових зобов`язань, визначених Законом України «Про порядок погашення зобов`язань платників податків, перед бюджетами та державними цільовими фондами».

Однак у обвинуваченні не зазначено посилання на обов`язок підсудних сплачувати додаткові податки, які розраховані вже після процедури «митного очищення».

Крім того, у матеріалах справи відсутні розрахунки саме податкової служби щодо сум узгоджених податкових зобов`язань, які повинні нараховуватись вже після «митного очищення» та розраховуватись з суми, за яку фактично було реалізовано товар на території України.

Отже, не з`ясувавши зазначених вище обставин, органом досудового слідства в порушення вимог ст.ст. 22, 132, 370 КПК України (ред. 1960 р.), було пред`явлено неконкретне обвинувачення, чим порушено права підсудних на захист та вимог кримінально-процесуального закону про обов`язковість пред`явлення обвинувачення, в тому числі, його конкретність та порядок пред`явлення, є істотним порушенням кримінально-процесуального закону, яке неможливо усунути під час судового розгляду.

Крім того, з досліджених у судовому засіданні рахунків-фактур (Invoce) та товарно-транспортних накладних (CMR) (т.12 а.с.44-290) вбачається, що згідно зазначених відомостях у цих документах за період вказаний у обвинуваченні, товар закуповувався або ж у Globex Consulting Llc (Портланд, Орегон, США), або ж у Beliver Trading Limited (Панама), або ж у Newtex Llc (Портланд, Орегон) для Snamimport (Москва, Росія, Георгіївське шосе, 1/1) або ж Despero (Московська область, Хімки, вул. Московська, 14/30) через склад у Кракові - Magazyn Celny Vp Logistic (Краків, Польща).

Водночас, інкримінуючи підсудним використання підроблених інвойсів та міжнародних товарно-транспортних накладних, слідчим не зазначено у чому полягала підробка (повне виготовлення сфальсифікованої форми-кліше чи внесення змін у справжній штам), тобто не в повному обсязі розкрита об`єктивна сторона складу злочину.

При цьому у обвинуваченні, слідчий посилався на те, що підсудні під час виготовлення підроблених товарно-супровідних документів використовували круглу печатку фірми Globex Consulting Llc або ж бланки інвойсів компаній Beliver Trading Limited та Newtex Llc.

Таким чином слідчий одночасно допускає, що такі компанії існують, але в порушення ст.ст. 22, 64 КПК України (ред.1960 р.), не перевірено чи існують насправді ці компанії і чи не передавали вони свої печатки та чи не чи здійснювали в дійсності операції з продажу товару.

Суд також зазначає, що ратифікована Україною Конвенція з прав людини та основоположних свобод (далі Конвенція), а також практика Європейського суду з прав людини, є джерелом права в Україні.

У п. 82-84 рішення Великої Палати Європейського суду з прав людини по справі «Сергій Золотухін проти Росії» від 10.02.2009 р. наголошується, що статтю 4 Протоколу № 7 Конвенції слід розуміти як заборону на кримінальне переслідування, а так само і на судовий розгляд в частині що стосується вторинного «правопорушення», якщо вони випливають з ідентичних фактів або з фактів, які є по суті тими ж самими. Тобто, ст. 4 Протоколу 7 Конвенції прямо забороняє послідовні провадження, зокрема, у випадку, коли у першому провадженні вже прийнято остаточне рішення, а друге провадження тільки розпочинається.

У т. 8 кримінальної справи маються адміністративні протоколи відносно польських водіїв за порушення зобов`язань транзиту та не вивезення товару за межі митної території України за ст. 349 МК України. Факти зазначені у цих протоколах стосуються саме цих 22 епізодів, які ставляться за вину підсудним.

Водночас, слідчий не звернув увагу на ці обставини та не пересвідчився у тому, що за дії щодо незаконного переміщення товарів через митний кордон України, які інкримінуються підсудним, вже притягаються інші особи, чим допустив неповноту досудового слідства.

Крім того, під час судового слідства підсудним ОСОБА_5 неодноразово заявлялось клопотання про огляд речових доказів моніторів, фотоапаратів та іншого обладання, яке було вилучене під час проведення обшуку в приміщеннях ТОВ «Інгресс» та ДП «Інгрес-Сістемс».

Відповідно до ст.313 КПК України 1960 року під час проведення судового слідства речові докази повинні бути оглянуті судом і пред`явлені учасникам судового розгляду. Особи, яким пред`явлені речові докази, можуть звертати увагу суду на ті чи інші особливості, які мають для вирішення справи.

При цьому із матеріалів справи вбачається, що постановою слідчого від 17 березня 2011 року були визнані у якості речових доказів та приєдані до матеріалів кримінальної справи наступні речові докази: комп`ютерні монітори, електронні дошки, комп`ютерні свічі, фотоапарати, підставки під телевізори, кріплення та кабелі( т.32, а.с.56-61,190-195) загальною вартістю 5745 272 грн. 03 коп.(т.38, а.с.264).

Дані речові докази були вилучені під час проведення обшуку в приміщеннях ТОВ «Інгресс» та ДП «Інгрес-Сістемс» ( ДП «Відео-Сістемс»), що розташовані в м.Києві по вул.Радищева, 4.

В подальшому ці речові докази постановою слідчого були передані на зберігання до складських приміщень ТОВ «Сумська фірма «Усе для дому». Після цього, постановою слідчого від 11 жовтня 2012 року вищевказане майно було передане на відповідальне зберігання директору ДП «Відео Сістемс» ОСОБА_78 через уповноважену особу ОСОБА_79 , який нібито діяв на підставі доручення, виданого директором підприємства. ( т.57, а.с.9 -14, 36-40).

Однак із матеріалів справи, зокрема із листування ДП «Відео Сістемс» із прокуратурою Сумської області, та із протоколу допиту самого директора ДП «Відео Сістемс» ОСОБА_78 , який був проведений 3.12.2012 року Глухівським міськрайонним судом (т.57 а.с.199-201) вбачається, що дане підприємство вищевказані речові докази не отримувало. При цьому із повідомлення прокуратури Сумської області вбачається, що по даному факту проводиться досудове слідство за ст.358 ч.4КК України (т.57, а.с.236, т58,а.с 101-102). Тобто, на даний час речові докази по справі: комп`ютерні монітори, електронні дошки, комп`ютерні свічі, фотоапарати, підставки під телевізори, кріплення та кабелі на загальну суму 5745 272 грн. 03 коп. фактично зникли і місцезнаходження їх невідоме.

В зв`язку із цим, втрата речових доказів органом досудового розслідування є безумовним порушенням вимог ст.ст. 79, 313 КПК України, що позбавляє суд можливості перевірити обставини вказані у обвинувальному висновку, вирішити питання про долю цих речових доказів, порушує права підсудних на захист та є загалом істотним порушенням кримінально-процесуального закону, що тягне за собою направлення справи на додаткове розслідування.

Повернення справи на додаткове розслідування через втрату досудовим слідством речових доказів цілком узгоджується з роз`ясненнями Верховного Суду України, викладеними в Узагальненні «Судова практика щодо вирішення питання про речові докази, передачу в дохід держави грошей, валюти, цінностей, іншого нажитого злочинним шляхом майна або такого, що було об`єктом злочинних дій».

Враховуючи усе наведене, суд доходить до висновку, що порушення органами досудового слідства вимог ст.ст. 22, 64, 79, 132, 370 КПК України (ред. 1960 р.) можна усунути тільки при встановленні всіх обставин справи, а також давши цим обставинам належної юридичної оцінки, оскільки по даній справі допущена неповнота та неправильність досудового слідства в результаті чого не в повному обсязі з`ясовані всі обставини вчинення злочину та порушено право підсудних на захист в зв`язку з неконкретністю пред`явленого обвинувачення та суттєвих порушень вимог кримінально-процесуального законодавства.

Керуючись ст.ст. 273, 281 КПК України (ред. 1960 р.), суд, -

постановив:

Кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_5 за ст. ст. 28 ч. 3-201 ч. 2, 28 ч. 3 -212 ч. 3, 28 ч. 3-358 ч. 2, 28 ч. 3 -358 ч. 3, 205 ч. 1 КК України, ОСОБА_6 за ст.ст. 28 ч. 3 - 201 ч.2, 28 ч. 3 212 ч. 3, 28 ч. 3 358 ч. 2, 28 ч. 3 -358 ч. 3 , 205 ч. 1 , 366 ч. 1 КК України, ОСОБА_7 за ст.ст. 28 ч. 3 201 ч. 2, 28 ч. 3 212 ч. 3, 28 ч. 3 358 ч. 2 , 28 ч. 3 358 ч. 3 КК України, ОСОБА_8 за ст.ст. 364 ч. 3, 366 ч. 2, 27 ч. 5 201 ч. 2 та 27 ч. 5 212 ч. 2 КК Українинаправити прокурору Сумської області для проведення додаткового розслідування.

На постанову може бути подана апеляція до Апеляційного суду Сумської області через Глухівський міськрайонний суд протягом 7 діб з моменту її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57190546
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —576/1765/15-к

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Постанова від 15.11.2019

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Вирок від 11.11.2019

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Постанова від 19.03.2019

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Постанова від 11.11.2016

Кримінальне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Гетьман В. В.

Постанова від 28.10.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Широян Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 21.09.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Макаровець А. М.

Ухвала від 30.08.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Шунько Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні