Ухвала
від 10.06.2016 по справі 902/1188/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

10 червня 2016 р. Справа № 902/1188/15

Суддя господарського суду Вінницької області Тісецький С.С. , розглянувши матеріали у справі

за заявою : Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції Головного правління ДФС у Вінницькій області, код 39476158, м. Вінниця, вул. 30-річчя Перемоги, б. 21, 21100

до : приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4", 21011, м. Вінниця, вул. Промислова, 3, код 03449924

про банкрутство

Секретар судового засідання Поцалюк Н.В.

Представники:

арбітражний керуючий ОСОБА_1;

Вінницька ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області: ОСОБА_2, за довіреністю;

ПАТ "Державний ощадний банк України": ОСОБА_3 та ОСОБА_4, за довіреностями.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду Вінницької області перебуває справа № 902/1188/15 за заявою Вінницької об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області про банкрутство приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4".

Ухвалою суду від 10.09.2015 року порушено провадження у справі № 902/1188/15 про банкрутство приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4", введено процедуру розпорядження майном боржника на 115 календарних дні, призначено розпорядником майна ОСОБА_5, з покладенням на останнього всіх прав та обов'язків, визначених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Також, ухвалою суду від 02.03.2016 року припинено процедуру розпорядження майном приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_5 у справі № 902/1188/15; введено процедуру санації боржника строком на 6 місяців - до 02.09.2016 року та призначено керуючим санацією приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" у даній справі арбітражного керуючого ОСОБА_1. Даною ухвалою суд, зокрема, призначив справу до розгляду в судовому засіданні на 07.06.2016 року та зобов'язав керуючого санацією боржника протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про санацію боржника, подати суду розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника.

07.06.2016 року в судовому засіданні було оголошено перерву до 10.06.2016 року.

На визначену дату в судове засідання з"явились арбітражний керуючий та представники кредиторів - Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області та ПАТ "Державний ощадний банк України". Боржник правом участі свого представника в даному судовому засіданні не скористався з невідомих суду причин.

10.06.2016 року в судовому засіданні арбітражим керуючим надано суду для розгляду та затвердження план санації боржника від 01.06.2016 року.

Суд розглянув зазначений план санації, дослідив письмові докази додані до нього, заслухав пояснення учасників процесу, проаналізував норми діючого законодавства України, та дійшов висновку про затвердження наданого арбітражним керуючим плану санації з огляду на настуне.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", план санації повинен містити заходи щодо відновлення платоспроможності боржника. План санації має передбачати строк відновлення платоспроможності боржника. Платоспроможність вважається відновленою за відсутності ознак неплатоспроможності, визначених цим Законом. План санації може містити умови про: виконання зобов'язань боржника третіми особами; задоволення вимог кредиторів іншим способом, що не суперечить законодавству; відшкодування коштів, витрачених на проведення зборів акціонерів та (або) засідань органів управління боржника відповідно до цього Закону. План санації обов'язково повинен передбачати забезпечення погашення заборгованості боржника з виплати заробітної плати.

Заходами щодо відновлення платоспроможності боржника, які містить план санації, можуть бути: реструктуризація підприємства; перепрофілювання виробництва; закриття нерентабельних виробництв; відстрочення та/або розстрочення платежів або прощення (списання) частини боргів, про що укладається мирова угода; ліквідація дебіторської заборгованості; реструктуризація активів боржника відповідно до вимог цього Закону; продаж частини майна боржника; виконання зобов'язань боржника власником майна боржника та його відповідальність за невиконання взятих на себе зобов'язань; відчуження майна та погашення зобов'язань боржника шляхом заміщення активів; звільнення працівників боржника, які не можуть бути задіяні в процесі виконання плану санації; одержання кредиту для виплати вихідної допомоги працівникам боржника, які звільняються згідно з планом санації, що відшкодовується відповідно до вимог цього Закону позачергово за рахунок продажу майна боржника; інші способи відновлення платоспроможності боржника.

У наданому арбітражним керуючим плані санації визначено заходи з відновлення платоспроможності боржника, а саме:

- підготовка технічної бази підприємства з мінімальними затратами;

- виконання будівельно-монтажних робіт. ОСОБА_6 ВМБУ-4 заключило зі Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області договір №6 від 12 березня 2016 про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти. Згідно цього договору Підрядник ОСОБА_6 ВМБУ-4 зобов'язується у 2016 році надати послуги (виконати роботи) з « 42.11.1 Дороги автомобільні та автомагістралі, інші дороги, елементи доріг; злітно-посадкові смуги летовищ (ДТ 021:2015 - 6317)(Експлуатаційне утримання мостів та штучних споруд на автомобільних дорогах загального користування Чернівецької області)», Вартість послуг за цим Договором є твердою та згідно з передбаченими видатками становить 6 000 000,00 (Шість мільйонів) грн., у тому числі ПДВ та утримання служби замовника.(Додаток №6)

На період виконання робіт по цьому договору ОСОБА_7 відновить діяльність. Всі поточні витрати( закупівлі матеріалів, оплата підрядних та субпідрядних робіт, оплату праці та соціальних внесків працівників; зберігання майна; оплата комунальних послуг інші адміністративні витрати, поточні податки) будуть гаситися за рахунок коштів, що надійдуть по цьому Договору.

- провести розрахунки з кредиторами коштами, отриманими від надання послуг автотранспортними засобами та здачі в оренду будівельної техніки та інструментів;

- проведення претензійної роботи з дебіторами з приводу строків та повноти погашення дебіторської заборгованості. Станом на 31.12.2015 р. на підприємстві обліковується дебіторська заборгованість юридичних та фізичних осіб на загальну суму 1 054.1 тис. гривень. Структура заборгованості:

МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 60 ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МОСТОБУД» (Код ЄДРПОУ ВП: 05384525 Місцезнаходження ВП: 43006. Волинська обл., місто Луцьк, ВУЛИЦЯ КІВЕРЦІВСЬКА, будинок 7А) - 583.8 тис. грн..

Служба ОСОБА_8 у Чернівецькій області (місцезнаходження м.Чернівці, вул. Головна, 205, код ЄДРПОУ 22843868) - 337,0 тис. гри..

Дочірнє підприємство «Чернівці облавтодор» (місцезнаходження м.Чернівці, вул. Головна, 205, код ЄДРПОУ 31963989) - 109,1 тис. грн.

Вінницька Дорожньо-Експлуатаційна Дільниця (місцезнаходження м.Вінниця. вул. Срмака 2а. код ЄДРПОУ 03448830) - 15.8 тис. г рн. Інші - 8.4 тис. грн.

ОСОБА_7 вживає заходи з погашення даної заборгованості з метою виконання зобов'язань перед кредиторами.

- продаж частини майна боржника на аукціоні. З метою погашення вимог кредиторів ОСОБА_7 планує здійснити продаж основних засобів, які не використовуються в господарській діяльності, згідно додатку №1. Реалізацію майна проводити в порядку, передбаченому розділом IV Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У випадку невиконання графіку розрахунку з кредиторами, визначеного в плані санації, продажу підлягають інші активи підприємства згідно додатку №2. Реалізацію майна проводити в порядку, передбаченому розділом IV Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вивільнення майна боржника ОСОБА_6 ВМБУ-4 з податкової застави відбувається згідно з чинним законодавством.

Витрати, пов'язані із здійсненням процедури санації, сплачуються згідно договорів та актів виконаних робіт/наданих послуг.

- відшукування перспективних інвесторів з метою фінансового оздоровлення підприємства.

Як вбачається із змусту плану санації, його метою є:

- виведення ОСОБА_6 ВМБУ-4 зі стану банкрутства в найбільш короткі строки ,

- максимально можливе збереження всієї інфраструктури господарських потужностей;

- покращення соціальної сфери на підприємстві;

- утримання існуючих та створення нових робочих місць;

- створення платоспроможного підприємства, яке забезпечить надходження податків і зборів у місцевий та державні бюджети.

- повного задоволення вимог кредиторів шляхом отримання прибутку від господарської діяльності підприємства, продажу неліквідного майна підприсмства- боржника.

Період санації боржника закінчується через 6 місяців з дня затвердження плану санації Господарським судом Вінницької області.

За цей період планується погашення кредиторської заборгованості згідно затвердженого графіку та укладення мирових угод про списання та реструктуризацію боргів.

У випадку наявності коштів можливе погашення кредиторської заборгованості достроково.

У разі невиконання підприємством-боржником плану санації, а саме неперерахування коштів згідно графіків та строків, передбачених планом санації, здійснюється внесення змін до плану санації, про що до суду надається відповідне клопотання комітету кредиторів.

Згідно ч. 5-7 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" план санації боржника повинен передбачати погашення вимог кредиторів з урахуванням черговості, встановленої цим Законом. План санації вважається схваленим, якщо він підтриманий на засіданні комітету кредиторів більш як половиною голосів кредиторів - членів комітету кредиторів. Комітет кредиторів може прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати його до господарського суду; відхилити план санації і звернутися до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відхилити план санації, звернутися до господарського суду з клопотанням про усунення арбітражного керуючого від виконання ним обов'язків керуючого санацією та про призначення нового керуючого санацією в порядку, встановленому цим Законом. Зазначене рішення має містити дату скликання чергового засідання комітету кредиторів для розгляду нового плану санації.

Схвалений комітетом кредиторів план санації (зміни до нього) та протокол засідання комітету кредиторів про введення процедури санації подаються арбітражним керуючим до господарського суду.

Рішення комітету кредиторів мають бути обґрунтованими, містити викладення обставин та підстав, якими керувалися кредитори під час їх прийняття.

В матеріалах справи міститься протокол засідання комітету кредиторів 24 травня - 1 червня 2016 року на якому розглядався вищевказаний план санації боржника. За наслідками розгляду плану санації комітет кредиторів одноголосно вирішив план санації ОСОБА_6 "Вінницьке мостобудівельне управління №4 " в редакції від 01.06.2016 року схвалити. Відповідно до ч. 1 ст. 30 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" направити план санації на затвердження забезпеченому кредитору - ПАТ "Ощадбанк". Відповідно до ст. 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" направити план санації до господарського суду Вінницької області, з метою розгляду його та затвердження у судовому засіданні.

09.06.2016 року схвалений комітетом кредиторів план санації затверджено забезпеченим кредитором - ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії - Вінницького обласного управління ПАТ "Державний ощадний банк України".

Враховуючи викладене, проаналізувавши умови поданого суду на затвердження плану санації, суд дійшов висновку, що передбачені ним заходи відновлення платоспроможності боржника Боржника відповідають загальним вимогам, визначеним у ст. ст. 28, 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". План санації схвалено комітетом кредиторів боржника, затверджено забезпеченим кредитором, він містить заходи, які не суперечать закону та спрямовані на погашення вимог кредиторів, а в результаті - відновлення платоспроможності боржника у межах строку процедури санації.

Керуючись ст.ст. 28, 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України суд,-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити план санації приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4", 21011, м. Вінниця, вул. Промислова, 3, код 03449924, схвалений комітетом кредиторів боржника 24 травня - 1 червня 2016 року та затверджений забезпеченим кредитором - ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії - Вінницького обласного управління ПАТ "Державний ощадний банк України" 09.06.2016 року.

2. Зобов`язати керуючого санацією боржника за п'ятнадцять днів до закінчення санації, а також за наявності підстав для дострокового припинення санації надати комітету кредиторів письмовий звіт з усіма підтверджуючими документами і повідомити кредиторів про час і місце проведення засідання комітету кредиторів.

3. Зобов`язати керуючого санацією боржника не пізніше п'яти днів після дати проведення засідання комітету кредиторів направити в господарський суд звіт керуючого санацією з усіма підтверджуючими документами, розглянутий комітетом кредиторів, і протокол засідання комітету кредиторів.

5. Копію ухвали направити рекомендованим листом згідно переліку.

Суддя Тісецький С.С.

віддрук. прим.:

1- до справи;

2 - Вінницькій ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, м. Вінниця, вул. 30-річчя Перемоги, 21;

3 - ПАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4", 21011, м. Вінниця, вул. Промислова, 3;

4 - ПАТ "Державний ощадний банк України", м. Вінниця, вул. Соборна, 71, 21050.

5 - арбітражному керуючому ОСОБА_1, 21050, м. Вінниця-50, а/с 8194.

Дата ухвалення рішення10.06.2016
Оприлюднено17.06.2016
Номер документу58301704
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Секретар судового засідання Поцалюк Н.В

Судовий реєстр по справі —902/1188/15

Судовий наказ від 07.08.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Рішення від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 13.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні