Ухвала
від 26.08.2016 по справі 820/355/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

26 серпня 2016 р. №820/355/16

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мар'єнко Л.М., розглянувши в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду в порядку письмового провадження заяву Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" до Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник, Приватне підприємство "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа №820/355/16 у справі за позовом Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" до Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень, в якій просив суд замінити Індустріальну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області (адреса: вул. Бекетова, 1, м. Харків, 61007, код ЄДРПОУ 39859908) як сторону у виконавчому провадженні щодо виконання постанови Харківського окружного адміністративного суду від 22 березня 2016, в адміністративній справі № 820/355/15, його правонаступником - Східною об'єднаною державною податковою інспекцією м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області (адреса: вул. Б. Хмельницького, 17,м. Харків, 61001, код ЄДРПОУ 39858581).

В обґрунтування вказаної заяви заявник зазначив, що у зв'язку з реорганізацією органів Державної фіскальної служби, Індустріальну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області реорганізовано шляхом приєднання до Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, та на виконання боржником своїх обов'язків перед Приватним підприємством "Виробничо-комерційна фірма "Колізей", виникла необхідність у такій заміні. В зв'язку з викладеним заявник просить замінити сторону виконавчого провадження.

У судове засідання, призначене на 26.08.2016 року сторони, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання не прибули. Представник Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" О.О. Калініна надала через канцелярію суду заяву про слухання справи за її відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України, суд вважає, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши відомості про належне повідомлення сторін про дату, час та місце розгляду справи, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності сторін.

Фіксування судового процесу згідно ч.1 ст.41 КАС України не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, заяву про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено наступне.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 22.03.2016 року позовні вимоги, Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" до Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень, задоволено. Скасовано податкові повідомлення - рішення Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області від 23.10.2015 року №0011351502, №0011371502 та №0011381502. Стягнуто на користь Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" (місцезнаходження: 01021, м. Київ, вул. Мечникова, буд.9 код ЄДРПОУ - 24183040) судовий збір у розмірі 31221 (тридцять одна тисяча двісті двадцять одна) грн. 18 коп. за рахунок бюджетних асигнувань Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області (місцезнаходження: 61007, м.Харків, вул. Бекетова, буд.1, код ЄДРПОУ 39859908).

Постанова набрала законної сили.

На виконання вищезазначеного рішення суду Харківським окружним адміністративним судом по справі видано виконавчий лист №820/355/16, де у якості боржника зазначено Індустріальну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області .

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 р. №892 "Про Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби" перейменовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 1 та реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

Таким чином, згідно з додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015р. №892 "Про Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби" Індустріальну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області реорганізовано шляхом приєднання до Східної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області.

Приписами ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.1 ст.264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Слід зазначити, що правонаступництво - це перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта до іншого. Правонаступництво може бути універсальним або частковим. За універсального правонаступництва до правонаступника (фізичної або юридичної особи) переходять усі права і обов'язки того суб'єкта, якому вони належали раніше. За часткового правонаступництва від одного до іншого суб'єкта переходять лише окремі права і обов'язки. Припинення юридичної особи в результаті злиття, передбачає об'єднання двох або більше юридичних осіб в одну нову юридичну особу, при цьому ці юридичні особи припиняють своє існування і передаються свої права та обов'язки новоствореній юридичній особі.

Отже, виходячи із положень постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 р. №892 "Про Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби" суд дійшов висновку, що Східній об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Харківській області були передані всі права та обов'язки Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження Індустріальну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області в порядку правонаступництва на Східну об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Харківській області, у зв'язку з чим заява Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" про заміну сторони виконавчого провадження по даній справі підлягає задоволенню.

Керуючись положеннями ст. ст. 160, 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №820/355/16 за позовом Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Колізей" до Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС України у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, відкритого на підставі виконавчого листа №820/355/16, а саме: боржника Індустріальну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області (код ЄДРПОУ 39859908, адреса: 61007, м. Харків, вул. Бекетова, б. 1) його правонаступником Східною об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Харківській області (код ЄДРПОУ 39858581, адреса: 61001, м. Харків, вул. Богдана Хмельницького, б. 17).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Мар'єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення26.08.2016
Оприлюднено31.08.2016
Номер документу59959917
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —820/355/16

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Ухвала від 05.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Ухвала від 26.01.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 23.01.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 02.12.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Постанова від 16.11.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 05.10.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 12.09.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 26.08.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 06.06.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні