Рішення
від 03.12.2007 по справі 2-1346/2007
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1346/2007 p.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 грудня 2 007 року м.Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого-судді Лицура І.М., секретаря - Бойків В.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Долині справу за позовом ОСОБА_1 до Княжолуцької сільської ради про визнання права власності на нерухоме майно, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка в своїй заяві зазначає, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Княжолука Долинського району Івано-Франківської області помер її чоловік, ОСОБА_2, в зв'язку з чим відкрилась спадщина. За життя її чоловік заповіту не склав, дітей у них немає. Мати та батько ОСОБА_2, померли, а тому вона є єдиним спадкоємцем першої черги за законом. На день смерті ОСОБА_2 йому належало будинковолодіння в с.Княжолука Долинського району Івано-Франківської області. Після смерті чоловіка вона прийняла спадщину, так як на час відкриття спадщини постійно проживала разом із спадкодавцем та у визначений законом строк звернулася до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини. Для оформлення спадщини їй необхідно пред'явити в нотаріальну контору витяг з реєстру прав власників на нерухоме майно. При зверненні в Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на нерухомість, їй виготовили технічний паспорт на спадкове будинковолодіння, яке розташоване у АДРЕСА_1. Однак, у видачі витягу з реєстру права власності на нерухоме майно їй відмовлено, так як ОСОБА_2 не зареєстрував право власності на будинковолодіння, в зв'язку з чим вона змушена звернутися в суд з даним позовом.

В судовому, засіданні позивачка підтримала заявлені позовні вимоги, зіславшись на вищевикладені обставини, просила позов задоволити, визнати за нею право власності на нерухоме майно - будинковолодіння, яке знаходяться в АДРЕСА_1, і складається з житлового будинку, стодоли, стайні, шопи, вбиральні, криниці, воріт, огорожі, огорожі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, звернувся до суду із заявою, в якій вказав, що з позовом згідний та просив розглянути справу в його відсутності.

Дослідивши та оцінивши здобуті й перевірені в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд вважає, що даний позов підлягає до задоволення, виходячи з наступного:

Копія свідоцтва про смерть від 07.07.2007 року серія НОМЕР_1 свідчить про те, що ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 15).

Про те, що ОСОБА_1 є дружиною померлого ОСОБА_2 свідчить копія свідоцтва про одруження серії НОМЕР_2 від 16 лютого 1980 року (а.с. 10).

Довідка № 2660 від 26.09.2007 p., видана Княжолуцькою сільською радою Долинського району (а.с.14) свідчить про те, що будинковолодіння в АДРЕСА_1 згідно запису в погосподарській книзі № 5 рахувалося за покійним ОСОБА_2

Як вбачається з довідки № 1946 від ІНФОРМАЦІЯ_1, що видана Княжолуцькою сільською радою Долинського району (а.с. 13), ОСОБА_1 проживала разом з чоловіком ОСОБА_2 і вела з ним спільне господарство в с.Княжолука Долинського району Івано-Франківської області до дня його смерті.

Про те, що в ОСОБА_1 і ОСОБА_2 не було дітей та виконавчим комітетом Княжолуцької сільської ради не приймалось рішень по усиновленню даною сім'єю дітей, свідчить довідка № 2568 від 06.11.2007 року, видана Княжолуцькою сільською радою Долинського району (а.с. 16).

Згідно технічного паспорта на будинковолодіння по АДРЕСА_1, що складений Івано-Франківським ОБТІ (а.с. 7-9), дане будинковолодіння складається з житлового будинку, загальною площею 73, 3 кв.м, стодоли, стайні, шопи, вбиральні, криниці, воріт, огорожі, огорожі.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що позов слід задоволити та визнати за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок та господарські споруди в АДРЕСА_1, що належали її чоловіку ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1.

На підставі викладеного, статті 392 ЦК України, керуючись статтями 213-215 ЦПК України, суд, -

РІШИВ:

Позов задоволити.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на будинковолодіння, що знаходиться в АДРЕСА_1, та належало її чоловікові ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. У разі подачі заяви про апеляційне оскарження, але якщо апеляційна скарга не була подана в строк, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Заяву про апеляційне оскарження рішення до апеляційного суду Івано-Франківської області може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через Долинський районний суд.

Дата ухвалення рішення03.12.2007
Оприлюднено22.01.2016
Номер документу6196619
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —2-1346/2007

Рішення від 03.12.2007

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Лицур І.М.

Рішення від 12.12.2007

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Скородєлова В.В.

Рішення від 21.11.2007

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Дворніченко В.І.

Ухвала від 02.07.2007

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

М'ягкий Є.В.

Рішення від 23.10.2007

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Марченко Н.В.

Рішення від 05.11.2007

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Панчук А.І.

Рішення від 28.12.2007

Цивільне

Гагарінський районний суд міста Севастополя

Завгородня Л.Н.

Рішення від 10.08.2007

Цивільне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Запорожець Т.А.

Ухвала від 25.10.2007

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Нестерцова Н.В.

Ухвала від 02.07.2007

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

М'ягкий Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні