Ухвала
від 18.10.2016 по справі 910/17922/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

18.10.2016Справа № 910/17922/16 Суддя Отрош І.М., розглянувши матеріали справи

За позовом Заступника прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради доТовариства з обмеженою відповідальністю "ДІА РК" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Березнякижитлобуд" провитребування земельної ділянки Прокурор:Скляр Д.Ю. - представник на підставі посвідчення № 041074 від 03.02.16; Представники: від позивачаСеменюк Н.М. - представник за довіреністю № 225-КМГ-2597 від 10.08.16; від відповідача:не з'явились. від третьої особи:Поратуй О.Б. - представник за довіреністю б/н від 26.09.16.

ВСТАНОВИВ:

29.09.2016 до Господарського суду м. Києва надійшла позовна заява Заступника прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради з вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІА РК" про витребування земельної ділянки.

29.09.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від прокуратури надійшло клопотання про забезпечення позову.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 03.10.2016 порушено провадження у справі № 910/17922/16 та справу призначено до розгляду на 18.10.2016. До участі у справі залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Березнякижитлобуд".

10.10.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від прокуратури надійшло клопотання про прискорення розгляду заяви про вжиття заходів забезпечення позову.

17.10.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від прокуратури надійшли письмові пояснення.

18.10.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Верховну Раду України, клопотання про відкладення розгляду справи та письмові пояснення.

18.10.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від третьої особи надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Представник відповідача у судове засідання 18.10.2016 не з'явився, вимоги ухвали суду не виконав, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав, про час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

У судове засідання 18.10.2016 з'явились прокурор, представники позивача та третьої особи.

Представник позивача підтримав клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Верховну Раду України, в обґрунтування якого зазначив, що відповідно до рішення Господарського суду міста Києва від 09.07.2009 у справі № 32/454-6/51 за Верховною Радою України визнано право користування земельною ділянкою по вул. Глибочицькій, 79-97, згідно з рішенням Київської міської ради народних депутатів № 424/3 від 15.05.1986 "Про відведення земельної ділянки Президії Верховної Ради Української РСР для будівництва автобази по вул. Глибочицькій в Шевченківському районі".

Прокурор не заперечив проти задоволення клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Верховної Ради України.

Представник третьої особи не заперечив проти задоволення клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Верховної Ради України.

У відповідності до статті частини 1 статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи викладене та те, що при вирішенні даної справи судом будуть досліджуватися та встановлюватися обставини, які можуть вплинути на права та обов'язки Верховної Ради України по відношенню до позивача, суд дійшов висновку щодо необхідності залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Верховної Ради України.

Судом встановлено, що предметом позовних вимог є витребування у Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІА РК" земельної ділянки площею 1,074 га (кадастровий номер 8000000000:91:119:0046), що розташована по вул. Глибочицькій, 73-77 у Шевченківському районі, яка належить товариству на праві власності на підставі договору купівлі-продажу вказаної земельної ділянки від 15.06.2016, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю "ДІА РК" та Обслуговуючим кооперативом "Житлово-будівельний кооператив "Березнякижитлобуд". Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна від 13.10.2016 Товариство з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм» має право забудови спірної земельної ділянки (суперфіцій).

Враховуючи викладене, та те, що при вирішенні даної справи судом будуть досліджуватися та встановлюватися обставини, які можуть вплинути на права та обов'язки Товариство з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм» по відношенню до відповідача, суд дійшов висновку щодо необхідності залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм».

Прокурор підтримав заяву про вжиття заходів забезпечення позову.

Представник позивача підтримав заяву прокурора про вжиття заходів забезпечення позову.

Представник третьої особи залишив вирішення питання про забезпечення позову на розсуд суду.

Судом відкладено вирішення питання про вжиття заходів забезпечення позову до наступного судового засідання.

Представники позивача та третьої особи підтримали клопотання про відкладення розгляду справи.

Прокурор не заперечив проти задоволення клопотань представників позивача та третьої особи про відкладення розгляду справи.

Відповідно до норм статті 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; необхідність заміни відведеного судді, судового експерта.

Враховуючи обґрунтованість клопотань представників позивача та третьої особи про відкладення розгляду справи, необхідність залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору та необхідність подання сторонами доказів справі; керуючись ст. ст. 27, 65, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Верховну Раду України (01008, м. Київ, вул. М.Грушевського, 5) та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм» (04111, м. Київ, вул. Щербакова, 53)

2. Зобов'язати прокурора надати суду:

- докази направлення позовної заяви з доданими до неї матеріалами на адресу Верховної ради України та Товариства з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм».

3. Зобов'язати відповідача надати суду:

- належним чином засвідчену копію договору про встановлення права користування земельною ділянкою для забудови (суперфіцію) від 12.08.2016, укладеного з Товариством з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм»;

- письмові пояснення на позовні вимоги з доданням доказів, що підтверджують викладені в них обставини;

- надати документи у підтвердження свого правового статусу на день розгляду справи у суді (свідоцтво, довідку, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - у випадку внесення змін до вказаного реєстру після порушення провадження у справі); документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

4. Зобов'язати Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Березнякижитлобуд" та Верховну Раду України надати суду:

- письмові пояснення по справі з доданням доказів, що підтверджують викладені в них обставини;

- документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

5. Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Статус Буд-Прайм» надати суду:

- письмові пояснення щодо фактичного використання земельної ділянки (кадастровий номер 8000000000:91:119:0046), що розташована по вул. Глибочицькій, 73-77 у Шевченківському районі;

- належним чином засвідчену копію договору про встановлення права користування земельною ділянкою для забудови (суперфіцію) від 12.08.2016, укладеного з Товариством з обмеженою відповідальністю «ДІА РК»;

- письмові пояснення на позовні вимоги з доданням доказів, що підтверджують викладені в них обставини;

- документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

6. Розгляд справи № 910/17922/16 відкласти на 01.11.16 о 12:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 19.

Явку представників сторін та третіх осіб у судове засідання визнати обов'язковою.

Документи та додаткові докази, що витребовуються ухвалою суду для долучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов'язковим описом додатків завчасно, не пізніше ніж за день до судового засідання, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-А.

У випадку подання документів в день судового засідання - відповідні документи необхідно подавати у судовому засіданні.

Відповідно до пункту 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації" (затв. Наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціали та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту підпис, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Суддя І.М. Отрош

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено25.10.2016
Номер документу62119155
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/17922/16

Постанова від 02.02.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Постанова від 01.12.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Рішення від 29.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 18.11.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 18.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні