Ухвала
від 31.10.2016 по справі 36/110
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

04116 м.Київ, вул. Шолуденка, 1 (044) 230-06-58

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

"31" жовтня 2016 р. Справа №36/110

Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Майданевича А.Г.

суддів: Суліма В.В.

Коротун О.М.

розглянувши апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Есквайр Юніон" на рішення господарського суду міста Києва від 26.04.2010

у справі №36/110 (суддя Трофименко Т.Ю.)

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Дейлі"

до відповідача закритого акціонерного товариства "Українсько-російська акціонерна страхова компанія "Авіоніка"

про визнання дійсним та укладеним договору купівлі-продажу нерухомого майна,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду міста Києва від 26.04.2010 у справі №36/110 позов задоволено повністю.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції ТОВ "Есквайр Юніон" звернулось до апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення господарського суду міста Києва від 26.04.2016 у справі №36/110 та прийняти нове рішення суду, яким в задоволенні позову відмовити.

Крім того, апелянт подав клопотання про відновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги, мотивоване тим, що товариство з обмеженою відповідальністю "Есквайр Юніон" про існування рішення суду від 26.04.2010 дізналось з Єдиного державного реєстру судових рішень, а тому не мав можливості подати апеляційну скаргу у встановлені процесуальним кодексом строки.

Суддя-доповідач, відповідно до ст. 53, ст. 93 ГПК України, розглянувши клопотання про відновлення строку на подання апеляційної скарги, дійшов висновку, що причини пропуску строку подання скарги, зазначені в клопотанні, є поважними, з урахуванням наступного.

Відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення та з урахуванням ст. 129 Конституції України, якою визначено, що одним з основних засад судочинства є забезпечення апеляційного та касаційного оскарження рішення суду.

Згідно приписів ст. 2 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Частиною 3 ст. 3 вказаного Закону встановлено, що судова система забезпечує доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України.

Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (ст.ст. 7, 8 Закону).

Конституційне право на судовий захист передбачає як невід'ємну частину такого захисту можливість поновлення порушених прав і свобод громадян, правомірність вимог яких встановлена в належній судовій процедурі і формалізована в судовому рішенні, і конкретні гарантії, які дозволяли б реалізовувати його в повному об'ємі і забезпечувати ефективне поновлення в правах за допомогою правосуддя, яке відповідає вимогам справедливості, що узгоджується також зі ст. 13 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Отже, з урахуванням викладеного та зважаючи на зазначені приписи норм як національного так і міжнародного законодавства, колегія суддів приходить до висновку, що заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Київський апеляційний господарський суд, розглянувши матеріали апеляційної скарги, визнав подані матеріали достатніми для порушення апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 53, 65, 86, 93, 98, 99 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Відновити товариству з обмеженою відповідальністю "Есквайр Юніон" строк на подання апеляційної скарги у справі №36/110.

2.Прийняти до провадження апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Есквайр Юніон" на рішення господарського суду міста Києва від 26.04.2010 у справі №36/110.

3.Розгляд справи №36/110 призначити на 12.12.2016 о 10:30.

4.Судове засідання відбудеться в приміщенні Київського апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1, зал судових засідань №7.

5.Запропонувати відповідачам та третім особам надати суду відзив на апеляційну скаргу у відповідності до вимог ст. 96 ГПК України із документальним обґрунтуванням своїх доводів та заперечень.

6.В судове засідання викликати повноважних представників сторін, яким необхідно мати при собі оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії довіреностей для долучення до матеріалів справи, а також документи що посвідчують їх особи (керівники підприємств та організацій та інші повноважні особи подають суду документи, що посвідчують їх посадове становище).

7.Учасникам судового процесу роз'яснити, що нез'явлення їх представників в засідання судової колегії не є перешкодою для розгляду апеляційної скарги.

8.Копію ухвали апеляційного господарського суду надіслати учасникам судового процесу.

Головуючий суддя А.Г. Майданевич

Судді В.В. Сулім

О.М. Коротун

СудКиївський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення31.10.2016
Оприлюднено02.11.2016
Номер документу62370327
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —36/110

Постанова від 28.02.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 13.02.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 22.12.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 31.10.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 22.09.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 25.05.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ільєнок Т.В.

Ухвала від 27.11.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Гоголь T.Г.

Ухвала від 17.11.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Гоголь T.Г.

Ухвала від 06.10.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Новіков М.М.

Ухвала від 01.09.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Новіков М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні