Ухвала
від 16.11.2016 по справі 467/922/16-ц
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/922/16-ц

2/467/167/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.11.2016 року Арбузинський районний суд

Миколаївської області

у складі: головуючого - судді Кірімової О.М.,

за участю секретаря Сіваченко Ю.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Арбузинка цивільну справу за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс Фінанс до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, звернення стягнення на предмет застави

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2016 року товариство з обмеженою відповідальністю ( далі ТОВ) Кредекс Фінанс звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, звернення стягнення на предмет застави

Підстави позовних вимог вмотивовувало тим, що позичальник ОСОБА_1 та поручитель ОСОБА_2 не виконали зобов'язання за кредитним договором та всіляко ухилялися від погашення заборгованості у добровільному порядку.

Ухвалою суду від 27 квітня 2016 року провадження по даній справі відкрито та справу призначено до розгляду на 11 травня 2016 року.

До початку розгляду справи по суті ОСОБА_1 надав суду заяву про передачу справи до розгляду до Голосіївського районного суду м. Києва за місцем його проживання, як основного боржника.

В судове засідання ОСОБА_2 не з'явилася, причину неявки суду не повідомила, заяви про розгляд справи в її відсутність суду не надала.

Представник Банку в судове засідання не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи в його відсутність.

Суд, до початку розгляду справи, вивчивши матеріали цивільної справи та зміст заяви приходить до наступного.

Відповідно до ст. 107 ЦПК України усі справи, що підлягають вирішенню в порядку цивільного судочинства, розглядаються районними, районними у містах, міськими та міськрайонними судами.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі суд керувався загальними правилами підсудності, визначеними ст. 109 ЦПК України, відповідно до яких позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.

Відповідно до ч. 8 ст. 110 ЦПК України, позови, що виникають з договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред'являтися також за місцем виконання цих договорів.

Згідно ч.1 ст. 113 ЦПК України позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред'являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 116 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду виявилось, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності.

За відомостями адресно-довідкового підрозділу Головного Управління Державної Міграційної Служби України в м. Києві, (а.с. 97) ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Згідно довідки Арбузинського РС УДМС України ОСОБА_2 зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с. 91).

Як видно із матеріалів справи, ОСОБА_1 є основним боржником по спірному кредитному договору, який укладений між позивачем та ОСОБА_1 21 грудня 2006 року.

Згідно розрахунку позивача, борг останнього перед банком становить 184696 грн. 12 коп.

ОСОБА_2 є поручителем за договором поруки, укладеного між нею та ТОВ Кредекс Фінанс 25 вересня 2014 року, тобто після укладення договору між ОСОБА_1 та ТОВ Кредекс Фінанс . Крім того, розмір відповідальності поручителя перед кредитором обмежується сумою в 2000 грн., що є дуже незначною порівняно із сумою основного боргу відповідача ОСОБА_1

Відповідно до п. 45 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ від 01.03.2013 року №3 відповідно до частини четвертої статті 116 ЦПК забороняється передавати до іншого суду справу, яка розглядається судом, незалежно від зміни обставин, що впливають на визначення підсудності справи, крім випадків, установлених частиною першою цієї статті. При цьому вирішення питання про передачу справи на розгляд іншому суду на підставі пункту 1 частини першої статті 116 ЦПК залежить від обґрунтованості клопотання відповідача. Якщо після відкриття провадження у справі та до початку судового розгляду (розгляду справи по суті - стаття 173 ЦПК) виявиться, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності, суд передає справу на розгляд належному суду незалежно від волевиявлення сторін (пункт 2 частини першої статті 116 ЦПК).

Враховуючи заяву ОСОБА_1, з огляду на те, що місце його проживання є віддаленим від місця розташування Арбузинського районного суду Миколаївської області, що може негативно вплинути на можливість надання відповідачем доказів шляхом затягування розгляду справи та правильне вирішення спору, не зволікаючи розгляд справи, враховуючи, що судовий розгляд по справі не розпочато, суд вважає необхідне задовольнити заяву ОСОБА_1 та направити дану справу за підсудністю за місцем його проживання до Голосіївського районного суду м. Києва

Керуючись ст.ст. 109, 110,116 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву відповідача ОСОБА_1 про передачу справи до іншого суду - задовольнити.

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс Фінанс до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, звернення стягнення на предмет застави передати за підсудністю до Голосіївського районного суду м. Києва (03127, м. Київ, вул.. Полковника Потєхіна, 14-а) для розгляду.

Ухвалу може бути оскаржено до апеляційного суду Миколаївської області через Арбузинський районний суд в порядку, передбаченому ст. 294 ЦПК України.

Суддя Арбузинського

районного суду ОСОБА_3

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.11.2016
Оприлюднено21.11.2016
Номер документу62730019
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/922/16-ц

Рішення від 02.06.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Рішення від 27.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 05.12.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 15.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 16.11.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 06.04.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні