Ухвала
від 01.03.2018 по справі 467/922/16-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 467/922/16-ц

Провадження № 2/752/663/18

У Х В А Л А

Іменем України

01.03.2018 року Голосіївський районний суд міста Києва

у складі головуючого по справі судді - Шкірай М.І.

за участю секретаря - Кравченко В.А.

за участю представник позивача - Кожина Н.В.

за участю відповідача - ОСОБА_2

за участю представника відповідача - ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс до ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про стягнення заборгованості та звернення стягнення, суд -

Встановив

У судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання щодо виду провадження, за правилами якого необхідно продовжувати розгляд даної справи.

Представник позивача в судовому засіданні зазначила, що справу необхідно розглядати в порядку загального позовного провадження.

Відповідач вказував, що вказана справа не є малозначною, а тому підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147-VIII від 03.10.2017 року, відповідно до якого ЦПК України викладено у новій редакції.

Згідно пп. 9 п. 1 Розділу XIII Перехідних Положень ЦПК України, в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017 року, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 3 ЦПК України, провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон, який встановлює нові обов'язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

Взявши до уваги вищезазначене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд вказаної справи має проводитися за правилами, що передбачені ЦПК України, в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017 року, в частині, в якій вони не встановлюють нових обов'язків, скасовують чи звужують права, що належать учасникам судового процесу, чи обмежують їх використання.

До того ж, відповідно до ч.ч. 2-6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно ч.ч. 3, 4 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує наступне: ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо, кількість сторін та інших учасників справи, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Взявши до уваги предмет та ціну позову, дана справа не підпадає під ознаки малозначної справи та віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

На підставі вищезазначеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає подальшому розгляду згідно ЦПК України в порядку загального позовного провадження.

Крім того, у відповідності до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне призначити у справі підготовче судове засідання.

На підставі вищезазначеного, керуючись ст. ст. 3, 19, 91, 178, 196, 274, пп. 9 п. 1 Розділу XIII Перехідних Положень ЦПК України, суд

Ухвалив:

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи на 13 червня 2018 року о 10 год. у приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. П. Потєхіна, 3-А, каб 1.

Копію ухвали направити учасникам справи, запропонувавши відповідачу протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надсиланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву без поважних причин, у встановлений судом строк, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Роз'яснити відповідачу, що у строк для подання відзиву, він має право пред'явити зустрічний позов.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, де викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, протягом десяти днів з дня вручення відзиву.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.03.2018
Оприлюднено18.03.2018
Номер документу72787897
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/922/16-ц

Рішення від 02.06.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Рішення від 27.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 05.12.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 15.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 16.11.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 06.04.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні