Ухвала
від 13.06.2018 по справі 467/922/16-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 467/922/16-ц

Провадження № 2/752/663/18

У Х В А Л А

Іменем України

13.06.2018 року Голосіївський районний суд міста Києва

у складі головуючого по справі судді - Шкірай М.І.

за участю секретаря - Кравченко В.А.

за участю представника позивача - ОСОБА_1

за участю представника відповідача - ОСОБА_2

розглянувши в підготовчому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про стягнення заборгованості та звернення стягнення, суд -

Встановив

Відповідно до ст. 196 ЦПК України для виконання завдань підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче судове засідання.

15.03.2018 року до Голосіївського районного суду міста Києва надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс Фінанс та Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк , третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_4 про визнання недійсним правочину.

В судовому засіданні представник відповідача просив суд прийняти зустрічний позов до спільного розгляду із первісним.

Крім того, представник відповідача в судовому засіданні заявив клопотання про витребування доказів.

Представник позивача в судовому засіданні заперечувала проти задоволення клопотань.

Вислухавши пояснення учасників справи, суд приходить до висновку про прийняття зустрічного позову, оскільки відповідно до вимог ч. 2 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Також суд, вважає за можливе частково задовольнити клопотання представника відповідача про витребування доказів, оскільки докази, які просить витребувати позивач можуть мати істотне значення для вирішення справи, а за змістом ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

В задоволені клопотання в частині витребування доказів у ТОВ Українська факторингова компанія слід відмовити, оскільки представником позивача не вказано підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа .

На виконання вимог ч. 2 ст. 197 ЦПК України судом було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті шляхом розгляду та вирішення заявлених учасниками клопотань, долучення доказів.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст. 199 ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотання не заявляли.

За змістом ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 189, 196-200, 280-281 ЦПК України, суд -

Ухвалив

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс Фінанс та Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк , третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_4 про визнання недійсним правочину до спільного розгляду із первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про стягнення заборгованості та звернення стягнення та об'єднати їх в одне провадження.

Витребувати з Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк (місцезнаходження: 61001, м. Харків, просп. Московський,60) належним чином завірену копію банківської ліцензії та генеральної ліцензії, які були в наявності у ПАТ УкрСиббанк станом на 21.12.2006 року.

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс належним чином завірені копії наступних документів:

-письмового повідомлення про ознайомлення ОСОБА_3 з умовами кредитування та сукупної вартості кредиту за Договором про надання споживчого кредиту та заставу майна № 11100222000 від 21 грудня 2006 року;

-форми (бюлетень, довідка, повідомлення тощо) надання споживачу достовірної інформації про умови кредитування та орієнтовну сукупну вартість кредиту;

-рішення уповноваженого органу Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк , яким була затверджена форму (бюлетень, довідка, повідомлення тощо) надання споживачу достовірної інформації про умови кредитування та' орієнтовну сукупну вартість кредиту;

-письмове підтвердження щодо існуючих судових рішень, яким раніше на користь ТОВ Кредекс Фінанс або первісних кредиторів, стягувалася заборгованість за кредитним договором про надання споживчого кредиту та заставу майна № 11100222000 від 21 грудня 2006 року, а також письмове підтвердження щодо вилучення в ОСОБА_3 предмету застави в рахунок погашення заборгованості за вищевказаними кредитним договором;

-копію довіреності посвідченої приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Кияшко А.В. 01 березня 2006 року за реєстровим №366;

-договір про надання споживчого кредиту та заставу майна з додатками;

-договір поруки;

-розрахунок заборгованості;

-договір факторингу №05/12 від 20.04.2012 року;

Публічному акціонерному товариству УкрСиббанк та Товариству з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс в судове засідання надати попередній (орієнтовний) перелік оплати витрат, пов'язаних із поданням витребуваних доказів.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Закрити підготовче провадження у справі та призначити її до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 10 жовтня 2018 року на 10 год. в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 3-А, кабінет 1 .

Копії ухвали надати учасникам процесу, запропонувавши останнім подати протягом 15-ти днів з дня її отримання усі наявні у них докази, що стосуються предмету доказування, письмові заперечення чи відзив проти позову із доказами на їх підтвердження, а позивачу відповідь на відзив у той же строк.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з'ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу свої підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud2601.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено14.06.2018
Номер документу74658211
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/922/16-ц

Рішення від 02.06.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Рішення від 27.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 05.12.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 15.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 16.11.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 06.04.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні