Ухвала
від 24.11.2016 по справі 910/16962/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

24.11.2016Справа № 910/16962/16

За позовом Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України

До Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі"

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Майстер і К"

2. Фізична особа ОСОБА_1

Про зобов'язання вчинити дії

Суддя Ващенко Т.М.

Представники учасників судового процесу:

Від позивача: Бойко А.В. - пред. за дов. № б/н від 11.10.16.

Від відповідача: Зінченко О.В. - адвокат

Від 3-ої особи-1: Циганок В.Л. - пред. за дов. № б/н від 17.10.16.

Від 3-ої особи-2: не з'явився

Обставини справи:

Державне підприємство Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України (далі - позивач) звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі"(далі - відповідач) про:

- зобов'язання відповідача здійснити державну реєстрацію змін до установчих документів відповідача в зв'язку із виходом позивача зі складу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі";

- зобов'язання відповідача повернути позивачу за актом приймання-передачі нежилі будівлі № 107 та № 107А, які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Лисогірська, 12, право користування якими було передано в якості внеску до статутного капіталу відповідача.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.09.16. порушено провадження у справі № 910/16962/16, на підставі ст. 27 Господарського процесуального кодексу України залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Майстер і К" (далі - третя особа-1), фізичну особу ОСОБА_1 (далі - третя особа-2), розгляд справи призначено на 13.10.16.

За результатами судового засідання 13.10.16. розгляд справи було відкладено на 09.11.16., про що судом було прийнято відповідну ухвалу.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 09.11.16. на підставі ст. 77 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи було відкладено на 24.11.16. о 10-10.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.11.16. на підставі ст. 69 Господарського процесуального кодексу України продовжено строк вирішення спору у справі № 910/16962/16 на п'ятнадцять днів.

21.11.16. відповідач через відділ діловодства Господарського суду міста Києва подав заяви про долучення документів до матеріалів справи.

Представник позивача в судовому засіданні 24.11.16. подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

Представник відповідача в судовому засіданні 24.11.16. підтримав подане 21.11.16. клопотання про витребування доказів, відповідно до якого, заявник просить суд витребувати у позивача копії наступних документів: статут Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України та статут Інституту ядерних досліджень Національної академії наук України.

Дане клопотання обґрунтоване тим, що дані документи необхідні для повної процедури виходу позивача зі складу засновників Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі".

Представник третьої особи-1 в судовому засіданні 24.11.16. підтримав клопотання відповідача про витребування доказів.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечує проти даного клопотання, однак зазначає, що належним чином засвідчена копія статуту Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України була подана до суду 12.10.16. клопотанням про долучення документів до матеріалів справи.

Розглянувши в судовому засіданні 24.11.16. клопотання відповідача про витребування доказів, суд дійшов висновку про його часткове задоволення з огляду на наступне.

Дослідивши матеріали справи № 910/16962/16, суд зазначає, що клопотанням від 12.10.16. позивачем залучена належним чином засвідчена копія статуту Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України.

Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими і речовими доказами, висновками судових експертів; поясненнями представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі. В необхідних випадках на вимогу судді пояснення представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі, мають бути викладені письмово.

Належність доказів - спроможність фактичних даних містити інформацію щодо обставин, що входять до предмета доказування, слугувати аргументами (посилками) у процесі встановлення об'єктивної істини.

Належність доказів - це міра, що визначає залучення до процесу в конкретній справі тільки потрібних і достатніх доказів. Під належністю доказу розуміється наявність об'єктивного зв'язку між змістом судових доказів (відомості, що містяться в засобах доказування) і самими фактами, що є об'єктом судового пізнання.

Виходячи зі змісту ст. 32 ГПК України, належними слід визнавати докази, які містять відомості про факти, що входять у предмет доказування у справі, та інші факти, що мають значення для правильного вирішення спору.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на те, що витребувані докази стосуються даної справи, можуть підтвердити обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги щодо захисту права та охоронюваного законом інтересу, є належними доказами, оскільки містять інформацію щодо обставин, що входять до предмета доказування в даній справі, необхідні для розгляду даної справи по суті заявлених позовних вимог, суд дійшов висновку про витребування зазначених в клопотанні відповідача доказів.

Враховуючи викладене, з метою створення учасникам судового процесу необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, забезпечення рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд вважає за необхідне на підставі ст. 77 Господарського процесуального кодексу України відкласти розгляд справи.

Суд звертає увагу Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України те, що в силу ст. 4-5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

З приписів ст. 124 Конституції України та ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду є обов'язковою для виконання всіма органами, організаціями та посадовими особами на всій території України.

Відповідно до ст. 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу. Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі, в порядку та розмірі, передбачених частиною першою статті 119 цього Кодексу. Якщо при вирішенні господарського спору господарський суд виявить у діяльності працівників підприємств та організацій порушення законності, що містять ознаки дії, переслідуваної у кримінальному порядку, господарський суд надсилає про цей факт повідомлення органам внутрішніх справ чи прокуратури.

Керуючись ст. ст. 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. В порядку ст. 38 ГПК України витребувати у Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України належним чином засвідчену копію статуту Інституту ядерних досліджень Національної академії наук України (ідентифікаційний код 23724640).

2. Розгляд справи № 910/16962/16 відкласти на 06.12.16. о 11-10 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань № 18.

3. Зобов'язати позивача надати суду письмові пояснення з врахуванням фактів та обставин, викладених відповідачем у своєму письмовому відзиві.

4. Вкотре зобов'язати третіх осіб надати суду письмові пояснення по суті спору з наданням відповідних доказів.

5. За відсутності витребуваних доказів надати обґрунтовані письмові пояснення з даного приводу.

6. Учасникам судового процесу завчасно подати витребувані судом докази з супровідним листом через відділ діловодства Господарського суду міста Києва (п. 2.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції").

7. Явку повноважних представників учасників судового процесу для дачі пояснень з витребуваними ухвалою суду документами визнати обов'язковою.

8. Зобов'язати учасників судового процесу направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

9. Зобов'язати втретє Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві надати копію матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі" (ідентифікаційний код 31304194) у строк до 21.11.16.

Суддя Т.М. Ващенко

ДО ВІДОМА СТОРІН: ОЗНАЙОМЛЕННЯ з матеріалами справи здійснюється ЩОВІВТОРКА ТА ЩОЧЕТВЕРГА з 16:00 до 18:00 у приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності ЗАВЧАСНО поданого через канцелярію суду клопотання , у якому просимо зазначити дату та час з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи. Після подачі клопотання НЕОБХІДНО ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ НА СЕКТОР для узгодження дати та часу ознайомлення. Коли представник з'явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, він повинен при собі мати документ, що посвідчує особу, оригінал довіреності та належним чином засвідчену копію для долучення до матеріалів справи. Інформацію щодо руху справи можна отримати в ІНФОРМАЦІЙНОМУ ЦЕНТРІ Господарського суду міста Києва по тел. 284-18-98 та на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно: Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

06.12.16 о 11:10 год.

Дата ухвалення рішення24.11.2016
Оприлюднено02.12.2016
Номер документу63023299
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —910/16962/16

Ухвала від 07.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Постанова від 11.04.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 16.03.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 20.02.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 03.02.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 28.12.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Рішення від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 24.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні