Ухвала
від 16.12.2016 по справі 921/331/16-г/3
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"16" грудня 2016 р.

Справа № 921/331/16-г/3

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

Господарський суд Тернопільської області

у складі: судді Хоми С.О.

Розглянув матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс", вул. Академіка Заболотного, 38 офіс 23, м.Київ.

до відповідача: Борщівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області вул. Верхрадського, 3, м.Борщів, Тернопільська область,48702.

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Управління державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області, вул. Грушевського, 38, м. Борщів, Тернопільська область.

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державна казначейська служба України , вул. Бастіонна, 39, м. Київ, 01601.

про cтягнення 392 грн. 09 коп. - 3% річних та 1074 грн. 77 коп. інфляційних втрат в рахунок відшкодування підтвердженої шкоди (втрат) у зв'язку із невиконанням Рішення Господарського суду Тернопільської області від 14 лютого 2012 року по справі № 9/76/5022-1671/2011.

За участю представників від:

Позивача: не з'явився.

Відповідача: не з'явився.

Третьої особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (Управління державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області): не з'явився.

третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (Державна казначейська служба України): не з'явився.

Суть справи.

Ухвалою суду від 07.12.2016р. розгляд справи відкладено на 16.12.2016р. на 14:00 год.

Представник позивача в судове засідання не з'явився. Позивач про причини неявки представника в судове засідання суд не повідомив.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Від відповідача не надійшло жодних заяв чи клопотань, а також обґрунтованого нормативно та документально підтвердженого відзиву на позов про визнання чи заперечення позовних вимог.

15.12.2016 року від Управління державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області надійшло Клопотання № без номера, без дати (вх. № 21648 від 15.12.2016 року), в якому просить суд відкласти розгляд справи на інший час у зв'язку із неможливістю забезпечити участь представника.

15.12.2016 року від Управління державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області надійшло Клопотання № без номера, без дати (вх. № 21649 від 15.12.2016 року) про долучення документів до матеріалів справи.

          Ухвалою суду від 07.12.2016 р. від позивача було витребувано необхідні матеріали. Позивач вимоги суду не виконав.

          Ухвалою суду від 07.12.2016 року від відповідача було витребувано необхідні матеріали. Відповідач вимоги суду не виконав.

А відтак, у суду виникла необхідність витребувати неподані позивачем та відповідачем матеріали.

          

          У відповідності до пункту 1 частини 1 статті 65 Господарського кодексу України з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя вчиняє в необхідних випадках таку дію по підготовці справи до розгляду як вирішення питання про залучення до участі у справі іншого відповідача та про виключення чи заміну неналежного відповідача.

Згідно частини 1 статті 24 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача.

Згідно частини 2 статті 24 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем.

Згідно частини 3 статті 24 Господарського процесуального кодексу України про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

          Згідно п. 12 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 9 від 17.10.2012 р. у розгляді позовів про відшкодування шкоди (збитків), заподіяної діями (бездіяльністю) державного виконавця, суди повинні виходити з положень статті 11 Закону України "Про державну виконавчу службу", статті 87 Закону України "Про виконавче провадження", статті 1174 Цивільного кодексу України, маючи на увазі, що в таких випадках відповідачами можуть бути відповідні органи Державної виконавчої служби, в яких працюють державні виконавці, та відповідні територіальні органи Державної казначейської служби України, і враховуючи викладене в роз'ясненні президії Вищого арбітражного суду України від 01.04.94 № 02-5/215 "Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних з відшкодуванням шкоди" (в редакції роз'яснення президії Вищого господарського суду України від 29.12.2007 № 04-5/239), зокрема в пункті 9 цього роз'яснення.

          Державною казначейською службою України 21.11.2011 року видано Наказ "Про затвердження положень", яким відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2011 р. № 651 "Про утворення територіальних органів Державної казначейської служби" та Наказу міністерства фінансів України від 12.10.2011 р. № 1280 "Про затвердження положень про територіальні органи Державної казначейської служби України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.10.2011 р. за № 1236/19974 наказано затвердити, зокрема, Положення про управління Державної казначейської служби України у Борщівському районі.

Згідно п. 1 Положення про управління Державної казначейської служби України у Борщівському районі Управління Державної казначейської служби України у Борщівському районі (далі- управління Казначейства) є територіальним органом Державної казначейської служби України. Управління Казначейства підпорядковане Державній казначейській службі України та Головному управлінню Державної казначейської служби України у Тернопільській області (далі – Головне управління Казначейства).

У відповідності до п. 3 Положення основним завданням управління Казначейства є реалізація державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.

Згідно п.п. 3 п. 4 Положення про управління Державної казначейської служби України у Борщівському районі Управління Казначейства відповідно до покладених на нього завдань: здійснює безспірне списання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів на підставі рішення суду.

04.02.2014 року Державною казначейською службою України видано Наказ № 47 "Про внесення змін до положень", яким відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 10 вересня 2013 року № 802 "Про внесення змін до Положень про територіальні органи Державної казначейської служби України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 27 вересня 2013 року за № 1674/24206 наказано (п.2) внести відповідні зміни до Положень про Управління (Відділення) Державної казначейської служби України у районах, районах у містах, містах Тернопільської області.

          З огляду на наведене, суд вважає за необхідне залучити до у часті у розгляді справи в якості відповідача 2: Управління державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області, вул. Грушевського, 38, м. Борщів, Тернопільська область.

          Згідно ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

          У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

          Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

          Відповідно до абз. 1, 3 п. 1.6 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26.12.11 року, з наступними змінами та доповненнями, ГПК передбачає можливість участі в судовому процесі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, якщо рішення господарського суду зі спору може вплинути на права та обов'язки цієї особи щодо однієї із сторін (стаття 27 ГПК). Така третя особа виступає в процесі на стороні позивача або відповідача - у залежності від того, з ким із них у неї існують (або існували) певні правові відносини.

          Згідно п. 1 Положення про Державну казначейську службу України, затвердженого Указом Президента України № 460/2011 від 13.04.2011 року, з наступними змінами і доповненнями, Державна казначейська служба України (Казначейство України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра фінансів України (далі - Міністр).

          Відповідно до п.п. 5 п. 3 даного Положення основними завданнями Казначейства є: здійснює безспірне списання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів на підставі рішення суду.

          Враховуючи те, що рішення у справі №921/331/16-г/3 може вплинути на права та обов'язки Державної казначейської служби України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1: Державну казначейську службу України , вул. Бастіонна, 39, м. Київ, 01601.

Враховуючи необхідність залучення до участі у справі другого відповідача та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1, з метою повного і всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи та витребувати в учасників спору неподані матеріали до справи та додаткові (нові) матеріали.

На підставі наведеного, керуючись ч. 1 ст. 24, ст. 27, п.п. 2,3 ч. 1 ст. 77, 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи № 921/331/16-г/3 на 10 січня 2017 року на 15 год. 00 хв.

2. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 2; 5 поверх.

          3. Залучити до участі у справі в якості відповідача 2: Управління державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області, вул. Грушевського, 38, м. Борщів, Тернопільська область.

           4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1: Державну казначейську службу України, вул. Бастіонна, 39, м. Київ, 01601.

           5. Зобов'язати позивача надіслати в строк до 25.12.2016 р. залученому до участі у справі в якості відповідача 2: Управлінню державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області копію позовної заяви і доданих до неї документів (з врахуванням поштового пробігу та наданням можливості відповідачу ознайомитись з такими документами та надати своєчасно відзив по справі) та докази надіслання (опис вкладення, фіскальний чек) надати до матеріалів справи.

           6. Зобов'язати позивача надіслати в строк до 25.12.2016 р. залученій до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1: Державній казначейській службі України копію позовної заяви і доданих до неї документів (з врахуванням поштового пробігу та наданням можливості третій особі ознайомитись з такими документами та надати пояснення по справі) та докази надіслання (опис вкладення, фіскальний чек) надати до матеріалів справи.

          7. Зобов'язати в строк до 10 січня 2017 року надати:

Позивача:

- довідка, яка видана державним реєстратором станом на час розгляду справи про включення позивача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- повністю інформація з Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень щодо ВП №32695043 по примусовому виконанню наказу господарського суду Тернопільської області №9/76/5022-1671/2011 від 16.03.2012 року.

Відповідача 1: - належним чином засвідчені копії повністю матеріалів виконавчого провадження ВП №32695043 по примусовому виконанню наказу господарського суду Тернопільської області №9/76/5022-1671/2011 від 16.03.2012 року та оригінали матеріалів виконавчого провадження для огляду в судовому засіданні;

- Положення про Борщівський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції;

- документально обґрунтований та нормативно підтверджений відзив на позовну заяву;

- довідка, яка видана Державним реєстратором станом на час розгляду справи про включення відповідача 1 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

Відповідача 2: - документально обґрунтований та нормативно підтверджений відзив на позовну заяву;

-довідка, яка видана Державним реєстратором станом на час розгляду справи про включення відповідача 2 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

Третя особа: Державна казначейська служба України: - письмові пояснення з посиланням на нормативні та законодавчі акти щодо суті спору;

- довідка, яка видана Державним реєстратором станом на час розгляду справи про включення Державної казначейської служби України до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

8. Копію ухвали направити позивачу, відповідачу 1, відповідачу 2: Управлінню державної казначейської служби у Борщівському районі Тернопільської області за адресою: вул. Грушевського, 38, м. Борщів, Тернопільська область, третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1: Державній казначейській службі України за адресою: вул. Бастіонна, 39, м. Київ, 01601.

           Суддя                                                                       С.О. Хома

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.12.2016
Оприлюднено21.12.2016
Номер документу63480603
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/331/16-г/3

Рішення від 24.01.2017

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 16.12.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 07.12.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 02.12.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 28.11.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 12.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 08.09.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні