Постанова
від 07.06.2010 по справі 2-а-230/10
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-230

2010р.

Постанова

Ім'ям України

07 червня 2010р. Ніжинський міськрайонний суд

Чернігівської області

в складі: головуючого - судді Триголової В.М.;

при секретарі Носилевській О.В.;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Ніжині справу за позовом ОСОБА_1 до інспектора ДПС Деснянського ВДАІ м.Києва ОСОБА_2 про скасування протоколу та постанови,

Встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про скасування протоколу і постанови, пославшись на те, що 28 лютого 2010р. відповідач склав на нього протокол, а потім і постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності за те, що він в цей день, керуючи автомобілем на Броварському проспекті в м.Києві перевищив дозволену швидкість руху на 30 км/год. Він вважав, що не перевищував швидкість руху на 30 км/год., пояснював це і відповідачу, але той наклав на нього адміністративне стягнення. Він простить скасувати і постанову і протокол про адміністративного стягнення, так як вважає, що вони складені незаконно.

В суді позивач позов підтримав і пояснив, що 28 лютого 2010р. він дійсно, керуючи автомобілем, рухався по Броварському шосе в м.Києві. Рухався він зі швидкістю 75 км/год.

Його зупинив інспектор ДАІ - відповідач по справі і склав на нього протокол, а потім і постанову, згідно з якою наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу за те, що він рухався в населеному пункті зі швидкістю 90 км/год. Він просить скасувати і протокол і постанову як незаконні.

Згідно зі ст. 71 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, яким є відповідач по справі, обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення і дії чи бездіяльності накладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. Відповідач до суду не з'явився і ніяких заперечень проти позову не надав.

Судом витребувані матеріали про накладення на позивача адміністративного стягнення, з яких видно, що 28 лютого 2010р. відповідач по справі склав на позивача протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 121 КУпАП за те, що позивач, керуючи автомобілем на Броварському проспекті в м.Києві, перевищив дозволену швидкість руху.

Суд, проаналізувавши матеріали справи, вислухавши позивача і свідка, вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав:

Як видно з протоколу, який оскаржує позивач, при його складанні він власноручно написав пояснення, в якому не визнав викладене в протоколі і вказав, що він рухався зі швидкістю 75 км/год. Ніким це не спростувавши відповідач виніс постанову, якою наклав на позивача штраф за перевищення ним швидкості руху.

До протоколу прикладена фотографія машини позивача з зазначенням дати, часу і швидкості руху, але доказів тому, що фотографуючий прилад працює в стаціонарному режимі, що він встановлений саме на Броварському проспекті в м.Києві, суд не надав.

Між тим, допитана свідком дружина позивача ОСОБА_3 пояснила, що 28 лютого 2010р. вона разом з позивачем в якості пасажира їхала в м.Київ.

Їх машина обладнана навігатором, і він не попереджував про перевищення швидкості руху. Крім того, коли відповідач надав знак зупинитись, вона подивилась на вимірювальний прилад і побачила, що вони рухалися зі швидкістю 75 км/год.

На підставі викладеного та керуючись ст. 160 КАС України, суд

Постановив:

Скасувати протокол серії А.А. № 254827 про адміністративне правопорушення, передбачене ст.122 ч. 1 КУпАП, від 28 лютого 2010р. і постанову про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч. 1 КУпАП, від 28 лютого 2010р. серії А.А. № 099315, складені інспектором Деснянського ДАІ м.Києва ОСОБА_2 на ОСОБА_1.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Ніжинський міськрайонний суд

Заява про апеляційне оскарження постанови подається до суду протягом десяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга на постанову може бути надана протягом двадцяти днів з дня подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Ніжинського

міськрайонного суду ОСОБА_4

СудНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення07.06.2010
Оприлюднено04.01.2017
Номер документу63855627
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-230/10

Постанова від 16.01.2010

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Копіца О. В.

Постанова від 17.01.2010

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Постанова від 06.04.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ходасевич О. В.

Ухвала від 16.03.2010

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Соколова К. А.

Постанова від 15.01.2010

Адміністративне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сеньков О. Г.

Постанова від 02.04.2010

Адміністративне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Круговий О. О.

Постанова від 04.11.2010

Адміністративне

Красилівський районний суд Хмельницької області

ЧОРНА Л. М.

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Триголова В. М.

Ухвала від 25.02.2010

Адміністративне

Чутівський районний суд Полтавської області

Антонов А. А.

Ухвала від 04.02.2010

Адміністративне

Чутівський районний суд Полтавської області

Антонов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні