Ухвала
від 16.01.2017 по справі 2а/0570/1671/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

16 січня 2017 р. Справа №2а/0570/1671/2012

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Голошивця І.О., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а/0570/1671/2012 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15 березня 2012 року у задоволенні позову відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. відмовлено.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 17 травня 2012 року апеляційну скаргу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Вугледарі Донецької області задоволено частково.

Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 15 березня 2012 року у адміністративній справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків скасовано.

Позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків задоволено частково.

Стягнуто з Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області заборгованість (пеню) зі сплати страхових внесків в сумі 247639,98 грн.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 05 березня 2013 року касаційну скаргу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області задоволено.

Постанову Донецького апеляційного адміністративного суду від 17 травня 2012 року скасовано, а у справі ухвалено нове рішення про задоволення позову.

Стягнуто з Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області пеню у розмірі 1 923 533,96 грн.

04 січня 2017 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Донецької області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, відповідно до якої просило замінити боржника з Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія на Державне підприємство Шахта ім. М.С. Сургая .

В обґрунтування вказаної заяви Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області посилається на те, що відповідно до Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 05 лютого 2016 року № 54 із складу Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія було виділено відокремлений підрозділ Шахта Південнодонбаська № 3 ім. М.С. Сургая та створено на його базі Державного підприємства Шахта ім. М.С. Сургая . Також позивач зазначив, що відповідно до пункту 7 зазначеного наказу було встановлено, що ДП Шахта ім. М.С. Сургая є правонаступником прав та обов'язків Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія . В зв'язку з чим, позивач звернувся до суду з заявою про заміну боржника у виконавчому провадженні.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З урахуванням положень ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд звертає увагу на те, що законодавець відокремив осіб, які можуть звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, визначив їх як державного виконавця та заінтересовану особу.

Суд зазначає, що для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження необхідна наявність відкритого виконавчого провадження, що буде підтверджуватися постановою державного виконавця про відкриття виконавчого провадження.

З матеріалів справи вбачається, що 05 березня 2013 року Вищим адміністративним судом України прийнято постанову, відповідно до якої з Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області стягнуто пеню у розмірі 1 923 533,96 грн.

08 травня 2013 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по справі № 2а/0570/1671/2012, у якому боржником зазначено Державне підприємство Донецька вугільна енергетична компанія Відокремлений підрозділ Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая .

06 січня 2016 року звернулось до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа по справі № 2а/0570/1671/2012, оскільки, виконавчий лист по справі втрачений.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 04 серпня 2015 року по справі № 2а/0570/1671/2012 від 20 січня 2016 року Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області видано дублікат виконавчого листа по справі № 2а/0570/1671/2012.

02 березня 2016 року на адресу позивача був направлений дублікат виконавчого листа по справі № 2а/0570/1671/2012, в якому боржником зазначено Державне підприємство Донецька вугільна енергетична компанія Відокремлений підрозділ Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая .

Судом встановлено, що Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 05 лютого 2016 року № 54 Про створення шляхом виділу державного підприємства Шахта ім. М.С. Сургая виділено зі складу Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія (код ЄДРПОУ 33161769) відокремлений підрозділ Шахта Південнодонбаська № 3 ім. М.С. Сургая і створено на його базі Державне підприємство Шахта ім. М. С. Сургая (а.с. 36-39).

Пунктом 7 цього Наказу встановлено, що згідно з розподільчим балансом, а також у частині забезпечення соціальних гарантій, передбачених Гірничим законом України та Галузевою угодою, ДП Шахта ім. М. С. Сургая є правонаступником прав та обов'язків ДП ДВЕК , пов'язаних з діяльністю ВП Шахта Південнодонбаська № 3 ім. М. С. Сургая .

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 28.07.2016 року зареєстровано в якості юридичної особи - Державне підприємство Шахта ім. М. С. Сургая (85670, Донецька обл. м. Вугледар, код ЄДРПОУ 40695853).

Суд вважає, що заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення права Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області на своєчасне та повне виконання судового рішення, діючи відповідно до ст. 264 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження - боржника у справі № 2а/0570/1671/2012.

Керуючись ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому провадженні у справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. - Державне підприємство Донецька вугільна енергетична компанія Відокремлений підрозділ Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая на Державне підприємство Шахта ім. М.С. Сургая (код ЄДРПОУ 40695853, місцезнаходження: 85670, Донецька обл., м. Вугледар).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Голошивець І.О.

Дата ухвалення рішення16.01.2017
Оприлюднено23.01.2017
Номер документу64146155
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн

Судовий реєстр по справі —2а/0570/1671/2012

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 06.04.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Постанова від 17.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Ухвала від 06.04.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Ухвала від 10.02.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні