Рішення
від 03.03.2009 по справі 2-153-09
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 2-153/09

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

3 березня 2009 року м. Богодухів

Богодухівський районни й суд Харківської області пі д головуванням судді Кузіно ї Н.П., при секретарі Мізяк М.О. , розглянувши у відкритому су довому засіданні в м. Богодух ові справу за позовною заяво ю ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну розміру аліментів,-

вс тановив:

На підставі рішення Бого духівського районного суду Х арківської області від 06.09.2007 ро ку з ОСОБА_2 стягуються ал іменти на користь ОСОБА_1 - на утримання дитини - доньк и ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 в твердій грошовій сумі 200 грн щомісячно, до досягнення дит иною повноліття.

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про зміну розміру а ліментів, що стягуються з О СОБА_2 на утримання неповно літньої дитини, мотивуючи ти м, що на момент винесення ріше ння суду про стягнення аліме нтів відповідач не мав пості йного місця роботи, що стало о сновною причиною визначення аліментів у твердій грошові й сумі. На сьогоднішній день, в ідповідач отримує пенсію, у з в»язку з чим його матеріальн е становище значно покращило ся, при цьому останній ухиляє ться від утримання дитини.

Позивач просить суд стягну ти аліменти з ОСОБА_2 на св ою користь на утримання донь ки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 40 % усіх видів доході в щомісячно, але не менше ніж 3 0 % прожиткового мінімуму вста новленого для дитини відпові дного віку, починаючи від дат и подання заяви до повнолітт я доньки.

В судовому засіданні пози вач ОСОБА_1 змінила свої п озовні вимоги, просила суд ви нести рішення про зміну розм іру аліментів та стягнути з в ідповідача аліменти в розмір і ј частини усіх доходів ОС ОБА_2, уточнила, що на даний ч ас вона знаходиться у скрутн ому фінансово - матеріально му становищі і навіть незнач не збільшення розміру алімен тів позитивно відобразиться на її фінансовому стані.

Відповідач у судове засіда ння з»явився, не заперечував проти стягнення з нього алім ентів в розмірі ј частини усі х видів його доходу.

Суд, дослідивши матеріали справи, вислухавши поясненн я сторін вважає що позов підл ягає задоволенню із слідуючи х підстав:

Згідно Свідоцтва про роз ірвання шлюбу серії І-ВЛ № Н ОМЕР_1, шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 27 червня 2006 року роз ірвано, актовий запис № 64.

Від шлюбу народилася дитин а - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_ 2 народження, що підтверджу ється копією Свідоцтва про н ародження І-ВЛ № НОМЕР_2.

На підставі Рішення Богоду хівського районного суду Хар ківської області від 06.09.2007 року з ОСОБА_2 стягуються алім енти на користь ОСОБА_1 - н а утримання дитини у твердій грошовій сумі - 200 грн. щоміся чно, до досягнення дитиною по вноліття.

Згідно Довідки УПФ в Харків ській області ОСОБА_2 приз начена пенсія за вислугу рок ів в сумі 749 грн. 55 коп..

Згідно довідки Богодухівс ької ЦРЛ від 24 вересня 2008 року ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 Бог одухівською лікарсько - кон сультаційною комісією було в становлено діагноз S - образ ний сколіоз.

Згідно із змістом ст.183 Сіме йного Кодексу України частка визначається судом, тому з ур ахуванням приведеного вище, суд вважає за можливе визнач ити частку, яка підлягає стяг ненню з відповідача у розмір і 1/4 частини усіх видів його до ходів щомісячно, до досягнен ня дитиною повноліття.

Крім того, згідно ст.192 СК Укр аїни, розмір аліментів, визна чений за рішенням суду, може б ути згодом зменшено або збіл ьшено за рішенням суду за поз овом платника або одержувача аліментів у разі зміни матер іального стану когось із них , що і має місце у даному випад ку.

На підставі приведеного в ище, суд вважає за необхідне з мінити розмір аліментів, які стягуються на користь ОСОБ А_1 на утримання неповноліт ньої доньки - ОСОБА_3, І НФОРМАЦІЯ_1 з твердої грошо вої суми в розмірі 200 грн. щоміс ячно на 1\4 частину з усіх видів доходу ОСОБА_2, щомісячно .

На підставі викладеного, к еруючись ст. ст. 180, 183, 192 СК Україн и, ст. ст. 208-218 ЦПК України, суд,-

вирішив:

Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3 народження, ур одженця: АДРЕСА_1, що є пенс іонером, на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 аліменти на утримання неповнолітньої до ньки - ОСОБА_3, 2 серпня І НФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 1/4 част ини усіх видів його доходів щ омісячно, починаючи з 30 січня 2009 року до досягнення дитиною повноліття.

Виконавчий лист, виданий 2 6.09.2007 р. на підставі Рішення Бого духівського районного суду Х арківської області про стягн ення аліментів з ОСОБА_2 н а користь ОСОБА_1 на утрим ання ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ _1 в твердій грошовій сумі у розмірі 200 грн. щомісячно - пове рнути до Богодухівського рай онного суду.

Стягнути з ОСОБА_2 в до ход держави, судовий збір у ро змірі 51 грн.

Стягнути з ОСОБА_2 витра ти на інформаційно-технічне забезпечення у розмірі 7 грн. 5 0 коп., які зарахувати до Держа вного бюджету України (одерж увач коштів УДК у Богодухівс ькому районі код ЄДРПОУ НОМ ЕР_3 МФО 851011 р/р 31212259700081).

Рішення може бути оскарже не в апеляційному порядку шл яхом подання через Богодухів ський районний суд заяви про апеляційне оскарження даног о рішення протягом десяти дн ів з дня проголошення рішенн я та подання через Богодухів ський районний суд апеляційн ої скарги на рішення протяго м двадцяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження. У разі, якщо апеляційна скарга подається у строк, вст ановлений для подання заяв п ро апеляційне оскарження, ап еляційна скарга може бути по дана без попереднього поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Рішення суду набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо заяв у про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було под ано заяву про апеляційне оск арження, але апеляційна ска рга не була подана у строк , встановлений статтею 294 цьо го Кодексу, рішення суду наб ирає законної сили після за кінчення цього строку. У ра зі подання апеляційної скар ги рішення, якщо його не ск асовано, набирає законної си ли після розгляду справи апе ляційним судом.

СУДДЯ

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.03.2009
Оприлюднено07.12.2009
Номер документу6450687
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-153-09

Ухвала від 06.11.2015

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Шмідт С. А.

Рішення від 03.03.2009

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Кузіна Надія Петрівна

Рішення від 10.04.2009

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г.М.

Рішення від 25.06.2009

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М.М.

Рішення від 25.06.2009

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М.М.

Ухвала від 13.05.2009

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М.М.

Ухвала від 13.05.2009

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні