Ухвала
від 06.02.2017 по справі 2/169
ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У х в а л а

6 лютого 2017 року м. Київ

Суддя Верховного Суду України Ємець А.А., розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія про перегляд Верховним Судом України постанови Вищого господарського суду України від 2 листопада 2016 року у справі № 2/169 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія до дочірнього підприємства Спеценергобуд , відкритого акціонерного товариства Київенергобуд , комунального підприємства Київське міське бюро технічної інвентаризації та реалізації права власності на нерухоме майно , треті особи - публічне акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль , відкрите акціонерне товариство Київенергобуд , про визнання дійсним договору купівлі-продажу, визнання права власності та зобов'язання провести реєстрацію,

в с т а н о в и в :

2 лютого 2017 року до Верховного Суду України надійшла заява товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія про перегляд Верховним Судом України постанови Вищого господарського суду України від 2 листопада 2016 року у справі № 2/169 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія до дочірнього підприємства Спеценергобуд , відкритого акціонерного товариства Київенергобуд , комунального підприємства Київське міське бюро технічної інвентаризації та реалізації права власності на нерухоме майно , треті особи - публічне акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль , відкрите акціонерне товариство Київенергобуд , про визнання дійсним договору купівлі-продажу, визнання права власності та зобов'язання провести реєстрацію.

Проте зазначену заяву подано без додержання вимог статті 111 18 та 111 19 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до положень частини третьої статті 111 18 Господарського процесуального кодексу України заява про перегляд судових рішень господарських судів підписується особою, яка подає заяву, або її уповноваженим представником, який додає оформлений належним чином документ про свої повноваження.

Заявником до матеріалів заяви додано довіреність від 15 грудня 2015 року № 15/12 на представлення інтересів товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія ОСОБА_2, підписану генеральним директором цього товариства ОСОБА_3, але разом з тим, у матеріалах заяви відсутні документи, які підтверджують, що ОСОБА_3 є генеральним директором зазначеного товариства.

Отже суд, не може прийняти додану до заяви довіреність, оскільки відсутні документарні підтвердження того, що особа, яка надала цю довіреність дійсно займає посаду генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія .

Тому, суд вважає, що зазначена вище обставина є недоліком, який заявник повинен усунути у строк встановлений судом, а подана заявником заява про перегляд судових рішень господарського суду на цей строк повинна бути залишена без руху.

Згідно з положеннями пункту 3 частини другої статті 111 19 Господарського процесуального кодексу України до заяви додаються копії різних за змістом судових рішень, якщо заява подається з підстав, передбачених пунктами 1 і 2 частини першої статті 111 16 цього Кодексу.

У пунктах 1 і 2 частини першої статті 111 16 Господарського процесуального кодексу України чітко зазначено, що заява про перегляд судових рішень господарських судів може бути подана з підстав неоднакового застосування судом чи/або судами лише касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального чи/або процесуального права.

Як убачається з матеріалів доданих до заяви про перегляд Верховним Судом України постанови Вищого господарського суду України від 2 листопада 2016 року у справі № 2/169, заявник надав суду як приклад неоднакового застосування норм матеріального права судом касаційної інстанції рішення окружного адміністративного суду, який відповідно до положень частини третьої статті 21 Закону України Про судоустрій і статус суддів є місцевим судом, тобто судом першої інстанції.

На підставі наведеного, заявник не дотримався вимог статті 111 19 Господарського процесуального кодексу України, що вважається недоліком під час подачі заяви про перегляд судових рішень господарських судів до Верховного Суду України.

Згідно з положеннями частин другої та четвертої статті 111 20 Господарського процесуального кодексу України суддя-доповідач протягом трьох днів здійснює перевірку відповідності заяви вимогам цього Кодексу. У разі якщо заяву подано без додержання вимог статей 111 18 та 111 19 цього Кодексу, заявник письмово повідомляється про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов'язаний їх усунути. При цьому у разі, якщо заявник не усунув недоліки протягом установленого строку, заява повертається заявникові.

Враховуючи викладене, для усунення недоліків заявникові слід надати документ який підтверджує повноваження особи, яка видала довіреність від 15 грудня 2015 року № 15/12, а також копії різних за змістом судових рішень, якщо заява подається з підстав, передбачених пунктами 1 і 2 частини першої статті 111 16 цього Кодексу.

Керуючись статтею 111 20 Господарського процесуального кодексу України,

у х в а л и в :

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю Валькірія про перегляд Верховним Судом України постанови Вищого господарського суду України від 2 листопада 2016 року у справі № 2/169 залишити без руху та надати строк для усунення недоліків до 20 лютого 2017 року.

У разі неусунення недоліків у зазначений строк заяву буде повернуто без розгляду.

Копію ухвали надіслати заявникові.

Суддя Верховного Суду України А.А. Ємець

Дата ухвалення рішення06.02.2017
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64536807
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/169

Ухвала від 30.09.2010

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Ухвала від 23.02.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Ухвала від 20.02.2017

Господарське

Верховний Суд України

Ємець А.А.

Ухвала від 09.02.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Ухвала від 06.02.2017

Господарське

Верховний Суд України

Ємець А.А.

Окрема думка від 02.11.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Кондратова I.Д.

Постанова від 02.11.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Кондратова I.Д.

Ухвала від 26.10.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Кондратова I.Д.

Ухвала від 12.10.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Кондратова I.Д.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Кондратова I.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні