Ухвала
від 14.03.2011 по справі 6-13/11
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-13/2011

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 березня 2011 року Великомихайлівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Ткачук О. Л.,

при секретарі - Козачінській Л.Г.,

представника -ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в с.м.т ОСОБА_2 подання начальника відділу державної виконавчої служби Великомихайлівського районного управління юстиції Одеської області про тимчасове обмеження ОСОБА_3 у праві виїзду за межі України,

В С Т А Н О В И В:

Начальник відділу ДВС Великомихайлівського районного управління юстиції в Одеській області звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_3І, ІНФОРМАЦІЯ_1 у праві виїзду за межі України, до виконання ним своїх зобов'язань, мотивуючи тим, що в них на виконанні знаходиться виконавче провадження по виконанню виконавчого листа №2-656, виданого 28.01.2008 року Літинським районним судом Вінницької області про стягнення аліментів з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_4 в розмірі 174 гривні щомісяця, на утримання дочки ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2. 13 березня 2008 року по вищевказаному виконавчому документу у відділі ДВС Великомихайлівського РУЮ відкрите виконавче провадження. Однак, боржником добровільно рішення суду не виконується - кошти на утримання дитини не сплачуються. У звязку з цим, зявилася заборгованність по аліментам в розмірі 5762 грн. Станом на 01.02.2011 року заборгованість залишилась непогашеною, заходи щодо її погашення боржником не вжито. В діях ОСОБА_3І, вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст.164 КК України. Тому відділ ДВС Великомихайлівського РУЮ Одеської області просить обмежити у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_3І, до виконання ним своїх зобов'язань.

В судовому засіданні начальник відділу ДВС Великомихайлівського РУЮ Одеської області підтримав подання про тимчасову заборону виїзду за кордон України боржника ОСОБА_3

Заслухавши пояснення начальника відділу ДВС, вивчивши матеріали справи, суд, вважає що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), до виконання зобов'язань.

Так судом встановлено , що в провадженні відділу ДВС Великомихайлівського РУЮ Одеської області знаходиться виконавче провадження по виконанню виконавчого листа №2-656, виданого 28.01.2008 року Літинським районним судом Вінницької області про стягнення аліментів з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_4, в розмірі 174 гривні щомісяця, на утримання дочки ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Як вбачається з матеріалів подання, під час виконавчих дій рішення суду не виконане та загальна заборгованість ОСОБА_3І, становить 5762 гривень.

Таким чином, наявність у ОСОБА_3, невиконаного зобов'язання, покладеного на нього судовим рішенням, є підставою для обмеження його у праві виїзду за межі України.

Згідно ч.1 ст.377-1 ЦПК України, передбачено, що питання про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статі, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Відповідно до п.8 ст.19 ЗУ «Про Державну прикордонну службу України» встановлено, що на Державну прикордонну службу України відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення в'їзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в'їзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі згідно з дорученням правоохоронних органів.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.20 ЗУ «Про Державну прикордонну службу України» , органам, підрозділам, військовослужбовцям, а також працівникам Державної прикордонної служби України, які відповідно до їх службових обов'язків можуть залучатися до оперативно-службової діяльності, для виконання покладених на Державну прикордонну службу України завдань надається право: шляхом опитування осіб з'ясовувати підстави перетинання державного кордону України, не пропускати через державний кордон України осіб без дійсних документів на право його перетинання, осіб, які надали завідомо неправдиві відомості під час одержання зазначених документів, осіб, яким Державною прикордонною службою України за порушення законодавства з прикордонних питань та про правовий статус іноземців чи за мотивованим письмовим рішенням суду та правоохоронних органів не дозволяється в'їзд в Україну або тимчасово обмежено право виїзду з України; робити в документах зазначених осіб відповідні відмітки.

Враховуючи викладене, керуючись ч.2 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» , п.8 ст.19, п.4 ч.1 ст.20 ЗУ «Про Державну прикордонну службу України» , ст.377-1ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Подання начальника відділу ДВС Великомихайлівського районного управління юстиції Одеської області про тимчасове обмеження ОСОБА_3 у праві виїзду за межі України - задовольнити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, який мешкає за адресою: вул.Леніна, буд.4, с.Ольгинове Великомихайлівський район Одеська область, до погашення заборгованості по виконавчому листу №2-656, виданого 28.01.2008 року Літинським районним судом Вінницької області.

Копію ухвали для виконання надіслати до Адміністрації державної прикордонної служби України, яка знаходиться за адресою: 01034, м. Київ, вул. Володимирська, 30.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до апеляційного суду Одеської області через Великомихайлівський районний суд Одеської області протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя О.Л. Ткачук

СудВеликомихайлівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.03.2011
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64569002
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-13/11

Ухвала від 04.02.2011

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Лінник Г. О.

Ухвала від 16.06.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Ухвала від 27.01.2011

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Зайцев Л. М.

Ухвала від 31.01.2011

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Марків Т. А.

Ухвала від 05.05.2011

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Міщенко В. М.

Ухвала від 05.10.2011

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Шваюк Г. В.

Ухвала від 04.04.2011

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Береза В. І.

Ухвала від 18.04.2011

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Чебан А. П.

Ухвала від 14.03.2011

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Федонюк С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні