Ухвала
від 07.02.2017 по справі 906/543/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "07" лютого 2017 р. Справа № 906/543/16

За заявою Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" (м.Харків)

До боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" (с.Ставки (Леніне), Радомишльський район, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

Присутні в засіданні суду:

від кредитора: не з'явився

від боржника: не з'явився

В провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" (с.Ставки (Леніне), Радомишльський район, Житомирська область).

27.11.2017 до суду повернулась копія ухвали суду від 12.01.2017, надіслана на адресу арбітражного керуючого ОСОБА_2 з поштовою відміткою "за закінченням терміну зберігання".

27.11.2017 до суду повернулась копія ухвали суду від 12.01.2017, надіслана на адресу арбітражного керуючого ОСОБА_3 з поштовою відміткою "за закінченням терміну зберігання".

30.11.2016 до суду повернулась копія ухвали суду від 12.01.2017, надіслана на адресу ТОВ "Торговий дім "Аграрник" з поштовою відміткою "за відмовою адресата від одержання".

03.02.2013 на електронну адресу суду від Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" надійшло клопотання, в якому просить суд розглянути справу без участі уповноваженого представника, підтримав клопотання розпорядника майна ОСОБА_2 про введення процедури санації, а також просить призначити керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_4

06.02.2017 до суду від розпорядника майна надійшло клопотання, в якому він підтримав клопотання про введення процедури санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" та просить суд розглянути справу за його відсутності, а також надіслав звіт про проведену роботу у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник", з доданими до нього документами.

Суд розглянувши вищезазначене клопотання Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" та розпорядника майна, в частині розгляду справи без участі уповноважених представників, прийшов до висновку що неявка представника ініціюючого кредитора та розпорядника майна, не перешкоджає розгляду справи.

Суд переходить до розгляду справи по суті.

В засіданні суду розглядався звіт розпорядника майна про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури розпорядження майном.

Розпорядник майна ОСОБА_2 в засідання суду не з'явився.

Розглянувши вищезазначений звіт, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Положення статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" регулюють питання щодо винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Так, згідно ч.1 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Частина 2 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає, що грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Відповідно до 7 статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Відповідно до абз.13 п.37 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 №01-06/606/2013 звіти арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат повинні бути схвалені або погоджені комітетом кредиторів, а звіти за підсумками судових процедур (розпорядження майном, санації, ліквідації) - затверджені господарським судом.

Отже, вищезазначеною нормою Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" законодавець пов'язує процедуру подання та затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат з настанням певної події, а саме закінченням відповідної процедури.

Судом встановлено, а матеріалами справи підтверджується, що арбітражний керуючий ОСОБА_2 виконує обов'язки розпорядника майна боржника з 04.10.2016 - дата призначення арбітражного керуючого ОСОБА_2 розпорядником майна боржника.

12.01.2016 на електронну адресу суду від розпорядника майна ОСОБА_2 надійшов звіт за підсумками процедури розпорядження майном боржника.

Як убачається із матеріалів справи, комітетом кредиторів боржника було, зокрема, погоджено звіт розпорядника майна про нарахування основної грошової винагороди за період з 04.10.2016 по 12.01.2017, в розмірі 11196,76 грн., з яких виплачено 8616,12 грн. (протокол засідання комітету кредиторів №2 від 28.12.2016) (а.с. 221-222 том 2).

За даними звіту про нарахування грошової винагороди розпорядника майна за період з 04.10.2016 по 12.01.2017, розпорядником майна ОСОБА_2 було здійснено розрахунок нарахування грошової винагороди відповідно до норм діючого законодавства - у розмірі двох мінімальних заробітних плат у місяць на загальну суму - 11196,76грн. з яких, виплачено за рахунок коштів ініціюючого кредитора - 8 616,12 грн.

Таким чином, суд вважає за необхідне затвердити звіт розпорядника майна ОСОБА_2 про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури розпорядження майном боржника за період з 04.10.2016 по 12.01.2017, в розмірі 11196,76 грн., з яких, виплачено 8616,12 грн.

В засіданні суду розглядалось клопотання Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Каіс" №14 від 11.01.2017 про відкриття процедури санації ТОВ "Торговий дім "Аграрник" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3, клопотання розпорядника майна ОСОБА_2 про введення процедури санації ТОВ "Торговий дім"Аграрник" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3, а також заява арбітражного керуючого ОСОБА_3 про участь у справі про банкрутство.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 27 Закону України" Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом", у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

Частиною 3 зазначеної статті встановлено, що у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Частиною 8 статті 26 Закону України" Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом" встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

В частині 1 ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зазначено, що господарський суд за клопотанням комітету кредиторів виносить ухвалу про введення процедури санації строком на шість місяців.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою суду від 27.10.2016 було затверджено реєстр вимог кредиторів боржника, з включеними до нього вимогами єдиного кредитора - Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС".

Судом встановлено, що згідно протоколу перших зборів кредиторів ТОВ "Торговий дім "Аграрник" №1 від 11.11.2016 року (а.с.146-148 том 2), присутнім на зборах комітету кредиторів був представник кредитора - Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" та розпорядник майна боржника ОСОБА_2 За результатами обговорення питань, включених до порядку денного зборами кредиторів було зокрема, вирішено обрати комітет кредиторів боржника у складі однієї особи - Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС".

З огляду на зазначене, Українсько-американське спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" являється єдиним кредитором боржника, який одноособово складає комітет кредиторів боржника.

Як убачається із матеріалів справи, комітетом кредиторів боржника, у складі Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" було, зокрема, вирішено звернутися до Господарського суду Житомирської області з клопотанням про відкриття процедури санації ТОВ "Торговий дім "Аграрник" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3 (протокол засідання комітету кредиторів боржника №2 від 28.12.2016)(а.с.221-222 том 2).

На виконання вищезазначеного рішення комітету кредиторів боржника, Українсько-американським спільним підприємством у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Каіс" (який являється єдиним кредитором боржника) та розпорядником майна ОСОБА_2 були надіслані до суду відповідні клопотання.

Заперечення щодо припинення процедури розпорядження майном та відкриття процедури санації боржника до суду не надходили.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за доцільне припинити процедуру розпорядження майном боржника та ввести процедуру санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник".

Згідно ч. 2 ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" керуючий санацією боржника призначається господарським судом у порядку, встановленому цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом. Керуючий санацією - фізична особа, яка відповідно до рішення господарського суду організовує здійснення процедури санації боржника.

Відповідно до ч. 5 ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" керуючий санацією зобов'язаний: прийняти до господарського відання майно боржника та організувати проведення його інвентаризації; відкрити спеціальний рахунок для проведення санації та розрахунків з кредиторами; розробити та подати до суду у випадках, передбачених цим Законом, план санації, погоджений з комітетом кредиторів; забезпечити ведення боржником бухгалтерського і статистичного звіту та фінансової звітності; здійснювати заходи щодо стягнення на користь боржника дебіторської заборгованості, а також стягнення заборгованості з осіб, які несуть з боржником відповідно до закону або договору субсидіарну чи солідарну відповідальність; розглядати вимоги кредиторів щодо зобов'язань боржника, які виникли після порушення справи про банкрутство в процедурі розпорядження майном боржника та санації; заявляти в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог кредиторів за зобов'язаннями, які виникли після порушення справи про банкрутство; повідомляти у десятиденний строк з дня винесення господарським судом відповідної ухвали орган, уповноважений управляти державним майном, про своє призначення, затвердження мирової угоди, закінчення виконання плану санації, звільнення від обов'язків; забезпечувати визначення початкової вартості майна шляхом проведення незалежної оцінки в разі відчуження майна у процедурі санації в порядку, установленому законодавством про оцінку майна, майнові права та професійну оціночну діяльність; повідомляти орган, уповноважений управляти державним майном, про реалізацію плану санації щодо боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого частка державної власності становить п'ятдесят і більше відсотків; надавати господарському суду на його вимогу інформацію про здійснення плану санації; на період санації виступати представником сторони (власника) у колективному договорі; здійснювати інші передбачені законодавством повноважень.

Згідно ч. 4 ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з моменту винесення ухвали про введення процедури санації: керівник боржника звільняється з посади у порядку, визначеному законодавством; управління боржником переходить до керуючого санацією; зупиняються повноваження органів управління боржника - юридичної особи щодо управління та розпорядження майном боржника, повноваження органів управління передаються керуючому санацією, за винятком повноважень, передбачених планом санації. Органи управління боржника протягом трьох днів з дня прийняття рішення про введення процедури санації та призначення керуючого санацією зобов'язані здійснити передачу керуючому санацією бухгалтерської та іншої документації боржника, його печаток, штампів, матеріальних та інших цінностей.

Частиною 1 ст. 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про санацію боржника керуючий санацією у випадках, передбачених цим Законом, зобов'язаний подати суду розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника.

Як зазначалося вище, за пропозицією комітету кредиторів боржника керуючим санацією було вирішено призначити арбітражного керуючого ОСОБА_3

Арбітражний керуючий ОСОБА_3 підтвердив свою згоду на призначення керуючим санацією боржника, шляхом направлення до суду заяви на участь.

Заяв від інших арбітражних керуючих до господарського суду не надходило.

Запереченнь щодо призначення керуючим санацією боржника ОСОБА_3. до суду також не надходило.

Розглянувши пропозицію комітету кредиторів про призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3, судом встановлено, що його кандидатура відповідає вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", про що зазначено в поданій ним заяві.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне призначити керуючим санації боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3

Згідно ч. 4 ст. 28 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" Господарським судом Житомирської області здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про введення процедури санації боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" , Житомирська область, Радомишльський район, с.Ставки (Леніне), вул. Леніна, 21, ідентифікаційний код 37823728 на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Керуючись ст.86 ГПК України, ст. 26,27,28 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт розпорядника майна ОСОБА_2 про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури розпорядження майном за період з 04.10.2016 по 12.01.2017, в розмірі 11196,76 грн., з яких, виплачено 8616,12 грн.

2. Задовольнити клопотання Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Каіс" №14 від 11.01.2017 про відкриття процедури санації ТОВ "Торговий дім "Аграрник" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3

3. Задовольнити клопотання розпорядника майна ОСОБА_2 про введення процедури санації ТОВ "Торговий дім"Аграрник" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3

4. Задовольнити заяву арбітражного керуючого ОСОБА_3 про участь у справі про банкрутство.

5. Припинити процедуру розпорядження майном по справі №906/543/16 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий дім " Аграрник", Житомирська область, Радомишльський район, с.Ставки (Леніне), вул. Леніна, 21, ідентифікаційний код 37823728 та припинити повноваження арбітражного керуючого ОСОБА_2, як розпорядника майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий дім " Аграрник".

6. Ввести процедуру санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий дім " Аграрник", Житомирська область, Радомишльський район, с.Ставки (Леніне), вул. Леніна, 21, ідентифікаційний код 37823728, строком на шість місяців.

7. Призначити керуючим санацією ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий дім" Аграрник" арбітражного керуючого ОСОБА_3, свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 05.06.2013 № 1131.

8. Відповідно до ч. 4 ст. 28 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про введення процедури санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" , Житомирська область, Радомишльський район, с.Ставки (Леніне), вул. Леніна, 21, ідентифікаційний код 37823728 на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

9. З моменту винесення ухвали про введення процедури санації: керівник боржника звільняється з посади у порядку, визначеному законодавством; управління боржником переходить до керуючого санацією; зупиняються повноваження органів управління боржника - юридичної особи щодо управління та розпорядження майном боржника, повноваження органів управління передаються керуючому санацією, за винятком повноважень, передбачених планом санації.

10. Протягом трьох днів з дня прийняття рішення про введення процедури санації та призначення керуючого санацією органам управління ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" здійснити передачу керуючому санацією бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності боржника.

11. Зобов'язати керуючого санацією ОСОБА_3 протягом 3-х місяців подати комітету кредиторів для схвалення план санації боржника.

Затверджений комітетом кредиторів план санації надати суду в 10-ти денний строк з дня затвердження комітетом кредиторів плану санації.

12. Засідання суду, на якому має бути розглянутий план санації боржника призначити "27" квітня 2017 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. 407.

В засідання суду викликати уповноваженого представника кредитора та керуючого санацією ОСОБА_3

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому чинним законодавством порядку.

Суддя Костриця О.О.

1 - до справи

2- заявнику (реком. з повідомл.)

3- боржнику (реком. з повід.)

4-арбітражному керуючому ОСОБА_2 (79067, м.Львів, вул. Глинянський Тракт, 161-б )(реком. з повід.)

5- арбітражному керуючому ОСОБА_3 (04209, АДРЕСА_1) (реком. з пов.)

6- держ. реєстр. (Радомишльська РДА)(реком. з повід.)

7-ВДВС Радомишльського РУЮ (реком. з повід.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.02.2017
Оприлюднено13.02.2017
Номер документу64590923
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/543/16

Постанова від 09.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Постанова від 09.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні