Ухвала
від 07.03.2017 по справі 584/189/17
ПУТИВЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 584/189/17

Провадження № 1-кс/584/94/17

УХВАЛА

07.03.2017 року м.Путивль

Слідчий суддя Путивльського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши клопотання слідчого Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 в кримінальному провадженні № 12017200230000048 від 07.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання слідчого Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Своє погоджене з прокурором клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів слідчий обґрунтовував тим, що за фактом розкрадання бюджетних коштів за попередньою змовою посадових осіб КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на суму понад 100000 гривень, виділених на реконструкцію музею « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода, зареєстроване кримінальне провадження № 12017200230000048 від 07.02.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, по якому здійснюється досудове розслідування.

Встановлення осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення можливе лише шляхом долучення до матеріалів кримінального провадження наступних документів: договору на проведення реконструкції музею « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в АДРЕСА_1 ; проектної кошторисної документації до договору; дефектного акту; документів обліку робіт у капітальному будівництві (ф. КБ 2в та КБ 3); підсумкової відомості ресурсів; накладних на придбання матеріалів для проведення ремонтних робіт; довідки про вартість виконання робіт (ф. 3); витягу по рахунку 1-С про зарахування грошових коштів, локальних кошторисів, платіжних доручень, товарних чеків, які підтверджують придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » будівельних матеріалів для виконання робіт відповідно до договору, а саме: дерев`яних брусків та дошок хвойних порід; дверних віконних блоків, цементу і піску; матеріальних звітів форми М 29 та форми М 19 на реконструкцію музею « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода, Путивльського району; розрахунків вартості витрат на відрядження працівників та їх перевезення до с. Нова Слобода; підтверджуючих документів на відрядження працівників та їх перевезення при проведенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » реконструкції музею « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода, Путивльського району, документації щодо проведення тендерних закупівель на вказаний об`єкт.

08.02.2017 слідчий Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та в результаті розгляду вказаного клопотання ухвалами слідчого судді Путивльського районного суду Сумської області від 10.02.2017 вказане клопотання було задоволено.

Після отримання відповідних документів слідчим було призначено будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам сумської філії ІНФОРМАЦІЯ_4 .

03.03.2017 до Путивльського ВП надійшло клопотання судового експерта ОСОБА_4 про надання оригіналів додаткових документів, необхідних для проведення будівельно-технічної експертизи, а саме: 1) Акт перевірки відповідного компетентного органу з визначенням заподіяних збитків внаслідок виконання в повному обсязі або з порушенням проектно-кошторисної документації будівельних робіт по об`єкту музей « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області (реконструкція об`єктів); 2) договірної ціни (кошторису) до договору підряду № 29 від 01.09.2016 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на суму 697771,00 грн. з локальними кошторисами і відомостями ресурсів; 3) кошторису до додаткової угоди № 1 від 20.12.2016 року; 4) розрахунки загальновиробничих витрат до актів приймання виконаних робіт №1-№5 форми № КБ-2 за листопад-грудень 2016 року; 5) декларацію про початок виконання будівельних робіт в музеї « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району та декларацію про готовність об`єкта до експлуатації; 6) у повному обсязі робочий проект по об`єкту музей « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області (реконструкція об`єктів) за адресою: АДРЕСА_1 , бракуючи розділи проекту, а саме: (1. Генеральний план об`єкту, що проектується; 2. Звіт технічного обстеження несучих та огороджувальних конструкцій музею до початку виконання робіт; 3. Креслення деталей і вузлів споруд, що проектуються; 4. Паспорти оздоблення.); 7) виконавчу документацію на виконання реконструкції об`єктів музею « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району, у тому числі: - загальний журнал виконаних робіт; - акти огляду прихованих робіт та проміжного прийняття конструкцій; - журнали бетонних та зварювальних робіт; - виконавчі схеми розташування фундаментів з вказанням глибини їх занурення; - виконавчі схеми прокладання

електричних кабелів і електромереж та інше. 8) бракуючи накладні, платіжні поручення, товарні чеки, що підтверджують придбання: підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » будівельних матеріалів та обладнання для виконання робіт по договору підряду № 29 від 01.09.2016 року.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий просив розглянути вказане клопотання без виклику осіб, у володінні якої знаходяться речі та документи.

В силу положень ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя вважає за можливе розглянути без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи про доступ до яких клопоче слідчий.

На підставіч. 1 ст.107 КПК України фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалося.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку про необхідність повного задоволення клопотання, з наступних міркувань.

За змістом ч.ч. 1, 2 ст. 99 КПК України до документів, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, можуть належати, зокрема, матеріали фотозйомки і відеозапису та інші носії інформації (у тому числі електронні).

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Надані матеріали дають підстави вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадження, що свідчить про необхідність надання доступу до цих документів та речей.

Виходячи з наведеного, керуючись ст.ст. 99, 159-164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити повністю.

Надати тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », котрий знаходиться в АДРЕСА_2 , зобов`язавши вказане товариство надати слідчому Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 можливість вилучити оригінали наступних документів:

1) Акт перевірки відповідного компетентного органу з визначенням заподіяних збитків внаслідок виконання в повному обсязі або з порушенням проектно-кошторисної документації будівельних робіт по об`єкту музей « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області (реконструкція об`єктів); 2) договірної ціни (кошторису) до договору підряду № 29 від 01.09.2016 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на суму 697771,00 грн. з локальними кошторисами і відомостями ресурсів; 3) кошторису до додаткової угоди № 1 від 20.12.2016 року; 4) розрахунки загальновиробничих витрат до актів приймання виконаних робіт №1-№5 форми № КБ-2 за листопад-грудень 2016 року; 5) декларацію про початок виконання будівельних робіт в музеї « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району та декларацію про готовність об`єкта до експлуатації; 6) у повному обсязі робочий проект по об`єкту музей « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області (реконструкція об`єктів) за адресою: АДРЕСА_1 , бракуючи розділи проекту, а саме: (1. Генеральний план об`єкту, що проектується; 2. Звіт технічного обстеження несучих та огороджувальних конструкцій музею до початку виконання робіт; 3. Креслення деталей і вузлів споруд, що проектуються; 4. Паспорти оздоблення.); 7) виконавчу документацію на виконання реконструкції об`єктів музею « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Нова Слобода Путивльського району, у тому числі: - загальний журнал виконаних робіт; - акти огляду прихованих робіт та проміжного прийняття конструкцій; - журнали бетонних та зварювальних робіт; - виконавчі схеми розташування фундаментів з вказанням глибини їх занурення; - виконавчі схеми прокладання електричних кабелів і електромереж та інше. 8) бракуючи накладні, платіжні поручення, товарні чеки, що підтверджують придбання: підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » будівельних матеріалів та обладнання для виконання робіт по договору підряду № 29 від 01.09.2016 року.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала набирає законної сили негайно та діє по 04.04.2017 року включно.

Слідчий суддя /підпис/

З оригіналом згідно:

Слідчий суддя

Путивльського районного суду ОСОБА_1

СудПутивльський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення07.03.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу65140884
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —584/189/17

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 24.07.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Толстой О. О.

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Толстой О. О.

Ухвала від 13.07.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Толстой О. О.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Толстой О. О.

Ухвала від 07.03.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 07.03.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні