Ухвала
від 07.06.2017 по справі 640/6331/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/6331/17

н/п 1-кс/640/4344/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"07" червня 2017 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , представника ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження за № №32017220000000005, внесеного до ЄРДР 12.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 31.05.2017 року звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_5 , яким просив надати старшому слідчому другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , а за її відсутності, членам групи слідчих, або за дорученням слідчого, оперативним співробітникам ОУ ГУ ДФС у Харківській області, тимчасовий доступ до оригіналів документів фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 » в період з 01.01.2015-29.05.2017, а також документів отриманих за результатом здійснення фінансово-господарських операцій з навантаження-розвантаження, транспортування вагонів-зерновозів з під`їзних колій розташованих за адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 , які перебувають у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_4 , а саме: договорів, контрактів, додаткових угод, накладних, податкових та товарно-транспортних накладних, актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, товарно-транспортних накладних, довіреностей, перевізних документів, сертифікатів про відповідність або посвідчень про якість, договорів на транзитне перевезення, залізничних та СМГС- накладних, договорів складського зберігання майна, декадних накладних, залізничних квитанцій, подорожніх листів, талонів замовника та інших транспортних документів, що підтверджують відвантаження товару від постачальників, інших документів, які надавалися підприємствами до Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з правом вилучення їх копій.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області перебуває кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №32017220000000005 від 12.01.2017, за фактом ухилення від сплати податків, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Встановлено, що громадяни ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , разом зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_6 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), шляхом приховування доходу отриманого від купівлі-продажу зернових культур в готівковій формі на загальну суму понад 22 млн. грн. в період 2015-2016 років умисно ухилились від сплати податку з доходів фізичних осіб, податку на додану вартість та податку на прибуток понад 3,5 млн. грн., що спричинило збитки державі в особливо великих розмірах.

Так, протягом 2015-2016 років ОСОБА_8 та ОСОБА_9 проводили закупівлю сільськогосподарської продукції за готівкові кошти у безпосередніх сільгоспвиробників. В переважній більшості випадків поставка сільгосппродукції здійснювалася транспортом виробника продукції.

Після надходження сільгосппродукції ОСОБА_8 та ОСОБА_9 забезпечували та організовували зберігання отриманої продукції на елеваторах підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 » в м. Харкові та Харківській області.

В подальшому, посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », діючи умисно за попередньою домовленістю з ОСОБА_8 та ОСОБА_9 створювали документи-прикриття про реалізацію придбаної за готівкові кошти, без відповідного відображення у бухгалтерському та податковому обігу, сільськогосподарської продукції, через підприємства зернотрейдери, на адресу компаній нерезидентів, які розташовані за межами державного кордону України.

В ході проведених оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих (розшукових) дій встановлено, що готівкові грошові кошти для здійснення закупівлі сільськогосподарської продукції надавалися ОСОБА_8 та ОСОБА_9 безпосередньо посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

В той же час ОСОБА_8 , не будучи суб`єктом сільськогосподарської діяльності, впродовж листопада 2016 року реалізував за готівку 6000 тон кукурудзи, середня вартість якої відповідно до даних з сайту « ІНФОРМАЦІЯ_9 » станом на 01 листопада 2016 року складала 4152 грн. за тонну, чим отримав дохід в сумі 24 912 000 грн.

У відповідності до висновку експерта №44 від 24.02.2017 сума податкових зобов`язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, яка підлягає сплаті ОСОБА_8 з доходу отриманого останнім у зв`язку з проведенням фінансово-господарської діяльності без державної реєстрації та недекларування отриманого доходу за 2016 рік за умови фактичного отримання чистого оподаткованого доходу у відповідному періоді на загальну суму 24 912 000 грн., складає: податкове зобов`язання з податку на доходи фізичних осіб - 4 484 160,00 грн, військовий збір - 373 680,00 грн.

Шляхом аналізу фінансово-господарських документів, виявлених в ході здійснення обшуків в рамках даного кримінального провадження, шляхом проведення негласних слідчих (розшукових) дій, встановлено, що придбана за готівкові кошти сільськогосподарська продукція, зберігається на елеваторах, які розташовані на території Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме на станції Основа (за адресою: АДРЕСА_1 ), станції Лихачеве (за адресою: АДРЕСА_2 ), станції Заоскілля (за адресою: АДРЕСА_3 ). Встановлено, що в подальшому придбана продукція реалізується підприємствам реального сектору економіки, у тому числі за кордон, при цьому транспортування зернових культур здійснюється шляхом навантаження вагонів-зерновозів з під`їзних колій вищевказаних станцій.

В ході досудового розслідування було направлено лист до Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою отримання інформації про подачу вагонів під завантаження або перевезення вагонів з під`їзних колій за адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 . Листом №НЗ-1-13/164 від 23.05.2017 представниками Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у наданні такої інформації відмовлено.

Слідчий вказав, що підприємствами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 » здійснюється зберігання незаконно придбаної продукції не елеваторах, які розташовані на територіях станцій Основа, Лихачеве, Заоскілля та врахувавши, що подальше транспортування такої продукції відбувається з під`їзних колій Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні документів, які перебувають у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (адреса: АДРЕСА_4 ), які стосуються фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 » та документів отриманих в результаті здійснення фінансово-господарських операцій з навантаження-розвантаження, транспортування вагонів-зерновозів з під`їзних колій розташованих за адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 , у тому числі: перевізних документів, товарно-транспортних накладних, сертифікатів про відповідність або посвідчень про якість, договорів на транзитне перевезення, залізничних та СМГС- накладних, договорів складського зберігання майна, декадних накладних, залізничних квитанцій, подорожніх листів, талонів замовника та інших транспортних документів, що підтверджують відвантаження товару від постачальників, інших документів, які надавалися підприємствами до Регіональні філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий зазначив, що з метою попередження та викриття діяльності тіньового сектору економіки та недопущення подальшого нанесення збитку до бюджету в ході досудового розслідування виникла необхідність отримати та в подальшому дослідити документи фінансово-господарської діяльності, які надавалися підприємствами до Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 01.01.2015 по 29.05.2017.

Слідчий також вказав, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_4 , для проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування, а також з метою встановлення істини по кримінальному провадженню.

У судовому засіданні слідчий просив про задоволення клопотання.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 при розгляді клопотання покладалась на розсуд суду.

Слідчий суддя, вислухавши думку слідчого та представника Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017220000000005, внесеного до ЄРДР 12.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація перебуває у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_4 , сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містить охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження за № №32017220000000005, внесеного до ЄРДР 12.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України, задовольнити.

Дозволити старшому слідчому СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 » в період з 01.01.2015-29.05.2017, а також документів отриманих за результатом здійснення фінансово-господарських операцій з навантаження-розвантаження, транспортування вагонів-зерновозів з під`їзних колій розташованих за адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 , які перебувають у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_4 , а саме: договорів, контрактів, додаткових угод, накладних, податкових та товарно-транспортних накладних, актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, товарно-транспортних накладних, довіреностей, перевізних документів, сертифікатів про відповідність або посвідчень про якість, договорів на транзитне перевезення, залізничних та СМГС- накладних, договорів складського зберігання майна, декадних накладних, залізничних квитанцій, подорожніх листів, талонів замовника та інших транспортних документів, що підтверджують відвантаження товару від постачальників, інших документів, які надавалися підприємствами до Регіональні філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також можливість вилучити завірені належним чином копії вищевказаних документів.

Зобов`язати представника Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_4 , надати старшому слідчому СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 » в період з 01.01.2015-29.05.2017, а також документів отриманих за результатом здійснення фінансово-господарських операцій з навантаження-розвантаження, транспортування вагонів-зерновозів з під`їзних колій розташованих за адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 , які перебувають у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_4 , а саме: договорів, контрактів, додаткових угод, накладних, податкових та товарно-транспортних накладних, актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, товарно-транспортних накладних, довіреностей, перевізних документів, сертифікатів про відповідність або посвідчень про якість, договорів на транзитне перевезення, залізничних та СМГС- накладних, договорів складського зберігання майна, декадних накладних, залізничних квитанцій, подорожніх листів, талонів замовника та інших транспортних документів, що підтверджують відвантаження товару від постачальників, інших документів, які надавалися підприємствами до Регіональні філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також можливість вилучити завірені належним чином копії вищевказаних документів.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 07.07.2017 року.

Роз`яснити представнику Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення07.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66969402
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/6331/17

Ухвала від 24.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Цілюрик В. П.

Ухвала від 24.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Курило О. М.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 23.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні