Ухвала
від 12.06.2017 по справі 646/4078/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/4078/17

№ провадження 1-кс/646/3011/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12.06.2017 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора- ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання процесуального керівника - прокурора групи прокурорів юриста 2 класу ОСОБА_4 про проведення обшуку у рамках кримінального провадження №42017220000000221 від 13.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Процесуальний керівник - прокурор групи прокурорів ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення речей та документів щодо господарської діяльності вказаного товариства та пов*язаних з ним юридичних осіб, що можуть бути доказами протиправної діяльності посадових осіб ТОВ «Інтерінструмент», спрямованої на ухилення від сплати обов*язкових митних платежів при проведенні митних операцій шляхом використання підроблених документів та надання неправомірної вигоди посадовим особам митних органів ДФС України, які діють в інтересах зазначених юридичних осіб.

Прокурор зазначив, що в провадженні слідчого управління прокуратури Харківської області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42017220000000221 від 13.03.2017, за фактом зловживання посадовими особами митної служби ДФС своїм службовим становищем в інтересах ТОВ «Інтерінструмент» та пов*язаних із ним наступних юридичних осіб: ТОВ «Бравосагротех», ТОВ «Лаціо груп», ФОП « ОСОБА_6 », ФОП « ОСОБА_7 », ФОП « ОСОБА_8 », ФОП « ОСОБА_9 », ФОП « ОСОБА_10 », ФОП « ОСОБА_11 », ФОП « ОСОБА_12 », ФОП « ОСОБА_13 », ФОП « ОСОБА_14 », ФОП « ОСОБА_15 », ФОП « ОСОБА_16 », ФОП « ОСОБА_17 », ФОП « ОСОБА_18 », ФОП « ОСОБА_19 »., ФОП « ОСОБА_20 », ФОП « ОСОБА_21 ».

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ТОВ «Інтерінструмент», код ЕГРПОУ: 32033131, яке зареєстроване та знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська буд. 102-А, та низка підконтрольних їм суб`єктів господарювання, діючи від свого імені, здійснюють ввезення на митну територію України товарно-матеріальних цінностей (електроінструмента) з Китайської народної республіки. В подальшому, з метою заниження митної вартості ввезеної продукції митним органам надаються підробні документи (інвойс, ЦМР, пакувальний лист), які містять завідомо недостовірні відомості з приводу підприємств, яким фактично ввозиться товар, найменування та кількості товарів, що ввозяться на митну територію України, внаслідок чого відбувається заниження митної вартості та фактурної ціни товару.

В свою чергу посадові особи митних органів, усвідомлюючи недостовірний характер відомостей, що надають суб*єкти господарювання, маючи на меті одержання неправомірної вигоди, не вживають передбачених законодавством заходів щодо огляду товарів, виявлення у супровідних документах невідповідностей фактичним обставинам, внаслідок чого державному бюджету спричиняються збитки.

У подальшому розмитнені ТМЦ проходять через ланцюг фіктивних підприємств, підконтрольних ТОВ «Інтерінструмент», та розповсюджуються на території м.Харкова та Харківської області через мережу Інтернет магазинів.

В даній схемі реалізації задіяний ряд підприємств, підконтрольних компанії ТОВ «Інтерінструмент», а саме: ФОП « ОСОБА_6 » іпн НОМЕР_1 , ТОВ «Бравосагротех», ТОВ «Лаціо груп», ФОП ОСОБА_7 іпн НОМЕР_2 , ФОП ОСОБА_8 іпн НОМЕР_3 , ФОП ОСОБА_9 іпн НОМЕР_4 , ФОП ОСОБА_10 іпн НОМЕР_5 , ФОП ОСОБА_22 іпн НОМЕР_6 , ФОП ОСОБА_12 іпн НОМЕР_7 , ФОП ОСОБА_17 іпн НОМЕР_8 , ФОП ОСОБА_18 іпн НОМЕР_9 , ФОП ОСОБА_19 іпн НОМЕР_10 та ін.

Вищевказані суб`єкти господарської діяльності також виконують функцію «транзитерів» та задіяні в схемі, направленої на завищення цін, реалізацію «брендированої» продукції відомих марок, у тому числі «Інтертул», та ухилення від обов`язкових платежів.

Прокурор вказав, що обставини того, що вказані підприємства пов`язані між собою підтверджується наступним зібраними в ході досудового розслідування доказами:

-податкова звітність усіх вище наведених підприємств надсилається з IP-адреси НОМЕР_11 (сервер ІНФОРМАЦІЯ_1 ), яка належить ТОВ «Інтерінструмент».

-група товарів, що імпортується зазначеними підконтрольними суб`єктами господарювання, в тому числі фізичними особами-підприємцями, є ідентичною та в повній мірі збігається з переліком товарів, що реалізуються ТОВ «Інтерінструмент» через мережу «Інтернет».

-протоколами негласних слідчо-розушукових заходів від 24.04.2017, в ході яких встановлено, що керівник підприємства ОСОБА_20 надає вказівки підлеглим працівникам щодо зняття готівкових коштів.

-публічним договором, відповідно до якого реалізація продукції через мережу «Інтернет» здійснюється від імені ФОП ОСОБА_8 .

За наявною інформацією, вищевказані підприємства задіяні в єдиній схемі, направленій на незаконне заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом проведення безтоварних операцій через ланцюг фіктивних підприємств-контрагентів, які змінюються кожні півроку рік, а також легалізації та реалізації товарів народного споживання на території України через Інтернет магазин та ряд оптово-роздрібних точок реалізації.

Згідно оперативної інформації, організаторами даної схеми є ОСОБА_20 , іпн НОМЕР_12 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований: АДРЕСА_2 , який є засновником та директором ТОВ «Інтерінструмент», а також ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , яка виконує обов`язки головного бухгалтеру ТОВ «Інтерінструмент», веде бухгалтерський облік підприємства та підконтрольних суб`єктів господарювання.

Так, проведеними заходами встановлено, що 17.04.2017 року до митних органів ТОВ «Бравосагротех» подано митну декларацію про ввезення на митну територію України контейнера CZZU3756987, в якому транспортується інструмент ручний побутовий, лещата міні, тощо.

Відповідно до податкової інформації місцем реєстрації та здійснення господарської діяльності ТОВ «Бравосагротех» є м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, буд.42.

В той же час, за результатами проведення негласних слідчо-розшукових дій встановлено, що фактично вказаний вантаж 18.04.2017 року об 12 год 43 хвилин прибув на територію складських приміщень ТОВ «Інтерінструмент», що розташовані у місті Харків, вул. Артюхівська, 38-А.

23.04.2017 року ТОВ «Бравосагротех» органам ДФС України подано митну декларацію про ввезення на митну територію України контейнера СSNU6129037\221\2, в якому транспортується інструмент ручний з вмонтованим електродвигуном. Проте фактично, за результатами проведення негласних слідчо-розшукових дій встановлено, що вказаний вантаж 24.04.2017 року об 16 год 40 хвилин прибув на територію складських приміщень ТОВ «Інтерінструмент», що розташовані у місті Харків, вул. Артюхівська, 38-А.

З огляду на вищевикладене, прокурор клопоче про дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання бухгалтера ТОВ «Інтерінструмент» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_3 , з метою відшукання та вилучення речей та документів щодо господарської діяльності вказаного товариства та пов*язаних з ним юридичних осіб, що можуть бути використані в якості доказів протиправної діяльності посадових осіб ТОВ «Інтерінструмент», а також посадових осіб митної служби ДФС України

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши прокурора, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені дані про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, що підтверджується витягом з кримінального провадження №42017220000000221 від 13.03.2017.

Згідно до вимогст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимогст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно квартира за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_5 на підставі договору купівлі-продажу, р.№ 1435 від 24.04.2008р., посвідченого приватним нотаріусом ХМНО ОСОБА_23 .

Слідчий суддя вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінальної провадження, отримання доказів по провадженню, з метою відшукання і вилучення речей та документів щодо господарської діяльності ТОВ «Інтерінструмент» та підконтрольних йому юридичних осіб, що можуть бути використані в яксоті доказів протиправної діяльності посадових осіб ТОВ «Інтерінструмент», спрямованої на ухилення від сплати обов*язкових митних платежів при проведенні митних операцій шляхом використання підроблених документів та надання неправомірної вигоди посадовим особам митних органів ДФС України, які діють в інтересах зазначеної юридичної особи, необхідне проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно положень т.309 КПК України, ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадженні в суді.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень статті 107 КПК України не здійснювалось.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст.223,234,235,309 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання процесуального керівника - прокурора групи прокурорів ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні ОСОБА_4 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення речей та документів, які стосуються протиправної діяльності посадових осіб ТОВ «Інтерінструмент» та пов`язаних із ним юридичних осіб - ТОВ «Бравосагротех», ТОВ «Лаціо груп», ФОП ОСОБА_6 , іпн НОМЕР_1 , ФОП ОСОБА_7 , іпн НОМЕР_2 , ФОП ОСОБА_8 , іпн НОМЕР_3 , ФОП « ОСОБА_9 », іпн НОМЕР_4 , ФОП « ОСОБА_10 », іпн НОМЕР_5 , ФОП « ОСОБА_22 », іпн НОМЕР_6 , ФОП « ОСОБА_12 », іпн НОМЕР_7 , ФОП « ОСОБА_13 », іпн НОМЕР_13 , ФОП « ОСОБА_14 », іпн НОМЕР_14 , ФОП « ОСОБА_15 », іпн НОМЕР_15 , ФОП « ОСОБА_16 », іпн НОМЕР_16 , ФОП « ОСОБА_17 », іпн НОМЕР_8 , ФОП « ОСОБА_18 », іпн НОМЕР_9 , ФОП « ОСОБА_19 », іпн НОМЕР_10 , ФОП « ОСОБА_20 », ФОП « ОСОБА_21 », ФОП « ОСОБА_14 », а саме: інвойсів, ЦМР, пакувальних листів, документів первинного бухгалтерського обліку, банківських документів, печаток та штампів підприємств, факсимілей, чорнових записів, електронних носіїв інформації, мобільних телефонів, документів, що стосуються організації діяльності фірм за межами України, підроблених документів, що містять відомості з приводу обсягів та номенклатури товару, що ввозяться на митну територію України, а також зняття інформації з комп*ютерної техніки.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67219120
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у рамках кримінального провадження №42017220000000221 від 13.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —646/4078/17

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

Ухвала від 20.10.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні