Ухвала
від 24.10.2017 по справі 646/4078/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/4078/17

№ провадження 1-кс/646/5040/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.10.2017 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000221 від 16.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України,

В С Т А Н О В И В :

23 жовтня 2017 року в провадження слідчого судді Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшло клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи суб`єктів господарювання діючи за попередньою змовою з посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 організували протиправну діяльність, направлену на ухилення від сплати обов`язкових митних платежів при проведенні імпортних операцій, шляхом використання підроблених документів та з використанням стійких корупційних зв`язків у органах митної служби ДФС України, здійснюють ввезення на територію України товарно-матеріальних цінностей з подальшою реалізацією через ланцюг фіктивних підприємств та Інтернет-магазинів, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам.

ТАк, під час проведення досудового розслідування були отримані дані про злочинну діяльність групи посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ФОП ОСОБА_5 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , які діють за попередньою змовою з посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , організували протиправну діяльність направлену на ухилення від сплати обов`язкових митних платежів при проведені імпортних операцій, шляхом використання підроблених документів та з використанням стійких корупційних зв`язків в органах ДФС України.

Діючи зазделегіть розробленого плану, направленого на прикриття незаконної діяльності, посадовими особами суб`єктів господарювання передається неправомірна вигода посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою забезпечення ними безперешкодного оформлення ТМЦ, а саме дверної фурнітури ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також не проведення митного огляду, та інших митних процедур стосовно вантажів, що ввозяться на митну територію України, які б могли виявити порушення вимог чинного законодавства, внаслідок чого державі спричиняють збитки в особливо великих розмірах. У подальшому вказані ТМЦ від підконтрольних суб`єктів господарювання проходять через ланцюг фіктивних підприємств та реалізуються на території м. Харкова та Харківської області через ринки та мережу Інтернет ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ).

Так, з метою підтвердження або спростування отриманої інформації, в ході виконання доручення слідчого в порядку ст.. 40 КПК України, за підписом начальника ІНФОРМАЦІЯ_5 04.10.2017 на ім`я ФОП ОСОБА_5 направлено запит стосовно отримання інформації щодо взаємовідносин між ФОП ОСОБА_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), на що у встановлений законом термін відповідь не надійшла. Вищевказане свідчить про те, що посадові особи суб`єктів господарювання навмисно приховують інформацію, яка підтверджує їх злочинну діяльність.

З метою перевірки відносин, обсягу і кількості операцій та розрахунків, що здійснювались ФОП ОСОБА_5 насам перед з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для з`ясування їх реальності, враховуючи, що документи, які знаходяться у ФОП ОСОБА_6 містять інформацію, що має суттєве значення та може бути використана, як доказ у даному кримінальному провадженні, слідство вважає за необхідне отримати тимчасовий доступ до такої документації за період з 01.06.2016 року по 01.10.2017 року, а саме: договорів, додаткових угод, специфікацій, товарно-транспортних (залізничних) накладних, прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, сертифікатів якості(відповідності) на отримані та відвантажені ТМЦ, платіжних доручень, виписок банків, актів прийому-передачі виконаних робіт (надання послуг), митних декларацій, зовнішньоекономічних контрактів на ввезення на митну територію України ТМЦ торгівельних марок « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та іншу документацію, що підтверджує фінансово господарську діяльність вказаних суб`єктів господарювання.

Також слідчим було зазначено, що вказані відомості мают суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та може нести доказову базу по даному кримінальному провадженню.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливість ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5,6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, відомості до ЄРДР внесені за №42017220000000221 від 16.03.2017 за ч.2 ст.364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем працівниками митної служби ІНФОРМАЦІЯ_6 в інтересах третіх осіб з метою отримання неправомірної вигоди.

Слідчий суддя вважає, що прокурором доведено, що вказані речі та документи перебувають у володінні ФОП ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2 та самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтовано та підлягає задоволенню.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень статті 107 КПК України не здійснювалось.

Керуючись ст.ст. 131-132, 159-164, 166, 392-395 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ФОП ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

-бухгалтерської та іншої документації за період з 01.06.2016 року по 01.10.2017 року, а саме договорів, додаткових угод, специфікацій, товарно-транспортних (залізничних) накладних, прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, сертифікатів якості (відповідності) на отримані та відвантажені ТМЦ , платіжних доручень, виписок банків, актів прийому-передачі виконаних робіт (надання послуг), митних декларацій, зовнішньоекономічних контрактів на ввезення на митну територію України ТМЦ торгівельних марок « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,« ІНФОРМАЦІЯ_3 » та іншу документацію, що підтверджує фінансово господарську діяльність з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з можливістю вилучення копій вищевказаних документів та речей.

Виконання ухвали покласти на слідчому у кримінальному провадженні ОСОБА_4 та процесуальному керівнику - прокурору групи прокурорів у кримінальному провадженні ОСОБА_7 .

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69791340
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000221 від 16.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України

Судовий реєстр по справі —646/4078/17

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

Ухвала від 20.10.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні