Ухвала
від 31.07.2017 по справі 914/2488/14
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м. Львів, вул. Личаківська, 81


УХВАЛА

31.07.17                                                            Справа № 914/2488/14

Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії суддів: головуючий суддя Данко Л.С., судді Галушко Н.А., Орищин Г.В., розглядаючи матеріали апеляційної скарги Виробничо-торгівельної фірми «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», б/н від 24.07.2017 р. (вх. № ЛАГС 01-05/3564/17 від 27.07.2017 р.),

на рішення Господарського суду Львівської області від 10 липня 2017 року

у справі № 914/2488/14 (суддя Бортник О.Ю.),

порушеній за позовом

позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Ряст», м. Львів,

до відповідача: Виробничо-торгівельної фірми «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», м. Львів,

про стягнення 1419077,89 грн. (з урахуванням заяви про збільшення позовних вимог вх. № 2220/17 від 19.05.2017 р.) та стягнення судових витрат.

колегією суддів встановлено, що апелянтом при поданні апеляційної скарги заявлено клопотання про зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги, також просить надати час для сплати (відповідач та засновник відповідача зобов'язуються сплатити у строк, визначений судом), відповідно до ст. 8 Закону України «Про судовий збір».

Відповідно до статті 8 Закону України «Про судовий збір», враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

В даному випадку апелянтом (Виробничо-торгівельна фірма «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України») жодних доказів в підтвердження скрутного матеріального становища не подано, окрім того, що відповідач/апелянт є підприємством громадської організації інвалідів, таким чином, підстави для задоволення клопотання Виробничо-торгівельної фірми «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» про зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги, колегією суддів слід відхилити та приходить до висновку відстрочити сплату судового збору за подання апеляційної скарги на рішення місцевого господарського суду до прийняття судом відповідного процесуального документа.

Колегія суддів вважає подані матеріали достатніми для прийняття апеляційної скарги до провадження.

Керуючись ст.ст. 86, 98 ГПК України, Львівський апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.          У задоволенні клопотання Виробничо-торгівельної фірми «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» про зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги відмовити.

2.          Відстрочити Виробничо-торгівельній фірмі «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» сплату судового збору за подання апеляційної скарги на рішення місцевого господарського суду до прийняття судом відповідного процесуального документа.

3.          Апеляційну скаргу Виробничо-торгівельної фірми «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» прийняти до провадження.

4.          Розгляд справи призначити на 16 серпня 2017 року о 10 год. 10 хв. у приміщенні Львівського апеляційного господарського суду за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 81 (в залі судових засідань).

5.          Зобов'язати апелянта/відповідача (Виробничо-торгівельної фірми «Опір» Трускавецької міської асоціації інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України») подати суду: інші документи, в розумінні ст. ст. 33, 34 ГПК України, які підтверджують викладене в апеляційній скарзі.

6.          Зобов'язати позивача (ТзОВ «Виробничо-комерційна фірма «Ряст») подати суду: письмовий, документально та нормативно обґрунтований відзив (заперечення) на апеляційну скаргу; докази в розумінні ст. ст. 33, 34 ГПК України.

7.          Участь уповноважених представників на власний розсуд.

8.          Копію ухвали надіслати сторонам у справі з повідомленням про вручення.

Головуючий суддя                                                                                 Л.С.Данко

Суддя                                                                                           Н.А.Галушко

Суддя                                                                                 Г.В.Орищин

СудЛьвівський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення31.07.2017
Оприлюднено03.08.2017
Номер документу68015476
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2488/14

Постанова від 13.09.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Л.С.

Ухвала від 16.08.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Л.С.

Ухвала від 31.07.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Л.С.

Ухвала від 31.07.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Л.С.

Рішення від 10.07.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 03.07.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 22.05.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 03.05.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 28.07.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Яворський Б.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні