Ухвала
від 14.09.2017 по справі 307/3621/14-к
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/3621/14-к

Провадження № 1-кс/307/489/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 вересня 2017 року Тячівський районний суд в особі головуючого судді ОСОБА_1 , з участю прокурора ОСОБА_2 при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Тячів, заяву судді Тячівського районного суду ОСОБА_4 про самовідвід,

В С Т А Н О В И В:

Суддя Тячівського районного суду ОСОБА_4 звернувся до суду з заявою про самовідвід у кримінальному провадженні про обвинувачення ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, за унікальним номером справи 307/3621/14-к (номер провадження 1-кп/307/21/17), оскільки його дружина знаходиться у дружніх відносинах із рідною сестрою обвинуваченого ОСОБА_5 та мають спільний бізнес.

Обвинувачений ОСОБА_5 та його захисник ОСОБА_6 у судове засідання не з`явилися.

Прокурор ОСОБА_2 залишив вирішення заяви на розсуд суду.

Розглянувши дану заяву суд приходить до висновку, що у задоволенні заяви судді ОСОБА_4 слід відмовити виходячи з наступного.

Положення ст.ст. 75, 76 КПК України зазначають підстави відводу судді.

Так, згідно ст. 75 КПК України слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні: якщо він є заявником, потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, близьким родичем чи членом сім`ї слідчого, прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, заявника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача; якщо він брав участь у цьому провадженні як свідок, експерт, спеціаліст, представник персоналу органу пробації, перекладач, слідчий, прокурор, захисник або представник; якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження; за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості; у випадку порушення встановленогочастиною третьою статті 35цього Кодексу порядку визначення слідчого судді, судді для розгляду справи. У складі суду, що здійснює судове провадження, не можуть бути особи, які є родичами між собою.

Відповідно до ст. 76 КПК України слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні: якщо він є заявником, потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, близьким родичем чи членом сім`ї слідчого, прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, заявника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача; якщо він брав участь у цьому провадженні як свідок, експерт, спеціаліст, представник персоналу органу пробації, перекладач, слідчий, прокурор, захисник або представник; якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження; за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості; у випадку порушення встановленогочастиною третьою статті 35цього Кодексу порядку визначення слідчого судді, судді для розгляду справи. У складі суду, що здійснює судове провадження, не можуть бути особи, які є родичами між собою.

Згідно з вимогами ст. 80 КПК України за наявності підстав, передбачених статтями 75,76 цього Кодексу, слідчий суддя, суддя, присяжний, прокурор, слідчий, захисник, представник, експерт, спеціаліст, перекладач, секретар судового засідання зобов`язані заявити самовідвід.

Однак, наявність дружніх відносин та ведення спільної підприємницької діяльності дружини судді ОСОБА_4 з сестрою обвинуваченого, яка не є ні учасником кримінального провадження, ні свідком, не є підставою для самовідводу судді, так як не можуть викликати сумнів у його неупередженості.

Враховуючи викладені вище обставини суд вважає, що у задоволенні заяви судді слід відмовити.

За таких обставин, керуючись ст.ст. 75, 76, 372 КПК України суд,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні заяви про самовідвід судді Тячівського районного суду ОСОБА_4 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий ОСОБА_1

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення14.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68857381
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —307/3621/14-к

Ухвала від 16.08.2022

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 28.07.2022

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Вирок від 17.06.2022

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 14.09.2017

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Розман М. М.

Ухвала від 04.03.2015

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Ухвала від 31.10.2014

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Ухвала від 02.10.2014

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні