Вирок
від 04.03.2010 по справі 1-27/2010
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Бучацький районний суд Тернопільської області

м. Бучач, вул. Міцкевича, 11, 48400, (03544) 2-16-40

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

4 березня 2010 року Бучацький районний суд Тернопільської області

одноособово суддею Федорончуком В.Б.,

при секретарі Король Т.М.,

з участю прокурора Лучки Г.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Бучач кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2

Бучацького району Тернопільської області, гр-на

України, українця, ІНФОРМАЦІЯ_3, неодруженого,

який не працює, не судимого,

за ч.2 ст. 263 КК України,

ВСТАНОВИВ :

16 січня 2010 року, біля 14 год. 00 хв., ОСОБА_1 в лісосмузі с. Жизномир Бучацького району знайшов кастет, який в подальшому носив при собі. 22 січня 2010 року, біля 19 год. 40 хв., по вул. Шевченка в с. Жизномир Бучацького району працівники міліції виявили у ОСОБА_1 згаданий кастет, який згідно висновку криміналістичної експертизи є холодною зброєю і відноситься до не клинкової холодної зброї ударно-дробильної дії, а саме кастет, що виготовлений саморобним способом.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину в скоєнні злочину не визнав, суду показав, що 22 січня 2010 року він перебував в с. Жизномир по вул. Шевченка, де на лавці біля магазину розпивав спиртне, яке мав із собою. Згодом до нього під'їхав автомобіль, з якого вийшли працівники міліції і передали йому кастет, який він поклав собі в кишеню. Оскільки він розпивав горілку в громадському місці, то працівники міліції запросили його в Бучацький РВ для складання протоколу про адміністративне правопорушення. Під час складання протоколу був проведений огляд його речей, в результаті чого виявлено кастет.

Суд критично оцінює покази ОСОБА_1, дані ним в судовому засіданні, вважає їх такими, що направлені на ухилення від відповідальності за вчинений злочин, а бере до уваги його показання, які він давав в ході досудового слідства, оскільки вони відповідають дійсним обставинам справи і підтверджені іншими дослідженими в судовому засіданні доказами.

Так, допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_2 суду показала, що 22 січня 2010 року вона разом з ОСОБА_3 перебували в с. Жизномир Бучацького району. Біля 18 год. 40 хв., вона була запрошена разом з ОСОБА_3 працівниками міліції бути присутньою в якості понятої під час проведення особистого огляду невідомого їй громадянина, якого працівники міліції затримали в с. Жизномир, неподалік сільської ради, за вчинення ним адміністративного правопорушення. Під час складання протоколу та проведення особистого огляду громадянина ОСОБА_1, у правій кишені куртки було виявлено металічний предмет чорного кольору, схожий на кастет. Після чого її, понятого ОСОБА_3 та ОСОБА_1 працівники міліції запросили в Бучацький РВ УМВС України для оформлення документів. В присутності понятих кастет було поміщено в поліетиленовий пакет, горловину якого було зав'язано ниткою, до якої прикріплено бірку із підписами понятих, опечатано печаткою Для пакетів Бучацького РВ УМВСУ в Тернопільській області, і вилучено для проведення експертизи. В її присутності ОСОБА_1 пояснив, що виявлений в нього кастет він знайшов близько одного тижня тому в лісосмузі с. Жизномир Бучацького району, під час того, коли заготовляв дрова.

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_4 суду показав, що він 22 січня 2010 року разом з ст. о/у СКР ст. лейтенантом міліції ОСОБА_5 та інспектором ПС сержантом міліції ОСОБА_6 проводили комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Бучацького району, в ході чого, приблизно о 18 год. 40 хв., в центрі с.Жизномир Бучацького району, було затримано ОСОБА_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_4, за розпиття спиртних напоїв в громадському місці та проведено його особистий огляд, в ході чого в кишені куртки ОСОБА_1 було виявлено кастет. Даний предмет був ними вилучений та упакований в поліетиленовий пакет, горловина якого була скріплена ниткою, вільні кінці якої були склеєні біркою з підписами понятих та печаткою, про що був складений протокол. В якості понятих були запрошені ОСОБА_3 та ОСОБА_2

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_6 суду показав, що він 22 січня 2010 року разом з о/у СКР ст. лейтенантом міліції ОСОБА_4 та ст. о/у СКР ст. лейтенантом міліції ОСОБА_5 проводили комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Бучацького району, в ході чого, приблизно о 18 год. 40 хв., в центрі с. Жизномир Бучацького району, було затримано ОСОБА_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_5, за розпиття спиртних напоїв в громадському місці та проведено його особистий огляд, в ході чого в кишені куртки ОСОБА_1 було виявлено кастет. Даний предмет був ними вилучений та упакований в поліетиленовий пакет, горловина якого була скріплена ниткою, вільні кінці якої були склеєні біркою з підписами понятих та печаткою, про що був складений протокол. В якості понятих були запрошені ОСОБА_3 та ОСОБА_2

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_5 суду показав, що він 22 січня 2010 року разом з о/у СКР ст. лейтенантом міліції ОСОБА_4 та інспектором ПС сержантом міліції ОСОБА_6 проводили комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Бучацького району, в ході чого, приблизно о 18 год. 40 хв., в центрі с.Жизномир Бучацького району, було затримано ОСОБА_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_5, за розпиття спиртних напоїв в громадському місці. Під час складання протоколу та проведення особистого огляду громадянина ОСОБА_1, у правій кишені куртки виявили металічний предмет чорного кольору, схожий на кастет. Даний предмет був ними вилучений та упакований в поліетиленовий пакет, горловина якого була скріплена ниткою, вільні кінці якої були склеєні біркою з підписами понятих та печаткою, про що був складений протокол. В якості понятих були запрошені ОСОБА_3 та ОСОБА_2

22 січня 2010 року, під час особистого огляду ОСОБА_1, було виявлено та вилучено кастет.

(а.с.8)

Згідно висновку експерта №03/11/10 від 28 січня 2010 року, предмет, вилучений в ОСОБА_1 22 січня 2010 року, є кастетом та холодною зброєю ударно-дробильної дії.

(а.с.23)

Показання свідка ОСОБА_3 про те, що 22 січня 2010 року він разом з ОСОБА_2 перебував в с. Жизномир Бучацького району. Біля 18 год. 40 хв. він був запрошений разом з ОСОБА_2 працівниками міліції бути присутнім в якості понятого під час проведення особистого огляду невідомого йому громадянина, якого працівники міліції затримали в с. Жизномир неподалік сільської ради за вчинення ним адміністративного правопорушення. Під час складання адміністративного протоколу та проведення особистого огляду громадянина, який назвався ОСОБА_1, працівники міліції у правій кишені куртки виявили металічний предмет чорного кольору, схожий на кастет. Після чого його, іншого понятого та ОСОБА_1 працівники міліції запросили в Бучацький РВ УМВСУ для оформлення документів. В присутності понятих вищевказаний предмет було поміщено в поліетиленовий пакет, горловину якого було зав'язано ниткою, до якої прикріплено бірку із підписами понятих та учасників, опечатано печаткою „Для пакетів» Бучацького РВ УМВСУ, і вилучено для проведення експертизи. В його присутності ОСОБА_1 пояснив, що виявлений в нього кастет він знайшов близько одного тижня тому в лісосмузі с. Жизномир Бучацького району, під час того, коли заготовляв дрова.

(а.с. 38 )

Оцінюючи в сукупності докази, здобуті в судовому засіданні, з матеріалами справи, суд прийшов до переконання, що вина підсудного ОСОБА_1 в скоєнні злочину доведена повністю, а його дії за ч.2 ст.263 КК України органом досудового слідства кваліфіковано вірно, як носіння холодної без передбаченого законом дозволу.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_1 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставину, що обтяжує покарання - вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння, і приходить до переконання, що йому слід призначити покарання у виді громадських робіт.

Керуючись ст.ст.323,324 КПК України, суд

ЗАСУДИВ :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.263 КК України, і призначити йому покарання у виді 150 (ста п`ятдесяти) годин громадських робіт.

Речовий доказ у справі, яким є кастет, знищити.

Стягнути із ОСОБА_1 в користь НДЕКЦ при УМВС України в Тернопільській області (розрахунковий рахунок 35221003000215, код 24524727, МФО 838012, банк одержувача - УДК в Тернопільській області) 131,46 грн. судових витрат у виді вартості проведеної в справі експертизи.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу ОСОБА_1 залишити попередню - підписку про невиїзд.

На вирок може бути подана апеляція протягом п'ятнадцяти діб з моменту його проголошення в апеляційний суд Тернопільської області через Бучацький районний суд.

Суддя В.Б. Федорончук

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення04.03.2010
Оприлюднено28.09.2017
Номер документу69150186
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-27/2010

Вирок від 22.02.2010

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Красько В.Й.

Постанова від 26.01.2010

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Грищенко Т. М.

Вирок від 04.03.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Вирок від 25.03.2010

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Полтавцева Галина Андріївна

Вирок від 13.12.2010

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

ЧОРНА Л. М.

Постанова від 25.03.2010

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Вирок від 06.04.2010

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Постанова від 11.05.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Вирок від 22.01.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Постанова від 17.12.2009

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні