Постанова
від 01.10.2010 по справі 4-43/10
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4- 43 /10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

1 жовтня 2010 року Недригайлівський районний суд Сумської області в складі:

головуючого судді - Жмурченка В.Д.

секретаря - Коваль В.В.

з участю прокурора - Тютюнник С.М.

адвоката- Валюха Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого слідчого СВ Недригайлівського РВ УМВС України в Сумській області, про обрання запобіжного заходу взяття під варту у відношенні ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 жителя ІНФОРМАЦІЯ_2,-

ВСТАНОВИВ:

1 жовтня 2010 року до суду з даним подання звернувся старший слідчий СВ Недригайлівського РВ УМВС України в Сумській області, та просить суд підозрюваному ОСОБА_1І обрати запобіжний захід тримання під вартою, мотивуючи своє подання тим що ОСОБА_1 підозрюється в скоєнні тяжкого злочину за який КК України передбачено покарання строком до 7 років позбавлення волі, тому є достатньо підстав вважати, що перебуваючи на волі, він розуміючи тяжкість вчиненого злочину, може продовжити злочинну діяльність, а також ухилитися від слідства та суду, щоб уникнути відповідальності, чим перешкодити встановленню об'єктивної істини у справі шляхом впливу на свідків та на саму потерпілу.

Суд заслухавши осіб, які беруть участь у справі, перевіривши надані органами досудового слідства докази, вважає, що подання підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 органами досудового слідства підозрюється в тому, що 27.09.2010 року близько 14 год. перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння та знаходячись в смт. Терни по вул. Котовського по особистим справам зайшов до господарства гр. ОСОБА_2 де він виявив її звідну сестру - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, яка є інвалідом 1 групи і знаходилась на інвалідному візку. ОСОБА_1 побачивши ОСОБА_3, маючи остаточний злочинний намір, щодо останньої, направлений на задоволення статевої пристрасті неприродним способом, запропонував ОСОБА_3А, покататись з ним по смт. Терни на візку, на що остання погодилась. Після цього ОСОБА_1, вивіз ОСОБА_3 з території господарства ОСОБА_2, та повіз її по вул..Котовського в напрямок р.Терн. Проїхавши деяку відстань по вулиці, ОСОБА_1 з метою задоволення статевої пристрасті неприродним способом, звернув до кущів, що були розташовані поруч з проїзної частини вулиці і саме там вирішив здійснити свої злочинні наміри. ОСОБА_3 побачивши підозрілу поведінку ОСОБА_1, неодноразово прохала останнього її не чіпати, але ОСОБА_1, не реагуючи на прохання ОСОБА_3, почав погрожувати їй та висловлюватись нецензурною лайкою в адресу останньої, після чого, з метою насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом, долаючи опір ОСОБА_3, та користуючись її безпорадним станом в зв'язку з інвалідністю, здійснив з ОСОБА_3А проти її волі, статевий акт неприродним способом, шляхом введення свого статевого органу в ротову порожнину потеопілої ОСОБА_3

В подальшому, ОСОБА_1, ще близько 3 годин возив по вулицям смт.Терни ОСОБА_3 та ще тричі повторно здійснював з останньою проти її волі статеві зносини неприродним способом

Під час допиту в якості підозрюваного ОСОБА_4 своєї вини не визнав і будь які свідчення, користуючись ст.. 63 Конституції України відносно себе давати відмовився.

По даному факту у відношенні гр. ОСОБА_1 28.09.2010 року за ознаками злочину передбаченого ст. 153 ч. 2 КК України за фактом повторного насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом, з використанням безпорадного стану потерпілої СВ Недригайлівського РВ УМВС порушено кримінальну справу.

Задовольняючи дане клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу тримання під вартою, суд виходить з того що ОСОБА_1І дійсно підозрюється у вчинені тяжкого злочину проти волі, честі та гідності особи, за який КК України передбачено покарання строком до 7 років позбавлення волі.

Проживає один, сім"ї та роботи не має.

На думку суду є достатньо підстав вважати, що перебуваючи на волі, він розуміючи тяжкість вчиненого ним злочину, суспільну небезпечність вчиненого, громадський осуд жителів селища, підозрюваний може ухилитися від слідства та суду, щоб уникнути відповідальності, та перешкодити встановленню об'єктивної істини у справі шляхом протиправного тиску на свідків та на потерпілу яка є інвалідом 1 групи.

Керуючись ст. ст. 165-1,165-2 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Обрати підозрюваному ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 жителю ІНФОРМАЦІЯ_2 - запобіжний захід у вигляді взяття під варту

Копію постанови для виконання направити начальнику Недригайлівського РВ УМВС України в Сумській області, під розписку підозрюваному ОСОБА_1 та зацікавленим особам.

На постанову суду до Апеляційного суду Сумської області протягом трьох діб з дня її винесення може бути подана апеляція. Подача апеляції не зупиняє виконання постанови

суду.

Суддя В. ОСОБА_5.

СудНедригайлівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення01.10.2010
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69767015
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-43/10

Постанова від 01.10.2010

Кримінальне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Постанова від 10.08.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Салій В. В.

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Постанова від 10.06.2010

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Феськов П. В.

Постанова від 15.11.2010

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Постанова від 27.01.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна В. О.

Постанова від 12.07.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Демиденко А. І.

Постанова від 01.03.2010

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Постанова від 18.06.2010

Кримінальне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко А. І.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні