Ухвала
від 30.11.2017 по справі 810/6837/14
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку

для пред'явлення виконавчого листа до виконання

30 листопада 2017 року № 810/6837/14

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі

Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Регіон"

про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та

доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Регіон" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у сумі 2116,06 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 14.01.2015 адміністративний позов задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Регіон" (ідентифікаційний код - 30117261) на користь Управління Пенсійного фонду України в Тетіївському районі Київської області заборгованість у розмірі 2116 (дві тисячі сто шістнадцять) грн. 06 коп.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04.07.2017 відмовлено у видачі дубліката виконавчого листа.

05.03.2015 на примусове виконання постанови Київського окружного адміністративного суду був виданий виконавчий лист.

20.11.2017 до Київського окружного адміністративного суду звернулось Сквирське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області із заявою про видачу дубліката виконавчого листа № 810/6873/14 від 14.01.2015, відповідно до якої позивач просить суд видати дублікат виконавчого листа № 810/6873/14 та поновлення строку пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.11.2017 розгляд вказаного клопотання призначено на 30.11.2017.

Про дату, час та місце судового розгляду сторони були повідомлені належним чином. У призначений день і час сторони до суду не з'явились.

За приписами частини 2 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частинами 4, 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів. Якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

На підставі викладених законодавчих норм та обставин, ураховуючи відсутність потреби заслухати свідка чи експерта, розгляд заяви про видачу дубліката виконавчого листа здійснюється в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що вона підлягає задоволенню, з таких підстав.

Як було зазначено вище, ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04.07.2017 відмовлено у видачі дубліката виконавчого листа.

В описовій частині ухвали зазаначено, що належним доказом втрати виконавчого документу є акт про втрату виконавчого листа складений службовими особами (канцелярією) відповідного управління пенсійного фонду, чи інший документ який фіксує фактичну втрату виконавчого документу під час розкриття поштового конверу в якому надійшла постанова про повернення виконавчого документа від 22.02.2017 до стягувача (позивача).

Відповідно до частини першої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

При цьому, при повторному зверненні до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа у додатках до заяви було долучено довідку про втрату виконавчого листа, яка складена службовими особами ОСОБА_1 об'єднаного управління Пенсійного фонду України та є належним доказом, тому заява про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред'явлення виконавчого документа до виконання підлягає задоволенню.

Відповідно до частини першої статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Таким чином, заява позивача по поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання також підлягає задоволенню, а причини пропуску строку пред'явлення стягувачем виконавчого листа до виконання є поважними з урахуванням викладених обставин, тому цей строк підлягає поновленню і має обчислюватись з дати набрання чинності цієї ухвали.

На підставі викладеного, керуючись статтями 160, 165, 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву ОСОБА_1 об'єднаного управління Пенсійного фонду України про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі, виданого Київським окружним адміністративним судом у справі № 810/6837/14 - задовольнити.

2. ОСОБА_1 об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України дублікат виконавчого листа від 14.01.2015 у справі 810/6837/14.

3. Поновити строк пред'явлення виконавчого листа до виконання, виданого Київським окружним адміністративним судом в адміністративній справі № 810/6837/14 про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у сумі 2116,06 грн.

3.Обчислювати строк пред'явлення до виконання виконавчого листа № 810/6837/14 з дати набрання чинності цієї ухвали.

4. Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення, а в разі постановлення ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, - протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення30.11.2017
Оприлюднено14.12.2017
Номер документу70852755
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —810/6837/14

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 22.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 20.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 21.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 04.07.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Постанова від 14.01.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 08.12.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні