Ухвала
від 20.02.2020 по справі 810/6837/14
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

20 лютого 2020 року м. Київ № 810/6837/14

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В. розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом Управління ПФУ у Тетіївському районі Київської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю Регіон

про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Управління ПФУ у Тетіївському районі Київської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Регіон про стягнення заборгованості в розмірі 2116,06 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 14.01.2015 вказаний позов задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Регіон на користь Управління ПФУ у Тетіївському районі Київської області заборгованість у сумі 2116,06 грн.

На виконання зазначеного рішення суду 14.01.2015 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 810/6837/14, в якому стягувачем зазначено Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 30.11.2017 заяву Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі, виданого Київським окружним адміністративним судом у справі № 810/6837/14 - задовольнити. Видано Сквирському об`єднаному управлінню Пенсійного фонду України дублікат виконавчого листа від 14.01.2015 у справі 810/6837/14. Поновлено строк пред`явлення виконавчого листа до виконання, виданого Київським окружним адміністративним судом в адміністративній справі № 810/6837/14 про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у сумі 2116,06 грн.

14.02.2020 Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області звернулось до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження (вих.№1396/108-02 від 12.12.2019).

Обґрунтовуючи вказану заяву Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області зазначило, що на підставі постанови КМУ від 22.08.2018 № 628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України (далі - Постанова КМУ №628), прийнято рішення реорганізувати шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області (ЄДРПОУ 22933548) Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області на виконання якого відбулася процедура реорганізації позивача у даній справі. Зазначеною постановою також встановлено, що Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області є правонаступником майна, прав та обов`язків, тому заявник просить здійснити заміну стягувача - Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області. При цьому, заявник зауважив,що Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області є правонаступником Управління ПФУ у Тетіївському районі Київської області, яке є стягувачем у виконавчому провадженні.

Також у заяві Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області просить суд розглянути дану заяву без участі свого представника.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 17.02.2020 вказану заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

У судове засідання, призначене у справі на 20.02.2020 заявник та особи, що беруть участь у справі не з`явилися, явку уповноважених представників не забезпечили. Разом з цим, судом встановлено, що про дату, час та місце судового засідання повідомлялися належним чином та у передбачений законодавством строк.

З огляду на зазначене та керуючись приписами частини 3 ст. 194, ч.9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України протокольною ухвалою суд вирішив подальший розгляд заяви здійснювати у порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та матеріали справи № 810/6837/14 суд вважає за можливе задовольнити заяву про заміну сторони виконавчого провадження, з огляду на таке.

Як вбачається із копії виконавчого листа у справі № 810/6837/14, останній виданий Київським окружним адміністративним судом на виконання рішення суду у справі №810/6837/14 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю Регіон на користь Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі заборгованість у розмірі 2116 (дві тисячі сто шістнадцять) грн. 06 коп.

Так, стягувачем у вказаному виконавчому листі зазначено Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі (вул. Цвіткова, буд.11, м. Тетіїв, Київська область,09800, ідентифікаційний код 22201466).

Відповідно до частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також частиною п`ятою статті 15 Закону України Про виконавче провадження , відповідно до якої, у разі вибуття однієї зі сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Отже, підставою для заміни сторони виконавчого провадження є припинення юридичної особи та перехід її прав і обов`язків до іншої юридичної особи.

Судом встановлено, що Постановою Кабінету Міністрів України Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України від 21.12.2016 № 988 постановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком1.

Як вбачається з додатку 1 до вказаної постанови, Управління Пенсійного фонду України у Сквирському, Володарському, Ставищенському та Тетіївському районах Київської області реорганізовано шляхом злиття, у зв`язку з чим було утворено Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області 16.08.2019 до Реєстру внесено відомості про припинення державної організації (установи, закладу).

Також, згідно з даними вказаного реєстру правонаступником Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області є Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (ідентифікаційний код 22933548, адреса місцезнаходження: вул. Ярославська, 40, м. Київ, 04071).

Судом встановлено, що у виконавчому листі №810/6837/14, виданому Київським окружним адміністративним судом, стягувачем зазначено Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі, яке у свою чергу замінено на Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області. При цьому, враховуючи реорганізацію Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, суд дійшов висновку про необхідність здійснення заміни сторони виконавчого провадження у справі №810/6837/14 - стягувача Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області на Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області та заміни стягувача у виконавчому провадженні по даній адміністративній справі.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 810/6837/14 - задовольнити.

Здійснити заміну сторони виконавчого провадження у справі №810/6837/14, а саме, стягувача - Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області замінити на Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області, яке в свою чергу замінити правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області (код ЄДРПОУ 22933548; місцезнаходження: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 40).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено04.03.2020
Номер документу87953655
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/6837/14

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 22.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 20.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 21.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 04.07.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Постанова від 14.01.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 08.12.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні