Постанова
від 10.05.2007 по справі 13/99
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/99

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                          ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "10" травня 2007 р.                                                                   Справа № 13/99

Суддя господарського суду Чернівецької області Миронюк Сергій Олександрович

розглядаючи справу

за позовом   Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м.Чернівці

до відповідача Чернівецька обласна державна санітарно-епідеміологічна станція

про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій-  1897,06грн

за участю представників:

позивача:  Чорней Т.В. – представник. Доручення від 04.01.2007 р.

відповідача:  Куриш В.І. – представник. Доручення від 10.05.2007 р.

прокурора   

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці. звернулось з позовною заявою до Чернівецької обласної державної санітарно-епідеміологічної станції м. Чернівці, про стягнення заборгованості з відшкодування пенсій в розмірі 1897,06  грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач на підставі ч. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відшкодовує фактичні витрати на виплату та доставку пенсій за віком на пільгових умовах, призначених відповідно до норм ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, однак має заборгованість перед позивачем по зазначених платежах.

Ухвалою суду від 02.04.2007 р. порушено провадження по даній справі, судове засідання призначено на 19.04.2007 р.

Ухвалою суду від 19.04.2007 р. розгляд справи був відкладений на 10.05.2007 р. в зв'язку з неявкою представника відповідача в судове засідання.

В судовому засіданні 10.05.2007 р. позивач позовні вимоги підтримав.

Відповідач вимоги позивача визнав в повному об'ємі.

Заслухавши представників сторін, розглянувши матеріали справи та дослідивши і оцінивши надані доказі в сукупності, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню враховуючи наступне.

У ході розгляду справи встановлено, що відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування і відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон) до запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди повинен покривати витрати на виплату і доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах або за вислугу років, у порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Такий порядок визначено Інструкцією “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженою постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/8663 (далі – Інструкція).

У пункті 6.1 розділу 6  Інструкції встановлено, що відшкодуванню  підлягають  витрати  Пенсійного фонду на виплату  та  доставку  пенсій,  призначених  на  пільгових  умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень  Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” в таких розмірах:   для платників,  зазначених  у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції,  - також 100 відсотків фактичних витрат на  виплату  і доставку пенсій,   призначених   відповідно   до   абзацу  першого частини 2 Прикінцевих положень Закону.

Відповідно до п. 6.2 Інструкції витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій на декількох підприємствах, покриваються цими підприємствами пропорційно стажу роботи.

Згідно розрахунку поданого позивачем сума страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування призначених відповідно до п.п. “Б”-“З” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” та виплачених громадянці Селезньовій Л.Я. станом на 02.04.2007 р.  складає 1897,06 грн.

Згідно з частиною 2 статті 106 Закону суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій стягується у такому ж порядку (п. 6.9 Інструкції).

На підставі ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" та керуючись ст. ст. 71, 86, 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Чернівецької обласної державноїсанітарно-епідеміологічної станції м. Чернівці вул. Гакмана Митрополита, 7 ідент код 02005906 на користь Управління пенсійного фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці, вул. Головна, 245 (р/р 256093013757 в ЧОУ ВАТ “Державний ощадний банк України” ідент. Код 21430549) заборгованість з відшкодування пільгових пенсій в сумі 1897,06 грн.

Постанова, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Порядок і строки апеляційного оскарження.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Після набрання постановою законної сили видати виконавчий лист.

Суддя                                                             С.О. Миронюк

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення10.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу712468
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/99

Ухвала від 19.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Панченко О.Л.

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Рішення від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 29.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Постанова від 25.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Борденюк Є.М.

Ухвала від 17.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Борденюк Є.М.

Постанова від 05.03.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Суховий В.Г.

Ухвала від 18.02.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Суховий В.Г.

Ухвала від 24.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні