Ухвала
від 26.12.2017 по справі 153/633/17
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 153/633/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" грудня 2017 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

Суддя Томашпільського районного суду Вінницької області Пилипчук О.В., розглянувши цивільну справу за позовом Комунального підприємства ОСОБА_1 дирекція кіномережі до ОСОБА_2, ОСОБА_3, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_1 районна рада Ямпільського району Вінницької області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватний нотаріус Вінницького міського нотаріального округу ОСОБА_4, державний реєстратор ОСОБА_1 районної державної адміністрації Вінницької області, Комунальне підприємство ОСОБА_1 районне бюро технічної інвентаризації про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування державної реєстрації ,-

ВСТАНОВИВ:

31 травня 2017 року 2017 року Комунальне підприємство ОСОБА_1 дирекція кіномережі звернулося до Ямпільського районного суду з цією позовною заявою.

Відповідно до ухвали судді від 12 червня 2017 року, провадження у цивільній справі відкрито і справа призначена до судового розгляду.

Ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області від 08 серпня 2017 року самовідвід заявлений головуючим у справі суддею Дзерином М.М. заловолено та передано дану цивільну справу до Томашпільського районного суду Вінницької області.

Ухвалою Томашпільського районного суду Вінницької області від 31 серпня 2017 року дану цивільну справу прийнято до свого провадження.

З 15 грудня 2017 року набрав чинності ЗУ Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів від 3 жовтня 2017 року, яким внесено зміни до ЦПК України, який викладено в новій редакції.

Відповідно до п.9 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України в новій редакції, справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У цій справі провадження відкрито ухвалою судді від 12 червня 2017 року, тобто до набрання чинності ЦПК України в новій редакції, отже справа підлягає розгляду за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ухвали судді від 12 червня 2017 року про відкриття провадження у справі попереднє судове засідання, згідно з нормами ст.130 ЦПК України в ред.2004 року не призначалося, оскільки не було обов'язковим.

Частинами третьою та четвертою статті 3 ЦПК України в новій редакції встановлено, що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до пункту 2 частини другої та частин четвертої, шостої статті 19 ЦПК України в новій редакції, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного) .

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об'єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини (ч.4 ст.274 ЦПК України).

Отже, суд доходить до висновку, що ця справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, тому подальший розгляд справи має здійснюватися за правилами, передбаченими ЦПК України в новій редакції в частині, у якій вони не встановлюють нових обов'язків, скасовують чи звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи обмежують їх використання у порядку загального позовного провадження.

Позивач не заявляв клопотань, пов'язаних із підготовкою справи до розгляду в судовому засіданні по суті.

Враховуючи, що ухвалою судді від 12 червня 2017 року вже призначено судовий розгляд справи по суті і ця ухвала не змінена, не скасована і набрала законної сили, позивачем не заявлено клопотань про проведення дій, пов'язаних із підготовкою до розгляду в судовому засіданні по суті, тому не вбачаю підстав для здійснення підготовчого провадження у цій справі і вважаю за можливе продовжити провадження у справі зі стадії розгляду її по суті, відповідно до глави 6 ЦПК України в новій редакції, у судовому засіданні, що призначене до розгляду, в яке сторони викликалися і повідомлялися належним чином про місце, дату і час судового засідання, тому суд вважає, що права та обов'язки позивача та відповідача, що передбачені в ЦПК України в новій редакції не обмежуються та не звужуються.

На підставі викладеного та керуючись п.9 Розділу ХІІІ Перехідні положення , ст.ст.258, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Продовжити розгляд справи за позовом комунального підприємства ОСОБА_1 дирекція кіномережі до ОСОБА_2, ОСОБА_3, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_1 районна рада Ямпільського району Вінницької області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватний нотаріус Вінницького міського нотаріального округу ОСОБА_4, державний реєстратор ОСОБА_1 районної державної адміністрації Вінницької області, Комунальне підприємство ОСОБА_1 районне бюро технічної інвентаризації про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування державної реєстраціїза правилами глави 6 ЦПК України, тобто зі стадії розгляду справи по суті.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://tm.vn.court.gov.ua/sud0224/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів до Апеляційного суду Вінницької області через Томашпільський районний суд Вінницької області, відповідно до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, який передбачає, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: ОСОБА_5

СудТомашпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено29.12.2017
Номер документу71303514
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/633/17

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 11.06.2019

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 28.03.2018

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 13.03.2018

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 21.02.2018

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 26.12.2017

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 14.11.2017

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 26.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Ковальчук О. В.

Ухвала від 26.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Ковальчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні