Постанова
від 23.05.2011 по справі 4-69/11
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

м.Рівне, вул.Петра Могили 22-Б, тел: (0362) 22-10-74, 26-28-94

Справа № 4-69/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2011 року

Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Красовського О.О.

при секретарі Беднарчук Г.П.

з участю прокурора Чернецького О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Рівному матеріали за поданням ст.слідчого СВ Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 за погодженням з прокурором Рівненського району Романчуком П. про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту; відносно

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, без визначеного місця проживання, не працюючого, раніше судимого, -

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до подання, органами досудового слідства порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України (2001 року).

У зв'язку з тим що особа, перебуваючи на волі, може скритися від слідства і суду, раніше судима, підозрюється у вчиненні злочину, що мав місце під час іспитового строку, то старший слідчий СВ Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області просить суд вирішити питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно затриманого.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінальної справи, заслухавши інших учасників процесу суд вважає, що подання підлягає до задоволення.

Особа підозрюється у вчиненні злочину, за санкцією статті КК України щодо якого передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк понад 1 рік.

Відповідно до постанови Пленуму Верховного Суду України від 25.04.2003 р. № 4 „Про практику застосування судами запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та продовження строків тримання під вартою на стадіях дізнання і досудового слідства» , взяття під варту є найбільш суворим запобіжним заходом, у зв'язку з чим він обирається лише за наявності підстав вважати, що інші (менш суворі) запобіжні заходи, передбачені ст. 149 КПК України, можуть не забезпечити виконання підозрюваним, обвинуваченим процесуальних обов'язків, що випливають із ч. 2 ст. 148 КПК, і його належної поведінки.

Треба мати на увазі, що взяття під варту на стадіях дізнання і досудового слідства застосовується лише у випадку, коли особа підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі (ч. 1 ст. 155 КПК України), і коли є достатні підстави вважати, що ця особа може ухилитися від слідства й суду або виконання процесуальних рішень, перешкоджати встановленню істини у справі чи продовжувати злочинну діяльність (ч. 2 ст. 148 КПК України).

При розгляді подання суд враховує характеризуючі дані на особу, які вказують на його неправомірну поведінку; приймається до уваги тяжкість злочину, у вчиненні якого підозрюється особа; та обставина, що затриманий не має визначеного місця проживання, а тому може скритися від слідства і суду. Враховується, що особа підозрюється у вчиненні злочину, що мав місце під час іспитового строку.

Суд вважає, що інші (менш суворі) запобіжні заходи, передбачені ст. 149 КПК України, можуть не забезпечити виконання обвинуваченим процесуальних обов'язків, що випливають із ч. 2 ст. 148 КПК, і його належної поведінки.

Керуючись ст. 165 2 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В

Подання задоволти.

Обрати відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, без визначеного місця проживання, не працюючого, раніше судимого - запобіжний захід у виді тримання під вартою.

На постанову до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський районний суд Рівненської області прокурором, підозрюваним (обвинуваченим), його захисником чи законним представником протягом трьох діб з дня її винесення може бути подана апеляція.

Подача апеляції не зупиняє виконання постанови.

Суддя: ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення23.05.2011
Оприлюднено05.01.2018
Номер документу71396521
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-69/11

Постанова від 23.05.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О. О. О.

Постанова від 05.09.2011

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Постанова від 17.01.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Максимович Г. В.

Постанова від 22.11.2011

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Постанова від 22.12.2011

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Постанова від 24.03.2011

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Постанова від 22.11.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Охріменко І. К.

Постанова від 14.01.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні