Постанова
від 15.09.2009 по справі 4-200/09
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-200/09

ОКРЕМА ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2009 року Знамянський міськрайонний суд

Кіровоградської області

Суддя Знам'янського міськрайонного суду Яковлєва С.В., розглянувши подання оперуповноваженого сБНОН ЛВ на ст.Знамянка УМВС України на Одеській залізниці Іванов Д.А. про огляд домоволодіння ОСОБА_2, -

В С Т А Н О В И В:

15 березня 2009 року винесено постанову про огляд житла та іншого домоволодіння ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка мешкає в АДРЕСА_1, не працює, раніше судима, займається незаконним зберіганням, перевезенням залізничним транспортом та збутом наркотичних речовин: маріхуани, макової соломки, розчину опію та прекурсорів ангідриду оцтової кислоти. Під час збору необхідних оперативних матеріалів даний факт підтвердився.

Відповідно до ст.190 КПК України огляд житла чи іншого домоволодіння проводиться за вмотивованою постановою судді в порядку встановленому ст.177 ч.5 КПК України.

Відповідно до ч.5 ст.97 КПК України Проведення визначених у законодавчих актах України окремих оперативно-розшукових заходів проводиться з дозволу суду за погодженим з прокурором поданням керівника відповідного оперативного підрозділу або його заступника.

Однак до суду з зазначеним поданням звернувся оперуповноважений сБНОН ЛВ на ст.Знамянка УМВС України на Одеській залізниці Іванов Д.А. в порушення зазначеної вище частини статті КПК України.

Також подане до суду подання не відповідає вимогам діючого законодавства, в саме при його складанні та поданні не враховані положення Постанови Пленуму Верховного Суду України від 28.03.2008 року № 2 «Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства» щодо запобігання якого злочину, якої тяжкості необхідні зазначені в поданні оперативно-розшукові заходи. Також не зазначено, чи заведено оперативно-розшукову справу, її номер, не в повному обсязі зазначені дані про особу підозрюваного.

У поданні про проведення огляду зазначено адресу житла, де планується провести ці дії, але не зазначено, що дані про те, що речові докази (в даному випадку наркотичні засоби), що мають значення для справи, знаходяться саме в цьому житлі.

Вивчивши в судовому засіданні вищевказані обставини, суддя вважає, що оперуповноважений сБНОН ЛВ на ст.Знамянка УМВС України на Одеській залізниці Іванов Д.А., грубо порушив вимоги КПК України та Закону України “Про міліцію”.

На підставі викладеного та керуючись ст.23-2 , ч.2 ст.165-3 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Звернути увагу начальника ЛУ на Одеській залізниці УМВС України на залізничному транспорті на факт неякісної підготовки матеріалів та оформлення поданих до суду документів і прийняти відповідні заходи щодо усунення, в майбутньому, подібних порушень закону.

Копію окремої постанови направити начальнику ЛУ на Одеській залізниці УМВС України на залізничному транспорті для прийняття заходів реагування та притягнення до відповідальності винних осіб.

За результатами розгляду окремої постанови і про прийняті заходи реагування повідомити в Знам'янський міськрайонний суд Кіровоградської області у встановлений КПК України місячний строк.

Постанова може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти діб до апеляційного суду Кіровоградської області.

Суддя Знам'янського міськрайонного суду

Кіровоградської області Яковлєва С.В.

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.09.2009
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу7150964
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-200/09

Постанова від 29.04.2009

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В.І.

Постанова від 05.02.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Ганечко О.М.

Постанова від 05.02.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Ганечко О.М.

Постанова від 29.12.2009

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Мурашко Сергій Іванович

Постанова від 15.09.2009

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Яковлєва Світлана Володимирівна

Постанова від 15.09.2009

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Яковлєва Світлана Володимирівна

Постанова від 14.07.2009

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Руслан Володимирович

Постанова від 31.07.2009

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євтушенко М.О.

Постанова від 31.07.2009

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євтушенко М.О.

Постанова від 07.08.2009

Кримінальне

Староміський районний суд м.Вінниці

Білоус О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні