Ухвала
від 20.11.2017 по справі 826/7344/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про участь особи у судовому засіданні

в режимі відеоконференції

20 листопада 2017 року м. Київ№ 826/7344/15

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого судді О.М. Чудак,

за участю секретаря судових засідань Стеценко А.В.,

представника позивача Смиченка В.В.,

у відсутність представника відповідача,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіпченецький завод будівельної кераміки" про його участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції,

встановив:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває адміністративна справа №826/7344/15 за позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіпченецький завод будівельної кераміки" (ТОВ "Кіпченецький завод будівельної кераміки") про припинення права користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 13.01.2011 №5373, наданого ТОВ "Кіпченецький завод будівельної кераміки" з метою видобування суглинків, придатних для виробництва цегли будівельної Кіпчинецького родовища.

09.11.2017 через канцелярію суду надійшло клопотання представника відповідача про участь відповідача у подальших судових засіданнях в режимі відеоконференції (заявлене клопотання), в обґрунтування якого зазначено, що територіально відповідач знаходиться у місті Рівному Рівненської області, що значно віддалений від місця знаходження суду, де відбуваються судові засідання у справі, а тому, з метою захисту від надмірного затягування судового процесу, необхідним є прийняття ухвали про участь відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції через Рівненський окружний адміністративний суд.

Так, згідно з частинами першою - четвертою статті 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України), суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

Ухвала про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції має містити:

1) найменування суду, якому доручається забезпечити проведення відеоконференції;

2) ім'я (найменування) особи, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, та її процесуальний статус;

3) дату і час проведення судового засідання.

Виходячи зі змісту, суті та призначення положень статті 122-1 КАС України у контексті розуміння з іншими нормами КАС України, слід зазначити, що участь особи у судовому засіданні, як правило, є очною, тобто особа присутня у залі судового засідання.

Звертаючись із позовом, особа має усвідомлювати необхідність виконання відповідних процесуальних обов'язків. Участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції має винятковий характер, а відтак, повинні існувати вагомі причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь.

У даному випадку, враховуючи територіальну віддаленість місцезнаходження відповідача від міста Київ, у якому розташований Окружний адміністративний суд міста Києва, у провадженні якого перебуває справа за позовом Державної служби геології та надр України до ТОВ "Кіпченецький завод будівельної кераміки", суд дійшов висновку наявність підстав для задоволення клопотання представника відповідача.

Суд зазначає, що клопотання заявлено у встановлений статтею 122-1 КАС України строк.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 122, 122-1, 160, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Задовольнити клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіпченецький завод будівельної кераміки" про його участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Судовий розгляд справи №826/7344/15 провести у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (01051, місто Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, блок "Б", зал судового засідання №2 (перший поверх) 15 грудня 2017 о 09:30 годині.

Доручити Рівненському окружному адміністративному суду (33028, місто Рівне, вулиця 16 Липня, 87) забезпечення проведення судового засідання 15 грудня 2017 о 09:30 годині в режимі відеоконференції за участю Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіпченецький завод будівельної кераміки".

Копію ухвали негайно надіслати до Рівненського окружного адміністративного суду та Товариству з обмеженою відповідальністю "Кіпченецький завод будівельної кераміки".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до частини шостої статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду, які не можуть бути оскарженні, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя О.М. Чудак

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.11.2017
Оприлюднено15.01.2018
Номер документу71536588
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/7344/15

Рішення від 29.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 06.03.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 15.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 23.03.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 08.11.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз В.Ф.

Ухвала від 03.11.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз В.Ф.

Ухвала від 29.09.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шостак О.О.

Ухвала від 29.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шостак О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні