Ухвала
від 22.01.2018 по справі 914/64/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22.01.2018 р. Справа № 914/64/18

Суддя Господарського суду Львівської області Матвіїв Р.І., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: ОСОБА_1, м. Львів,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка , м. Львів,

до відповідача: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, м. Львів,

предмет позову : про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року, оформленого протоколом № 1, та про визнання недійсним договору оренди від 01.01.2017 року № 1.

підстава позову : недійсність рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року, оформленого протоколом № 1, та недійсність договору оренди від 01.01.2017 року № 1.

ВСТАНОВИВ:

05.01.2018 року до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява учасника ТзОВ Білочка ОСОБА_1 від 02.01.2018 року до Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка та до Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року, оформленого протоколом № 1, та про визнання недійсним договору оренди від 01.01.2017 року № 1.

Ухвалою суду від 10.01.2018 року позовну заяву ОСОБА_1 б/н від 02.01.2018 року залишено без руху та встановлено ОСОБА_1 строк 5 днів з дня вручення даної ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліку позовної заяви у спосіб доплати 124,00 грн. судового збору.

16.01.2018 року на адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 б/н від 16.01.2018 року про виконання вимог ухвали суду, до якої долучено докази сплати 124,00 грн. судового збору та докази отримання ухвали суду від 10.01.2018 року 15.01.2018 року.

Відповідно до ч.3 ст.174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Згідно з ч.1 ст.176 Господарського процесуального кодексу України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Враховуючи виконання позивачем вимог ухвали суду від 10.01.2018 року та положення ст.ст.74, 176, суд визнає подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у даній справі.

Звертаючись з позовною заявою, позивач вказує про відсутність у нього оригіналів документів, копії яких долучені до позовної заяви, а саме протоколу №1 Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року; Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка в редакції, затвердженій протоколом Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 08.12.2008 року; свідоцтва про смерть від 05.05.2015 року серія НОМЕР_1 та зазначає, що такі знаходяться в колишнього директора ТзОВ Білочка ОСОБА_2 та/або в Управлінні державної реєстрації Юридичного департаменту Львівської міської ради.

Оригінали відповідних письмових доказів, у тому числі протоколу та статуту, на переконання позивача, можуть бути наявні в Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Львівської міської ради, оскільки відповідно до ч.2 ст.19 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань в редакції від 26.05.2015 року, якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов'язані із зміною керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори, крім документів, передбачених частиною першою цієї статті, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), додатково подає примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміну зазначених осіб та/або примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) розпорядчого документа про їх призначення.

Реєстраційна справа в паперовій формі зберігається у суб'єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи, громадського формування, фізичної особи - підприємця щодо юридичної особи (крім громадського формування) та фізичної особи - підприємця - у виконавчих органах міської ради міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київській, Севастопольській міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністраціях (ч.3 ст.29 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань ).

Крім цього, позивач вважає за необхідне витребувати у вказаного органу матеріали реєстраційної справи ТзОВ Білочка у зв'язку з необхідністю проведення судової почеркознавчої експертизи у даній справі.

Позивач також зазначає, що у випадку відсутності оригіналів статуту і протоколу в матеріалах реєстраційної справи, вони можуть знаходитись у ОСОБА_2, оскільки останній на підставі оскаржуваного протоколу став директором товариства і здійснював діяльність як керівник підприємства на підставі вказаного протоколу та в період дії Статуту у відповідній редакції.

Враховуючи наведене, позивач просить витребувати в Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Львівської міської ради матеріали реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка код ЄДРПОУ 13836237, зокрема, оригінал протоколу №1 Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року; Статут Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка в редакції, затвердженій протоколом Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 08.12.2008 року; витребувати в ОСОБА_2 оригінали письмових доказів, а саме протоколу №1 Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року; Статут Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка в редакції, затвердженій протоколом Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 08.12.2008 року, свідоцтво про смерть від 05.05.2015 року серія НОМЕР_1.

Відповідно до ч.1, ч.ч.6-8 ст.81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Подання письмових доказів регламентується ст.91 Господарського процесуального кодексу України. Так, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу.

Враховуючи предмет позову та обставини, на які посилається позивач при обгрунтуванні позовних вимог, а також враховуючи наявність у матеріалах справи незасвідченої копії свідоцтва про смерть від 05.05.2015 року, протоколу №1, що оскаржується, неналежно засвідчену копію договору оренди №1, що оскаржується, суд вважає необхідним дослідження оригіналів вказаних документів. Крім цього, суд вважає, що реєстраційна справа Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка може містити й інші матеріали, дослідження яких матиме значення для повного та правильного вирішення спору у даній справі. Відтак, на підставі зазначених положень Господарського процесуального кодексу України суд вважає наявними підстави для задоволення клопотання про витребування доказів.

Розгляд даної позовної заяви здійснюється за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, у порядку загального позовного провадження відповідно до п. 2 ч. 1 та ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 12, 20, 81, 162, 164, 176, 178, 181 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №914/64/18 за правилами загального позовного провадження.

2. Підготовче засідання призначити на 21.02.18 р. о 10:00 год. у приміщенні Господарського суду Львівської області адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

3. Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов.

4. Відзив (заперечення) на позовну заяву із відповідними доказами про відправку його іншій стороні мають бути в зазначений термін надіслані на адресу Господарського суду Львівської області або подані через канцелярію суду.

5 . Роз'яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6. Встановити позивачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив.

7. Зобов'язати позивача у випадку подання відповіді на відзив до суду не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами відповідачу. Докази такого надіслання надати суду.

8 . Зобов'язати позивача надати суду протягом 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали нормативне обґрунтування підвідомчості господарському суду Львівської області позовної вимоги про визнання недійсним договору оренди та обґрунтування об'єднання заявлених позовних вимог.

9. Встановити відповідачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення.

10. Зобов'язати відповідача у випадку подання заперечення до суду не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами позивачу. Докази такого надіслання надати суду.

11 . Витребувати в Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Львівської міської ради (79040, м. Львів, вул. Городоцька, 299) матеріали реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка код ЄДРПОУ 13836237. Відповідні матеріали надати суду протягом 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали.

12 . Витребувати в ОСОБА_2 (АДРЕСА_1) оригінали наступних документів:

- протоколу №1 Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року,

- Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка в редакції, затвердженій протоколом Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 08.12.2008 року,

- свідоцтва про смерть від 05.05.2015 року серія НОМЕР_1. Відповідні документи надати суду протягом 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали.

13 . Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на сторінці Господарського суду Львівської області https://court.gov.ua/sud5015/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Матвіїв Р.І.

Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено24.01.2018
Номер документу71737424
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору оренди від 01.01.2017 року № 1. підстава позову : недійсність рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Білочка від 29.04.2015 року, оформленого протоколом № 1, та недійсність договору оренди від 01.01.2017 року № 1

Судовий реєстр по справі —914/64/18

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Галушко Наталія Анатоліївна

Ухвала від 21.03.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Галушко Наталія Анатоліївна

Рішення від 06.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 16.01.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Рішення від 05.12.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 15.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 01.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 22.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 11.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні