Ухвала
від 19.01.2018 по справі 906/1069/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"19" січня 2018 р. м.Житомир Справа № 906/1069/17

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді Вельмакіної Т.М,

розглядаючи справу за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Рибальський Клуб "Романівський" (Житомирська обл. Романівський район, с. Цеберка)

до Громадської організації "Житомирська обласна організація Українського товариства мисливців і рибалок" ( м. Житомир)

про зобов'язання припинення порушення прав та усунення перешкод у користуванні мисливськими угіддями, про заборону використовувати мисливські угіддя

за участю представників сторін:

від позивача: Абакаров М.М. - ордер КС№217113 від 19.12.2017 (адвокатське свідоцтво від 08.12.2017);

від відповідача: Ткаченко В.М. - довіреність № 22 від 14.02.2018.

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом про зобов'язання припинення порушення прав та усунення перешкод у користуванні мисливськими угіддями, про заборону використовувати мисливські угіддя.

15.01.2018 на адресу суду від позивача надійшла відповідь на відзив від 12.01.2018.

19.01.2018 через діловодну службу суду надійшло заперечення відповідача на відповідь представника позивача на відзив № 2 від 19.01.2018.

Представник позивача, в засіданні суду позов підтримав у повному обсязі з підстав, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача позовні вимоги заперечив. Водночас заявив усне клопотання щодо витребування доказів, а саме належним чином засвідченої копії листа №02-235 від 18.07.2009.

Під час розгляду справи сторони узгодили, що вказаний зміст листа відповідає оригіналу, тому потреби у витребуванні цього доказу відсутня.

Відповідно до ст.75 ГПК УКраїни, обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання. Обставини, які визнаються учасниками справи, можуть бути зазначені в заявах по суті справи, поясненнях учасників справи, їх представників.

В ході розгляду справи у суду виникла необхідність залучити Ольшанську сільську раду Романівського району Житомирської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обовязки сільської ради, як розпорядника земельних ділянок (мисливських угідь) по відношенню до позивача.

У відповідності до ч.1,4 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

За вказаних обставин, виходячи з повноважень господарського суду, які визначені ст. 50 ГПК України, Ольшанську сільську раду Романівського району Житомирської області слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 50, 182, 183, 234 ГПК України, пп. 9 п. 1 Перехідних положень ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Ольшанську сільську раду Романівського району Житомирської області (13003, Житомирська область Романівський район, с.Ольшанка).

2. Відкласти підготовче засідання на "13" лютого 2018 р. о 10:40 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський, 3/65 в залі судових засідань № 402.

3. Позивачу:

- направити завчасно на адресу третьої особи копію позовної заяви, відповіді на відзив відповідача та додані до них документи, які надавалися суду і відсутні у третьої особи (докази направлення надати суду);

- надати для огляду оригінал експлікації мисливських угідь (карту до мисливського упорядкування), копію - до справи;

- надати докази укладення позивачем договорів оренди земель, які входять до спірної території;

- надати докази погодження меж спірної земельної ділянки;

- надати, при наявності, додаткові докази та пояснення по справі.

4. Відповідачу:

- направити завчасно на адресу третьої особи копію відзиву на позовну заяву, заперечень на відповідь на відзив та додані до них документи, які надавалися суду і відсутні у третьої особи (докази направлення надати суду);

- надати, при наявності додаткові докази та пояснення по справі.

5. Третій особі:

- надати правовстановлюючі документи;

- з урахуванням отриманих від сторін документів, надати документально підтверджені письмові пояснення, завчасно направивши їх копії позивачу та відповідачу;

- надати суду всі наявні та необхідні для для встановлення спірних обставин. документи.

ЗВЕРТАЮ УВАГУ: Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (п.9 ст. 80 ГПК України).

6. Учасникам справи здійснити всі необхідні дії, з врахуванням приписів глави 5 розділу 1 ГПК України.

7. Роз'яснити позивачу, що відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК України, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову.

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін та третьої особи, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Вельмакіна Т.М.

Друк. :

1 - у справу;

2,3 - сторонам (рек. з пов.);

4 - Ольшанській сільські раді (13003, Житомирська обл. Романівський р-н, с.Ольшанка) - рек. з пов.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.01.2018
Оприлюднено25.01.2018
Номер документу71771738
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/1069/17

Постанова від 06.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Постанова від 19.06.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Павлюк І. Ю.

Ухвала від 30.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Павлюк І. Ю.

Рішення від 19.04.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 06.04.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 01.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 13.02.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 19.01.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні