Ухвала
від 20.03.2018 по справі 906/1069/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"20" березня 2018 р. м. Житомир Справа № 906/1069/17

Господарський суд Житомирської області у складі судді Вельмакіної Т.М.,

розглядаючи справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Рибальський Клуб "Романівський" (Житомирська обл. Романівський район, с. Цеберка)

до Громадської організації "Житомирська обласна організація Українського товариства мисливців і рибалок" ( м. Житомир)

за участю третьої особи1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Ольшанської сільської ради Романівського району Житомирської області

за участю третьої особи2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Житомирської обласної ради

про зобов'язання припинення порушення прав та усунення перешкод у користуванні мисливськими угіддями, про заборону використовувати мисливські угіддя

за участю представників сторін:

від позивача: Абакаров М.М. - ордер КС№217113 від 19.12.2017( адвокатське свідоцтво від 08.12.2017) ;

від відповідача: Ткаченко В.М. - довіреність № 22 від 14.03.17;

третя особа 1: Садовський А.А. - паспорт НОМЕР_1 від 23.03.1998;

третя особа 2: Файчук Т.А. - довіреність № р-5-22/1766 від 06.12.17;

Ковтуненко М.Г. - довіреність № р-5-22/1769 від 06.12.17;

присутній: ОСОБА_6 - посвідчення водія від 21.10.2017,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом про зобов'язання припинення порушення прав та усунення перешкод у користуванні мисливськими угіддями, про заборону використовувати мисливські угіддя.

19.03.2018 на адресу суду від позивача надійшло клопотання про долучення доказів з додатками.

20.03.2018 на адресу суду від відповідача надійшов лист, на підтвердження направлення третій особі2 перерахованих у листі документів.

20.03.2018 від третьої особи2 через діловодну службу суду надійшли:

- пояснення №р-5-22/374 від 20.03.2018;

- клопотання №р-5-22/375 від 20.03.2018 про залучення третьої особи.

Судом ухвалено долучити вказані документи до матеріалів справи.

Представник позивача в підготовчому засіданні подав Наказ №3 від 23.10.2017 про встановлювання відтворюваної ділянки та про заборону здійснювати полювання на території яка примикає до мисливських угідь. Надав для долучення до матеріалів справи копію плану типів мисливських угідь та вказав, що надіслав зменшену копію вказаного документа учасникам справи.

Суддя ухвалив: долучити вказані документи до матеріалів справи.

В ході підготовчого засідання суд з'ясував у представників сторін про можливість закриття підготовчого провадження та переходу до розгляду справи по суті.

Представник відповідача заперечив щодо закриття підготовчого провадження в даному засіданні та просив надати час для ознайомлення з поясненнями третьої особи1, які на даний час не отримав.

Представник третьої особи1 вказав, що не мав технічної можливості направити вчасно сторонам пояснення, зобов'язався виконати вказані дії до початку розгляду справи по суті. Надав для огляду оригінал карти спірної земельної ділянки та зазначив, що на наступне засідання надасть копію даної карти.

Третя особа2 в засіданні суду подала виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб-підприємців та громадських формувань Житомирської обласної ради, надала пояснення щодо необхідності залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Сторони вказали, що не заперечують проти залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У відповідності до ч.1,2,4 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно до ст. 6-1 ЗУ "Про мисливське господарство та полювання", здійснення державного контролю за дотриманням законодавства в галузі мисливського господарства і полювання належить до повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства.

Згідно ст.21 вказаного Закону, умови ведення мисливського господарства визначаються у договорі, який укладається між центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, і користувачами мисливських угідь.

Відповідно до типового договору про умови ведення мисливського господарства, затвердженого наказом Мінлісгоспу України від 12.12.1996 №153, стороною таких відносин виступає обласне управління лісового та мисливського господарства.

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства є стороною договірних відносин як з позивачем, так і з відповідачем, які виникли на підставі укладених з ними договорів про умови ведення мисливського господарства, тому рішення у справі може вплинути на права або обов'язки вищевказаного управління.

За вказаного, суд дійшов висновку про необхідність залучення Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

В ході підготовчого засідання суд з'ясував у представників сторін про наявність додаткових клопотань та доказів по справі.

Сторони вказали, що додаткові клопотання та докази відсутні.

Згідно п.п. 2,3 ч.2 ст.183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи; коли питання визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

За ч.1 ст. 185 ГПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 50, 182, 183, 185 ГПК України ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства (10029,м. Житомир, вул. Хлібна,41, ідентифікаційний код 35238267).

2. Сторонам направити на адресу третьої особи - Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства копії документів, які надавалися суду і відсутні у третьої особи (докази направлення надати суду);

3. Третій особі - Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства до початку розгляду справи по суті:

- надати правовстановлюючі документи;

- з урахуванням отриманих від сторін документів, надати документально підтверджені письмові пояснення, завчасно направивши їх копії позивачу та відповідачу (при необхідності - вручити перед засіданням суду);

- надати всі наявні та необхідні для з'ясування спірних обставин документи.

4. Закрити підготовче провадження.

5. Призначити справу до судового розгляду по суті на "06" квітня 2018 р. об 11:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський, 3/65 в залі судових засідань № 402.

6. Роз'яснити учасникам справи положення ст.207 ГПК України, відповідно до якої під час розгляду справи по суті суд з'ясовує, чи мають учасники справи заяви чи клопотання, пов'язані з розглядом справи, які не були заявлені з поважних причин в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, та вирішує їх після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи. Суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

7. Викликати в судове засідання уповноважених представників сторін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Вельмакіна Т.М.

Друк:

1 - у справу;

2,3 - сторонам - простою;

4 - третій особі 1 - Ольшанській сільській раді (13003, Житомирська обл. Романівський р-н, с.Ольшанка) - простою;

5 - третій особі 2 - Житомирській обласній раді ( ім. С.П. Корольова майдан 1, м.Житомир, Житомирська область, 10014) - простою;

6 - третій особі 3 - Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства (10029,м. Житомир, вул. Хлібна,41, ід. код 35238267) - рек. з пов.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.03.2018
Оприлюднено22.03.2018
Номер документу72881220
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/1069/17

Постанова від 06.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Постанова від 19.06.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Павлюк І. Ю.

Ухвала від 30.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Павлюк І. Ю.

Рішення від 19.04.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 06.04.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 01.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 13.02.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 19.01.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні