Ухвала
від 25.01.2018 по справі 5/31-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

25 січня 2018 року м. Херсон Справа № 5/31-Б-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г., за участю секретаря судового засідання Крутькової В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу, порушену за заявою

Кредитора -1: Генічеського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області

Кредитора -2: Генічеської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області

до Боржника: Дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" Партизанський елеватор", смт. Рикове (раніше Партизани) Генічеського району Херсонської області, вул. 50 років Жовтня, 1, код ЄДРПОУ 00956520

про банкрутство

за участю представників:

прокуратура Херсонської області - прокурор Пуляєв І.

відділ банкрутства ГТУЮ у Херсонській області - Литвинчук Т.О. дов. № 52 від 05.01.2018

від кредиторів:

Генічеське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області - не прибули

Генічеська ОДПІ Головного управління ДФС у Херсонській області - Матвєєнко І.А. дов. № 1350/10/21-10-10-008 від 26.12.2017

Генічеський РЦЗ - не прибули

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області - Сіденко К.В. дов. № 3 від 02.01.2018

ХОВ ФСЗІ - не прибули

ПСП "Вікторія-Агро" - не прибули

ПП "Навігатор-Агро" - не прибули

гр. ОСОБА_6 - не прибули

НАК "Украгролізинг" в особі Херсонської філії - не прибули

ДАК "Хліб України" - не прибули

ПП ОСОБА_7 - не прибули

ДП "АРЗПАК" - не прибули

Державне агентство резерву України - не прибули

від боржника - не прибули

розпорядник майна, арбітражний керуючий Косенко С.Г.

Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу "Оберіг".

в с т а н о в и в:

Ухвалою від 21 грудня 2007 р. за заявою Управління Пенсійного Фонду України у Генічеському районі Херсонської області та Державної податкової інспекції у Генічеському районі Херсонської області порушено провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Партизанський елеватор" Генічеського району Херсонської області.

Ухвалою від 07.07.2011р., за результатами попереднього засідання у справі № 5/31-Б-08, визнано вимоги кредиторів до дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Партизанський елеватор" Генічеського району Херсонської області і затверджено реєстр вимог кредиторів.

Попередніми ухвалами суду задовольнялись клопотання комітету кредиторів про продовження строків процедури розпорядження майном Боржника.

Так, ухвалою від 09.02.2017 суд продовжив строк процедури розпорядження майном Боржника - Дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Партизанський елеватор" та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Косенко С.Г. строком на 10 місяців - до 09.12.2017. Визначений ухвалою строк пройшов.

Ухвалою від 08.12.2017 судом задоволено клопотання та замінено кредитора по справі управління Пенсійного фонду України у Генічеському районі на його правонаступника - Генічеське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області, ідентифікаційний код 41246904, пр.Миру, 43, м. Генічеськ Херсонської області, 75500.

Ухвалою від 11.12.2017 задоволено заяву та замінено кредиторів у справі: Виконавчу дирекцію Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 26032641) та Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Генічеському районі Херсонської області (код ЄДРПОУ 25900532) на їх правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області (код ЄДРПОУ 41313410, адреса - 73034, м.Херсон вул. Рєпіна 1).

27.12.2017 від розпорядника майна Косенко С.Г. до суду надійшло клопотання про продовження строку розпорядження майном відносно ДП ДАК "Хліб України" "Партизанський елеватор". До заяви додано протокол засідання комітету кредиторів від 08.12.2017, на якому прийнято рішення подати до суду клопотання про продовження процедури розпорядження майном на 10 місяців.

27.12.2017 до суду надійшла заява кредитора Генічеської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області, якою він не заперечує щодо продовження процедури розпорядження майном на 10 місяців просить розглядати справу без участі Генічеської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області.

Ухвалою суду від 15.01.2018 призначено засідання суду на 25.01.2018 для розгляду заяви про продовження строку процедури розпорядження майном Боржника ДП ДАК "Хліб України" "Партизанський елеватор", та зобов'язав розпорядника майна надати до суду звіт про здійснення повноважень за період з 09.02.2017.

Суд звертає увагу на те, що 15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", яким зокрема, Господарський процесуальний кодекс України викладений в новій редакції.

Пунктом 9 Розділу ХІ "Перехідні положення" ГПК України в редакції Закону України від 03.10.2017 №2147VІІІ, чинної з 15.12.2017, передбачено, що справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно з ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Виходячи зі змісту ч. 4 ст. 247 ГПК України справи про банкрутство розглядаються в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до вимог ст. 161-168 ГПК України при розгляді справи судом в порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування у заявах, копії яких з доданими до них документами необхідно надсилати іншим учасникам справи одночасно з поданням до суду.

З огляду на визначені законом засади рівності учасників процесу перед законом і судом та змагальності (ст. 7, 13 ГПК України) усі учасники судового процесу повинні мати можливість ознайомитись з заявами (клопотаннями), повідомити свої доводи та можливі заперечення щодо них. З цією метою копії заяв (клопотань), які подаються до суду, мають одночасно бути направлені іншим учасникам справи з наданням суду доказів такого направлення.

Згідно з ч. 9 ст. 80 ГПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

У судовому засіданні розпорядник майна надав звіт про проведену роботу, просив суд продовжити процедуру розпорядженням майном на 10 місяців.

Представниками кредиторів підтримано рішення комітету кредиторів від 08.12.2017 про продовження строку процедури розпорядження майном боржника на десять місяців, починаючи з дня судового засідання та продовжити повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Косенка С.Г.

Відповідно до постанови КМУ від 11.08.2010 № 764 "Про заходи з утворення державного підприємства "Державна продовольчо-зернова корпорація України", яка є обов'язковою для виконання, цілісний майновий комплекс ДП "Партизанський елеватор" було свого часу передано до статутного капіталу ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Таким чином, боржник майнових активів не має , діяльність не веде, в трудових відносинах ніхто не перебуває. Відповідно до ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції до 19.01.2013) застосування процедури санації або ліквідації на таких підприємствах неможливо.

Єдиним варіантом подальшої процедури банкрутства ДП "Партизанський елеватор" є продовження процедури розпорядження майном до вирішення питання щодо виключення підприємства боржника із переліку підприємств відносно яких неможливо застосовувати ліквідаційну процедуру. Пропозиції укладання мирової угоди комітету крдиторів та суду не надходили.

08.12.2017 організовано проведення засідання комітету кредиторів, на якому прийнято рішення про продовження строку процедури розпорядження майном на 10 місяців.

Положення ч. 3 ст. 214 Господарського кодексу України і Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", і ч. 5 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлюють обмеження в застосуванні норм Закону щодо процедур санації чи ліквідації до юридичних осіб - підприємств, що є об'єктами права державної власності, та які включені до переліку таких об'єктів, що не підлягають приватизації.

Таким чином, на боржника - дочірнє підприємство ДАК "Хліб України" "Партизанський елеватор", яке є результатом реорганізації (перетворення) державного підприємства "Партизанський елеватор", не поширюються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в частині санації чи ліквідації, боржник не є суб'єктом банкрутства і щодо нього не може бути відкрито ліквідаційну процедуру.

За наведених обставин суд задовольняє заяву про продовження строку процедури розпорядження майном боржника і повноважень розпорядника майна арбітражного керуючого Косенка С.Г.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 1, 5, 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

у х в а л и в:

1. Продовжити строк процедури розпорядження майном боржника Дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" Партизанський елеватор", смт. Рикове (раніше Партизани) Генічеського району Херсонської області, код ЄДРПОУ 00956520) на десять місяців - до 09 жовтня 2018 року .

2. Комітету кредиторів до закінчення строку процедури розпорядження майном визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника, про що своєчасно подати до суду відповідне клопотання.

3. Розпоряднику майна Косенку С.Г. виконувати свої повноваження згідно з чинним законодавством.

4. Копію ухвали направити кредиторам, боржнику, розпоряднику майна Косенку С.Г., прокурору Херсонської області, ГТУЮ у Херсонській області.

За приписами ст. 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвала набрала законної сили 25.01.2018 та може бути оскаржена.

Згідно з ч. 1 ст. 256 ГПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного господарського суду через Господарський суд Херсонської області (п. 8, 17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України).

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення25.01.2018
Оприлюднено28.01.2018
Номер документу71821181
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5/31-б-08

Ухвала від 06.07.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 15.02.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 09.02.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 26.01.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 10.01.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 22.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 01.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 02.09.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні