Вирок
від 08.02.2018 по справі 537/379/18
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кп/537/82/2018

Справа № 537/379/18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.02.2018 Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області в складі головуючого судді : ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинувачених : ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

адвоката ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Крюківського районного суду в м. Кременчуці Полтавської області кримінальне провадження №42017171090000059 від 26.06.2017року про обвинувачення:

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кременчука, Полтавської області, громадянина України, українця, освіта вища, одруженого, менеджера ТОВ «Делайн Груп» зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого;

у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.27,ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, -

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженицю м. Кременчука, Полтавської області, громадянку України, українку, освіта вища, не одружену, бухгалтера ТОВ «Делайн Груп» зареєстровану та проживаючу за адресою: АДРЕСА_2 , в силу ст. 89 КК України раніше не судиму;

-

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця смт. Онуфріївка, Кіровоградської області, громадянина України, українця, освіта середня, одруженого, пенсіонера, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , в силу ст.. 89 КК України раніше не судимого

у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 вчинили кримінальне правопорушення за таких обставин:

З метою незаконного збагачення, ОСОБА_4 організував діяльність організованої злочинної групи на території м. Кременчука, до складу якої увійшли ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які попередньо зорганізувавшись у стійке об`єднання, для вчинення кримінальних правопорушень, об`єднаних єдиним планом, розподіливши функції кожного учасника групи, з метою прикриття незаконної діяльності із незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість суб`єктам господарської діяльності реального сектору економіки, а також надання послуг з незаконного переведення коштів у готівку, без наміру здійснення статутної діяльності підприємств, створили та придбали раніше створені юридичні особи: ТОВ «Мінард» (код ЄДРПОУ 40727235), ТОВ «Артедайн» (код ЄДРПОУ 40798121) та ТОВ «Портек» (код ЄДРПОУ 41268886).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку червня 2016 року (точну дату слідством не встановлено) у ОСОБА_4 виник умисел на незаконне збагачення шляхом зайняття фіктивним підприємництвом, для чого ним було розроблено та реалізовано відповідний план. Згідно з розробленим планом юридичні особи, які будуть зареєстровані та придбані на імена підставних осіб, повинні використовуватись ним та іншими членами групи для прикриття незаконної діяльності, яка полягатиме у наданні послуг з мінімізації податкових платежів, незаконному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат з податку на прибуток, незаконному переведені безготівкових коштів у готівку, шляхом документального оформлення фіктивних фінансово-господарських операцій з купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, виконання робіт і надання послуг, які насправді не відбувалися, тобто безтоварних операцій.

Сам же механізм незаконної діяльності, яка підлягала прикриттю за допомогою створення фіктивних підприємств полягав у наступному: підприємства-контрагенти, які зацікавлені в конвертації безготівкових коштів в готівку та мінімізації бази оподаткування, здійснюють перерахування безготівкових коштів на поточні рахунки зареєстрованих і придбаних ними юридичних осіб під приводом оплати ними виставлених рахунків за нібито поставлені товари і послуги. Безготівкові кошти, перераховані на поточні рахунки фіктивних юридичних осіб в подальшому перераховуються на інші підприємства, які мають не обліковану готівку, отриману від реалізації своїх товарів та в подальшому отримуються від їх службових осіб готівкою. Отримані готівкові кошти, за відрахуванням винагороди (відсотку в розмірі 8-10%), повертаються представникам підприємств-контрагентів, які здійснювали перерахування безготівкових коштів. Для документального оформлення здійснених фінансово-господарських операцій підприємствам-контрагентам виписуються господарські документи на реалізовані та придбані товарно-матеріальні цінності або послуги в залежності від потреби контрагента у кожному окремому випадку номенклатура товару буде змінюватись.

Детально обміркувавши свій злочинний план, ОСОБА_4 , будучи обізнаним про обсяги виконуваних робіт, оскільки дізнався про їх зі слів ОСОБА_5 , яка раніше неодноразово займалась фіктивним підприємництвом та була судимою за вчинення кримінальних правопорушень у т. ч і за ч. 2 ст. 205 КК України, усвідомлюючи перевагу вчинення запланованої незаконної діяльності у складі організованої групи, діючи умисно, з метою залучення до вчинення злочинів інших осіб у якості співучасників, запропонував ОСОБА_5 та ОСОБА_6 взяти участь у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень у складі організованої групи, попередньо розповівши придуманий ним план, методи роботи і конспірації, розподіл ролей і матеріальних благ, отриманих від такої діяльності, на що останні, діючи з корисливих спонукань, з метою отримання грошової винагороди від злочинної діяльності, бажаючи досягнення спільного злочинного результату - придбання одного та більше суб`єктів підприємницької діяльності, для прикриття незаконної діяльності, погодились.

У процесі тривалого спілкування, яке виникло під час неодноразових спільних зустрічей були налагоджені та узгоджені тісні довірливі психологічні стосунки, які трансформувались в спеціальні загальні правила поведінки та стійку злочинну діяльність. Таким чином, у період з вересня 2016 року по 04.10.2017 ОСОБА_4 , отримавши від ОСОБА_5 та ОСОБА_6 згоду на спільне придбання та використання фіктивних юридичних осіб у складі організованої групи, виконуючи функції організатора, створив організовану групу, до якої в якості постійних членів групи увійшли останні з чітким розподілом ролей.

Таким чином, вказаною вище злочинною групою, з метою прикриття незаконної діяльності зареєстровано та придбано (перереєстровано) на ім`я ОСОБА_6 та імена осіб, які мають низький соціальний статус та матеріальні проблеми, не мають постійного місця працевлаштування, які до того ж не були б обізнані про порядок створення та реєстрації суб`єктів господарювання - юридичних осіб, їх господарської діяльності та оподаткування, створили та придбали фіктивні суб`єкти господарської діяльності. Серед них - ТОВ «Мінард» - перереєстровано на ОСОБА_6 , ТОВ «Артедайн» - перереєстровано на ОСОБА_8 та ТОВ «Портек» - перереєстровано на ОСОБА_9 .

ОСОБА_4 , як організатор злочинної групи, особисто здійснював фінансування та матеріальне забезпечення злочинної діяльності, контролював та керував діями учасників організованої групи ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , підшуковував співучасників реалізації умислу злочинного угрупування, визначав ролі та функції кожного із членів організованої злочинної групи, а також вів облік незаконно одержаних доходів та їх розподіл між співучасниками. Після отримання готівки, ОСОБА_4 , як організатор, особисто встановлював розмір отриманого від незаконної діяльності прибутку та видавав ОСОБА_5 40% і ОСОБА_6 10% грошових коштів за виконані ними дії від отриманих злочинною групою прибутків.

В результаті вказаних дій, ОСОБА_4 створено злочинну організовану групу, яка являє собою стійке об`єднання трьох осіб, які попередньо зорганізувались для спільної участі у вчиненні одного та більше злочинів, об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи.

Також, згідно спільної домовленості із ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_4 організував ведення бухгалтерського та податкового обліку підприємств, які використовувались у ході злочинної діяльності. З цією метою він, на договірній основі через ОСОБА_5 залучив спеціаліста-бухгалтера ОСОБА_10 , яка не усвідомлюючи протиправний характер діяльності фіктивних підприємств, здійснювала професійну діяльність бухгалтера за вказівкою ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , як фактичних власників підприємств, зокрема: здійснювала ведення бухгалтерського та податкового обліку вказаних підприємств та на підставі наданих ними бухгалтерських документів, одержаних ключів електронного цифрового підпису, здійснювала реєстрацію податкових накладних, перерахування грошових коштів у безготівковій формі, виписувала рахунки, подавала податкову звітність тощо. За надані послуги ОСОБА_10 щомісячно отримувала від ОСОБА_4 грошову винагороду у сумі 6 000 грн.

Для реалізації злочинного плану, ОСОБА_4 було чітко розподілено функції усіх співучасників, а саме:

- особисто як організатор ОСОБА_4 для досягнення спільного злочинного плану матеріально забезпечує необхідні процедури створення та придбання (перереєстрації) фіктивних суб`єктів господарської діяльності; визначає порядок проведення незаконної діяльності, розподілу матеріальних благ, отриманих у наслідок скоєння кримінального правопорушення (у залежності від виконуваних учасниками функцій), способи приховування злочину.

- ОСОБА_5 як співвиконавець відповідно до відведеної їй ролі спрямованої на досягнення спільного злочинного плану здійснює придбання та перереєстрацію фіктивних суб`єктів господарської діяльності; отримує ключі електронних цифрових підписів для реєстрації податкових накладних, подачі податкової звітності ФСПД; займається пошуком підприємств-контрагентів, які мали не обліковану готівку від реалізації товарів (робіт, послуг) і яким необхідні були безготівкові кошти та документи для прикриття реалізації таких товарів за готівку, а також підприємств-контрагентів, які навпаки, придбаючи товари за готівку, мали потребу в готівкових коштах, а також в документальному відображенні походження таких товарів; веде переговори від імені ФСПД щодо надання незаконних послуг з мінімізації податкових зобов`язань та конвертації грошових коштів; створює документи, необхідні для підприємств-контрагентів.

- ОСОБА_6 як пособник, відповідно до відведеної йому ролі, спрямованої на досягнення спільного злочинного плану реєструє на своє ім`я підприємство, знімає з його рахунків та карткових рахунків, підконтрольних організованій злочинній групі готівкові кошти та передає їх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 або іншим особам за вказівкою ОСОБА_4 ; підшукує осіб, які зловживають алкоголем, мають низький соціальний статус та матеріальні проблеми, не мають постійного місця працевлаштування, які б не були обізнані про порядок створення та реєстрації суб`єктів господарювання - юридичних осіб, їх господарської діяльності та оподаткування та не мали усвідомлювати б змісту та наслідків своїх дій при реєстрації нових підприємств або перереєстрації на їх ім`я раніше створених підприємств.

У періоди часу з вересня 2016 року по 04.10.2017, для досягнення результату заздалегідь розробленого плану вчинення кримінального правопорушення, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , у порушення ст. ст. 81, 87, 89 Цивільного кодексу України, ст. ст. 56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України та ст.ст. 8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців», з метою прикриття незаконної діяльності, придбали шляхом державної реєстрації змін до відомостей про юридичні особи підприємства транзитно-конвертаційної спрямованості: ТОВ «Мінард», ТОВ «Артедайн» і ТОВ «Портек», не маючи мети здійснення будь-якої реальної фінансово-господарської діяльності, пов`язаної з виробництвом чи реалізацією товарів (робіт, послуг), тобто без наміру здійснення статутної діяльності підприємств. При цьому, фактично фіктивні підприємства будь-якої фінансово-господарської діяльності не здійснювали. Перерахування грошових коштів у безготівковій формі на розрахункові рахунки фіктивних підприємств є безпідставними та спрямованими на прикриття незаконної діяльності із ухилення суб`єктами господарської діяльності (вигодонабувачами) від сплати обов`язкових платежів у наслідок незаконного формування податкового кредиту, одержання готівки та валових витрат з податку на прибуток.

Так, реалізуючи спільний злочинний план, відомий всім учасникам організованої злочинної групи у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 разом з ОСОБА_6 за відведеними ОСОБА_4 ролями для переєстрації фіктивного суб`єкту господарської діяльності - ТОВ «Мінард» (код ЄДРПОУ 40727235) на ОСОБА_6 , складено та 08.09.2016 через ОСОБА_11 подано до відділу Державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Дніпровського району міста Києва наступні документи: 1. Опис документів, що надаються державному реєстратору, для проведення реєстрації «Внесення змін про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах» від 08.09.2016; 2.Заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 08.09.2016; 3. Протокол № 2 Загальних зборів ТОВ «Мінард» від 07.09.2016; 4. Довіреність ТОВ «Мінард» від 08.09.2016 від імені нового директора ОСОБА_6 ; 5. Квитанцію №2648895584177990 від 08.09.2016, про сплату за державну реєстрацію змін до юридичної особи; 6. Договір купівлі-продажу №2/07-09 частки в статутному капіталі ТОВ «Мінард» від 07.09.2016, укладений між продавцем ОСОБА_12 та покупцем ОСОБА_6 ; 7. Договір купівлі-продажу №1/07-09 частки в статутному капіталі ТОВ «Мінард» від 07.09.2016, укладений між продавцем ОСОБА_11 та покупцем ОСОБА_6

Продовжуючи злочинні дії, реалізуючи спільний злочинний план, відомий всім учасникам організованої злочинної групи у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 разом із ОСОБА_6 відповідно до відведених їм ОСОБА_4 ролей, для придбання (перереєстрації) фіктивного суб`єкту господарської діяльності ТОВ «Артедайн» (код ЄДРПОУ 40738121) на ОСОБА_8 , здійснено наступні дії: ОСОБА_6 підшукана особа, яка погодилась за грошову винагороду без мети здійснення господарської діяльності стати директором підприємства, а ОСОБА_5 здійснено його придбання (перереєстрація), для чого підготовлені відповідний пакет документів, який через ОСОБА_13 23.03.2017 подано до відділу Державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Дніпровського району міста Києва: 1. Опис документів, що надаються державному реєстратору, для проведення реєстрації «Внесення змін про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах» від 23.03.2017; 2.Заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 23.03.2017; 3. Протокол № 3 Загальних зборів ТОВ «Артедайн» від 22.03.2017; 4. Договір купівлі-продажу №б/н від 22.03.2017 частки в статутному капіталі ТОВ «Артедайн», укладений між продавцем ОСОБА_14 та покупцем ОСОБА_8 ; 5. Довіреність ОСОБА_13 від ТОВ «Артедайн» від 22.03.2017 від імені нового директора ОСОБА_8 6. Квитанцію № 007327160072 від 23.03.2017, про сплату за державну реєстрацію змін до юридичної особи.

Продовжуючи злочинні дії, реалізуючи спільний злочинний план, відомий всім учасникам організованої злочинної групи у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 разом із ОСОБА_6 , відповідно до відведених їм ОСОБА_4 ролей для придбання (перереєстрації) фіктивного суб`єкту господарської діяльності ТОВ «Портек» (код ЄДРПОУ 412688886) на ОСОБА_9 здійснено наступні дії: ОСОБА_6 підшукана особа, яка погодилась за грошову винагороду без мети здійснення господарської діяльності стати директором підприємства, а ОСОБА_5 здійснено його придбання (перереєстрація), для чого підготовлені відповідний пакет документів, який через громадянина ОСОБА_15 19.09.2017 подано до Рівненської міської ради: 1. Опис документів, що надаються державному реєстратору для проведення реєстрації «Внесення змін про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах» від 19.09.2017; 2.Заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 19.09.2017; 3. Копія протоколу № 2 Загальних зборів учасників ТОВ «Портек» від 18.09.2017; 4. Рішення засновника ПП «ЮА «Адвокат» від 15.09.2017; 5. Рішення засновника ПП «Бро» від 15.09.2017; 6. Статут ТОВ «Портек» від 18.09.2017; 7. Квитанцію № 10 від 19.09.2017, про сплату за державну реєстрацію змін до юридичної особи 8. Договір купівлі-продажу №б/н від 18.09.2017 частки в статутному капіталі ТОВ «Портек», укладений між продавцем ПП «Бро» та покупцем ОСОБА_9 . 9. Договір купівлі-продажу № б/н від 18.09.2017 частки в статутному капіталі ТОВ «Портек», укладений між продавцем ПП «ЮА «Адвокат» та покупцем ОСОБА_9 . 10. Довіреність ОСОБА_15 від ТОВ «Портек» від 19.09.2017 від імені нового директора ОСОБА_9 ..

Таким чином, після створення (перереєстрації) фіктивних суб`єктів господарської діяльності ТОВ «Мінард» (код ЄДРПОУ 407272), ТОВ «Артедайн» (код ЄДРПОУ 40798121) та ТОВ «Портек» (код ЄДРПОУ 41268886), діючи у складі організованої злочинної групи ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , використали реквізити вказаних підприємств, їх реєстраційні документи та печатки, для здійснення протиправної фіктивної діяльності, а саме: незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та забезпечення прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам.

Так, використовуючи ТОВ «Мінард» сформовано незаконний податковий кредит з податку на додану вартість та валові витрати, що враховуються при визначенні бази оподаткування з податку на прибуток підприємств наступним суб`єктам господарської діяльності: ТОВ «АБСОЛЮТ МОНТАЖ» (код ЄДРПОУ 38364349), ТОВ «НВК «ГЕОЛОГІЯ» 38742888), ОСОБА_16 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ «АКВА ТЕХ ГРУПП» (код ЄДРПОУ 36503864), ПП «ПРОМІНВЕСТ-АВТОМАТИКА» (код ЄДРПОУ 34537467), ТОВ «БУДЕКСПРЕССЕРВІС» (код ЄДРПОУ 38252517), ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "ВЕРОН» (код ЄДРПОУ 40465280), ТОВ «ДЖАРДАН» (код ЄДРПОУ 40870319), ТОВ «ЕКОРЕСУРС-ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 37441956), ТОВ «ЖИТОМИРСЬКА ДБК» (код ЄДРПОУ 3580083).

Використовуючи ТОВ «Артедайн», сформовано незаконний податковий кредит з податку на додану вартість та валові витрати, що враховуються при визначенні бази оподаткування з податку на прибуток підприємств наступним суб`єктам господарської діяльності: ТОВ «ПРОМТЕР» (код ЄДРПОУ 40104039), ТОВ «АГРОЛІГА» (код ЄДРПОУ 31369010), ТОВ «РАВЕЛ» (код ЄДРПОУ 41260159), ТОВ «ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ «УКРТРАНССЕРВІС» (код ЄДРПОУ 40393892), ТОВ «АЛЬБАТРОС ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 40190730), ТОВ «ЕКОРЕСУРС-ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 37441956).

Використовуючи ТОВ «Портек» відправлено до Єдиного реєстру податкових накладних для реєстрації податкові накладні в адресу вигодонабувачів: ТОВ «ВІП ПРОМЗБУТ» (код ЄДРПОУ 33575391), ТОВ «АЛЬБАТРОС ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 40190730), ПП «ЛЮКСОР М» (код ЄДРПОУ 36725085), для подальшого формування незаконного податкового кредит з податку на додану вартість та валових витрат, що враховуються при визначенні бази оподаткування з податку на прибуток підприємств наступним суб`єктам господарської діяльності, проте реєстрацію цих накладних призупинено.

За надані суб`єктам підприємницької діяльності реального сектору економіки (вигодонабувачам) послуги із прикриття незаконного переведення безготівкових коштів у готівкові, формування податкового кредиту та валових витрат з податку на прибуток, члени організованої злочинної групи одержали дохід у вигляді грошових коштів у розмірі 8-12 % від суми незаконно проведеної операції.

Дана організована злочинна група характеризувалась корисливою направленістю дій її учасників, єдністю їх намірів щодо отримання наживи шляхом вчинення злочинів, тотожністю способу їх вчинення, мобільністю, своєю стійкістю, чітким розробленням планів вчинення злочинів, детальною підготовкою до вчинення злочинів, розподілом ролей між співучасниками.

Вчинювані злочини були охоплені єдиними умислом усіх співучасників організованої злочинної групи, тобто учасники усвідомлювали суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачали їх суспільно небезпечні наслідки та бажали їх настання, переслідуючи корисливі мотиви та мету власного незаконного збагачення.

Загалом організована група діяла понад 1 рік, а саме: з вересня місяця (точна дата не встановлена) 2016 року по 04.10.2017.

Злочинну діяльність організованої злочинної групи у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 правоохоронними органами припинено 04.10.2017.

Організована злочинна група у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 у період вересня 2016 року по 04.10.2017 фактично не здійснювала підприємницьку діяльність від імені ТОВ «Мінард» (окрім операції з придбання та постачання товарів для ТОВ «Зерно-Трест» і ТОВ «Софор»), ТОВ «Артедайн», ТОВ «Портек», передбачену статутами даних підприємств, а використовуючи рахунки даних фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), умисно надавали послуги суб`єктам реального сектору економіки з переводу безготівкових коштів в у готівку, шляхом здійснення незаконних фінансово-господарських операцій суб`єктам підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг.

Вищезазначені дії організованої злочинної групи у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які діяли на території м. Кременчука, Полтавської області, надали їм можливість в повному обсязі реалізувати свою злочинну мету, спрямовану на здійснення фіктивного підприємництва, тобто придбання суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що призвело до порушення норм Податкового кодексу України, Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» та інших законодавчих актів України, незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат з податку на прибуток суб`єктами підприємницької діяльності (вигодонабувачами).

Дії ОСОБА_4 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч.3 ст.27,ч.3.ст.28, ч.2 ст.205 КК України.

Дії ОСОБА_5 , ОСОБА_6 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч.3.ст.28, ч.2 ст.205 КК України.

У ході досудового слідства 29 січня 2018року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із організованою злочинністю прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_17 , якому на підставі ст.37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні і обвинуваченим ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в присутності адвоката ОСОБА_7 укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою ОСОБА_4 беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3.ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, а також сприяв розслідуванню кримінального провадження.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_4 буде призначено покарання за ч.3 ст.27, ч.3.ст.28, ч.2 ст.205 КК України , призначивши покарання у виді штрафу розміром 3235/три тисячі двісті тридцять п*ять/ неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 55000/п*ятдесят п*ять тисяч/грн.

У ході досудового слідства 29 січня 2018року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із організованою злочинністю прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_17 , якому на підставі ст.37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні і обвинуваченим ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в присутності адвоката ОСОБА_7 укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою ОСОБА_5 беззаперечно визнала себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, а також сприяла розслідуванню кримінального провадження.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_5 буде призначено покарання за ч.3.ст.28, ч.2 ст.205 КК України , призначивши покарання у виді штрафу розміром 3000/три тисячі / неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 51000/п*ятдесят одна тисяча/грн.

У ході досудового слідства 29 січня 2018року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із організованою злочинністю прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_17 , якому на підставі ст.37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні і обвинуваченим ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в присутності адвоката ОСОБА_7 укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою ОСОБА_6 беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, а також сприяв розслідуванню кримінального провадження.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_6 буде призначено покарання за ч.3.ст.28, ч.2 ст.205 КК України призначивши покарання у виді штрафу розміром 3000/три тисячі / неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 51000/п*ятдесят одна тисяча/грн.

Розглядаючи питання про затвердження угоди суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч.4 ст.469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Злочини, у вчиненні яких, обвинувачений ОСОБА_4 визнав себе винуватим віднесені до злочинів середньої тяжкості, а отже угода відповідає вимогам закону.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 цілком розуміє положення ст.473 КПК України.

Злочини, у вчиненні яких, обвинувачена ОСОБА_5 визнала себе винуватою, віднесені до злочинів середньої тяжкості, а отже угода відповідає вимогам закону.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 цілком розуміє положення ст.473 КПК України.

Злочини, у вчиненні яких обвинувачений ОСОБА_6 визнав себе винуватим ,віднесені до злочинів середньої тяжкості, а отже угода відповідає вимогам закону.

Судом встановлено, що ОСОБА_6 цілком розуміє положення ст.473 КПК України.

Судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Судом встановлено, що умови угоди не суперечать вимогам Кримінально процесуального Кодексу та Кримінального Кодексу України, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості.

Обвинувачений ОСОБА_4 погоджується на призначення узгодженого покарання.

Обвинувачений ОСОБА_5 погоджується на призначення узгодженого покарання.

Обвинувачений ОСОБА_6 погоджується на призначення узгодженого покарання.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та ОСОБА_4 .

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та ОСОБА_5 .

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та ОСОБА_6 .

Керуючись ст.ст.373,374,475 КПК України, суд, -

З А С У Д И В:

Угоду від 29 січня 2018року по кримінальному провадженню №42017171090000059 від 26.06.2017року про визнання винуватості , укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із організованою злочинністю прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_17 , який на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні та обвинуваченим ОСОБА_4 затвердити.

Визнати ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 винуватим за ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України та призначити узгоджене покарання у виді штрафу у розмірі 3235/три тисячі двісті тридцять п*ять/ неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 55000/п*ятдесят п*ять тисяч/грн..

Запобіжний захід ОСОБА_4 до набрання вироком законної сили обрати особисте зобов*язання, поклавши на нього обов*язки не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу суду, повідомляти про зміну свого місця проживання.

Угоду від 29 січня 2018року по кримінальному провадженню №42017171090000059 від 26.06.2017року про визнання винуватості, укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із організованою злочинністю прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_17 , який на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні та обвинуваченою ОСОБА_5 затвердити.

Визнати ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , інд № НОМЕР_2 , винуватою за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України та призначити узгоджене покарання у виді штрафу у розмірі 3000/три тисячі / неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 51000/п*ятдесят одна тисяча/грн..

Запобіжний захід ОСОБА_5 до набрання вироком законної сили обрати особисте зобов*язання , поклавши на неї обов*язки не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована та проживає, без дозволу суду, повідомляти про зміну свого місця проживання.

Угоду від 29 січня 2018року по кримінальному провадженню №42017171090000059 від 26.06.2017року про визнання винуватості укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із організованою злочинністю прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_17 , який на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні та обвинуваченим ОСОБА_6 затвердити.

Визнати ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , інд № НОМЕР_3 , винуватим за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 КК України та призначити узгоджене покарання у виді штрафу у розмірі 3000/три тисячі / неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 51000/п*ятдесят одна тисяча/грн..

Запобіжний захід ОСОБА_6 до набрання вироком законної сили обрати особисте зобов*язання, поклавши на нього обов*язки не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу суду, повідомляти про зміну свого місця проживання.

Вирок може бути оскаржений, з підстав, передбачених статтею 394 КПК України до Апеляційного суду Полтавської області через Крюківський районний суд м.Кременчука Полтавської області протягом 30днів з дня його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду. Копія вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Головуючий: суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72076637
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —537/379/18

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Кишакевич Лев Юрійович

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Захожай О. І.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Ухвала від 25.04.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Ухвала від 12.04.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні