Ухвала
від 12.02.2018 по справі 153/1298/17
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"12" лютого 2018 р. Справа153/1298/17

Провадження1-кс/153/49/18-к

Ямпільського районного суду Вінницької області

у складі головуючого слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Ямпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 , про продовження строку проведення позапланової виїзної ревізії у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020370000257 від 05 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України,-

за участю сторони кримінального провадження

старшого слідчого СВ Ямпільського ВП Могилів-Подільського

ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

09 лютого 2018 року старший слідчий СВ Ямпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Ямпільського районного суду Вінницької області із погодженим прокурором клопотанням про продовження строку проведення позапланової виїзної ревізії щодо правильності нарахування та цільового використання коштів, спрямованих на фінансування виплат допомоги по безробіттю, отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, інших соціальних призначень, шляхом проведення звірок з банківськими установами Ямпільського районного центру зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України (код ЄДРПОУ 20088020, адреса 24500, Вінницька область, місто Ямпіль, вулиця Замкова 86) у період з 01 січня 2015 по 05 вересня 2017 року з 12 лютого 2018 року на 5 робочих дні, тобто до 20 лютого 2018 року включно.

Згідно викладених у клопотанні слідчого обставин справи, протягом 2017 року невстановлена особа підробила ряд документів Ямпільського районного центру зайнятості, підписи директора та відбиток печатки у вказаних документах. Досудовим розслідуванням проводяться ряд слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення осіб причетних до вчинення даного злочину, пошук і фіксацію доказів їх протиправних діянь.

Під час досудового розслідування було отримано внутрішній аудиторський звіт за результатами проведення позапланового фінансового аудиту, аудиту відповідності діяльності Ямпільського районного центру зайнятості Вінницької області за період з 01 січня 2015 року по 01 вересня 2017 рік, за результатами якого встановлено нецільове використання коштів Фонду, ініціатором якого виступав Ямпільський районний центр зайнятості Вінницької області. З метою забезпечення збирання доказів у досудовому розслідуванні по даному кримінальному провадженню, призначено позапланову виїзну документальну ревізію з метою встановлення правильності нарахування та цільового використання коштів, спрямованих на фінансування виплат допомоги по безробіттю, отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, інших соціальних призначень, шляхом проведення звірок з банківськими установами Ямпільського районного центру зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України (код ЄДРПОУ 20088020, адреса: 24500 Вінницька область, місто Ямпіль, вулиця Замкова 86) у період з 01 січня 2015 року по 05 вересня 2017 рік. До виконання перевірки працівники Держаудит служби у Вінницькій області приступили 23 січня 2018 року. 06 лютого 2018 року Управління Північного офісу Держаудитслужба у Вінницькій області направила лист до СВ Ямпільського ВП Могилів Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області у якому просить продовжити строки проведення позапланової виїзної ревізії у Ямпільському районному центрі зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України з 12 лютого 2018 року на 5 робочих днів, у зв`язку з тим, що згідно з переліком, наданим слідчим СВ Ямпільського ВП це становить майже три тисячі осіб. Тобто дана ревізія пов`язана із великим об`ємом роботи та надмірним навантаженням. Відповідно до ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності надходження доручення щодо проведення ревізії у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, органів доходів і зборів, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено до компетенції органів державного фінансового контролю. Позапланова виїзна ревізія може здійснюватись лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Відповідно до ст. 12 Закону України « Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», продовження строку позапланової виїзної ревізії можливо на 5 робочих дні на підставі ухвали суду.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримав клопотання, просить суд його задоволити.

Із витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань встановлено, що відомості про скоєння злочину внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020370000257 від 05 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч.4 ст 191 КК України.

Із ухвали Ямпільського районного суду Вінницької області від 14 грудня 2017 року встановлено, що клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Ямпільського ВП Могилів Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії задоволено.

Із листа Державної аудиторської служби України Північного офісу Держаудитслужби Управління Північного офісу у Вінницькій області від 02 лютого 2018 року № 26-02-15-17/705 встановлено, що у зв`язку з об`ємністю ревізії, виникла необхідність продовження позапланової виїзної ревізії на 5 робочих днів.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши докази додані до клопотання суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.1 КПК України, кримінальне процесуальне законодавство України складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, цього Кодексу та інших законів України.

Згідно п.4 ч.2 ст. 40 КПК України слідчий органу досудового розслідування уповноважений призначати ревізії у порядку, визначеному законом.

Ревізія є засобом збирання доказів по кримінальному провадженню, а не заходом забезпечення.

Відповідно ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок проведення інших процесуальних дій передбачених Кримінально процесуальним кодексом України, а також здійснює інші дії, які здатні забезпечити подання суду належних і допустимих доказів відповідно до ч. 2 ст. 22 КПК України.

Положеннями норм ч.1 ст.2, ч.ч.6,7 ст.11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» регулюються питання ухвалення судових рішень щодо позапланових виїзних ревізій суб`єктів, необхідних у рамках кримінальних проваджень.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», продовження строку позапланової виїзної ревізії можливо на 5 робочих дні на підставі ухвали суду.

Проведення ревізії в Ямпільському районному центрі зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України (код ЄДРПОУ 20088020, адреса 24500, Вінницька область, місто Ямпіль, вулиця Замкова 86) належить до компетенції управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області. Оскільки, об`єктивно існує необхідность дослідження в повному обсязі усіх питань програми ревізії, обмеженості термінів її проведення, великим об`ємом роботи та надмірністю навантаження, необхідністю вивчення документів пов`язаних з трьома тисячами осіб, суд приходить до висновку про необхідність продовження строку проведення позапланової виїзної ревізії.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.11, 12 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст.ст. 36, 39, 40, 93, 132, 159, 162, 163-164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Ямпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020370000257 від 05 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України, про продовження строку проведення позапланової виїзної ревізії - задовольнити.

Надати дозвіл Управлінню Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області на продовження строку проведення позапланової виїзної ревізії Ямпільського районного центру зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України (код ЄДРПОУ 20088020, адреса: 24500 Вінницька область, місто Ямпіль, вулиця Замкова 86), щодо встановлення правильності нарахування та цільового використання коштів, спрямованих на фінансування витрат допомоги по безробіттю, отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, інших соціальних призначень, шляхом проведення звірок з банківськими установами та Ямпільського районного центру зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України (код ЄДРПОУ 20088020, адреса: 24500 Вінницька область, місто Ямпіль, вулиця Замкова 86) у період з 01 січня 2015 року по 05 вересня 2017 рік, строком на 5 робочих дні, тобто до 20 лютого 2018 року.

Строк дії ухвали до 20 лютого 2018 року.

Проведення ревізії доручити працівникам управління Північного офісу Держаудит служби у Вінницькій області, що розташоване за адресою : 21100, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7.

Зобов`язати посадових осіб Ямпільського районного центру зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, що розташоване за адресою: Вінницька область, м. Ямпіль, вул. Замкова 86, забезпечити допуск працівників управління Північного офісу Держаудит служби у Вінницькій області для проведення перевірки.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72126564
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку проведення позапланової виїзної ревізії у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020370000257 від 05 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України,-

Судовий реєстр по справі —153/1298/17

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 25.03.2022

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 30.11.2020

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 27.11.2020

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Нагорняк Є. П.

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Нагорняк Є. П.

Ухвала від 24.03.2020

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Нагорняк Є. П.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні