Ухвала
від 13.02.2018 по справі 377/78/18
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/78/18

Провадження №1-кс/377/38/18

13 лютого 2018 року слідчий суддя Славутицького міського суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю:

старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славутичі клопотання старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по кримінальному провадженню № 12017110270000288 від 18 листопада 2017 року з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 286 КК України, -

УСТАНОВИЛА:

07 лютого 2018 року до суду подано зазначене клопотання, погоджене з прокурором, у якому старший слідчий ІНФОРМАЦІЯ_2 просить надати тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучення таких документів, які містять лікарську таємницю, а саме до оригіналів медичних документів, які містять відомості про стан здоров`я потерпілого ОСОБА_4 та надання йому медичної допомоги за період з 17 листопада 2017 року по 02 грудня 2017 року.

Представник державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був повідомлений, однак у судове засідання не з`явився, що не перешкоджає розгляду клопотання за правилами ст. 163 КПК України.

Вислухавши пояснення старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області, з`ясувавши питання, зазначені у клопотанні, вважаю доведеною наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи перебувають у володінні вказаної особи і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, які є предметом доказування у кримінальному провадженні, для призначення у кримінальному провадженні судово-медичної експертизи з метою встановлення тяжкості та характеру отриманих потерпілим тілесних ушкоджень, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Так, відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 цієї статті суд постановляє ухвалу про надання доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З клопотання вбачається, що 17 листопада 2017 року ОСОБА_5 , рухаючись на автомобілі ЗАЗ Lanos, державний номерний знак НОМЕР_1 , по проспекту Дружби Народів у м. Славутич Київської області, порушила правила безпеки дорожнього руху та здійснила наїзд на пішохода ОСОБА_4 , що призвело до перелому лівої голені останнього.

В ході досудового розслідування встановлено, що 18.11.2017 року ОСОБА_4 було доставлено для надання першої медичної допомоги до державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », де він в подальшому перебував на лікуванні в хірургічному відділенні.

Важливими обставинами, суттєве значення для встановлення яких повинні мати речі або документи, про тимчасовий доступ до яких подано клопотання, є обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що зазначені у ст. 91 КПК України.

У судовому засіданні старший слідчий СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області пояснила, що медичні документи, які знаходиться у володінні державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », і містять відомості про стан здоров`я потерпілого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та надання йому медичної допомоги, у сукупності з іншими речами та документами, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, які є предметом доказування у кримінальному провадженні, а для призначення у кримінальному провадженні судово-медичної експертизи з метою встановлення тяжкості та характеру отриманих потерпілим тілесних ушкоджень, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Виходячи зі змісту поданого клопотання, що підтверджено доданими копіями документів, слід погодитися з доводами старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про те, що вказані медичні документи, які перебувають у володінні державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення тяжкості та характеру отриманих потерпілим тілесних ушкоджень, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

За таких обставин подане клопотання необхідно визнати обґрунтованим і задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять лікарську таємницю і знаходяться у володінні державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), та можливість вилучити такі документи начальнику СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області підполковнику поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області рядовому поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_8 , слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_9 , а саме до оригіналів медичних документів, які містять відомості про стан здоров`я потерпілого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та надання йому медичної допомоги за період з 17 листопада 2017 року по 02 грудня 2017 року.

Встановити строк дії цієї ухвали по 13 березня 2018 року.

Попередити зазначеного в ухвалі володільця речей і документів про те, що відповідно до положень ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених в ухвалі речей і документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили в момент ухвалення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72170220
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні державного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по кримінальному провадженню № 12017110270000288 від 18 листопада 2017 року з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 286 КК України

Судовий реєстр по справі —377/78/18

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Телепенько А. Д.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Телепенько А. Д.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Павленко Оксана Петрівна

Ухвала від 21.11.2018

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні