Ухвала
від 14.03.2018 по справі 272/96/18
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/96/18

Провадження № 1-кс/272/62/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2018 року

Андрушівський районний суду Житомирської області в складі :

головуючої слідчої-судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

за участю: прокурора - ОСОБА_3 ,

ст. слідчого - ОСОБА_4 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в м.Андрушівка в залі суду № 4 клопотання ст. слідчої СУ ГУНП в Житомирській області підполковника поліції ОСОБА_4 по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018061340000001 від 04.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України, погоджене прокурором ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , -

встановив :

14.03.2018 року до Андрушівського районного суду Житомирської області надійшло клопотання ст. слідчої СУ ГУНП в Житомирській області підполковника поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 .

Згідно клопотання, в провадженні Андрушівського ВП БВП ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42018061340000001 від 04.01.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відділом освіти Андрушівської РДА (код ЄДРПОУ 02142980) на підставі проведених публічних закупівель укладено договір підряду №43 від 22.11.2017 з ПрАТ «Кмитівський майстер» (код ЄДРПОУ 20414962) на проведення будівельних робіт, а саме: «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», вартістю 459700 грн. та терміном виконання робіт протягом листопада-грудня 2017 року.

Крім того, 18.12.2017 службові особи ПрАТ «Кмитівський майстер» подали до відділу освіти Андрушівської РДА акт №12 приймання виконаних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних робіт форми КБ-3, у якій було внесено завідомо неправдиві відомості щодо фактичних об`ємів виконаних робіт по зазначеному об`єкту, з метою отримання бюджетних коштів. В свою чергу, начальник відділу освіти Андрушівської РДА та інженер технічного нагляду ОСОБА_6 підписали вказані документи.

Зазначені акти 19.12.2017 було подано до Державної казначейської служби з метою перерахування коштів на рахунки ПрАТ «Кмитівський майстер».

Під час досудового розслідування проведено огляд місця події та встановлено, що станом на 09.01.2018 роботи по вказаному об`єкту є незавершеними та тривають.

Будучи допитана у якості свідка начальник відділу освіти Андрушівської РДА ОСОБА_5 пояснила, що ПрАТ «Кмитівський майстер» роботи в повному обсязі не виконало, однак акт №12 приймання виконаних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних робіт форми КБ-3 підписані директором ПрАТ «Кмитівський майстер» ОСОБА_7 та нею, як начальником відділу освіти, на повний об`єм робіт, на підставі чого 19.12.2017 грошові кошти у сумі 459 тис. 700 грн. перераховано на рахунки ПрАТ «Кмитівський майстер».

Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведені тимчасового доступу до оригіналів документів щодо проведення робіт на об`єкті, «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», в тому числі до оригіналів актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3, в які начальником відділу освіти Андрушівської РДА та керівником ПрАТ «Кмитівський майстер» були внесені завідома неправдиві відомості, щодо вартості та об`ємів виконаних робіт. Дані документи перебувають у володінні відділу освіти Андрушівської РДА, як у замовника та у ПрАТ «Кмитівський майстер». Зазначені документи є доказами у зазанченому кримінальному провадженні, тому для проведення ряд необхідних експертиз та слідчих дій необхідно вилучити оригінали зазначених документів з метою проведення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування.

З метою здійснення тимчасового доступу до вказаних оригіналів документів шляхом їх вилучення прокурором Бердичівської місцевої прокуратури було отримано ухвалу Андрушівського районного суду №272/96/18 від 25.01.2018, згідно якої слідчим суддею надано дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні відділу освіти Андрушівської РДА, а саме до документів щодо проведення робіт на об`єкті, «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», в тому числі до оригіналів актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3.

В ході проведеного тимчасового доступу 19.02.2018 у відділі освіти Андрушівської РДА вищевказані документи, а саме оригінали актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», начальником відділу освіти Андрушівської РДА ОСОБА_5 прокурору надані не були, надавши тільки копії зазначених документів, пояснивши, що оригінали даних документів відсутні.

07.03.2018 року на підставі Ухвали Андрушівського районного суду Житомирської області № 272/96/18 від 28.02.2018 у приміщенні відділу освіти Андрушівської РДА було проведено обшук з метою виявлення та вилучення оригіналів документів, а саме: актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області». Однак, у ході обшуку вказані документи виявлені не були.

Указані документи мають значення для встановлення істини по справі та згідно отриманої інформації та рапорту працівників УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НПУ можуть знаходитись по місцю проживання начальника відділу освіти Андрушівської РДА - ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , які згідно наявної інформації остання має наміри знищити з метою уникнення відповідальності. (Місце проживання ОСОБА_5 підтверджується довідкою Андрушівської РДА від 12.03.2018 року за № 01-09/285 та протоколом допиту свідка ОСОБА_5 від 05.03.2018).

В клопотанні ст. слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку по місцю проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення оригіналів наступних документів: актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», комп`ютерної техніки, флеш карт, дискет, дисків для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, які можуть містити інформацію в електронному вигляді по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області» та документів у яких містяться вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_5 , оскільки зазначені документи мають доказове значення у кримінальному провадженні та приймаючи до уваги той факт, що вони можуть знаходиться за місцем проживання ОСОБА_5 і можуть бути використані як доказ під час здійснення досудового розслідування, отримання відомостей про причетність посадових осіб до вчинення кримінальних правопорушень, встановлення інших осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінальних правопорушень та визначення характеру та ступеню участі кожного з причетних осіб до вчинення злочину.

В судовому засіданні ст. слідча клопотання підтримала з наведених у ньому підстав, зазначила, що проведеними слідчими діями на підставі ухвал слідчого судді про тимчасовий доступ та обшук у відділ освіти Андрушівської РДА оригінали документів зазначені в клопотанні виявлені не були та начальником відділу освіти ОСОБА_5 слідству не надані, існує обгрунтована інформація, що вказані документи можуть зберігатися за місцем проживання останньої , тому просила клопотання задовольнити.

Прокурор вважав, що є всі підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , оскільки в ході виконання ухвали про тимчасовий доступ та обшук відділу освіти Андрушівської РДА оригінали вказаних документівне виявлені та начальником відділу освіти ОСОБА_5 надані не були.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В ході судового розгляду судом встановлено, що 04.01.2018 року було внесено відомості до ЄРДР за ст. 364 ч.1 КК України щодо неправомірних дій посадовими особами відділу освіти Андрушівської РДА та ПрАТ "Кмитівський майстер" під час проведення ремонтних робіт інтернату Андрушівської гімназії, що підтверджується витягом з кримінального провадження № 42018061340000001 від 04.01.2018 року. 25.01.2018 року ухвалою суду було надано дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та вилучення оригіналів документів у відділі освіти Андрушівської РДА. Згідно протоколу тимчасового доступу до речей і документів від 19.02.2018 року та опису речей і документів відділом освіти Андрушівської РДА надано копії вищевказаних документів. Згідно протоколу обшуку у відділі освіти Андрушівської РДА зазначені в ухвалі суду документи виявлені та вилучені не були. Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_5 від 05.03.2018 року оригінали документів актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 були у відділі освіти, однак вона виявила їх відсутність після надходження ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів. Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_7 вищевказані акти вона не підписувала, де знаходяться оригінали їй невідомо. Однак як вбачається із копій актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 у них містяться підписи ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , будь-яких доказів на спростування даної обставини вказаними особами не надано. Згідно розпорядження голови РДП від 29.12.2016 року № 70-к ОСОБА_5 призначено на посаду начальника відділу освіти Андрушівської РДА, тому остання, як керівник установи, відповідальна за збереження документів, що стосуються діяльності установи. Місце проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , підтверджується довідкою Андрушівської РДА від 12.03.2018 року за № 01-09/285 та протоколом допиту свідка ОСОБА_5 від 05.03.2018).

Вислухавши сторони кримінального провадження, дослідивши письмові докази, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки с слідчим та прокурорм доведено наявність підстав визначених ч.5 ст. 234 КПК України, тому є достатні підстави для проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», комп`ютерної техніки, флеш карт, дискет, дисків для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, які можуть містити інформацію в електронному вигляді по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області» та документів у яких містяться вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_5 , що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та які можуть бути речовими доказами по даному кримінальному провадженню.

Враховуючи вищевикладені обставини та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, суд

ухвалив :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області підполковнику поліції ОСОБА_4 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській майору поліції ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , по місцю проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, а саме: актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3 по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області», комп`ютерної техніки, флеш карт, дискет, дисків для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, які можуть містити інформацію в електронному вигляді по об`єкту «Реконструкція даху (з м`якої покрівлі на шатрову) інтернату Андрушівської гімназії по вул. Шкільна, 5 м. Андрушівка Житомирської області» та документів у яких містяться вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_5 , що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та які можуть бути речовими доказами по даному кримінальному провадженню.

Ухвала діє до 13.04.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72735314
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —272/96/18

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні