Ухвала
від 13.03.2018 по справі 916/3283/16
ВЕЛИКА ПАЛАТА ВЕРХОВНОГО СУДУ

У Х В А Л А

13 березня 2018 року

м. Київ

Справа № 916/3283/16

Провадження № 12-29гс18

Велика Палата Верховного Суду у складі:

головуючого судді - Князєва В.С.,

судді-доповідача Бакуліної С.В. ,

суддів Антонюк Н.О., Британчука В.В., Гудими Д.А., Данішевської В.І., Кібенко О.Р., Лобойка Л.М., Лященко Н.П., Прокопенка О.Б., Рогач Л.І., Саприкіної І.В., Ситнік О.М., Ткачука О.С., Уркевича В.Ю., Яновської О.Г.,

розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця про перегляд ухвали Вищого господарського суду України від 26 вересня 2017 року

у справі № 916/3283/16 Господарського суду Одеської області

за позовом Фізичної особи - підприємця Мінчуни Анжели Борисівни

до Публічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця

за участю третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю Прайм логістік

про стягнення 36 421,71 грн,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Великої Палати Верховного Суду від 20 лютого 2018 року на підставі підпунктів 1, 2 пункту 1 розділу ХІ Перехідні положення Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) в редакції Закону України

від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII прийнято до розгляду справу № 916/3283/16 (провадження № 12-29гс18) Господарського суду Одеської області за заявою Публічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця та призначено її розгляд Великою Палатою Верховного Суду на 13 березня 2018 року.

07 березня 2018 року до Верховного Суду надійшло клопотанняПублічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця про відкладення розгляду справи № 916/3283/16 на іншу дату та забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Мотивуючи зазначене клопотання, заявник зазначає про неможливість забезпечити явку уповноваженого представника в судовому засіданні 13 березня 2018 року.

За вимогами частини першої статті 216 ГПК України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Згідно з частинами першою та другою статті 202 ГПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

За приписами частини восьмої статті 202 ГПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Відповідно до частин першої та другої статті 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання.

Частиною сьомою вказаної статті Кодексу передбачено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Зважаючи на наявність вищевказаного клопотання Публічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця , з метою забезпечення права на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, Велика Палата Верховного Суду вважає за необхідне відкласти розгляд даної справи та повідомити її учасників про дату, час і місце проведення судового засідання.

Відповідно до частини дев'ятої статті 197 ГПК України суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з'явився, а також перевіряє повноваження представників.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 197, 202, 216, 234 ГПК України, Велика Палата Верховного Суду

УХВАЛИЛА:

1. Клопотання Публічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця про відкладення розгляду справи № 916/3283/16 (провадження № 12-29гс18) за заявою Публічного акціонерного товариства Українська залізниця в особі регіональної філії Львівська залізниця ПАТ Укрзалізниця про перегляд ухвали Вищого господарського суду України від 26 вересня 2017 року, та про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

2. Відкласти розгляд справи Великою Палатою Верховного Суду в режимі відеоконференції на 21 березня 2018 року о 15 годині 30 хвилин у приміщенні Верховного Суду за адресою: м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8.

3. Доручити Господарському суду Львівської області (79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128) забезпечити проведення судового засідання, відкладеного на 21 березня 2018 року о 15 годині 30 хвилин в режимі відеоконференції, за участю уповноважених представників.

4. Зобов'язати Господарський суд Львівської області до початку розгляду справи в режимі проведення відеоконференції здійснити перевірку повноважень сторін у справі.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

6. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи та до Господарського суду Львівської області.

Головуючий суддя В.С. Князєв Суддя-доповідач С.В. Бакуліна Судді: Н.О. Антонюк О.Б. Прокопенко В.В. Британчук Л.І. Рогач Д.А. Гудима І.В. Саприкіна В.І. Данішевська О.М. Ситнік О.Р. Кібенко О.С. Ткачук Л.М. Лобойко В.Ю. Уркевич Н.П. Лященко О.Г. Яновська

СудВелика палата Верховного Суду
Дата ухвалення рішення13.03.2018
Оприлюднено16.03.2018
Номер документу72757061
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3283/16

Постанова від 10.08.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 18.06.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 17.05.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Окрема ухвала від 21.03.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Бакуліна Світлана Віталіївна

Постанова від 21.03.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Бакуліна Світлана Віталіївна

Постанова від 21.03.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Бакуліна Світлана Віталіївна

Ухвала від 13.03.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Бакуліна Світлана Віталіївна

Ухвала від 20.02.2018

Верховний Суд

Бакуліна Світлана Віталіївна

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 01.11.2017

Господарське

Верховний Суд України

Ємець А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні