Ухвала
від 26.03.2018 по справі 179/277/18
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/277/18

провадження № 2-з/179/9/18

У Х В А Л А

26 березня 2018 року суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області Ковальчук Т.А. розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосппідприємство Дудківка про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі,

В С Т А Н О В И В:

До Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області надійшла заява ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське підприємство Дудківка про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі.

Заявник вважає, що невжиття заходів щодо заборони відповідачеві вчиняти певні дії, а саме виконувати будь-які сільськогосподарські роботи на земельній ділянці, яка їй належить ОСОБА_1 та якою користується ТОВ СП Дудківка на підставі спірного договору оренди може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Згідно ч. 1 ст. 149 ЦПК України - суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

У відповідності до ст. 150 ЦПК України, позов забезпечується, зокрема забороною вчиняти певні дії. Заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами. Не допускається вжиття заходів забезпечення позову, які за змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог, якщо при цьому спір не вирішується по суті.

Відповідно до роз'яснень Верховного Суду України, викладених в п.1 та 4 постанови Пленуму від 22 грудня 2006 року № 9 "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову",- суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитись, зокрема, у тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати позивач позовним вимогам.

Виходячи із змісту заяви про забезпечення позову та позовної заяви вбачається, що заявником обґрунтовано необхідність застосування такого виду забезпечення позову, як заборона вчиняти будь-які, а саме заборона відповідачеві виконувати будь-які сільськогосподарські роботи на земельній ділянці, яка належить заявникові. Вказаний вид забезпечення позову є співмірним із заявленими позовними вимогами про розірвання спірного договору, на підставі якого відповідач користується земельною ділянкою позивача.

На підставі наведеного суд, вважає, вимоги заявника щодо забезпечення позову обґрунтовані, підтверджуються матеріалами доданими до поданої ним позовної заяви, у зв'язку із чим підлягають задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 151-153 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосппідприємство Дудківка про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі - задовольнити.

Заборонити товариству з обмеженою відповідальністю Сільгосппідприємство Дудківка , ідентифікаційний код 30756081 (Дніпропетровська область, Магдалинівський район, с. Дудківка) виконувати будь-які сільськогосподарські роботи на земельній ділянці загальною площею 5,8349 га, кадастровий номер 1222382500:01:001:0020 із цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Жданівської сільської ради Магдалинівського району Дніпропетровської області, яка належить ОСОБА_1 до ухвалення рішення по цивільній справі № 179/277/17 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосппідприємство Дудківка про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі.

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Т.А.Ковальчук

Дата ухвалення рішення26.03.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73221978
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі

Судовий реєстр по справі —179/277/18

Постанова від 06.04.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 23.05.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 03.01.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 26.12.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Рішення від 20.11.2018

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Рішення від 20.11.2018

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Постанова від 27.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Лаченкова О. В.

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Лаченкова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні