Ухвала
від 24.04.2018 по справі 906/289/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"24" квітня 2018 р. м. Житомир Справа № 906/289/18

Господарський суд Житомирської області у складі судді Вельмакіної Т.М.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Фізичної особи підприємця Кучер Романа Валерійовича (АДРЕСА_1.)

до Виконавчого комітету Житомирської міської ради (м.Житомир)

про стягнення 490874,00 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з Виконавчого комітету Житомирської міської ради 490874,00 грн. завданих йому збитків (майнової шкоди).

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України, підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Оскільки, позивачем не подано клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до ст.249 ГПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Крім того, позивач у своїй позовній заяві, заявивши вимогу про стягнення 490874,00 грн, зазначив КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира" Житомирської міської ради та Управління Державної казначейської служби України у м.Житомирі Житомирської області, як треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов'язки останніх.

Згідно ч.ч. 1,2 ст.50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За вказаного, суд вважає за доцільне залучити КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира" Житомирської міської ради та Управління Державної казначейської служби України у м.Житомирі Житомирської області до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 50, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "22" травня 2018 р. о 12:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 402.

4. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

- Комунальне Підприємство "Інспекція з благоустрою м. Житомира" Житомирської міської ради (10002, м.Житомир, вул.Гагарина,18)

- Управління Державної казначейської служби України у м.Житомирі Житомирської області (10008, м.Житомир, вул.С.Ріхтера, 12/5)

5. Позивачу:

- у випадку отримання відзивів, надати відповідь на відзиви, з урахуванням ст.166 ГПК України, та завчасно надіслати відповідачам та третім особам копії відповіді на відзиви, з доданими документами (докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання);

- надати інші докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

6. Відповідачам:

- відповідно до ст. 165 ГПК України, подати відзиви на позовну заяву в межах 15 днів з дня вручення даної ухвали; одночасно надіслати позивачу та третім особам копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання;

- надати докази врегулювання спору (при наявності).

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

ЗВЕРТАЮ УВАГУ: Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи, з дотиманням ст. 80 ГПК України. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (п.9 ст. 80 ГПК України).

7. Викликати учасників справи у підготовче засідання.

8. Третім особам:

- відповідно до п.9 ст.176 ГПК України, подати суду пояснення щодо викладених у позовній заяві обставин, у строк до 20.05.2018. Одночасно копію письмових пояснень та доданих до нього документів надіслати сторонам, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

9. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, третіх осіб, мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Вельмакіна Т.М.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: ://court.gov.ua/fair/sud5007/

1- у справу;

2- позивачу ( рек. з пов.);

3- відповідачу (рек. з пов.);

4-5- третім особам:

- КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира" Житомирської міської ради (10002, м.Житомир, вул.Гагарина,18)- рек. з пов.

- Управління Державної казначейської служби України у м.Житомирі Житомирської області (10008, м.Житомир, вул.С.Ріхтера, 12/5)- рек. з пов.

Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено25.04.2018
Номер документу73593166
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 490874,00 грн

Судовий реєстр по справі —906/289/18

Постанова від 22.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткач І.В.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткач І.В.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткач І.В.

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Постанова від 12.12.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 29.10.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій Віктор Анатолійович

Рішення від 22.08.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 20.08.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 12.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні