Ухвала
від 27.04.2018 по справі 154/1120/18
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/1120/18

1-кс/154/288/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2018 року м. Володимир-Волинський

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

представника власника майна ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Володимир-Волинський клопотання про арешт майна слідчого СВ Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №12018030060000190, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.03.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 365-2 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Із клопотання та доданих до нього матеріалів вбачається, що 15.03.2018 року до Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області надійшло повідомлення директора ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_4 про те, що арбітражний керуючий (ліквідатор ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод») ОСОБА_5 , зловживаючи своїми повноваженнями, оголосив проведення відкритих торгів без можливості зниження початкової вартості з продажу майна - лоту №22, а саме залізничної колії №1, №2, №3, №9, №10, №27, де зазначено, що вказане майно належить банкруту ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», хоча перелічене майно відповідно до договору №27/10-2016 від 27.10.2016 року, ТОВ ЦЗ «Володимирцукор» було передано у власність ТОВ «Волинська біоенергетична компанія», де і перебуває на даний момент часу, що унеможливлює повторний продаж вказаного майна та може спричинити власнику майнову шкоду.

Так, встановлено, що 27.02.2018 року Товарною біржою «Захід» (код ЄДРПОУ 36181306, місто Луцьк, вул. Ковельська, 52/2) було оголошено проведення відкритих торгів (аукціону) без можливості зниження початкової вартості з продажу майна, що належить банкруту - ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 00372664). Серед переліку лотів було наступне майно: бурячна залізнодорожна естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути.

Дане майно було придбано ТОВ «ПРОДІНВЕСТБУД» згідно Договору купівлі-продажу майна банкрута на відкритих торгах (аукціоні) №28/04/14 від 28.04.2014р. Оригінал даного договору наявний у вищенаведеного Товариства та ліквідатора ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» - арбітражного керуючого ОСОБА_5 (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого №413, видане Міністерством юстиції України на підставі Наказу Міністерства юстиції України від 23.05.2012 року, справа №5004/1694/11).

В подальшому ТОВ «ПРОДІНВЕСТБУД» вищевказаний майновий комплекс Володимир-Волинського цукрового заводу у складі: бурячної залізнодорожної, естакади пневмопровіда, гідрогруза, естакади для розгрузки залізнодорожніх вагонів, естакади для розгрузки вугілля і каменю, моста залізнодорожного через р. Риловиця, путі залізнодорожного під`їзного, путі залізнодорожного міжцехового, путі під`їзного для зливу мазути, естакади для зливу мазути згідно акту прийому-передачі №1 від 24.11.14 року був переданий у власність ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор».

Згідно договору №27/10-2016 від 27.10.16 року ТОВ ЦЗ «Володимирцукор» передав у власність ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 40827373) путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), згідно актів прийому-передачі, де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути).

Вищенаведене, крім договору купівлі-продажу та акту прийому-передачі, підтверджується також технічним паспортом, договором №Л/ДН-3/171068, інструкцією.

13.03.2018 року товарною біржою «Захід» (код ЄДРПОУ 36181306, 43000, м. Луцьк, вул. Ковельська, 52/2,) було оголошено проведення відкритих торгів (аукціону) без можливості зниження початкової вартості з продажу майна, що належить банкруту - ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 00372664).

Предметом оферти по договору купівлі-продажу згідно лотів, де стороною виступав ліквідатор ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», є наступне майно: залізничні колії №1, №2, №3, №9, №10, №27, №18 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», які на даний час на праві приватної власності належать ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

На сайті Вищого господарського суду України 23.04.2018 року розміщено публікацію за № 50793 - оголошення про проведення аукціону з продажу майна ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», призначеного на 24.05.2018 року. Також дана публікація розміщена на сайті Міністерства юстиції України.

Товарною біржою «Захід» було оголошено проведення других повторних відкритих торгів (аукціону) з можливістю зниження початкової вартості з продажу майна, що належить банкруту - ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод».

Лотом №22 виступає Залізнична колія № 1 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість продажу знижено до 407976, 32 грн. Характеристика лоту повністю співпадає з наданим представниками ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» технічним паспортом на путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізно-дорожня, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути.

Також лотом №23 виступає колія № 2 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 353603, 20 грн. Дана колія теж входить до складу путі залізнодорожного під`їзного (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізно-дорожня, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), що належить на праві приватної власності ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №24 виставлено колію №3 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 141809, 28 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути, що належить на праві приватної власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №25 виставлено колію №9 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 107862, 64 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), що належить на праві приватної власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №26 виставлено колію №10 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 525 088, 64 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути, що належить на праві приватної власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №27 виставлено колію №14 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 414 411, 52 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, ескада для зливу мазути, що належить нам приватної власності ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №28 виставлено колію №18 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 1171996, 16 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровийзавод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізно дорожня, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), що належить на праві приватної власності ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

15.03.2018 року, відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018030060000190 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 КК України.

25.04.2018 на адресу Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області надійшла заява директора ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_4 , в якій він, з метою забезпечення прав та інтересів товариства, просить накласти арешт на майно, належне ТОВ «Волинська біоенергетична компанія», яке виставлене на відкриті торги.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про накладення арешту на майно (путь залізнодорожний під`їзний у відповідності до технічного паспорту під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року, до складу якого входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути, що належить ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» із забороною відчуження, розпорядження та користування даним майном, зважаючи на те, що без накладення арешту на майно відбудуться торги, які можуть призвести до продажу іншим суб`єктам господарювання майна, яке належить на праві власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія». Разом з тим вказав, що усе майно, на яке просить накласти арешт у даному кримінальному провадженні визнане ним постановою від 27 квітня 2018 року речовим доказом. Незаконний продаж його іншим особам, може призвести до продовження вчинення даного злочину, стане причиною і умовами для вчинення інших кримінально-караних діянь, призведе до привласнення даного майна, а в подальшому переміщення або пошкодження чи повного знищення, що є неприпустимим щодо речових доказів у кримінальному провадженні зокрема. Накладення арешту на дане майно зможе запобігти вказаним незаконним діям.

Представник ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_4 в судовому засіданні підтвердив, що все вищеперераховане майно належить на праві власності його підприємству, а оголошення щодо нього публічних торгів іншими суб`єктами господарювання посягає на власність його товариства. Просив накласти арешт на дане майно з підстав викладених слідчим у клопотанні та в судовому засіданні.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Згідно ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів. Арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які зберегли на собі його сліди вчинення кримінального правопорушення, або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Зважаючи на те, що путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії згідно актів прийому-передачі входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), які згідно доданих слідчим до матеріалів клопотання документів на праві власності належать ТОВ «Волинська біоенергетична компанія», мають значення речових доказів у вказаному кримінальному провадженні, оскільки є об`єктом кримінально протиправних дій та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тому є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у ч. 1 ст. 98 КПК України.

Постановою слідчого в даному кримінальному провадженні від 27 квітня 2018 року вищевказане майно визнано речовими доказами.

Таким чином, вищевказані об`єкти, підлягають арешту із забороною відчуження, розпорядження та користуванням, оскільки мають значення речових доказів і на даний час у провадженні є необхідність у проведенні слідчих дій по їх дослідженню, що дозволить об`єктивно встановити обставини, які мають значення для кримінального провадження, а також надати можливість припинити вчинення даного кримінального правопорушення та запобігти вчиненню інших.

Заслухавши осіб, які беруть участь у розгляді справи, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по них, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 170-173 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Володимир Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області ОСОБА_3 про арешт майна - задовольнити.

Накласти арешт та заборонити відчуження, розпорядження та користування майном, яке згідно договору №27/10-2016 від 27.10.16 року належить ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 40827373), а саме:

- путь залізнодорожний під`їзний у відповідності до технічного паспорту під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року, до складу якого входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровода, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області протягом п`яти діб з дня її постановлення.

Повний текст ухвали складено 02.05.2018 року.

Слідчий суддя /--/ підпис.

Згідно з оригіналом.

Суддя Володимир-Волинського міського суду ОСОБА_1

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення27.04.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73705611
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —154/1120/18

Ухвала від 26.08.2024

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Подолюк В. А.

Ухвала від 02.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Т. В.

Ухвала від 11.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Т. В.

Ухвала від 11.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Т. В.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 21.05.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Вітер І. Р.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Вітер І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні