Ухвала
від 11.06.2018 по справі 154/1120/18
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 154/1120/18 Провадження №11-сс/773/265/18 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1 Категорія:арешт майна Доповідач: ОСОБА_2

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 червня 2018 року місто Луцьк

Апеляційний суд Волинської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

з участю секретаря ОСОБА_5 ,

представників власника майна ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,

скаржників ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,

розглянувши апеляційну скаргу ліквідатора ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» ОСОБА_8 на ухвалу слідчого судді Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 27 квітня 2018 року про арешт майна (ЄРДР № №12018030060000190),

В С Т А Н О В И В:

Із клопотання слідчого про арешт майна та доданих до нього матеріалів вбачається, що 15 березня 2018 року до Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області надійшло повідомлення директора ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_7 про те, що арбітражний керуючий (ліквідатор ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод») ОСОБА_8 , зловживаючи своїми повноваженнями, оголосив проведення відкритих торгів без можливості зниження початкової вартості з продажу майна - лоту №22, а саме залізничної колії №1, №2, №3, №9, №10, №27, де зазначено, що вказане майно належить банкруту ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», хоча перелічене майно відповідно до договору №27/10-2016 від 27 жовтня 2016 року, ТОВ ЦЗ «Володимирцукор» було передано у власність ТОВ «Волинська біоенергетична компанія», де і перебуває на даний момент часу, що унеможливлює повторний продаж вказаного майна та може спричинити власнику майнову шкоду.

Так, встановлено, що 27 лютого 2018 року Товарною біржою «Захід» (код ЄДРПОУ 36181306, місто Луцьк, вул. Ковельська, 52/2) було оголошено проведення відкритих торгів (аукціону) без можливості зниження початкової вартості з продажу майна, що належить банкруту - ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 00372664). Серед переліку лотів було наступне майно: бурячна залізнодорожна естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути.

Дане майно було придбано ТОВ «ПРОДІНВЕСТБУД» згідно Договору купівлі-продажу майна банкрута на відкритих торгах (аукціоні) №28/04/14 від 28 квітня 2014 року. Оригінал даного договору наявний у вищенаведеного Товариства та ліквідатора ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» - арбітражного керуючого ОСОБА_8 (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого №413, видане Міністерством юстиції України на підставі Наказу Міністерства юстиції України від 23 травня 2012 року, справа №5004/1694/11).

В подальшому ТОВ «ПРОДІНВЕСТБУД» вищевказаний майновий комплекс Володимир-Волинського цукрового заводу у складі: бурячної залізнодорожної, естакади пневмопровіда, гідрогруза, естакади для розгрузки залізнодорожніх вагонів, естакади для розгрузки вугілля і каменю, моста залізнодорожного через р. Риловиця, путі залізнодорожного під`їзного, путі залізнодорожного міжцехового, путі під`їзного для зливу мазути, естакади для зливу мазути згідно акту прийому-передачі №1 від 24 листопада 2014 року був переданий у власність ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор».

Згідно договору №27/10-2016 від 27 жовтня 2016 року ТОВ ЦЗ «Володимирцукор» передав у власність ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 40827373) путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), згідно актів прийому-передачі, де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути).

Вищенаведене, крім договору купівлі-продажу та акту прийому-передачі, підтверджується також технічним паспортом, договором №Л/ДН-3/171068, інструкцією.

13 березня 2018 року товарною біржою «Захід» (код ЄДРПОУ 36181306, 43000, м. Луцьк, вул. Ковельська, 52/2,) було оголошено проведення відкритих торгів (аукціону) без можливості зниження початкової вартості з продажу майна, що належить банкруту - ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 00372664).

Предметом оферти по договору купівлі-продажу згідно лотів, де стороною виступав ліквідатор ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», є наступне майно: залізничні колії №1, №2, №3, №9, №10, №27, №18 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», які на даний час на праві приватної власності належать ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

На сайті Вищого господарського суду України 23 квітня 2018 року розміщено публікацію за № 50793 - оголошення про проведення аукціону з продажу майна ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», призначеного на 24 травня 2018 року. Також дана публікація розміщена на сайті Міністерства юстиції України.

Товарною біржою «Захід» було оголошено проведення других повторних відкритих торгів (аукціону) з можливістю зниження початкової вартості з продажу майна, що належить банкруту - ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод».

Лотом №22 виступає Залізнична колія № 1 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість продажу знижено до 407 976, 32 грн. Характеристика лоту повністю співпадає з наданим представниками ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» технічним паспортом на путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізно-дорожня, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути.

Також лотом №23 виступає колія № 2 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 353 603, 20 грн. Дана колія теж входить до складу путі залізнодорожного під`їзного (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізно-дорожня, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), що належить на праві приватної власності ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №24 виставлено колію №3 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 141 809, 28 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути, що належить на праві приватної власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №25 виставлено колію №9 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 107 862, 64 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), що належить на праві приватної власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №26 виставлено колію №10 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 525 088, 64 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровіда, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути, що належить на праві приватної власності ТОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №27 виставлено колію №14 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 414 411, 52 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, ескада для зливу мазути, що належить нам приватної власності ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Лотом №28 виставлено колію №18 ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», вартість якої знижено до 1 171 996, 16 грн. Дана колія теж входить до складу путь залізнодорожний під`їзний (технічний паспорт під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровийзавод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року), де до складу колії входить наступне майно: бурячна залізно дорожня, естакада пневмопровідна, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути), що належить на праві приватної власності ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

15 березня 2018 року відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018030060000190 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 КК України.

25 квітня 2018 на адресу Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області надійшла заява директора ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_7 , в якій він, з метою забезпечення прав та інтересів товариства, просить накласти арешт на майно, належне ТОВ «Волинська біоенергетична компанія», яке виставлене на відкриті торги.

Ухвалою Володимир-Волинського міського суду від 27 квітня 2018 року клопотання слідчого задоволено.

Накладено арешт та заборонено відчуження, розпорядження та користування майном, яке згідно договору №27/10-2016 від 27 жовтня 2016 року належить ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» (м. Володимир-Волинський, вул. Луцька 230, код ЄДРПОУ 40827373), а саме:

- путь залізнодорожний під`їзний у відповідності до технічного паспорту під`їзної колії ТзОВ ЦЗ «Цукровий завод» на станції Володимир-Волинський ДТГО «Львівська залізниця» від 2015 року, до складу якого входить наступне майно: бурячна залізнодорожна, естакада пневмопровода, гідрогруз, естакада для розгрузки залізно дорожніх вагонів, естакада для розгрузки вугілля і каменю, міст залізнодорожний через р. Риловиця, путь залізнодорожний під`їзний, путь залізнодорожний міжцеховий, путь під`їзний для зливу мазути, естакада для зливу мазути.

Не погоджуючись із вказаною ухвалою слідчого судді, ліквідатор ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» ОСОБА_8 подав апеляційну скаргу, в якій вказує, що оскаржувана ним ухвала винесена з порушенням норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права,а висновки суду не відповідають фактичним обставинам справи. Просить постанову скасувати та постановити нову, якою в задоволені клопотання слідчого про арешт майна відмовити. Поновити строк для її оскарження.

Заслухавши доповідь головуючого-судді, який виклав суть ухвали та доводи апеляційної скарги, скаржників, які апеляційну скаргу підтримали, представників власника майна, які відносно її задоволення заперечили, апеляційний суд дійшов наступного висновку.

Клопотання про арешт майна розглядалось без участі ліквідатора ОСОБА_8 , якому про наявність оскаржуваної стало відомо 14 травня 2018 року, а апеляційну скаргу подано 18 травня 2018 року, тому строк на апеляційне оскарження апеляційний суд вважає не пропущеним, у зв`язку з чим питання про його поновлення не вирішує.

Згідно вимог ч.1 ст.98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч. 2 ст. 131 КПК України одним із видів заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ч.2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів. Арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу. Розглядаючи клопотання про накладення арешту на майно в порядку статей 170-173 КПК України, для прийняття законного та обґрунтованого рішення, слідчий суддя повинен з`ясувати усі обставини, які передбачають підстави для арешту майна або відмови у задоволенні клопотання про арешт майна.

Апеляційний суд доходить висновку, що слідчим суддею при винесенні рішення вказаних вимог закону дотримано.

З матеріалів клопотання вбачається, що 15 березня 2018 року до ЄРДР внесено відомості за №12018030060000190 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 КК України.

25 квітня 2018 на адресу Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області надійшла заява директора ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_7 , в якій він, з метою забезпечення прав та інтересів товариства, просить накласти арешт на майно, належне ТОВ «Волинська біоенергетична компанія», яке виставлене на відкриті торги.

Постановою слідчого від 27 квітня 2018 року майно, на яке директор ТОВ «Волинська біоенергетична компанія» ОСОБА_7 просив накласти арешт у даному кримінальному провадженні визнано речовими доказами.

Перевіркою матеріалів клопотання встановлено, що вищевказане майно має значення речового доказу, і існує необхідність у проведенні слідчих дій по їх дослідженню та встановленню інших відомостей, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин в кримінальному провадженні, також надасть можливість його припинити та запобігти вчиненню інших кримінальних правопорушень.

Тому, апеляційний суд вважає, що з врахуванням зазначених обставин, а також з метою збереження вищевказаного майна, що має важливе доказове значення для кримінального провадження, слідчий суддя законно та обґрунтовано задовольнив клопотання та наклав арешт на майно, що відповідає вимогам ст. 170 КПК України.

Висновки слідчого судді в ухвалі відповідають фактичним обставинам справи, є законними, обґрунтованими та вмотивованими.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 404, 405, 407, 422 КПК України, Апеляційний суд,

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу ліквідатора ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» ОСОБА_8 залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Володимир Волинського міського суду Волинської області від 27 квітня 2018 року про арешт майна - без змін.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий

Судді:

СудАпеляційний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення11.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74637079
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —154/1120/18

Ухвала від 26.08.2024

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Подолюк В. А.

Ухвала від 02.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Т. В.

Ухвала від 11.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Т. В.

Ухвала від 11.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Т. В.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 21.05.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Вітер І. Р.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Вітер І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні