Ухвала
від 05.05.2018 по справі 639/6875/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/6875/17

Провадження №1-кс/639/959/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 травня 2018 року м. Харків

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №42017221080000327 від 15.08.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 229 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №42017221080000327 від 15.08.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 229 КК України.

Клопотання обґрунтоване наступним.

У провадженні СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області перебуває об`єднане кримінальне провадження №42017221080000327 від 13.10.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченихч. 1 ст. 190 та ч. 1 ст. 229 КК України щодо незаконного використання торгової марки «Адидас». Харківською місцевою прокуратурою №2 здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2016-2017 років за попередньою змовою група осіб з корисливою метою поставили виробництво контрафактної продукції одягу, незаконно використовуючи торгову марку «Адидас», її подальшу реалізацію на торгових точках Харківської області та іншим підприємцям, чим завдали «Adidas International Marketing B.V.», «Adidas AG» (далі - Компанія) матеріальної шкоди в у значному розмірі.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_4 показав, що будучи одним зі споживачів, який шляхом обману 07.10.2017 придбав спортивний костюм з незаконним нанесенням торгового знаку на товар, який належить на праві власності «Adidas International Marketing B.V.», «Adidas AG» на ринку в м. Харкові, видав костюм сірого кольору, який складається з жакету та штанів розміру «XXL».

Оглядом виданих ОСОБА_4 жакету з костюму сірого кольору розміру «XXL» та штанів з костюму сірого кольору розміру «XXL» встановлено, що на них маються паперові лейби, ярлики догляду за товаром, захисні ярлики, ярлики з розміром з зображенням торгового знаку «Адидас» з трьома білими смужками, написи з штрих-кодами, розміром, моделлю та посилання на сайт Adidas.com.

Проведеним дослідженням спеціаліста №07/11/17 від 07.11.2017, проведеного компанією «Адидас АГ», видані ОСОБА_4 жакет з костюму сірого кольору розміру «XXL» та штани з костюму сірого кольору розміру «XXL»: 1) містять позначення, які тотожні знакам для товарів і послуг, права на які належать Компанії, що свідчить про неправомірне його використання; 2) не є оригінальною продукцією Компанії, є фальсифікованою і контрафактною продукцією; 3) під час виробництва даного зразку скопійовані форма, дизайн, зовнішнє оформлення продукції Компанії.

Надані для дослідження зразки містять позначення, які тотожні знакам для товарів і послуг: №487580, №836756, №876661 (для штанів), №414035 (для кофт), власником яких є Компанія.

Згідно заяви про вчинення кримінального правопорушення Компанія просить вжити заходів щодо недопущення фактів реалізації фальсифікованої продукції з незаконним використання при цьому торговельних марок Компанії.

Відповідно до листа УСБУ в Харківській області № 70/8-5981 від 26.04.2018 р., щодо виконання доручення процесуального керівника встановлено, що до вказаної протиправної діяльності має відношення ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ), який здійснює виробництво та реалізацію контрафактної продукції ТМ «Adidas», «Nike», «New Balance» тощо, який зберігає та реалізує її за власною адресою проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно № 122762861 від 04.05.2018 за вказаною адресою знаходиться чотириповерхова будівля літ. «А-4» загальною площею 2019 кв. м. Зазначена будівля на праві колективної власності належить товариству сприяння обороні України (код ЄДРПОУ 02717222).

За вказаною адресою зберігається контрафактна продукція різних відомих торгових марок, матеріали для вироблення цієї продукції, обладнання для її вироблення, бухгалтерська документація щодо її продажу та закупівлі сировини, електронні носії інформації, на яких знаходиться інформація щодо реалізації контрафактної продукції (мобільні телефони, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, ноутбуки тощо), інша документація, яка має відношення до процесу виготовлення контрафактної продукції, чорнові записи, а також грошові кошти, отримані внаслідок злочинної діяльності, банківські картки, на які також перераховуються грошові кошти від реалізації.

Враховуючи викладене, в ході досудового розслідування зібрано достатньо даних, які свідчать про необхідність у проведенні обшуку в чотириповерховій будівля літ. «А-4» загальною площею 2019 кв. м, за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві колективної власності належить товариству сприяння обороні України (код ЄДРПОУ 02717222), а саме у окремих приміщеннях, які фактично використовуються ОСОБА_6 , де можуть знаходитись гроші, речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та які можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду, з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуто було у результаті його вчинення, забезпечення позову.

Прокурор в поданій до суду заяві просив клопотання задовольнити, посилаючись на зазначене вище.

Дослідивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Вимоги до змісту клопотання про надання дозволу на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи визначенні ч. 3 ст. 234 КПК України.

Клопотання, що є предметом даного судового розгляду, відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України.

Наданими матеріалами доведено вищенаведені обставини, на які посилалися прокурор в обґрунтування клопотання, та доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, та вони можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні володінні.

В наданих матеріалах міститься достатньо підстав вважати, що з метою виявлення та фіксації слідів скоєння кримінального правопорушення, для його розкриття та встановлення істини по справі, необхідно провести обшук в чотириповерховій будівлі літ. «А-4» загальною площею 2019 кв. м по АДРЕСА_1 , яка на праві колективної власності належить товариству сприяння обороні України (код ЄДРПОУ 02717222), а саме у окремих приміщеннях, які фактично використовуються ОСОБА_6 .

Слідчий суддя звертає увагу на необхідність дотримання порядку виконання даної процесуальної дії з метою запобігання порушення прав інших осіб та суб`єктів господарювання. Дії органу досудового розслідування не повинні бути перешкодою для здійснення господарської діяльності фізичних та юридичних осіб.

Слідчий суддя наголошує на недопустимості вилучення електронних носіїв інформації, проте з метою фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення надає дозвіл на зняття з них інформації.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 30, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати прокурорам Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , а також слідчим та працівникам оперативних підрозділів за їх дорученням дозвіл на проведення обшуку в окремих приміщеннях, які фактично використовуються ОСОБА_6 , у складі чотириповерхової будівлі літ. «А-4» загальною площею 2019 кв. м, за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві колективної власності належить товариству сприяння обороні України (код ЄДРПОУ 02717222), з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуто було у результаті його вчинення, майна для подальшої конфіскації, а саме: контрафактної продукції, її запасів, матеріалів, сировини, напівфабрикатів, знарядь та засобів її виготовлення, устаткування, швейних машин та іншого обладнання для виготовлення, зберігання, перевезення вказаної продукції, фінансово-бухгалтерської документації, бухгалтерської документації, що свідчить про господарську діяльність, договорів поставок, рахунків, накладних, актів прийому-передачі, інших документів, що спростовують або підтверджують вчинення даного кримінального правопорушення, електронних носіїв інформації (ноутбуків, жорстких дисків, лазерних дисків, USB-флеш-накопичувачів), чорнових записів, які можуть свідчити про рух товарно-матеріальних цінностей, отримання грошових коштів від контрагентів та грошових коштів, які були здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення, мобільних телефонів, які використовувались для зв`язку з особами, причетними до вказаного кримінального правопорушення, документи та відомості щодо здійснення господарською діяльністю іншими підприємцями в інтересах ОСОБА_11 , банківських карток, інші відомості, речі та документи на підтвердження виготовлення, зберігання та збуту контрафактної продукції.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73818966
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №42017221080000327 від 15.08.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 229 КК України

Судовий реєстр по справі —639/6875/17

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Курило О. М.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 05.05.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

Ухвала від 05.05.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні