Ухвала
від 07.05.2018 по справі 57/6
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

07.05.2018Справа № 57/6

Господарський суд міста Києва у складі судді Гулевець О.В. за участю секретаря судового засідання Письменної О.М., розглянувши

заяву Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ"

про заміну сторони її правонаступником

у справі за позовом Акціонерної енергопостачальної компанії "Київенерго" в особі Структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго"

до Професійно-технічного навчального закладу "Спортивно-технічний

клуб ТСО України "Авіант"

про стягнення 72 717,31 грн.

Представники учасників процесу:

від ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ": не з'явився

від ПАТ "КИЇВЕНЕРГО": не з'явився

від боржника: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні судді Господарського суду міста Києва Гулевець О.В. перебувала справа №57/6 за позовом Акціонерної енергопостачальної компанії "Київенерго" в особі Структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" до Професійно-технічного навчального закладу "Спортивно-технічний клуб ТСО України "Авіант" про стягнення 72 717,31 грн. (72425,62 грн. заборгованості за споживання електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення відповідачем ПКЕЕ відповідно до акту порушень Правил користування електричною енергією № 03301 від 22.03.2010р. та 291,69 грн. трьох відсотків річних).

Рішенням Господарського суду міста Києва від 13.09.2010 позовні вимоги Акціонерної енергопостачальної компанії "Київенерго" в особі Структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" задоволено повністю.

04.10.2010 на виконання вищевказаного рішення Господарського суду міста Києва видано наказ про стягнення з Професійно-технічного навчального закладу "Спортивно-технічний клуб ТСЛ України "Авіант" на користь Акціонерної енергопостачальної компанії "Київенерго" 72425 (сімдесят дві тисячі чотириста двадцять п'ять) грн. 62 коп. основного боргу, 291 (двісті дев'яносто одна) грн. 69 коп. 3% річних, 727 (сімсот двадцять сім) грн. 17 коп. витрат по сплаті державного мита та 236 (двісті тридцять шість) грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

20.04.2018 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" надійшла спільна заява про заміну сторони її правонаступником.

Статтею 334 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 25.04.2018 призначено вказану вище заяву про заміну сторони її правонаступником до розгляду в судовому засіданні на 07.05.2018.

16.04.2018 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" надійшли документи щодо заяви про заміну сторони її правонаступником.

В судове засідання 07.05.2018 представники заявників та боржника не з'явились.

Відповідно до ч. 3 ст. 334 Господарського процесуального кодексу України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши заяву ПАТ "КИЇВЕНЕРГО" та ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" про заміну сторони її правонаступником, суд дійшов висновку про її задоволення, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 326 Господарського процесуального кодексу України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Виконання судового рішення здійснюється на підставі наказу, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції (ч. 1 ст. 327 ГПК України).

Як зазначено судом вище, 04.10.2010 на виконання рішення Господарського суду міста Києва від 13.09.2010 по справі №57/6 видано наказ про стягнення з Професійно-технічного навчального закладу "Спортивно-технічний клуб ТСЛ України "Авіант" на користь Акціонерної енергопостачальної компанії "Київенерго" (змінено найменування на Публічне акціонерне товариство "КИЇВЕНЕРГО") 72425 грн. 62 коп. основного боргу, 291 грн. 69 коп. 3% річних, 727 грн. 17 коп. витрат по сплаті державного мита та 236 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Постановою відділу державної виконавчої служби Святошинського районного управління юстиції у місті Києві від 16.03.2016 відкрито виконавче провадження (ВП №50363627) з примусового виконання вказаного наказу по справі №57/6.

В обґрунтування своєї заяви заявники зазначають, що на виконання вимог Закону України "Про ринок електричної енергії" № 2019 від 13.04.2017, який набув чинності 11.06.2017, Загальними зборами акціонерів Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" від 13.11.2017 прийнято рішення про реорганізацію Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" шляхом виділу з нього Приватного акціонерного товариства "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ".

В силу положень ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною 2 статті 104 Цивільного кодексу України передбачено, що юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

У відповідності до ч. 1, ч. 2 ст. 109 Цивільного кодексу України, виділом є перехід за розподільчим балансом частини майна, прав та обов'язків юридичної особи до однієї або кількох створюваних нових юридичних осіб. Після прийняття рішення про виділ учасники юридичної особи або орган, що прийняв рішення про виділ, складають та затверджують розподільчий баланс.

Як вбачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ПАТ "КИЇВЕНЕРГО" знаходиться в стані припинення.

Водночас, згідно із п. 2.3 Статуту ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ", затвердженого загальними зборами акціонерів від 22.12.2017, товариство є правонаступником ПАТ "КИЇВЕНЕРГО" в частині переданих йому майна, прав та обов'язків згідно з розподільним балансом, а також в частині прав та обов'язків, що визначені чистиною 13 розділу XVII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про ринок електричної енергії".

У відповідності до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, державну реєстрацію ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" вчинено з внесенням запису про дані юридичних осіб, правонаступником яких є зареєстрована юридична особа, згідно із яким Приватне акціонерне товариство "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" є правонаступником Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО".

Перехід прав вимоги Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" до правонаступника ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" підтверджується наданими заявниками витягами з розподільчого балансу, акту приймання-передачі судових рішень (судових наказів, виконавчих документів тощо) про стягнення заборгованості (де ПАТ "КИЇВЕНЕРГО" є стягувачем) та акту приймання-пердачі майна, майнових прав та обов'язків (зобов'язань), згідно яких ПАТ "КИЇВЕНЕРГО" передало на користь ПрАТ "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" (правонаступника) заборгованість Професійно-технічного навчального закладу "Спортивно-технічний клуб ТСО України "Авіант", що була предметом спору у даній справі, а саме: 72425 грн. 62 коп. основного боргу, 291 грн. 69 коп. 3% річних, 727 грн. 17 коп. витрат по сплаті державного мита та 236 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Згідно із ч. 1, ч. 2 ст. 52 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 334 Господарського процесуального кодексу України, в разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

З огляду на встановлені вище обставини, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для здійснення заміни стягувача - Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" на його правонаступника - Приватне акціонерне товариство "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" щодо виконання наказу Господарського суду міста Києва від 04.10.2010 по справі №57/6.

За таких обставин, суд вважає обґрунтованою та задовольняє заяву Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" про заміну сторони її правонаступником з примусового виконання наказу Господарського суду міста Києва від 04.10.2010 у справі №57/6 правонаступником.

Керуючись ст.ст. 52, 334, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Публічного акціонерного товариства "КИЇВЕНЕРГО" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" про заміну сторони її правонаступником - задовольнити.

2. Замінити стягувача Публічне акціонерне товариство "КИЇВЕНЕРГО" (01001, м. Київ, площа Івана Франка, 5, ідентифікаційний код 00131305) на його правонаступника - Приватне акціонерне товариство "ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" (04080, м. Київ, вулиця НОВОКОСТЯНТИНІВСЬКА, будинок 20, ідентифікаційний код 41946011) щодо виконання наказу Господарського суду міста Києва від 04.10.2010 по справі №57/6.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у порядку, встановленому статтею 256 Господарського процесуального кодексу України та підпунктом 17.5 пункту 17 Розділу XI "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано 11.05.2018.

Суддя О.В. Гулевець

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.05.2018
Оприлюднено16.05.2018
Номер документу73926915
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —57/6

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 07.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 25.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 15.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Рішення від 27.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні